Membrana pentru coloana de gaz

Membrana pentru coloana de gaz

În cele mai multe modele de coloane de gaz, există un astfel de detaliu ca o membrană din cauciuc, numită și diafragmă. Este considerată o parte slabă a unui astfel de echipament, deoarece în cele din urmă se rupe și este deseori rupt în procesul de operare a încălzitorului.

destin

Diafragma este instalată în unitatea de apă a coloanei de gaz și este responsabilă pentru separarea cavităților regulatorului de apă. Funcția principală a unei astfel de membrane este reglarea presiunii apei. Când se îndoaie, aceasta duce la deplasarea tijei care deschide alimentarea cu gaz a arzătorului.

Membrana pentru coloana de gaz

Indicații pentru reparații

În timpul utilizării coloanei, datorită presiunii pe membrană și a apei dură care intră în aparat, pe diafragmă apar crăpături mici și zone de deformare. Pentru a le vedea, trebuie să scoateți membrana și să o examinați cu atenție. Destul de des, evaluarea stării diafragmei și înlocuirea sa ulterioară se efectuează în timpul întreținerii anuale a coloanei.

Faptul că membrana a fost uzată înainte de inspecția programată, vă va provoca probleme cu includerea coloanei. În același timp, trebuie mai întâi să vă asigurați că gazul este alimentat în coloană și că apa este alimentată cu o presiune suficientă. Dacă coloana dvs. utilizează o aprindere piezo, curățați arzătorul pilot (jeturi). Dacă după o astfel de curățare aparatul nu se aprinde, cel mai probabil, membrana este deteriorată și dispozitivul trebuie dezasamblat.

Dacă în coloană includerea se face prin aprinderea electronică a bateriilor, în timp ce o porniți și auziți clicuri, atunci membrana este în regulă și problema se referă cel mai probabil la calea de gaz sau la electrodul de aprindere. Dacă nu există clicuri atunci când porniți, deteriorarea membranei este cea mai probabilă cauză a defectării, ceea ce este ușor de verificat prin demontarea ansamblului.

În unele coloane, starea membranei poate fi determinată de la tija care controlează comutatorul electronic. După îndepărtarea capacului coloanei și deschiderea apei calde, verificați dacă stocul sa mișcat. Dacă cazul este în diafragmă, tija va rămâne pe poziție.

În situațiile în care deteriorarea membranei este minimă, dar cu timpul crește și duce la o ruptură, apa va curge în interiorul cavităților regulatorului de apă, ceea ce va duce la aparatul care nu funcționează la putere maximă. Treptat, puterea scade și, în consecință, coloana încetează complet să se aprindă.

Membrana pentru coloana de gaz

Membrana pentru coloana de gaz

Ce se va întâmpla dacă înlocuirea nu este în timp util?

Dacă diafragma nu este înlocuită în timp, aceasta poate provoca o eroare a gazului în coloană. Ca rezultat, apa va fi slab încălzită sau în general va curge prin schimbătorul de căldură fără încălzire.

Membrana pentru coloana de gaz

Sfaturi pentru alegere

Puteți să cumpărați o membrană din cauciuc, mai degrabă decât o membrană din cauciuc, pentru înlocuire. Un astfel de detaliu este mai elastic și servește o perioadă mai lungă (de la 10 ani).

O membrană de cauciuc de culoare albă sau roșie este opțiunea cea mai puțin preferată, deoarece o astfel de parte se uzează foarte repede. Uneori se rupe imediat după înlocuire.

  • Atunci când alegeți o membrană adecvată pentru încălzitorul de apă cu gaz, trebuie să țineți cont de marca dispozitivului, deoarece în unele coloane sunt instalate diafragme rotunde, iar în altele - părți cu o formă destul de complexă.
  • Dacă nu ați putut găsi o diafragmă rotundă pentru coloana dvs., puteți cumpăra și instala o piesă de dimensiune similară pentru o coloană de la alt producător, de exemplu o membrană cu un diametru de 73 mm.
  • Dacă coloana te-a servit mai mult de cinci ani, cumperi membrana imediat cu piese din plastic care sunt adiacente la ea (în timp, plastifianții sunt spălați din acestea, ceea ce duce la fragilitate).

Membrana pentru coloana de gaz

înlocuire

Pentru a schimba membrana deteriorată într-un încălzitor de curgere este destul de reală cu propriile mâini:

  • Deconectați accesul la apă și gaz la unitate.
  • Deschideți robinetul de apă caldă pentru a elibera presiunea.
  • Scoateți capacul coloanei prin deșurubarea șuruburilor de fixare.
  • Găsiți regulatorul de apă prin conducta de alimentare cu apă rece.
  • Deșurubați piulițele care fixează regulatorul la conductele de apă, precum și șuruburile care fixează piesa la piesa de gaz.
  • Scoateți regulatorul și dezasamblați-l.
  • După înlocuirea membranei, asamblați coloana în ordine inversă.

Din punct de vedere vizual, întregul proces de înlocuire a membranei, consultați următorul videoclip.

De unde să cumpăr?

Achiziționarea membranei este posibilă în centrele de service ale producătorilor de coloane de gaze, dar prețurile sunt, de regulă, destul de ridicate pentru astfel de dealeri. Versiunile răspândite ale membranelor sunt vândute în magazinele locale și pe platformele de tranzacționare de pe Internet.

Membrana pentru coloana de gaz