Mănuși electrice pentru electricieni

Mănuși electrice pentru electricieni

Mănușile dielectrice reprezintă un instrument de protecție împotriva mâinilor cauzate de șocuri electrice. Scopul lor principal este protecția fiabilă a mâinilor umane de la dispozitivele care ating organele și părțile care se află sub stres electric.

Mănuși electrice pentru electricieni

Mănușile dielectrice asigură protecție împotriva șocurilor electrice

Inelele de izolare electrice sunt considerate un dispozitiv de protecție autentic într-o instalație electrică de până la 1000 V. După ce ați studiat acest articol, veți afla scopul, regulile de utilizare și procedura de testare pentru mănușile dielectrice.

Tipuri de mănuși

Cel mai adesea producătorii produc aceste mănuși din cauciuc sau latex. Toate mănușile sunt de mărime universală. Dacă temperatura exterioară este negativă, atunci pentru o muncă confortabilă sub mănuși trebuie să poarte jambiere tricotate. Acest lucru vă permite să vă protejați mâinile împotriva supraîncălzirii și înghețării.

Mănuși electrice pentru electricieni

Mittele pentru un electrician sunt fabricate din materiale dielectrice

Toate echipamentele de protecție pot fi împărțite în următoarele tipuri:

  1. Două cu degete și cinci degete.
  2. Fără sudură și mănuși cu cusături.

Mănuși electrice pentru electricieni

Mănuși dielectrice cu cinci degete și două degete

În instalațiile electrice este permisă utilizarea mănușilor izolate marcate cu "EV" sau "EN". Denumirea "EV" pe mănuși înseamnă că materialul este capabil să protejeze o persoană de electricitate cu o tensiune mai mare de 1000 de volți. Denumirea "En" este considerată stratul principal de protecție de la un curent electric de până la 1000 de volți. Aceste denumiri sunt specificate în GOST 12.4.103-83.

Verificarea forței

Testarea mănușilor electroizolante este pur și simplu o necesitate. Testul trebuie efectuat o dată la șase luni. Frecvența verificării va depinde de marcajul "Ev" și "En". Verificați mănușile după cum urmează: apa se toarnă în recipient și apa se toarnă, de asemenea, în proba de mănușă dielectrică. Temperatura apei poate varia de la 10 la 40 de grade. Distanța de la marginea mănușii până la apă nu trebuie să depășească 55 mm. Marginile croakului trebuie să rămână uscate. În fotografia de mai jos puteți vedea acest proces în detaliu.

Mănuși electrice pentru electricieni

Verificarea mănușilor dielectrice cu un recipient de apă

Tensiunea care intră în corpul vasului și electrodul care cade în mănușă are propriile cerințe și este egal cu 6 kW. Durata testului este de 1 minut. Un miliametru ar trebui să arate valoarea curentului care trece prin piciorul de 6mA. După testare, materialul dielectric din care sunt făcute mănuși trebuie să se usuce. Pentru a face acest lucru, mănușile sunt plasate într-un rezervor special.

Mănuși electrice pentru electricieni

SWAP-200

După terminarea uscării, pe mănușile de izolare electrică se pune o ștampilă de testare, la care se prescrie data de utilizare a manșetelor de protecție. Exemplu de ștampilă pe care o puteți vedea în fotografia de mai jos.

Mănuși electrice pentru electricieni

După efectuarea testelor este necesar să se pună o ștampilă

Aplicați o ștampilă urmată de o vopsea specială de neșters. Apoi, toate informațiile sunt introduse în jurnal, care indică testul echipamentului de protecție. Dacă este necesar, după încheierea tuturor procedurilor enumerate se emite un protocol. Forma protocolului este după cum urmează:

Mănuși electrice pentru electricieni

Dacă este necesar, datele privind rezultatele verificării mănușilor sunt înregistrate în protocol

Există și alte modalități de a verifica mănușile dielectrice pentru electricieni. Puteți să vă familiarizați cu unul dintre ei după ce ați studiat videoclipul de mai jos.

Regulile de utilizare a mănușilor

Orice material dielectric din care sunt produse mănuși are durata de viață. Prin urmare, înainte de a începe să le utilizați, trebuie mai întâi să verificați data de expirare. În timpul testului, trebuie acordată atenție următoarelor indicatori:

  • prezența ștampilei de control;
  • prezența sau absența diferitelor tipuri de daune;
  • lipsa contaminării;
  • fisuri sau alte daune.

Pentru a verifica produsul pentru fisuri sau prăbușiri, răsuciți mănușile de la margini la degete. Din această cauză veți vedea că materialul dielectric al efracției are daune. Pentru a vă familiariza cu o tehnică de verificare similară în mai multe detalii este posibil, după vizualizarea o imagine plasat mai mic.

Mănuși electrice pentru electricieni

Verificarea mănușilor dielectrice pentru pene

Mulți electricieni se gândesc regulat cum să protejeze materialul dielectric de la care sunt fabricate mănușile de protecție? Pentru a vă asigura protecția, va trebui să vă puneți mănuși de piele sau prelata.

Este important să știți! Nu înfășurați mănuși în timpul lucrului. După fiecare lucrare, produsul trebuie spălat folosind o soluție bazată pe sifon sau săpun. Apoi, produsul trebuie uscat bine.

Instrucțiunile pentru utilizarea krugului, în care este inclus materialul dielectric, este standard. La fiecare fabrică, se oferă instrucțiuni privind utilizarea mănușilor dielectrice. Scopul principal al mănușilor de izolare electrică este de a le proteja de șocuri electrice. Nu ignora regulile, pentru că puteți avea un șoc electric.

Acum știi cum să testezi mănuși dielectrice moderne și care sunt regulile de utilizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 28 = 38