Perdele pe arc: cum să alegi sau să-ți faci mâinile

Perdele pe arc: cum să alegi sau să-ți faci mâinile

Deschiderile dreptunghiulare încep să deranjeze, chiar și unii locuitori ai unor case vechi reparând partea superioară a ferestrelor și ușilor cu o formă semicirculară. După aceasta, se pune întrebarea: ce fel de perdele se sprijină pe arc? Abordarea selecției este foarte gravă: această formă a deschiderii în sine este un element decorativ, dă stilul interior și farmecul. Cornișe arcuite, jaluzele pe ferestre arcuite și perdele ar trebui să sporească acest efect, și nu strica întregul aspect. Arc pentru bucătărie ar trebui să trezească apetitul, deschiderea în dormitor - pentru a inspira gândurile de o odihnă plăcută.

Perdele pe arc: cum să alegi sau să-ți faci mâinile

Perdele pe ferestre arcuite

Ferestrele semicirculare în sine creează stilul camerei, acum trebuie să alegeți în mod corespunzător perdele pentru ele pe ferestrele arcuite, dar designul ferestrei arcuite nu este o sarcină ușoară. Puteți instala o cornișă comună astfel încât partea dreptunghiulară a deschiderii să fie acoperită cu perdele, iar partea superioară semicirculară să rămână deschisă. Dacă doriți să închideți întreaga fereastră, puteți închide orice perdele pe partea dreaptă și închideți piesele semicirculare cu inserții speciale, ca un ventilator.

Ce să alegeți perdele pe ferestre arcuite - vă decideți. Numai designerii nu recomandă instalarea unor structuri masive cu o multitudine de pliuri și falduri. Mochete mici, bretele vor fi un element decorativ suficient. Nu distrageți atenția din frumusețea deschiderii, încadrarea ar trebui să sublinieze în mod discret soluția arhitecturală. O opțiune bună ar putea fi chiar blind-urile pe ferestrele arcuite.

Cele mai bune materiale pentru perdele sunt materiale care curg ușor. Dacă ferestrele semicirculare se îndreaptă spre sud, preferați țesăturile care nu ard la soare. Când decorați bucătăria, amintiți-vă că grăsimea are capacitatea de a sta pe toate suprafețele.

Perdelele pe fereastra arcuită pot fi alese cu un efect de respingere murdară sau pentru un model ușor de îndepărtat și spălat. O opțiune bună pentru perdele este:

 • organza;
 • tul;
 • in;
 • creton.

Perdele pe arc: cum să alegi sau să-ți faci mâinile

Modelul de perdele-Arch

Nu toate grădinile știu cum să coasă perdele care schimbă aspectul camerei. Dacă apartamentul dvs. are ferestre dreptunghiulare, nu este nevoie să faceți reparații majore, este mai ușor să coaseți perdele-arcuri. Îndoiți materialul de două ori de-a lungul liniei de bază și trageți din plită un semicerc cu o rază egală cu 1/3 din lățimea ferestrei. Modelul este gata, acum trebuie să măsurați lungimea. De obicei, este vorba de 2 înălțimi ale deschiderii ferestrei + raza arcului tras. Rămâne să atârnați perdele, modelul arc va rămâne cu tine pentru data viitoare.

Doriți să aveți în apartamentul dvs. o fereastră sau o ușă exclusivă - faceți perdele pentru arc cu propriile mâini. Există atât de multe opțiuni de design care nu pot fi listate. Poți să iei cea mai obișnuită țesătură, să o îmbrățișezi cu paiete, margele, figuri decorative, decora cu corzi și perii - vei obține o adevărată operă de artă. Dacă astfel de perdele sunt selectate cornișe adecvate pentru ferestre arcuite, succesul va fi garantat. Chiar mai mult spațiu pentru imaginație este dat de fire, pe care puteți șterge orice. De asemenea, puteți:

 • cravata panza cu orice model pe spite sau croșetat;
 • țese în tehnica macramei;
 • face un ornament de lanțuri de metal.

Perdele pe arc: cum să alegi sau să-ți faci mâinile

Perdele pe interiorul arcului

Din ce în ce mai mult, ușa obișnuită dintre camere este înlocuită de o ușă arcuită. Această soluție economisește spațiu: nu țineți cont de spațiul ocupat de ușa deschisă. Într-o familie bună toată lumea se încrede reciproc, nu există încuietori în fiecare cameră. Doriți să vă retrageți - trageți orbul sau închideți jaluzelele și nu veți fi deranjați. Dacă spațiul permite, puteți să comandați o ușă de formă corespunzătoare sau o ușă dreptunghiulară cu un traversă semicirculară. În acest caz, este recomandabil să se consulte cu un designer bun, astfel încât atât deschiderea, cât și umplutura, perdelele și elementele decorative să formeze un singur ansamblu.

Blind-arch nu doar împarte spațiul în zone, cu abordarea corectă va ajuta pentru a ascunde defectele în aspectul apartamentului. Când navigați în cataloage, nu încercați să repetați soluția propusă acolo, gândiți-vă mai întâi cum va arăta designul din casa dvs. Catifea masivă de catifea de culoarea întunecată va da solemnitatea la intrarea în imensa sală luminoasă. Așezați-le într-un coridor îngust, cu tavane mici și iluminare slabă - și se va transforma într-o temniță sumbră.

Rețineți câteva reguli utile:

 • fixați perdelele deasupra deschiderii cortinei în interior cu un bulbakenom de lumină, iar camera îngustă se va extinde vizual;
 • tifon, ca o perdea de aer translucidă, va adăuga spațiu în cameră;
 • în încăperi mici nu supraîncărcați deschiderea, decorați-o pur și simplu, fără excese;
 • la tavanul scăzut folosiți o țesătură cu dungi verticale, fire, bastoane de bambus.

Nu uitați că perdelele au nevoie de îngrijire. În holul și coridorul, mișcarea oamenilor este cea mai intensă, vin de pe stradă în haine ude sau acoperite cu zăpadă, aduce legume din dacha, conduce animalele dintr-o plimbare. În astfel de locuri trebuie să atârnați un design care poate fi înlăturat în câteva minute, repede pus în ordine și ușor de atârnat în poziție.

consiliu

Dacă o pisică locuiește într-un apartament, ea va strica rapid perdelele lungi de pânză de la gheare. Alegeți un model care se termină la înălțime de pe podea sau agățați fire de bastoane de bambus.

Perdele pe arc: cum să alegi sau să-ți faci mâinile

Arcade venețiene orbite

Adesea oamenii preferă să instaleze perdele în locul perdelelor pe ferestre. Este cel mai convenabil să cumpărați un model care este atașat la cadru și se deschide pe principiul unui ventilator. Pliurile pliate arată bine pe fereastra cu perdele și nu strică aspectul camerei atunci când geamul este deschis.

Designul utilizează 2 profile de aluminiu, între ele tesaturi întinse. După-amiaza deschideți fereastra, iar perdelele pentru ferestrele arcuite se transformă în pachete mici de țesătură de dimensiuni de aproximativ 5 cm. Puteți ridica obloane arcuite pe întreaga deschidere sau le puteți combina cu alte perdele. Decorarea ferestrei arcuite cu ajutorul pliurilor arată elegant și laconic.

Perdele pe arc: cum să alegi sau să-ți faci mâinile

Cornițe arcuite

Blind-arc ales, acum trebuie să decideți cum să fixați-l pe deschidere. Puteți achiziționa o cornișă specială, repetând forma semicirculară a vârfului. De vânzare există structuri forjate sau o versiune simplă din plastic. Uneori, stilul camerei este potrivit pentru perdele pe cornișe drepte, instalate deasupra deschiderii sau pe o linie dreaptă, când ferestrele semicirculare se uită din spatele draperiilor.

Dacă cornișele arcuite nu sunt un element decorativ, puteți face fără ele și fixați perdelele pe ferestrele arcuite de pe Velcro. Există o mulțime de opțiuni pentru instalarea binderilor, consultați managerul centrului comercial, acesta va alege cea mai bună modalitate pentru casa dvs. Dacă deschiderea interioară se află în peretele principal, puteți atârna perdelele de pe ambele părți și înainte de a forma camera un fel de vestibul.

Cornișul nu este necesar pentru fiecare perdea de pe fereastra arcuită și nu pentru toate încăperile. Arcul de bucătărie poate fi încadrat cu fire fixate pe beton sau o cârpă ușoară cu Velcro. Pentru draperiile masive scumpe, desigur, aveți nevoie de un dispozitiv adecvat care să intre în ansamblul deschiderii.

Perdele pe arc: cum să alegi sau să-ți faci mâinile

concluzie

Deschiderile semi-circulare sunt ele însele un element decorativ și, dacă sunt proiectate corespunzător, aspectul camerei se va îmbunătăți de mai multe ori. Obloanele oblice pot fi deschise și închise ca un ventilator, sunt aproape invizibile atunci când sunt pliate. Ferestrele semicirculare nu trebuie să fie complet închise, puteți instala cornișorul numai pe partea dreptunghiulară. În acest caz, nu trebuie să faceți puzzle cum să coaseți perdele, chiar și o școală poate să se ocupe de o astfel de muncă.

Dacă în casa dvs. toate deschiderile sunt făcute sub formă de dreptunghi, puteți cumpăra sau coase-perdele-arcuri. Ei vor ascunde partea de sus a ferestrei și vor da impresia unei forme neobișnuite a deschiderii. Jaluzelele arcuite într-o formă deschisă creează atmosfera unui castel medieval. Decorarea ferestrelor arcuite poate fi încredințată unui designer profesionist, dar este mai bine să vă includeți imaginația și să faceți interiorul despre care visezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

79 − = 70