Mai degrabă pentru a acoperi o podea din lemn: cum să procesați o podea, o acoperire cu ceară și ulei de pin, prelucrarea unui copac

Mai degrabă pentru a acoperi o podea din lemn: cum să procesați o podea, o acoperire cu ceară și ulei de pin, prelucrarea unui copac

Mai degrabă pentru a acoperi o podea din lemn: cum să procesați o podea, o acoperire cu ceară și ulei de pin, prelucrarea unui copac

La podeaua din lemn servită pentru o lungă perioadă de timp, ar trebui să fie acoperită cu un agent de protecție. Podeaua din lemn natural este demnitatea oricărui apartament. El este cel care face interiorul confortabil, elegant și bogat. Dar, din păcate, materialul natural este supus influenței factorilor de mediu. Privind aspectul și caracteristicile de performanță a lemnului pot fi afectate negativ de lumina soarelui deschis, modificări ale temperaturii, umiditate în încăpere. Pentru a proteja podeaua din lemn de deteriorare rapidă, reparații și înlocuire, pentru a păstra aspectul original al stratului, este necesar să aveți grijă de protecția acestuia. Cum și ce să procesați podeaua din lemn, citiți mai jos.

Alegerea compoziției: ce să procesați podelele din lemn în casă

Cea mai bună modalitate de a proteja acoperirea de putrefacție, abraziune, arsuri, insecte și uscare este să-l acoperiți cu un compus special. Astăzi, piața pentru materialele de prelucrare a lemnului oferă amestecuri care nu numai că pot proteja în mod fiabil lemnul de orice deteriorare, dar și că își subliniază calitățile decorative. Alegerea compoziției depinde de fiecare caz.

Mai degrabă pentru a acoperi o podea din lemn: cum să procesați o podea, o acoperire cu ceară și ulei de pin, prelucrarea unui copac

Compoziția pentru tratarea stratului de lemn poate fi achiziționată în orice magazin de construcții

Pentru tratamentul pardoselilor din casă ar trebui să se aleagă o compoziție blândă cu un biocid pentru animalele umane și animale domestice.

Podeaua de lemn din apartamentul de la primul etaj trebuie neapărat acoperită cu un remediu împotriva ciupercilor și mucegaiului. Pentru a proteja podeaua din lemn de pe verandele și terasele caselor private, este necesar să folosiți unelte care includ insecticide. Cel mai adesea, producătorii oferă compoziții cu efect combinat. De exemplu, Belinka Impregnan va ajuta la protejarea podelei și dăunătorilor, precum și a mucegaiului și Pirilaks-Lux - de la paraziți de umiditate și insecte. Biopazitul vindecătorului de lemn este o acoperire din procesele de dezintegrare, mucegai și ciuperci.

Când cumpărați un produs pentru a proteja podeaua din lemn, studiați cu atenție eticheta și compoziția.

Acordați atenție datei de expirare a produsului. Dacă este vorba de zeci de ani, atunci, cel mai probabil, aveți substanța pentru efectuarea lucrărilor în aer liber. Aceste produse conțin biocide agresive, care sunt periculoase pentru sănătatea umană. Produsele marcate de multe ori plasează pe etichetă numărul liniei de asistență telefonică, unde puteți obține răspunsuri la toate întrebările de interes. Nu ezitați să sunați, deoarece depinde nu numai de "viața" podelei dvs. din lemn, ci și de sănătatea tuturor locuitorilor casei.

Lacuri pentru podele din lemn: cum și ce să acoperiți podeaua

Cel mai obișnuit mijloc de protejare a copacului este vopseaua. Lacurile de pardoseală nu protejează doar suprafața de umiditate, murdărie, insecte și soare, dar, de asemenea, oferă o strălucire, subliniază culoarea naturală a lemnului.

Mai degrabă pentru a acoperi o podea din lemn: cum să procesați o podea, o acoperire cu ceară și ulei de pin, prelucrarea unui copac

Ar trebui să alegeți un lac pentru lemn care să nu conțină substanțe nocive

Există mai multe tipuri de lacuri care au caracteristici diferite:

  1. Lacuri solubile în apă. Aceste lacuri se usucă repede, nu au miros neplăcut și se aderă bine la substrat. În funcție de tipul de lac solubil în apă (fază unică sau dublă), acesta poate servi de la 3 până la 10 ani fără repetarea podelei.
  2. Alchidice. Astfel de lacuri sunt ideale pentru "mișcarea" pardoselilor, parchetului cu încălzire, dar se usucă mult timp. În plus, tehnologia de aplicare a acestor lacuri are multe nuanțe. Viața acestor lacuri este de 2-3 ani.
  3. Lacuri de poliuretan anhidru. Astfel de produse au un nivel ridicat de durabilitate, sunt rezistente la substanțe chimice și umiditate ridicată. Acest lac se usucă mai repede decât solubil în apă. Pentru acoperirea podelei cu lac poliuretanic, conținutul de umiditate al lemnului nu trebuie să depășească 8%. În caz contrar, lacul poate duce la bule. Are un astfel de strat de protecție timp de 2-3 ani.
  4. Acid-lacuri vindecate. Astfel de lacuri au caracteristicile cele mai înalte de performanță: garantează o acoperire fiabilă, care nu se teme de daune chimice și mecanice, de umiditate. Pentru a aplica un astfel de lac este simplu, nu este pretentios despre unelte. Cu toate acestea, tratamentul ar trebui să aibă loc într-o cameră ventilată și munca trebuie efectuată într-o mască respiratorie.

Lacurile nu sunt recomandate pentru utilizarea pe podele acoperite cu uleiuri sau ulei de in, verande deschise, terase (cele mai multe lacuri nu reactioneaza la lumina directa a soarelui).

Ulei pentru podele din lemn de pin: caracteristici ale produsului

Ulei - aceasta este o opțiune bună pentru acoperirea pardoselii din lemn: se usucă rapid și permite reparații locale (pentru a reprocesa podeaua nu trebuie să scoateți mobilierul, să mănânci). În plus, uleiul este un produs ecologic absolut sigur (acest lucru este important pentru persoanele care suferă de alergii și familiile cu copii). Dar, judecând după feedback-ul utilizatorilor, puținul are performanțe mai scăzute decât lacurile.

Podeaua din lemn, care a fost pătată cu o pată, este absolut interzisă să se acopere cu ulei: uleiul nu formează un film izolator și orice obiect de vopsire va lăsa o imprimare color pe podea.

Mai degrabă pentru a acoperi o podea din lemn: cum să procesați o podea, o acoperire cu ceară și ulei de pin, prelucrarea unui copac

Datorită uleiului, este posibil să se îmbunătățească proprietățile estetice și operaționale ale unei podele din lemn din pin

Cu toate acestea, pentru unele specii, petrolul este singura cale de ieșire. Deci, acoperirea cu lac a pardoselii de pin poate duce la faptul că, după o scurtă operație, podeaua se va sparge: lacul dur nu este combinat într-o măsură bună cu rășina și poate deteriora ușor placa de pardoseală. Prin urmare, uleiul este o alegere ideală pentru podele din pin moale.

Când se acoperă cu ulei de pin, trebuie avut în vedere faptul că, din cauza rășinilor care sunt conținute în lemn, impregnarea va dura mai mult decât pe alte conifere.

Constructorii recomanda alegerea de a acoperi podele din lemn de pin în ulei de casă cu ceară în compoziție. Un astfel de produs pătrunde bine în porii copacului, făcându-l mai puternic. În plus, uleiul cu ceară pune accentul pe textura lemnului: pardoseala după aplicare pare naturală și atractivă.

Ceară pentru protecția podelei: cum să acoperiți podeaua din lemn în casă

Ceara este o modalitate traditionala de a proteja lemnul de umezeala. Un agent modern de ceară pentru tratarea pardoselilor din lemn este fabricat din ceară de albine, aditivi anorganici și uleiuri. Principalul avantaj al ceara este disponibilitatea și prietenia cu mediul înconjurător. În plus, ceara este potrivită pentru acoperirea tuturor tipurilor de lemn. Poate fi atât colorat, cât și incolor, lucios și mat. Acest lucru face posibilă restaurarea culorii originale a vechii învelitori de lemn și evidențierea noului podea.

Mai degrabă pentru a acoperi o podea din lemn: cum să procesați o podea, o acoperire cu ceară și ulei de pin, prelucrarea unui copac

Pentru a proteja podeaua, aplicați un strat subțire de ceară

Pentru a prelucra podeaua lemnului cu ceară aveți nevoie de:

  1. Curățați capacul. Vechiul lac este îndepărtat cu ajutorul unui solvent sau al unui tort. Puteți aplica produsul peste ulei.
  2. Nisip și degresați suprafața pentru o mai bună aderență a lemnului și ceară. În plus, suprafața poate fi acoperită cu un grund pe lemn și se poate șlefui stratul după uscare.
  3. Aplicați ceara cu un tampon de țesut într-o mișcare circulară, ca și cum ați frecat-o în podea.
  4. Așteptați până când stratul se usucă și, dacă este necesar, acoperiți din nou podeaua.
  5. Polonează podeaua după uscarea ceară cu o cârpă de țesătură.

Procesul de uscare a ceară poate fi accelerat prin alegerea unui mijloc cu acceleratori de polimerizare. În amestecul de ceară finit, puteți adăuga un uscător.

Cum să acoperiți uniform podeaua cu ulei (video)

Datorită compatibilității sale ecologice și aspectului atractiv, arborele este din ce în ce mai utilizat pentru decorarea interioară și exterioară. A păstra o acoperire din lemn este sarcina primordială a oricui a fost suficient de norocos să aibă un podea de acasă dintr-un parchet, o placă, un laminat. Și dacă înainte ca pardoseala să poată fi doar pictată, atunci astăzi pentru a ajuta la protejarea stratului de acoperire se pot specializa unelte care se aplică cu ușurință. Alegeți compoziția în funcție de posibilitățile dvs. financiare, cum ar fi lemnul și condițiile înconjurătoare și bucurați-vă de frumoasa podea de lemn de zeci de ani! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

45 + = 47