Instalarea ușilor interioare cu mâinile lor: fotografie, video

Instalarea ușilor interioare cu mâinile lor: fotografie, video

Mai devreme sau mai târziu trebuie să schimbați ușile interioare. Procedura nu este atât de complicată încât să angajeze neapărat un specialist. Dacă aveți cel puțin câteva abilități în manipularea ferăstrăului, a nivelului și a plumbului bob, puteți răsuci câteva șuruburi - consultați-vă. Când înlocuiți, înainte de a instala ușa interioară, vechea trebuie dezmembrată. Și aici sunt și trăsături. Toate subtilitățile - în fotografie și video cu instrucțiuni detaliate. 

Instalarea ușilor interioare cu mâinile lor: fotografie, video

Ușile interioare sunt diferite nu numai în design, ci și din diferite materiale

Ușile interioare sunt fabricate din materiale diferite. Și diferite materiale și foaie de ușă și cadru. Frunza de ușă poate fi:

 • Din fibră de sticlă. Acestea sunt cele mai ieftine porți. Ele reprezintă un cadru din lemn, la care se atașează o placă laminată laminată. Ele diferă în izolarea fonică scăzută, se tem de umiditate ridicată, sunt ușor deteriorate.
 • Din MDF. Costul este mult mai scump, dar caracteristicile de calitate sunt mult mai mari. Ele sunt mai bune în izolarea fonică, nu se tem de umiditate, mai puternice și mai durabile.
 • Lemn. Ușile cele mai scumpe. Fabricat din diferite tipuri de lemn - de la pin la stejar sau mai multe specii exotice.

Din aceleași materiale și rame de ușă. Cea mai proastă alegere - cutii din fibră de sticlă, chiar se îndoaie sub greutatea lor, iar fruntea ușii atârnă pe ele - făina obișnuită. Deci, încercați să luați fie MDF sau lemn. Există încă un material: lemn laminat. Este bine că nu trebuie să procesați și să pictați, dar durata de viață depinde de calitatea filmului.

Dimensiuni și echipamente

Ușile interioare sunt produse în dimensiuni standard, este păcat că standardele din diferite țări diferă. De exemplu, în țara noastră, ușile balansează o lățime de 600 - 900 mm în pași de 100 mm. În unele țări ale UE normele sunt aceleași - în Germania, Italia și Spania. În Franța, altele sunt standard. Aici, ușile cele mai înguste sunt de 690 mm și în continuare în pași de 100 mm.

Este important să faceți o diferență? Dacă doriți să schimbați numai foaia de ușă fără o cutie, este important - trebuie să alegeți din segmentul său sau să schimbați complet cu cutia. Ușile interioare ale acestui standard, ca și în țara noastră, alegerea este mult mai mare, ca în Franța - uneori mai puțin.

Instalarea ușilor interioare cu mâinile lor: fotografie, video

Lățimea recomandată a foii de ușă pentru diferite dimensiuni ale ramei ușii

Care este lățimea ușii depinde de locul unde le veți pune. În ceea ce privește standardele, se recomandă următoarele valori:

 • în camera de zi, lățimea este cuprinsă între 60 și 120 cm, înălțimea este de 2 m;
 • baie - lățime de la 60 cm, înălțime 1,9-2 m;
 • în ușa de bucătărie latime lățime de cel puțin 70 cm, înălțime 2 m.

Dacă, la schimbarea ușii, o deschidere este decisă să facă mai mult / mai puțin, nu aveți nevoie de permisiune, dar este necesar să rămâneți în limitele stabilite pentru fiecare cameră.

Cum de a determina ce lățime pentru a cumpăra ușile? Măsurați foaia de ușă disponibilă și aflați ce aveți nevoie. Dacă nu există uși, găsiți cel mai îngust punct din deschizătură, măsurați-l, puteți afla ce lățime aveți nevoie de un bloc: trebuie să fie mai mică decât valoarea măsurată. De exemplu, aveți 780 mm, căutați cu parametrii de 700 mm. Mai largă în această deschizătură nu este introdusă.

Instalarea ușilor interioare cu mâinile lor: fotografie, video

Cel mai complet set complet de uși de interior - cu o cutie, dibluri și plăci

Atunci când alegeți o ușă, acordați atenție echipamentului. Există trei tipuri de asamblare:

 • Frunza de ușă. Caseta este achiziționată separat.
 • Uși cu cutie. Totul este complet, dar caseta este sub formă de plăci separate. Este necesar să vedeți colțurile și să conectați, în mod independent, buclele.
 • Blocare de uși. Acestea sunt ușile gata de instalat - o cutie este asamblată, balamalele sunt atârnate. Decupați numai înălțimea pereților laterali, fixați și fixați în mod uniform.

Cu aceeași calitate a foii de ușă, prețurile diferă semnificativ. Dar diferența de timp, care va petrece o instalare decentă.

Instalarea treptată a ușilor interioare

În general, există multe subtilități. Cele mai frecvente momente vor încerca să descrie și să ilustreze materialul foto sau video.

Pasul 1: Asamblați cadrul ușii

Dacă nu ați cumpărat unitatea de ușă în ansamblu, mai întâi de toate va trebui să colectați cadrul ușii. Se compune din două rafturi lungi, amplasate pe laturi, și o bară laterală mai scurtă în partea superioară - grinzi.

Modalități de conectare

Există cel puțin două opțiuni pentru conectarea acestor bare între ele:

 • Sub 45 °. Varianta este cea mai corectă din punctul de vedere al esteticii, dar și cea mai complexă. Este necesară o precizie ridicată, astfel încât să nu existe fisuri. În același timp, este posibil să se deconecteze folosind un scaun de dulgher, dar trebuie să o faceți cu atenție. Al doilea punct - dacă ați văzut materialul laminat cu un ferăstrău cu ferăstrău, există chips-uri pe el. Drumul este să folosiți un instrument bine fundamentat.

  Instalarea ușilor interioare cu mâinile lor: fotografie, video

  O modalitate de a conecta cadrul ușii

 • Instalați cu cap la cap, la 90 °. Această metodă este mai simplă - există mai puține oportunități de eroare, dar este necesar să se elimine o parte a proeminenței la intersecția stâlpilor și a căptușelii. Pentru a face acest lucru, l-am pus în colț

Indiferent de modul în care urmează să conectați elementele ramei de ușă, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să fixați rafturile și grinzile pe o parte. Apoi sunt puse pe podea într-o cutie, verificând corectitudinea conexiunii.

Determinați dimensiunile

În starea pliată se măsoară lungimea necesară de-a lungul interiorului rack-ului. Rafturile nu fac întotdeauna același lucru: podeaua este adesea neuniformă și trebuie luată în considerare. Pentru a face acest lucru, luați nivelul și verificați cât de egal este podeaua. Dacă este perfect plat, rack-urile vor fi aceleași. Dacă există o abatere, trebuie luată în considerare: faceți unul dintre rack-uri mai lungi. De obicei e câțiva milimetri, dar asta e suficient pentru a face ca ușile să se răsucească.

Când se calculează înălțimea, rețineți că rackul trebuie să fie cu 1-2 cm mai lung decât frunza ușii (luând în considerare scurgerile). Un gol de 1 cm se face dacă nu există un covor sub ușă. Dacă covorul / mocheta / covorul este, este mai bine să faceți mai mult. Nu vă fie frică să lași goluri. Acestea sunt necesare pentru ventilarea normală în cameră. Încă o dată, acordăm atenție: înălțimea este măsurată în interior - de la marginea inferioară a ferăstrăului. Tăiați-vă, încercați pe rafturile din ușă.

Instalarea ușilor interioare cu mâinile lor: fotografie, video

Dispersii la instalarea ușilor interioare

Acum este necesar să tăiați grinzile de-a lungul lungimii și, dacă este necesar, să văzut de cealaltă parte (dacă îmbinarea este la 45 °). Lungimea grinzii trebuie să fie astfel încât în ​​starea pliată distanța dintre stâlpi să fie mai mare decât lățimea foii de ușă. Clearance-ul minim este de 7 mm, dar de multe ori face mai mult. 7-8 mm sunt distribuite după cum urmează: 2 mm - pe balamale și 2,5-3 mm pe decalajul de compensare. Orice ușă de interior - MDF, fibre, lemn - variază în funcție de umiditate. Pentru a face față acestor modificări, sunt necesare lacune. Dar 5-6 mm - acest lucru nu este întotdeauna suficient, în special în camerele umede. Pentru baie, lăsați puțin mai mult, altfel cu umiditate ridicată, se pot deschide cu greu.

Deci, ne-am hotărât decalaje minime la instalarea ușilor interioare:

 • pe balamale - 2 mm;
 • partea superioară, partea inferioară și laturile - 3 mm;
 • din partea de jos - 1-2 cm.

După ce ați tăiat toate piesele și ați făcut tăieturile, pliați cutia de pe podea. Dacă observați undeva lacune în andocare - eliminați folosind șmirghel, fixat pe bara. Cu cât coincidența este mai precisă, cu atât este mai mică diferența.

asamblare

Indiferent de materialul cutiei și de modul de conectare, găurile sunt pre-găurite sub elementele de fixare - astfel încât materialul să nu se rupă. Diametrul burghiului este de 1 mm mai mic decât diametrul șurubului.

Cutia este pliată, colțurile sunt fixate la 90 °. În timp ce țineți rack-ul și ghearele în această poziție, forați găurile cu un burghiu. Dacă există un asistent, poate poate. Dacă lucrați singur, fixați temporar cutia corect poziționată cu două bare transversale - mai aproape de partea superioară și de dedesubt. Acest lucru vă va ajuta să nu faceți o greșeală și să faceți conexiunea corectă.

Instalarea ușilor interioare cu mâinile lor: fotografie, video

Cum să conectați un cadru de ușă în colțuri

Dacă este conectat la un unghi de 45 °, se fac trei găuri pe fiecare parte. Două în partea de sus - la un centimetru distanță de margine și de o parte - în centru. Pentru fiecare conexiune sunt necesare trei șuruburi cu auto-filetare. Direcția de montare a șuruburilor autoportante este perpendiculară pe linia de conectare.

Instalarea ușilor interioare cu mâinile lor: fotografie, video

Cum să conectați un cadru de ușă

Dacă este conectat la 90 °, este mai ușor. Trageți primele două găuri, direcționând burghiul exact în jos.

Pasul 2: Tăierea buclelor

De cele mai multe ori pe ușile interioare set 2 bucle, dar puteți și 3. Ei a pus înapoi 200-250 mm de la marginea de la ușă frunze. În cazul în care caseta și foaia de ușă sunt din lemn, alegeți un loc astfel încât să nu existe noduri. Mai întâi atașați balamalele la foaia de ușă. Procedura este după cum urmează:

 • În locurile selectate aplicăm bucle, conturăm contururile. Cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru este un creion fin cusut, dar experții îl sfătuiește - cu o lamă de cuțit. Deci, se dovedește mai precis și mai rămân mici decalaje.
 • Dacă există un router, acestea funcționează, dacă nu - luați daltă și alegeți materialul pentru grosimea bucla. Mai multă prelevare nu este necesară numai pentru grosimea metalului.
 • O bucla este instalata in canelura pregatita. Planul său ar trebui să fie pe un nivel cu suprafața lamei.
 • Buclele sunt fixate cu șuruburi cu auto-filetare.

Fixând cele două balamale, așezați foaia de ușă în cutia asamblată, stabiliți distanțele corecte: pe partea balamalei - 5-6 mm, la 3 mm de partea opusă și de deasupra. Expunând aceste goluri, ele sunt fixate cu pene. Panza este de asemenea expusă într-un plan orizontal și vertical.

După stabilirea marcării locului părților de răspuns ale buclelor. Uneori este mai convenabil să eliminați bucla deja instalată și apoi să o instalați. De asemenea, marcând, faceți o crestătură. Adâncimea este, de asemenea, astfel încât suprafața balamalei să fie la același nivel cu suprafața cadrului ușii.

Detaliile balamale ale ușilor cu mâinile lor sunt descrise în videoclip.

Pasul 3: Instalați cadrul ușii

Caseta asamblată trebuie introdusă corect în orificiu. Aceasta este o sarcină foarte importantă. Înainte de instalarea ușii interioare, bateți în orificiu orice element care poate cădea. Dacă este necesar - peretele prea slab - suprafața este tratată cu grunduri de penetrare profundă cu efect astringent. Dacă există găuri prea mari, acestea sunt acoperite cu ipsos, proeminențele foarte mari sunt rigide. În ușă pregătită în acest fel, este mai ușor să introduceți ușa interioară.

Cutie expusă fără frunze de ușă. Este orientat strict vertical. Verticitatea este verificată nu numai de nivel, ci și de linia plumb. Nivelul dă adesea o eroare, prin urmare este mai de încredere să verifici cu o linie plumb.

Instalarea ușilor interioare cu mâinile lor: fotografie, video

Verificați ușa interioară introdusă cu o linie plumb

Pentru a vă asigura că cutia nu se răsucește în timpul instalării, setați distanțierele de pe podea din nou, în colțuri - versanții, care dau un grad ridicat de rigiditate. Pentru a deschide ușile, acestea sunt introduse în același plan cu peretele. Doar așa se va deschide complet. Dacă peretele este neuniform, puneți cutia nu pe perete, ci pe verticală. În caz contrar, vor exista probleme cu deschiderea sau închiderea ușii.

Instalarea ușilor interioare cu mâinile lor: fotografie, video

Cum să introduceți o ușă interioară cu mâinile dvs. - într-un plan cu un perete

Odată ce poziția este selectată, o puteți fixa. Faceți acest lucru cu pene de montare. Mai întâi, panourile sunt așezate pe ambele părți de la pragul de rulare - bara transversală, apoi deasupra stâlpilor. Astfel, poziția casetei în raport cu deschiderea ușii este selectată și fixată. În plus, verticala rafturilor este verificată din nou. Ele sunt verificate în două planuri - astfel încât să nu se întoarcă înainte sau înapoi.

Instalarea ușilor interioare cu mâinile lor: fotografie, video

Cum să puneți ușa interioară cu propriile mâini: puneți-o în cutie

Apoi montați pene în partea de jos, apoi după aproximativ 50-60 cm, verificând că posturile sunt exact la nivel. Împingeți în plus și bara transversală - în mijloc. Verificați dacă elementele cutiei au fost arcuite undeva, dacă este necesar, corectate. Puteți începe reparația.

Pasul 4: Montați cutia la ușă

Există, de asemenea, două moduri de fixare: drept în perete și plăci de montaj. Dacă peretele permite și nu vă fie frică de capacele de fixare din cutie, puteți chiar să le atașați. E de încredere.

Pentru a instala ușile interioare este suficient să răsuciți două șuruburi în decupajele de sub balamale, iar pe cealaltă parte - sub placa părții de îmbinare a încuietorii. În canelurile decupate sunt perforate găuri suplimentare. Ele sunt realizate astfel încât să nu cadă în găurile pentru fixarea buclelor sau a părților de împerechere. Asigurați-vă că capul șuruburilor este încastrat și nu interferează cu instalarea buclelor și căptușelii.

Instalarea ușilor interioare în conformitate cu această schemă este prezentată în video. Există, de asemenea, câteva nuanțe interesante despre instalarea ramei ușii.

Dacă o astfel de cantitate de elemente de fixare pare nesigură, treceți prin gaură și găurile sunt acoperite cu șaibe decorative, potrivite tonului. Sau există încă o matriță specială din MDF cu lamele detașabile. Dispozitivul de fixare este instalat în canelura pregătită și apoi închisă de o bară.

Instalarea ușilor interioare cu mâinile lor: fotografie, video

Cutii speciale pentru usi interioare din MDF

Cea de-a doua cale este una secretă, elementele de fixare nu sunt vizibile în același timp. În primul rând, plăcile de montare sunt atașate din partea din spate a cutiei. În principiu, puteți utiliza pentru plăci de gips, dar există și altele speciale - mai groase, deși vor exista suficiente plăci de ipsos la instalarea ușilor interioare.

Pasul 5: Ingestie

După ce toate distanțele și panourile sunt expuse, crăpăturile dintre cutie și perete sunt umplute cu o spumă de montaj. Pentru o mai bună polimerizare, peretele este umezit cu apă dintr-un pistol de pulverizare. După stoarcerea spumei, umplerea cu nu mai mult de 2/3. Prea multă spumă poate face ca cutia să explodeze în interior. Deci, nu exagerati.

Instalarea ușilor interioare cu mâinile lor: fotografie, video

Spuma umple golul nu mai mult de 2/3

Pentru a vă asigura că spuma ușii nu este borna, puneți distanțierele. Dar dacă nu exagerați cu spumă, nu trebuie să se întâmple nimic.

Instalarea ușilor interioare cu mâinile lor: fotografie, video

Distanțieri pentru fixarea casetei - cu această instalare a ușii interioare, cutia trebuie să stea exact

După spumarea polimerizată (timpul exact indicat pe cilindru), distanțierele sunt îndepărtate, foaia ușii este atârnată și ușa este verificată. Apoi, există lucrări de finisare: pante și plăci, dacă este necesar - dobori.

Cum să instalați o ușă interioară cu propriile mâini pe care le cunoașteți. Nu este nimic super complicat, dar am încercat să descriem nuanțele de bază. Există multe lucruri utile în videoclip - acestea sunt recomandări din partea practicanților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

98 − 93 =