Răspunsurile specialiștilor: pot lipi tapetul de pe placa OSB

Răspunsurile specialiștilor: pot lipi tapetul de pe placa OSB

Răspunsurile specialiștilor: pot lipi tapetul de pe placa OSB

Plăcile de OSB trebuie să fie lipite competent PAL orientate - nu mai puțin frecvente în decorarea spațiilor. Cu ajutorul său, pereții sunt adesea nivelați și încălziți, astfel încât plăcile creează partiții interioare și fac construcții mai complexe în interior. Ei bine și ce să facem mai departe: să lăsăm plăcile în această formă originală sau să decorăm totuși? Și cum să decorezi - probabil, pentru a lipi imagini de fundal.

Deci este posibil să lipiți imagini de fundal pe OSBP

În general, este posibil, dar în mod corect ștergeți tapet fără o pregătire preliminară a suprafeței nu va funcționa. Fără aceasta, pur și simplu nu va exista un rezultat calitativ. Ei bine, instruirea în sine nu este atât de complicată.

Lucrările pregătitoare sunt următoarele:

  • Toate docking shovchiki între plăci trebuie neapărat să fie etanșate uniform cu o bandă-serpyanka și chit;
  • Apoi, suprafața plăcii trebuie să fie pregătită - acest pas nu poate fi depășit, grundul este un proces multifuncțional care, printre altele, îmbunătățește aderența suprafețelor;
  • Apoi, suprafața din nou shpaklyuetsya, soluția este aplicat mistria din partea de sus în jos.

Răspunsurile specialiștilor: pot lipi tapetul de pe placa OSB

Înainte de a lipi imaginea de fundal, trebuie să efectuați faza de pregătire

Nu este recomandat să ignori ultima etapă, practic garantează că tapetul, chiar și cel mai subțire și fragil, se va descurca bine. Dacă vă decideți în continuare să faceți acest lucru fără șpăcluire, suprafața plăcii va trebui să fie pregătită de mai multe ori. Și tapetul este luat în acest caz doar dens. Dacă shpaklyuete, în mod necesar progruntuyte perete după putty din nou.

Abordare competentă: cum să lipiți tapetul pe OSB

Tapet-ul chiar nu este, de asemenea, nimic complicat. Mai întâi, adezivul este amestecat în conformitate cu instrucțiunile atașate. După aceea, desfaceți rolele, efectuați măsurători, tăiați, împrăștiați panza cu adeziv (și peretele, dacă este necesar), adeziv. Pe scurt, totul este standard. Și rețineți că în majoritatea cazurilor ruloul va trebui să fie răsucite, dacă reduceți desenul - acest lucru este important.

Adezivul pe panza este rar aplicat cu o perie, de obicei se utilizează o rolă sau o cârpă. Faceți cum doriți, este o obișnuință. Puteți cumpăra lipici cu un indicator de culoare, de obicei roz, și vă ajută să vedeți dacă întreaga suprafață a pânzei este bine pătată. Pe perete acest lipici nu va străluci, nu vă puteți îngrijora.

Răspunsurile specialiștilor: pot lipi tapetul de pe placa OSB

Tapetul lipire este un proces simplu, principalul lucru este sa faci totul conform instructiunilor

Apoi panza proaspăt aplicată este netezită - fie cu un cilindru uscat sau cu o cârpă. Aveți grijă ca pe suprafață să nu se formeze bule. De regulă, dacă aragazul OSB este pregătit, nu există inconveniente, totul este lipit bine, fără probleme.

Este posibil să lipiți tapetul de pe placa OSB fără o prelucrare ulterioară

Pentru a face fără pregătire, este necesar ca suprafața plăcii să fie perfect netedă. Și pentru asta există obstacole serioase. Da, suprafața plăcii arată destul de netedă și netedă, dar este doar la prima vedere. Sub tapet, cele mai mici proeminențe vor fi vizibile. Și dacă tapetul este subțire sau ușor, atunci structura de lemn a plăcilor va arăta în mod clar prin.

Răspunsurile specialiștilor: pot lipi tapetul de pe placa OSB

Tapetarea pe placa OSB fără prelucrare suplimentară este posibilă numai dacă suprafața plăcii este netedă și netedă

În plus, în timp, tapetul poate prezenta urme de impregnare cu parafină și rășină, ceea ce va reduce calitățile estetice ale tapetului.

De asemenea, merită luată în considerare clasa de siguranță a mediului a panourilor OSB. Dacă clasa E1, apoi lipici tapet direct pe placă nu poate. Aceasta este, se pare că, în orice caz, direct pe placa nu poate fi lipit tapet. Cu excepția cazului în care vorbim de tapet lichid, structura și specificul cărora sunt astfel încât suprafețele care sunt sub ele nu sunt pur și simplu vizibile.

Toate etapele: cum să lipiți tapetul de pe placa OSB

Astfel, pentru a rezuma ceea ce sa spus, se poate spune că o astfel de lucrare pregătitoare este această etapă importantă care va permite ca placa OSB să devină o suprafață ideală pentru tapetare. Procesul de pregătire în sine constă în mai multe puncte. Este recomandabil să nu pierdeți niciunul dintre ele.

Procesul de pregătire este:

  • măcinare;
  • Grund pentru nivelare;
  • Etanșarea articulațiilor;
  • Montarea plaselor armate;
  • Aliniați întreaga suprafață;
  • grund;
  • Lipirea directă a imaginii de fundal.

Răspunsurile specialiștilor: pot lipi tapetul de pe placa OSB

Înainte de începerea tapetării, trebuie întreprinse toate lucrările pregătitoare

Grindă OSB placa este de obicei nazhdachkoy. Acest lucru ajută la eliminarea scamei lemnoase, precum și la un strat exterior neted al rășinilor de liant. Faptul este că impregnarea are proprietăți de respingere a umezelii, ele degradează aderența grundului pe suprafața plăcii, prin urmare este necesară măcinarea obligatorie.

Primer rezolvă mai multe probleme: creează modelul de film pervious lichid necesar neutralizeaza particleboard, protejează împotriva petelor și a rășinilor de parafină, crește aderența la stratul de bază. Grunduirea este recomandată în două sau trei straturi, de obicei folosind un primer acrilic sau latex.

Când plăcile sunt atașate, cusăturile de compensare sunt lăsate între ele. Este mai rezonabil să sigilați aceste cusături cu etanșant siliconic, este elastic în măsura dorită. Ele pot, de asemenea, smudge capetele de fixare, astfel încât aceste urme de rugina nu apar mai tarziu. Dacă nu aveți un material de etanșare siliconic, puteți acoperi pur și simplu dispozitivele de fixare cu vopsea de ulei.

Cum de a lipi tapet pe placa OSB (video)

Apoi, există un proces de lipire a benzii de armare, a rosturilor de etanșare și a chitului. Putty este stratul de nivelare. Mulți evită această etapă, dar nu o faceți, afectează calitatea lipirii. După nivelare, suprafața este încă o dată împământată, iar apoi puteți adera direct tapetul.

Reparație excelentă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

41 − 34 =