Vopsea fluorescentă și modul în care este pregătită în casă

Ce nu puteți găsi pe piața construcțiilor moderne. O varietate de materiale de finisare vă permite să realizați tot felul de idei de interior. Unul dintre cele mai interesante și recent cunoscute elemente este vopseaua luminiscente - utilizarea sa este posibilă atât pentru fațada casei, cât și pentru decorarea interioară a casei. Particularitatea acestui element este că vopseaua strălucește în întuneric și de aceea costul materialului este destul de ridicat. Am fost foarte interesat de utilizarea vopselei fluorescente și, după ce am învățat costul tuturor ingredientelor pentru pregătirea amestecului cu propriile mele mâini, mi-am dat seama că ar fi mai profitabil să faceți singur vopseaua. Înarmat cu ajutorul unui prieten, am început să studiez proprietățile, caracteristicile materialelor și opțiunile pentru pregătirea vopselei fluorescente cu mâinile mele.

Vopsea fluorescentă și modul în care este pregătită în casă

Vopsea fluorescentă

Clasificarea vopselelor fluorescente

Esența materialului luminescant constă în faptul că se adaugă un pigment la compoziția de colorare, care se bazează pe fosfor. Datorită acestui lucru în întuneric, obiectele pictate cu astfel de compuși pot străluci mult timp.

Vopsea fluorescentă și modul în care este pregătită în casă

Vopsea fluorescentă în dormitor

Important! Fosforul este o substanță care absoarbe lumina, dar în întuneric o dă departe, creând lumină.

Deoarece progresul nu se oprește și uneori se pare că chimistii sunt capabili să inventeze materiale pentru a acoperi complet orice suprafață, putem vorbi despre mai multe tipuri de materiale luminiscente:

 • Pentru suprafețele metalice - puteți, odată atras atenția asupra mașinilor de curse care emite lumină pe timp de noapte
 • Pentru țesături - foarte solicitate în industria textilă
 • Pentru suprafețele lucioase și pentru sticlă - utilizarea panourilor de sticlă, care sunt de asemenea evidențiate, aceasta se află chiar pe punctul de a fi exclusivitate, iar utilizarea acestor plăci ceramice în general
 • Vopsea luminată pe bază de apă
 • Vopsea pentru lemn - poate fi utilizată pentru colorarea gardurilor, fațadelor și gardurilor
 • Există chiar emulsii pentru beton - bine, m-am gândit destul de fantastic când am aflat despre astfel de oportunități
 • Pentru plastic

Important! Pentru un fosfor, doar o lovitură de lumină de cincisprezece minute este suficientă și o va da în decurs de 8 ore. Sunt de acord, un avantaj bun pentru pulbere.

Pentru interes, am studiat piața și am compilat un tabel al costului aproximativ al fosforului:

Culori luminescente preț Pentru vopsele acrilice preț
Culoare verde

Salata galbena

490-500rub / 50gr Alb, verde deschis 240-250rub / 50gr
Alb, albastru deschis $ 50 / 50gr albastru 250rub / 50gr
Roșu, portocaliu, galben 530-550rub / 50gr Toate celelalte nuanțe 260руб / 50гр
Albastru, verde 530-550rub / 50gr

Apropo, vopselele luminescente pot fi cumpărate în cutii de pulverizare, care sunt pulverizate foarte rapid și convenabil. Prin urmare, dacă doriți să proiectați o suprafață mică a suprafeței cu propriile mâini, atunci să achiziționați în siguranță materiale în cutii. Dar nu uitați că costul vopselei fluorescente va fi mai mare.

Caracteristicile materialelor și concepțiile greșite

Vopsea fluorescentă și modul în care este pregătită în casă

Vopsea fluorescentă în pepinieră

Deoarece vopseaua conține nu numai pigmentul luminos, ci și vopseaua, trebuie remarcat faptul că aceste lacuri sunt folosite pentru a se baza la astfel de materiale:

 1. alchidice
 2. acril
 3. poliuretan

Pe această bază este construită politica de stabilire a prețurilor pentru vopseaua luminescentă. Durata compoziției de colorare depinde, de asemenea, de aceasta. În imensitatea internetului există opinia că astfel de amestecuri sunt suficient de dăunătoare și pot dăuna sănătății umane. Dar, de fapt, aceasta este o mare greșeală, deoarece pulberea fosforului este complet inofensivă. Nu confunda fosfor cu fosfor, deoarece al doilea este într-adevăr dăunător. Amintiți-vă că nocivitatea vopselei utilizate depinde numai de lac, care este folosit ca bază pentru vopseaua fluorescentă.

Amestecul fotoluminiscent este încărcat de la lumina ambientală, dar există și soluții electroluminescente care funcționează pe principiul încărcării de la un curent electric alternativ. Acest material a fost inventat special pentru autoturisme, mai exact pentru corpurile lor. Datorită principiului de funcționare, această vopsea poate străluci în orice moment al zilei și în orice lumină.

Să analizăm în ce sfere pot fi utilizate un amestec fotoluminiscente:

 • Folosind materialul, poți să creezi desene unice, să decorezi pereții și tavanul, să aloce anumite zone în designul general al camerei
 • Folosind un mobilier luminos, vopsea și obiecte de interior
 • Adăugați la lacul de unghii și aplicați în artă corporală
 • Decorați garduri din lemn și arbori
 • Florile artificiale sunt colorate
 • Aveți posibilitatea să pictați țesături, haine, rucsac
 • Serigrafie pentru postere, calendare și note
 • Cutiile de aerosoli sunt folosite pentru autoturisme și biciclete, precum și pentru accesorii pentru ele

Facem noi înșine vopsea fluorescentă

Vopsea fluorescentă și modul în care este pregătită în casă

Vopsea fluorescentă pe pereți

Așa cum am spus, va fi mai scump să cumpărați un material de colorat decât să îl creați singur. Dacă nu vă place acest lucru, atunci nu vă faceți griji. În prezent, există un număr mare de producători care își produc produsele, atât sub formă lichidă, cât și în cutii de aerosoli.

Dar dacă aveți de gând să faceți un amestec luminos cu propriile mâini, atunci pentru început este necesar să decideți alegerea bazei - lac. Puteți cumpăra un material complet transparent și puteți alege nuanța potrivită. Apoi, achiziționați un pigment luminos și păstrați-l cu containere de email sau ceramică.

Tehnologia de gătit este după cum urmează:

 1. În vasele deja pregătite am turnat baza - lac
 2. Apoi am acoperit pigmentul și l-am amestecat. În medie, trebuie să aderați la proporțiile de 15-50% din pigment din masa totală a amestecului. Am adăugat aproximativ 40%, dar undeva am citit că valoarea optimă este de 30% din pigment. Prin modul în care depinde de rezultatul saturației
 3. Pentru ca pigmentul să fie distribuit cât mai uniform posibil, am adăugat un solvent la amestec și am aderat la o proporție de 1% din masa totală. Atunci când alegeți un solvent, acordați atenție lacului utilizat
 4. Agitați întreaga soluție și accelerați ușor procesul. Așteptați o masă omogenă
 5. Asta e totul. Vopsirea cu mâinile tale este gata și poate fi aplicată în zonele necesare. Principalul lucru în acest proces este de a păstra proporțiile corecte și nu exagerați cu solventul

Dacă ați ales un lac clar, dar doriți să dați amestecului o nuanță, atunci adăugați o mică culoare la vopseaua fluorescentă rezultată.

Aplicăm materialul luminiscent

Vopsea fluorescentă și modul în care este pregătită în casă

Vopsea fluorescentă în interior

După ce am pregătit vopseaua fluorescentă, rămâne să aleg zona de aplicare și să o aplicăm la suprafață. La fel ca în orice alt proces, suprafața de vopsit trebuie pregătită în prealabil.

Curățați locul de aplicare a materialelor luminescente de murdărie și praf. Dacă este necesar, degresați locul de colorare. Dacă aplicăm vopsea albă pe perete sub amestecul nostru, atunci strălucirea luminiscenței va fi mult mai strălucitoare și mai bună. Prin urmare, nu am neglijat acest sfat și am aplicat o soluție albă în secțiunea de perete. Apropo, acoperirea albă servește ca strat de grund și, după aplicarea sa de către propriile noastre mâini, așteptăm uscarea completă a vopselei luminescente.

Compoziția luminescentă înainte de aplicare este bine amestecată - acest lucru este necesar deoarece pigmentul în sine are proprietatea precipitării. Când soluția este gata, se aplică într-un strat subțire. Poți folosi role sau perii - am avut un nebulizator pentru acest caz. După primul strat aplicat, trebuie aplicate următoarele, dar nu uitați să așteptați uscarea completă a stratului inițial.

Important! Pentru longevitatea înregistrării cu ajutorul vopselelor luminescente se acoperă cu stratul lor de finisare de lac. Astfel, designul dvs. va fi protejat în mod fiabil de factorii externi nefavorabili și de impactul mecanic.

Crearea unui astfel de design vă poate folosi șabloane pre-pregătite sau manual, folosind o perie pentru a desena anumite modele. În cazul în care materialul luminescente este folosit în camera copiilor, atunci asigurați-vă că cerul încastrat pictat pe tavan sau conturul animalului conturat pe pereții camerei vă va încânta cu siguranță copilul. Magia imaginilor create cu ajutorul vopselelor fluorescente poate admira nu numai viziunile copiilor, ci și uimirea chiar și a adulților.

Vopsea fluorescentă și modul în care este pregătită în casă

Vopsea fluorescenta pentru design interior

Dacă nu doriți să pictați o suprafață mare a suprafeței cu un amestec luminos, pregătiți un șablon cu diferite abstracții sau modele și apoi utilizați-l pentru a recrea modelul pe orice suprafață convenabilă pentru dvs.

Folosind mai multe culori de vopsea fluorescentă, puteți crea imagini și peisaje mici direct pe suprafața pereților și a plafoanelor. Am văzut chiar și poze atunci când oamenii cu ajutorul unor astfel de culori au lăsat mesaje bune pe pereți, care apoi s-au întors la ei înșiși pentru mulți, mulți ani mai mulți. Dacă vă este frică de întuneric și nu există becuri pe comutatoarele dvs., atunci pulberea va veni la salvare, deoarece după aplicarea unui astfel de amestec luminos pe comutator, noaptea o veți vedea cu siguranță.

Pentru mine, mi-am dat seama că utilizarea amestecurilor luminescente în interiorul casei tale este frumoasă, neobișnuită și foarte eficientă în întuneric.

Amestec electroluminiscent de la LumiLor

Vopsea fluorescentă și modul în care este pregătită în casă

Decorare de perete cu vopsea fluorescentă

Deoarece amestecul de culoare fotoluminiscente este deja familiar pentru toata lumea, dar putem sa numim noi vopsea electroluminescenta, am decis sa spun putin despre asta. Utilizați o astfel de vopsea, în special pentru tuning auto, și dacă un element normal strălucește doar în întuneric, acumularea de energie de la lumină, atunci această opțiune începe să stralucească după curentul electric.

Celebrul brand LumiLor are în arsenalul său culori de vopsea, dar nu uitați că pentru a obține o nouă nuanță, este suficient de ușor să le amestecați:

 • roșu
 • verde
 • Culoarea vopselei albastre
 • Galben umbră
 • Culoare albă

Cel mai interesant lucru din acest material este că, dacă nu există nici o sursă de alimentare, atunci mașina pictată pare destul de obișnuită. Acest lucru este foarte important pentru cei cărora le place să-și ilustreze arta. Datorită acestei proprietăți a vopselei, atunci când aplicați un curent, toată lumea va vedea desenele și creativitatea pe care le-ați creat cu propriile mâini.

Vopselele de la LumiLor funcționează la o frecvență AC de 500 până la 1000 Hz. La conectare, utilizați un invertor la 12V și este deja conectat la sursa de alimentare. Acestea pot fi baterii sau o priză obișnuită pentru 220V.