Category Archive : Reparation och dekoration

Hur man fixar duschkranen, om slangen läcker ut?

Konstruktion och nödvändiga verktyg

Hur man fixar duschkranen, om slangen läcker ut?Hur man fixar duschkranen, om slangen läcker ut?

Hur man fixar duschkranen, om slangen läcker ut?

Duschslangen är den mest brutna delen av duschen, oftast börjar den läcka.

Genom design är duschslangen ett gummirör placerat i en metallhylsa. En metallslang kan saknas, i så fall är slangen ett flexibelt plaströr. Kvaliteten på gummidelen bestämmer hela livslängden för hela slangen. Livslängden på ett gummirör beror i sin tur på vatten och är 5-15 år. Gummi har egenskaper med tid att härda, materialets elasticitet minskar och detta leder till utseende av sprickor, tårar. Dessa rör förändras helt enkelt. Det är svårt att hitta ett utbytbart gummislang i duschen, eftersom det oftast finns på marknaden finns utbytbara färdiga slangar med metallhylsa. Och kostnaden för en sådan slang är inte särskilt hög. Byte utförs även om slangen med en rostfri metallhylsa. Estetiken hos en sådan mixer är allmänt sämre, och rost kan komma på emalj av sanitära enheter, vilket är svårt att ta bort.

Innan du utför en fullständig byte av duschslangen kan du försöka reparera det själv, om det självklart inte är riktigt gammalt.

För att reparera duschen, om det bryts ner, behöver du verktyg:

  •  justerbar skiftnyckel;
  •  skruvmejsel;
  •  kniv.

Ett sådant minimum är en tillräcklig uppsättning, eftersom det inte finns någon stor svårighet att felsöka med egna händer.

Större läckage och felplatser

Den vanligaste orsaken till läckage i slangen är en spricka i gummiröret.

Duschslangen strömmar oftast i anslutning till mixern. Till exempel, i stället för att gå med i duschhuvudet. Läckaget uppstår på grund av lös passform och ofullständig åtdragning av fackmuttrarna. Nötter kan varva ner medan du använder duschen. För att eliminera ett sådant fel kan du tillgripa styrkan i dina händer, eftersom du inte behöver extra verktyg för att dra åt muttrarna.

Om du spänner fackmuttrarna blev du inte av med läckan, i det här fallet måste du kontrollera tillståndet på gummitätningarna och buskarna. Vid behov bör nya packningar läggas. Efter att ha kontrollerat packningarna är de övertygade om kvaliteten på skärningarna på metalldelarna i mixern och frånvaron av sprickor. Mycket ofta, om du lägger för mycket ansträngning, rör av dålig kvalitet, brutna nötterna och vatten sipprar genom sprickorna. Substandard skärningar kan slipas med sandpapper.

Om efter de angivna åtgärderna läckaget inte kunde avlägsnas och duschslangen fortfarande strömmar, kontrollerar vi anslutningspunkterna på bussningen och röret samt kvaliteten och användbarheten hos bussningarna. Ofta leder defekterna i ärmarna till att en ny mixer i badrummet faktiskt flyter. För att kontrollera bushingarna skruva undan nätsnötterna. Om bussningarna är defekta måste du byta hela duschslangen. Om röret flyger från facket på grund av slangens lilla diameter kan du lägga en klämma med en koppartråd.

Hur man fixar duschkranen, om slangen läcker ut?

Om slangen strömmar vid den punkt där den är ansluten till en vattentank eller mixer, dra åt muttrarna för att säkerställa täthet.

Om vattnet oser inte från diffusorn, men från metallhylsan, är röret självt felaktigt. För att kontrollera dess skick är det nödvändigt att ta bort muttern och metallslangen. Sannolika platser av dess bristning, fästpunkter för styva element. Till exempel i stället för att ansluta sig till facket. Skador kan uppstå på grund av dålig kvalitet rör eller låg elasticitet av materialet. Du kan eliminera detta fel med egna händer, men bara om brottet är så nära som möjligt till uttagen. Placera klyftan med en kniv och lägg röret på fästet. För att säkerställa att röret inte flyter, montera en klämma. Rörets längd har minskat, och under spänning kan vattnet igen oroa. Därför måste du, i tid, byta hela duschslangen.

Omvänd vy Slangavbrott är frånvaron av vattentryck eller vatten passerar inte igenom det. Det finns ett sådant fel på grund av böjning, vikning av gummiröret inuti metallslangen på grund av den långa längden. Eliminera defekten kan vara väldigt enkelt med egna händer, för att avlägsna fackmuttern, dra ut gummiröret och skära av det överskjutande avsnittet.

Huvudet kanske inte beror på duschhuvudet, vilket oftast är igensatt. Duschhuvudet kan rengöras. Om vattenkranen i den gamla konstruktionen skruvas loss från handtaget. Om modellen är modernare, sönderdelas demonteringen för att lossa delaren, vilken är fastsatt med en självgängande skruv.

Du kan rengöra splitteren mekaniskt, med en tråd eller ett klämma eller kemiskt med hjälp av speciella tvättmedel.