Mecanismul ușilor glisante cu mâinile lor

Mecanismul ușilor glisante cu mâinile lor

Ușile glisante sunt o soluție foarte populară în cazul în care apartamentul este lipsit de spațiu liber. Când le instalați, nu trebuie să lăsați un loc care să vă permită să le deschideți într-un fel sau altul. Ele sunt funcționale și contribuie la organizarea armonioasă a spațiului interior al camerei, împărțind-o în zone rezidențiale.

Mecanismul ușilor glisante cu mâinile lor

Ușile interioare glisante se mișcă paralel cu peretele și vă permit să economisiți spațiu.

În plus, acest design poate fi echipat cu telecomandă, care, de obicei, face de multe ori mai dificilă. Ușile glisante sunt dispuse destul de simplu, de aceea, pentru a le monta mecanismul și a le stabili prin mâini proprii, este destul de accesibil tuturor. Principalul dezavantaj al ușilor glisante nu poate fi considerat decât costul lor relativ ridicat. Aceasta dictează doar prețul setului pentru mecanismul mișcării lor longitudinale.

Varietăți de mecanisme pentru uși glisante și set complet

Mecanismul ușilor glisante cu mâinile lor

Schema mecanismului ușii glisante.

Sistemul prin care funcționează ușile glisante depinde direct de principiul ghidaților. Valvele au capacitatea de a se deplasa de-a lungul pereților sau pot intra într-o nișă specială. Ghidajele sunt instalate numai de sus, făcând ușa suspendată și există și pe ambele părți. Ghidajul inferior face ca structura să fie mai stabilă și mai sigură, însă instalarea ei pe podea poate provoca unele dificultăți.

Mecanismul pentru uși glisante este completat cu un profil metalic de 2 m în lungime, ghidaje, role, sisteme de fixare și limitatoare. Astăzi, există opțiuni pentru sistemele de suspensie care pot suporta sarcini de până la 100 kg. Rolerele pot avea o acoperire cu silicon, care, în combinație cu rulmenți de bună calitate, face ca mișcarea panzei să fie practic silențioasă. Deci, nu va fi dificil să găsiți un mecanism adecvat. Poate fi achiziționat ca set complet cu o ușă, sau este posibil și separat.

Instalarea mecanismului ușilor glisante cu propriile mâini

Mai întâi trebuie să stabiliți ce fel de uși glisante vor fi puse. Plecând de la aceasta, sunt obținute detaliile necesare ale mecanismului, deoarece fiecare dintre sisteme determină o încărcare diferită asupra acestuia. Dacă este prevăzută o nișă specială pentru intrarea pânzei, atunci ușa va trebui să se lărgească într-o oarecare măsură și apoi spațiul care a fost golit este cusut pe ambele fețe de gips-carton. Pentru ușile în cascadă sunt necesare două sisteme de role pentru fiecare frunză, precum și ghidaje care au 2 jgheaburi. Dacă ușa este din sticlă, ghidajele jgheabului trebuie să fie instalate atât de sus, cât și de dedesubt, în caz contrar sistemul nu se poate opri.

Mecanismul ușilor glisante cu mâinile lor

Instalarea unei uși glisante cu un mecanism cu role.

Instalarea mecanismului începe cu instalarea rolelor. Nu trebuie să fie tăiate direct în pânză, puteți să-l înșurubați de la capăt cu șuruburi. Ele sunt fixate la aproximativ 5 cm de margine, pe ambele părți. Apoi puteți seta ghidajele. În același timp, mai întâi folia de ușă este reinstalată și apoi ghidajele sunt fixe, de vreme ce nu poate fi suficient spațiu pentru a pune o pânză pe ele. Trebuie să rețineți întotdeauna că ghidajele trebuie să fie strict orizontale, ceea ce determină cât de ușor și ușor se va mișca ușa glisantă. Pentru aceasta, instalația folosește un nivel al clădirii. Dacă instalarea nu este efectuată corect, frunza mobilă poate fi îndoită sau chiar blocată.

Este necesar să se țină seama de înălțimea lamei, de dimensiunea mecanismului rolei și de spațiul liber sub ușă. La această înălțime trebuie atașat ghidajul superior, verificându-l mai întâi cu un nivel. Ghidajul inferior este poziționat astfel încât muchia sa superioară să fie la același nivel cu cea a podelei. Pentru a face acest lucru, este necesar să faceți un canelat în partea de jos a podelei cu un perforator. După aceasta, va fi posibil să se miște liber prin deschiderea mobilei, iar ghidul însuși va evita riscul de deteriorare mecanică. De asemenea, opritorul inferior trebuie să stea vertical vertical și să intre în canelura inferioară a foii de ușă.

Pentru a stabili mecanismul ușilor glisante, nu necesită abilități speciale, nici o cheltuială mare de muncă manuală, nici măcar o perioadă lungă de timp.

Trebuie doar să faceți totul cu atenție, să nu vă grăbiți și să urmați recomandările specialiștilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

82 − = 75