Plafoane din plăci OSB: caracteristici de instalare și finisare

Plafoane din plăci OSB: caracteristici de instalare și finisare

Este obișnuit să începeți lucrul în cameră cu structura tavanului, ceea ce simplifică foarte mult ceilalți pași. Există multe produse pentru un astfel de proces, dar plăcile OSB devin din ce în ce mai populare. Acest produs are performanțe bune, dar are anumite nuanțe de stil. O sarcină importantă este căptușeala decorativă corectă a stratului rezultat.

Plafoane din plăci OSB: caracteristici de instalare și finisare

Selectarea materialului pentru tunderea suprafeței tavanului

Când se utilizează OSB, alegerea exactă a unui soi este foarte importantă. Plăcile orientate includ patru clase principale:

 1. CAP-1. Adecvată pentru prelucrarea hărților în încăperi uscate permanent și pentru fabricarea pieselor de mobilier.
 2. -CAP 2. Are o densitate mai mare, comparativ cu versiunea anterioară, și o rezistență la umiditate relativ scăzută. Produsele s-au dovedit pentru căptușeala suprafețelor interioare cu umiditate constantă.
 3. OSB-3. Cea mai populară varietate, combinând toate proprietățile necesare. Pot fi operate sub stres mecanic sever. Deși produsele sunt clasificate ca rezistente la umiditate, ele nu sunt capabile să reziste la contactul prelungit cu apa fără a fi prelucrate ulterior.
 4. OSP-4. Acest tip este folosit mult mai rar, deoarece cu toate avantajele prețului său este foarte mare.

Plafoane din plăci OSB: caracteristici de instalare și finisare

Există 4 tipuri de PAL orientate cu caracteristici tehnice diferite

Plafonul este acoperit cu o placă OSB cu materiale de gradul 2 și gradul 3. Prima opțiune este potrivită pentru camera de zi, dormitor și coridor, al doilea - pentru bucătărie, hol și chiar baie.

OSB are o gamă largă de dimensiuni, dar cel mai adesea există produse cu dimensiunile de 122 * 244 cm și 125 * 250 cm. Pentru lucrul cu o structură orizontală suspendată, grosimea optimă este cuprinsă între 6 și 9-9,5 mm. În această situație, greutatea foii este de 12,9-18,6 kg.

La nota! Este important să existe certificate de siguranță. Criteriul compatibilității ecologice, măsurat prin nivelul emisiilor de formaldehidă, nu trebuie să fie mai mare de 10 mg / 100 g. Ce clasă de toxicitate nu depășește E1.

Plafoane din plăci OSB: caracteristici de instalare și finisare

Cele mai importante caracteristici ale panourilor OSB sunt greutatea și grosimea

Cum să remediați OSB la plafon: recomandări

Instalarea materialului are o serie de caracteristici care ar trebui luate în considerare pentru obținerea unui rezultat calitativ:

 • Lucrarea implică ridicarea preliminară a unui cadru. Pentru a face acest lucru, este mai bine să utilizați un fascicul de lemn cu o secțiune de cel puțin 50 * 40 mm. Dacă există grinzi, așezarea se efectuează asupra lor după ce prezintă un singur nivel și creează jumperi.
 • Nu este ușor să fixați placa exact la una, este recomandabil să atrageți asistenți. Dacă lucrarea se face numai cu mâinile proprii, atunci va fi necesar să tăiați foaia în mai multe fragmente.
 • De-a lungul perimetrului pereților se formează lacune obligatorii. De asemenea, ar trebui să lăsați spațiu între panourile adiacente. Acest lucru este valabil în special pentru casele private nou construite și pentru grădinile neîncălzite.
 • Pentru a tăia tavanul, veți avea nevoie de șuruburi pentru metal. Acestea ar trebui să fie de 2,5-3 ori grosimea materialului utilizat. Șuruburi ușor încastrate pentru a împiedica evacuarea.
 • Căptușeala începe din centru sau din colț, în funcție de aspectul camerei. Prin urmare, este recomandabil să se calculeze parametrii în avans pentru a reduce balanța de producție.
 • Dacă placa are o protecție suplimentară împotriva umidității, suprafața este pre-măcinată și degresată.
 • Pentru a reduce laboriositatea proceselor ulterioare, piesele sunt tratate cu un grund foarte penetrant înainte de a fi așezate. Aceasta va acoperi nu numai partea frontală, ci și capetele.

Plafoane din plăci OSB: caracteristici de instalare și finisare

La fixarea plăcilor pe tavan este necesar să se utilizeze elemente din materiale inoxidabile

Important! Când se cumpără un material, se acordă o atenție deosebită geometriei elementelor. Faptul este că, datorită unei încălcări a tehnologiei de producție sau a condițiilor de depozitare, panoul se poate deforma. Este extrem de dificil să lucrezi cu o listă, nu este întotdeauna posibilă îndreptarea tensiunii.

Tehnologie de montare

Pentru a instala placile SSP corect, procesul trebuie divizat in etape. Acest lucru va permite efectuarea tuturor procedurilor calitativ și evitarea problemelor în viitor.

Lucrări pregătitoare

Activitățile preliminare includ următoarele:

 1. Plafonul este tratat cu compuși antiseptici și de stingere a incendiilor. Locația comunicațiilor este furnizată în avans. Dacă structura este conectată direct la mansardă, se efectuează abur și impermeabilizare și este planificat un plan de izolație.
 2. Conform schemei precompilate pentru plasarea rafturilor ramei, produsul este tăiat.
 3. Suprafața este curățată de murdărie și praf cu o coală și cârpe și, dacă este necesar, degresată.
 4. Produsele sunt acoperite cu 2-3 straturi de grund "de contact din beton", fiecare fiind uscat usor.
 5. Se pregătește un instrument de fixare - o șurubelniță cu setul corect de biți. Ar trebui să existe și un loc pentru a executa procesul. Pentru o mai mare ușurință, sunt instalate caprine sau scări adecvate.

Plafoane din plăci OSB: caracteristici de instalare și finisare

Înainte de așezarea plăcilor, este necesar să se efectueze măsuri preliminare pe suprafața tavanului

Lucrările preliminare realizate corect permit evitarea problemelor în viitor.

Dispozitiv de protecție

Până la plafonul de OSB a fost extrem de plat și de încredere, este ridicată pe cutie. Tehnologia creației este după cum urmează:

 1. Dacă se utilizează un fascicul de lemn, acesta este pre-impregnat cu compuși de protecție din mucegai și ciuperci și retardanți de flacără. Toate părțile sunt uscate complet.
 2. Se efectuează marcarea suprafeței. Primele elemente vor fi expuse la 2-3 cm de pereți, iar pasul general depinde de tipul bazei și de necesitatea de a pune izolația. Optimal - 50-60 cm și aceeași frecvență de jumperi care ar fi necesare dacă proiectarea trebuie să fie consolidate sau dale sunt tăiate în fragmente mici.
 3. Lângă unul din pereți primul cadru al cadrului este fixat și egalizat. De la acesta la suprafața opusă pe ambele margini se întinde un cablu pentru a expune a doua parte. Pe planul obținut, rămân fragmentele rămase ale cutiei. Montați structura este necesară cu o marjă de siguranță, deci este mai bine să alegeți ancore metalice.
 4. Comunicațiile sunt stabilite, localizarea dispozitivelor de iluminat este marcată.

Plafoane din plăci OSB: caracteristici de instalare și finisare

Placarea este un cadru special, pe care sunt placile OSB

Ar trebui să știi! Un dezavantaj semnificativ al utilizării dibluri de plastic în structuri din beton, cu o slăbire în caz de incendiu, care ar putea duce la prăbușirea de suprapunere și de ieșire.

Placă de montare

OSB este montat pe tavan cu mare grijă, orice inexactități vor duce la formarea de distorsiuni. Pentru ușurința de fixare, piesele sunt forate în mai multe locuri, ceea ce va permite instalarea rapidă a șurubului. Este necesar să coaseți materialul conform unui anumit tipar:

 1. Primul element trebuie atașat în colțul cel mai vizibil. Dacă suprafața este recrutată din centru, va fi necesar să se efectueze marcarea complexă transversală și diagonală, precum și tragerea cablurilor de instalare.
 2. Înainte de fixare, este necesar să se facă o distanță de 10-15 mm de perete și să se asigure că cusătura nu este mai mică de 3 mm. Șuruburile sunt înșurubate cu efort pentru a asigura aprofundarea capacului.
 3. Având în vedere faptul că elementele transversale ale cadrului sunt de asemenea utilizate pentru fixare, ele sunt marcate după instalare. În acest scop, se face o marcă pe marginea panoului, care este combinată cu cea opusă, iar șuruburile sunt răsucite de-a lungul liniei rezultate.
 4. Dacă tăierea este făcută, atunci mărimea piesei dorite este pre-măsurată. Marginile trebuie să se afle în mod obligatoriu pe cutie.
 5. Prin același principiu, fragmentele rămase ar trebui cusute.

Plafoane din plăci OSB: caracteristici de instalare și finisare

Montarea nu trebuie făcută aproape de perete, trebuie să lăsați un mic decalaj

Pentru o potrivire calitativă, puteți utiliza plăci cu o conexiune de blocare. Sunt potrivite pentru situațiile în care este necesar să se obțină o suprafață care să fie decorată cu compuși transparenți.

Opțiuni pentru finisarea plafonului OSB

Nu este dificil să tăiați baza cu plăci, este mult mai dificil să efectuați ulterior. Pentru aceasta, pot fi utilizate o varietate de opțiuni.

Plafoane din plăci OSB: caracteristici de instalare și finisare

Pentru finisarea plafoanelor plăcilor OSB, orice materiale decorative: lac, tapet, tencuială decorativă, panouri LMDF sau LDW

lăcuire

Metoda originală, care vă permite să obțineți o acoperire care are o bază de lemn pronunțată. Pentru aceasta, materialul filigran este pregătit preliminar: fantele sunt umplute cu un amestec de rumeguș și PVA, secțiunile înglobate sunt măcinate, apoi suprafața este impregnată cu un grund.

Lacul se aplică în mai multe straturi, după ce fiecare acoperire este bine uscată.

Tapet de lipire

OSB poate fi finisat cu o varietate specială de tapet din fibră de sticlă. Dacă intenționați să utilizați versiuni tradiționale de tip roll-up, atunci pentru cea mai bună aderență, se recomandă ca substratul să fie primul. La alegerea acestei metode, îmbinările sunt acoperite suplimentar cu o plasă de armare. Este recomandat să alegeți tapet multistrat și să aplicați un adeziv adecvat.

pictură

Dacă se dorește, suprafața poate fi tratată cu orice vopsea de culoare, dar după un timp pot apărea pete întunecate. Pentru a evita astfel de probleme, efectuați următoarele acțiuni:

 1. Acoperirea este degresată și înmuiată cu 2-3 straturi de grund.
 2. Plafonul este shpaklyuetsya. Stratul aplicat nu trebuie să fie mai subțire decât 2-3 mm. Pentru o mai mare fiabilitate atunci când lucrați pe suprafețe mari, toate sunt acoperite cu o plasă de armare specială.
 3. Baza poate fi albită sau vopsită.

Plăcile OSB pentru finisarea interioară a casei sunt folosite mai des, prin urmare metodele de urmărire ulterioară sunt în mod constant îmbunătățite. Acest lucru vă permite să acoperiți premisele nu numai calitativ, ci și frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

84 + = 94