Uite cât de ușor este să coaseți o panglică cu bucle la cortină

Uite cât de ușor este să coaseți o panglică cu bucle la cortină

Fixarea panglicii cu bucle la perdele este una dintre cele mai importante etape de lucru când cuscați perdele. Din corectitudinea și calitatea coaserii depinde de aspectul final al pânzei: cantitatea, adâncimea și intensitatea draperiei, lungimea produsului finit, chiar și aspectul cornierului. Cu ajutorul benzii de țesătură eliberată deasupra buclelor, puteți ascunde o fixare neatrăgătoare și inestetică, iar foaia de perdea va arăta ascunsă în aer sub tavan.

Uite cât de ușor este să coaseți o panglică cu bucle la cortină

Banda de perdea

Această lucrare în studio nu este ieftină, deci dacă coaseți balamalele pe perdele cu mâinile dvs., puteți salva o sumă decentă. Principalul lucru este să vă calculați punctele forte și abilitățile proprii. Dacă aveți îndoieli, practicați perdelele țării. În cazuri extreme, nu profitați de profesioniști cu riscuri (în special atunci când se ocupă cu țesuturi scumpe și complexe).

Selectarea banda de perdea

Înainte de a coase balamalele la perdele, selectați materialul pentru lucru. Cureaua cu balamale pentru cortină poate fi de mai multe tipuri. Poate varia:

Uite cât de ușor este să coaseți o panglică cu bucle la cortină

 • În lățime: cu 2, 3 și mai multe benzi care rulează în paralel. Practic, se foloseste panglica, dimensiunile care nu depasesc 6 cm, dar exista produse cu o latime de 10 cm.

Cele mai subțiri (2,5 cm) sunt utilizate pentru cortina la cele simple, oferind mai scumpe variații mari nu numai ascunde neatractive cornișă, dar va corecta lungimea produsului (dacă este necesar) - după cortina cu o bandă largă poate fi agățată pe cârlige pentru oricare dintre benzi paralele cu bucle.

 • Prin apariția de falduri. Smooth, situată în dungi paralele draperie se numește o coloană. Corturile asimetrice pot fi formate cu tampoane, sub formă de aripi fluture etc.

  Uite cât de ușor este să coaseți o panglică cu bucle la cortină

 • Conform intensitatea draperiei: Braid pentru perdele cu bucle pot fi în formarea ansamblului pentru a reduce lățimea de perdele pânză și jumătate, două sau chiar trei ori. Numărul de falduri și adâncimea lor depind de țesătură și de tipul de perdele. Pentru perdele strânse, raportul maxim de construire este de 2.

Cu cât pe suprafața detalii țesuturilor decorative (desene, printuri, sau elemente vrac texturate), mai puțin materialul are nevoie de decorare suplimentare - draping. Dimpotrivă, perdele omogene și subțiri necesită (pentru a crea o imagine completă) un număr mare de pliuri.

 • În funcție de tipul de material de fabricare: un produs transparent este utilizat pentru a coasa banda de perdea de la organza, voal sau țesătură de plasă. Marginea cortinei este tratată cu bandă netransparentă.

Uite cât de ușor este să coaseți o panglică cu bucle la cortină

Calcularea țesuturilor

Calculul materialului se face în funcție de factorul de asamblare ales:

 • La început, se măsoară lățimea cornierului. Dimensiunile deschiderii ferestrei nu contează, deoarece adesea ancorele superioare nu se limitează la dimensiunile tavanului, ci sunt instalate din perete în perete pentru a crește vizual parametrii orizontale ai peretelui.
 • Apoi multiplicați cifra rezultată cu factorul de pliere. Adăugarea de cote pentru prelucrarea bucăților laterale și obținerea lățimii țesăturii, necesară pentru croirea produsului.

Uite cât de ușor este să coaseți o panglică cu bucle la cortină

Banda de cusut (instrucțiuni pas cu pas)

Amintiți-vă: să coaseți corespunzător pe banda de perdea necesită o experiență minimă de croitorie. Nou-veniții ar trebui să înceapă cu țesături low-cost pentru părțile cele mai nesemnificative ale apartamentului: încercați să vă parte la perdele de bucătărie nepretențioase sau jaluzele pentru cămară.

Uite cât de ușor este să coaseți o panglică cu bucle la cortină

Dacă sunteți determinat, procedăm:

 • Înainte de a coase o panglică pe perdele, vom regla scula de lucru - mașina de cusut. Mai întâi de toate, acordați atenție tensiunii firelor superioare și inferioare (astfel încât țesătura nu se "afișează" pe suprafața materialului) și presiunea piciorului de ghidare (materialul se va ridica atunci când este presat puternic).
 • Pentru a coase bine și frumos pe banda perdele pentru buclă, verificați din nou toți parametrii: dimensiunile verticale și orizontale ale materialului perdelei, lungimea benzii de perdea. Aliniați, dacă doriți muchii inegale ale tăieturii, scoateți marginea fabricii (trage și deformează pânza).
 • După nivelare, faceți o cusătură de îndoire pe o țesătură densă de perdea. Un alt lucru - perdele de dantelă în cele mai multe cazuri, organza reglabil în lungime nu este în partea de jos și pe marginea superioară, ca și în partea de jos a panza a fost tratat special cu cusătură de ponderare.

Uite cât de ușor este să coaseți o panglică cu bucle la cortină

În acest caz, veți:

 1. Tăiați în exces o parte a țesăturii. Pe linia de tăiere tragem firul de-a lungul întregii lățimi a produsului - această metodă garantează geometria corectă a muchiei.
 2. Sau pentru a dezactiva o bandă inutilă cu marginile prelucrate de pe partea aversă a unei pânze, generând o brățară suplimentară pentru un ornament.

După definirea modului de procesare a muchiei, continuăm să lucrăm cu panglica. Cu un fier încălzit, călcați îndoitul format al foliei și începeți să aplicați o bandă de perdea.

 • Pe laturile de 2 cm bandă Tuck, eliberată anterior din aceste porțiuni sosbarivayuschih fire între marginile superioare ale curelei și web părăsi distanța perdea de cel puțin 3 mm (bandă perdea nu trebuie să iasă deasupra perdele de margine).
 • Pentru a coase o cortină perdea la cortina, trebuie să efectuați cel puțin 2 cusături. Prima folosim cusatura superioara. Apoi, în aceeași direcție, din același "punct de referință" facem linia de jos.

Uite cât de ușor este să coaseți o panglică cu bucle la cortină

Numărul minim de cusături - 2. Numărul de curele late de linii de mașini ar trebui să coincidă cu numărul de benzi cu ochiuri: fiecare cusătură de fixare este fixat rând dedesubt.

VIDEO INSTRUCȚIUNI

 • Pentru a coase ușor pe banda de perdea cu bucle, aveți nevoie pentru a desena frumos și corect cusătură de jos: este important să se combine corect cortina și perdele. Pentru a forma o suprafață plană (în partea superioară) în timpul picurării, întindeți uniform țesătura perdea cu panglica. Faceți acest lucru cu un efort constant, nu prea viguros, pentru a nu rupe acul.
 • În ultima etapă a lucrării se formează falduri, tragând corzi din două părți. Filete libere pe care le mascam sub banda de perdea sau se ascund in saci speciali. Sunt confecționate din panglică și puteți coase din partea greșită din lateral.

Uite cât de ușor este să coaseți o panglică cu bucle la cortină

Suspendați perdelele de pe pervaz poate fi un alt mod, atașați ochiurile la perdele:

 • Sunt examinate benzi originale largi (de până la 5 cm) de material. Cu ajutorul lor, este ușor de prelungit produsul în înălțime.
 • Puteți să coaseți ochii pe perdelele firului. Această metodă este adecvată pentru perdele de lumină dantelă croșetată sau în cazul în care produsul nu are nevoie de drapaje, și vice-versa - o suprafață netedă este importantă pentru a sublinia frumusetea detalii decorative. Așchile sunt formate prin croșetare: prin bucle de aer în unul sau mai multe rânduri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

29 − = 25