Instalați ecranul sub baie cu propriile mâini

Instalați ecranul sub baie cu propriile mâini

Baia nu este doar un loc pentru a lua proceduri igienice, ci și un loc pentru relaxare. De aceea, psihologii recomandă acordarea unei atenții adecvate designului băii.

Instalați ecranul sub baie cu propriile mâini

Dacă baia este decorată frumos, atunci dimineața, lăsând-o, o persoană va primi o încărcătură de veselie pentru întreaga zi lucrătoare, iar seara - pacificarea și un somn bun, care este atât de necesar pentru o odihnă normală. Dar crearea unui interior unic și ergonomic cu mâinile tale nu este atât de simplă, trebuie să te gândești la fiecare lucru mic. Prin urmare, pentru aceasta este necesar să înțelegeți cum să instalați ecranul sub baie.

Caracteristicile ecranelor

Anterior, priveliștea neclară sub baie a fost ascunsă cu ajutorul unei varietăți de perdele sau, în general, era acoperită cu o țiglă. Astăzi, există multe moduri diferite de a obține un efect estetic prin instalarea ecranului sub baie. Puteți face asta singuri.

Instalați ecranul sub baie cu propriile mâini

Ecran pentru baie, ușor de utilizat

În ciuda faptului că ecranul sub baie este un design destul de simplu, acesta poate efectua o serie de funcții. În primul rând, închide viziunea inestetică sub baie, toate comunicațiile, conductele, sifoanele. De asemenea, sub un astfel de ecran special puteți ascunde substanțe chimice de uz casnic, cârpe pentru spălarea podelei, alte obiecte mici de la copii sau animale de companie. În acest caz, ecranul îndeplinește nu numai funcția estetică, ci și destul de practic pentru o mică cvadratură a băii.

Datorită disponibilității pe piață a unei game variate de materiale pentru ecrane, precum și a texturilor și culorilor, acest dispozitiv va fi un plus excelent pentru interior sau un accent incredibil de elegant în cameră. Da, și o varietate de corpuri de montaj pentru a face o fantezie frenetică.

specie

Cele mai populare opțiuni de design pentru ecrane sunt:

 • surzii;

  Instalați ecranul sub baie cu propriile mâini

  Ecran surd pentru o baie

 • cu ușile în mișcare;

  Instalați ecranul sub baie cu propriile mâini

  Ecran de alunecare

 • Balamale (cu una sau două uși);

  Instalați ecranul sub baie cu propriile mâini

  Ecranul ecranului

 • cu blocuri alunecoase;

  Instalați ecranul sub baie cu propriile mâini

  Ecran retractabil

 • cu rafturi;

  Instalați ecranul sub baie cu propriile mâini

  Ecran cu rafturi

 • detașabile.

  Instalați ecranul sub baie cu propriile mâini

  Ecran de baie detașabil

Pentru a alege una dintre opțiuni, este în primul rând necesar să furnizați toți factorii și caracteristicile funcționale ale băii și băii în sine. Dacă baia este destul de spațioasă, puteți cumpăra un ecran cu rafturi, care este montat pe suprafața frontală cu propriile mâini. În acest caz, proiectul însuși trebuie să fie detașabil pentru accesul normal la toate comunicațiile. Modele excelente cu usi swing, care sunt, de asemenea, destul de practice, pot fi deschise oricând și puteți obține tot ce aveți nevoie sub cada.

Pentru băile mici, designul cu ușile este ideal, unde puteți pune toate chimicalele necesare pentru uz casnic. În ceea ce privește modelele surzi, acestea sunt mai puțin practice și estetice, dar puteți efectua singur instalarea. Atunci când efectuați reparațiile, trebuie să fie complet demontate. Dar prețul este, de asemenea, cel mai acceptabil pe piață.

Materiale utilizate pentru producerea ecranelor

În piața de materiale de construcție și de fațadă pentru băi, puteți alege ecrane de la o varietate de materiale. Atunci când alegeți, este necesar să luați în considerare condițiile destul de complicate în baie: umiditate ridicată și scădere de temperatură. În principal în fabricarea ecranelor utilizați:

 • din plastic;
 • Panouri MDF;
 • polistiren;
 • clorură de polivinil;
 • materiale acrilice,

și alte materiale care sunt foarte rezistente la efectele adverse.

Instalați ecranul sub baie cu propriile mâini

Ecran de plastic

Modelele din plastic sunt atractive. Acestea pot fi aplicate orice imagine, relief, imprimare foto, care va completa interiorul camerei sau va deveni un accent special în proiectarea sa. De asemenea, plasticul este foarte practic: este ușor de păstrat curat.

Pentru băi moderne sau băi cu reparații de designer, ecranele din oglinzi sau sticla durabilă sunt perfecte. Dar, desigur, un astfel de design va avea o valoare considerabilă, și nu fiecare proprietar va fi capabil să-l instaleze cu propriile mâini.

Ecranele din panouri din MDF sunt frumoase și estetice, dar sunt mai predispuse la umiditate. Pentru ca MDF să nu fie "umflat" de umiditate și ecranul nu trebuie schimbat în curând, baia trebuie să fie echipată cu un sistem de ventilație de lucru.

Instrumente de montare

Înainte de a începe instalarea ecranului sub baie, trebuie să determinați lista de instrumente necesare pentru aceasta. Dacă doriți să faceți totul singur, veți avea nevoie de:

 • nivelul clădirii;
 • ruleta;
 • șurubelniță;
 • șurubelniță;
 • cheie reglabilă;
 • profilul UD;
 • puncher.

Instalați ecranul sub baie cu propriile mâini

Instrumentele care pot fi necesare pentru montarea ecranului sub baie

De asemenea, este posibil să aveți nevoie de:

 • unghii lichide;
 • prize;
 • un cuțit pe ghips;
 • șuruburi cuie;
 • panouri acrilice;
 • capsator de construcții;
 • profil de metal sau bare din lemn.

Dacă în arsenalul dvs. lipsește ceva pentru a instala ecranul cu propriile mâini, tot ce vă trebuie poate fi găsit în magazinele de construcții.

Procesul de instalare

Astfel, ecranul este selectat, toate instrumentele necesare și materialele sunt asamblate pentru instalarea sa - puteți trece în siguranță la procesul de instalare. Pentru a obține un rezultat calitativ, este necesar să urmăriți exact algoritmul simplu recomandat de specialiști:

 1. marcarea locurilor de fixare cu ajutorul unui nivel;
 2. efectuarea măsurătorilor necesare;
 3. fabricarea unui cadru ecranat din metal

  Instalați ecranul sub baie cu propriile mâini

  Cadru din metal

 4. ancorarea elementelor de cadru, respectiv a marcajului;
 5. Decuparea panourilor dintr-un material adecvat;
 6. panouri de fixare pe cadru;
 7. efectuarea de lucrări cu care se confruntă.

Instalați ecranul sub baie cu propriile mâini

Instalarea ecranului

Fiți atenți! Deoarece acrilicul este un material pliabil, ecranul poate fi atașat direct la marginea băii acrilice. Băi din fontă este recomandată să nu vă forați, deoarece în acest caz smaltul se va sparge, ceea ce va cauza deteriorarea întregii băi.

Finisitatea instalării cadrului

Dacă alegeți un ecran din plăci de gips, atunci cadrul în acest caz este realizat dintr-un profil metalic. Merită să ne amintim că, cu cât designul ecranului este mai complex, cu atât mai mult timp și efort necesită instalarea acestuia. Pentru a instala ecranul cu ușile, este necesar să montați profilul în formă de S pe cadru. După aceasta, două panouri sunt decupate astfel încât să se suprapună ușor. Acestea vor fi uși glisante. Ultimul pas este să le introduceți în profil și să înșurubați ușile.

Instalați ecranul sub baie cu propriile mâini

Dacă ușa se balansează, atunci instalarea ei, respectiv, se face într-un mod diferit. Poate fi realizat manual din material acrilic, plastic, gips-carton și profil metalic, apoi fixat în locul potrivit pe bucle speciale. Pentru ca ecranul să aibă rigiditatea necesară, utilizați o spumă de construcție, plasându-l între partea de cada și partea superioară a cadrului.

Este ușor să vă asigurați că nicio instalare complicată a ecranului de sub baie nu reprezintă, tot ceea ce este necesar este să cumpărați opțiunea corespunzătoare și să achiziționați instrumentul adecvat și apoi să urmați exact instrucțiunile.

Instrucțiuni video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 1 = 1