Bakgrund grön och grön färg för sovrummet

Bakgrund grön och grön färg för sovrummet

Vad du behöver veta om valet av grön färg

Grönt och dess nyanser (t.ex. grön) - en av de få som har en gynnsam effekt på psyket, så det är absolut lämpligt i alla rum. Men eftersom både färgnyanser så mycket, och det finns gott om alternativ för sovrum dekoration, av vilka några kommer att vara lugnande att agera, för att förbereda sig för vilsam sömn, medan andra tvärtom, vara glad. Därför beror tonvalet i sista hand på vilken effekt du behöver komma i rummet. I dag ser vi på den gröna tapeten i sovrummet, liksom salat nyanser som den dominerande färgen för väggarna.

Bakgrund grön och grön färg för sovrummet

Attraktiv kombination med brun

För norra rum

Om rummet som är valt för sovrummet är litet och mörkt, och dessutom kommer solens strålar i det sällan, då designarna rekommenderar att uppmärksamma de mjuka nyanser av grönt:

  • oliv;
  • äpples färg
  • pistagenötter.

Detta färgutrymme expanderar visuellt utrymmet. För att komma åt solen var obegränsat är det värt att uppmärksamma öppna arbeten, ljusgardiner. Ge sovrummet en mer glatt humör ljusa textilier och tillbehör av rika nyanser.

För södra rum

Om rummet blir massor av solljus, och även ganska stora, är det nödvändigt att uppmärksamma de ädla färger som kommer att göra den naturliga belysningen är inte så intensiv. För att göra detta, välj coolare nyanser av grönt:

  • kiwi färg;
  • mentol;
  • mättad grön färg.

Bakgrund grön och grön färg för sovrummet

Foto: Valet av skuggan görs bäst med hänsyn till inkommande solfärg

Sådana färger ger en mjukhet till rummet, och samtidigt behåller dess kraft. I det inre av ett sådant rum är det bättre att använda ljusa textilier och tillbehör i citrongul, blå eller turkos.

Klassiker och fred

Senap och olivträd av grön till rummets väggar bör väljas av dem som drömmer om ett lugnt sovrum, och de borde råda och användas som bas. När det gäller tillbehör, är de bättre att välja i mer dämpade toner.

Grön tapeter till sovrummet är vald och för att skapa lyx och använda en djupare färg. Samma tillbehör och textilier är bättre att välja i ljusare nyanser. I det klassiska interiøret finns det en del tunghet, som är fäst vid det från massiva möbler eller tunga tunga gardiner. Av den anledningen är det värt att välja de tillbehör som harmoniskt förtunnar inredningen, gör det lätt.

Färgkombinationer

Bakgrund grön och grön färg för sovrummet

Foto: Ljusa och mättade väggar gör dig mer aktiv och uppmuntrar

Huvudfärgen på grön tapeter kan kombineras med en blå turkosfärg, i vilket fall sovrummet kommer att förvärva lite svalhet. I motsats till den gula färgen blir grön en mer optimistisk stämning, och rummet är fyllt med vårvärme, optimism.

Fans av orientalsk kultur kan späda denna färg med ett mörkt träd, samtidigt som antalet tillbehör begränsas. Det räcker med att plocka upp några vackra lampor för ett toalettbord eller för en säng på sängen, och det är möjligt att tänka på att inredningen är klar. Denna ton passar perfekt med orange, vit, gul och persika. Men dessa färger ska användas med den huvudsakliga gröna kalla färgen.

Blågrön tapeter för sovrummet kan kombineras väl med följande toner: blå, vit, blå, gul. I en mer mättad version av sovrummet design kan du tillgripa en kombination med gul, brun och mångsidig vit.

Universal vit

I färgspektret finns en universell färg som helt harmoniserar med alla andra. Det här är naturligtvis en vit färg, som också kan användas i

Bakgrund grön och grön färg för sovrummet

Ljus nyanser ser också ganska attraktiva ut

kombination med grön när du dekorerar sovrummet. Om tapetet i rummet har en rik färg, då för gardiner, möbler, är ett antal tillbehör bättre att välja en lättare palett.

Den inverse regeln gäller också. Om du väljer en vit färg när du dekorerar väggarna, då förresten, när du skapar färgbalansen behöver du grön färg (gardiner, matta, sängkläder).

Ljusgrön tapeter i sovrummet: en lugn och positiv inredning

Det har länge fastställts att varje färg har sin effekt på en persons psykologiska tillstånd. De mest gynnsamma färgerna, när det gäller design i inredningen - det här är de som ofta finns i naturen - gul, beige, blå, brun och naturligtvis grön.

Ursprungen till den gröna färgen

Grön, jag måste säga, generellt en unik färg. Detta är det "gyllene medelvärdet" av spektrumområdet. Kom ihåg - "Varje jägare vill veta var fasan sitter"? "З" - grön bara i mitten. Han har de positiva egenskaperna hos promenader framför varma färger, men inte har sina nackdelar, och har fördelarna med uppföljning, men de har inte de negativa egenskaper.

Bakgrund grön och grön färg för sovrummet

Var särskilt uppmärksam på valet av gardiner och möbler

Lime - en av nyanser av grönt, men faktiskt det gröna - det här är också ett ganska stort utbud av färg. Med ljusgrön förstår vi vanligtvis en delikat ljusgrön färg med lite gult tillsats.

Genom denna förorening, är denna färg en av de mest glada och våren nyanser av grönt (det är en tillfällighet att under våren sallad börjar bli grön en av de första?) Men till "gulning" bör behandlas med försiktighet och bättre "nedolozhit" snarare än "shift". I stora mängder ger den allmänna tonen i toxicitet, kommer tapeten ser neon.

En plats i sovrummet

Lugn grön färg är väl lämpad för att dekorera ett sovrum tillsammans med andra mjuka färger - ljusgul, blå, persika, ljusrosa. Han tonar sig måttligt - och lugnar samtidigt. Förmodligen kan vi säga att det stabiliserar vårt psyko-emotionella tillstånd. Liksom andra ljusfärger ökar kalkgrönytan visuellt. I synnerhet gäller detta för mörka och små rum. Det är behagligt för ögonen, det irriterar inte, till exempel, från smaragdgrön eller ljusgulgrön.

Bakgrund grön och grön färg för sovrummet

Foto: Denna nyans kommer att vara fördelaktig att se både i bulk och i ett begränsat utrymme

Välja sovrum tapet grön färg, är det nödvändigt att komma ihåg att det är ganska nyckfull vad gäller kompatibilitet och lämnar inte oss många alternativ att välja mellan möbler och gardiner, som vårt mål - inte bara för att göra en snygg och vacker, men också en lugn interiör, i vilket är trevligt att somna och vakna upp.

Ja, den kan kombineras, till exempel med gul, men den här kombinationen - mycket ljus och energisk - passar bättre för ett kök eller ett lekrum, men inte för ett rum som är avsedd för sömn. Mycket bättre är kombinationen av gröna och olika nyanser av naturligt trä eller grått. Tja i rummet med ljusgrön tapeter kommer att se grått golv. En win-win-kombination är med vit, som perfekt sameksisterar med vilken färg och nyans som helst.

Kombinationer och ritningar

Kalk kan i princip kombineras med andra färger - blå, röd, brun, svart, men det borde bara vara små "fläckar" i inredningen:

  • originalvase;
  • servett på bordet;
  • en bild inramad av en monokrom ram;
  • dekorativa klistermärke på väggen.

Detsamma gäller för bilden på tapeten - det borde inte vara för mycket ljus på den gröna bakgrunden och den ska inte vara mättad. (Undantag - vitt, som kan vara valfritt antal.) Okej ser till exempel sällan små spridda blommor eller en smal remsa av gult, rosa, beige nyanser. En kombination av olika ritningar är möjlig - på en vägg tapeter i en remsa, å andra sidan - med ett blom eller liknande mönster.

Bakgrund grön och grön färg för sovrummet

Foto: kombination med brun och beige är en av de mest attraktiva för inredningen

Naturligtvis måste de viktigaste tapeterna och tapeterna vara konsekventa i ett enda färgschema. Det är fördelaktigt att skugga kalkbakgrunden i ett grönt färgschema, men en mörkare eller ljusare nyans.

För en rent maskulin sovrum, lämplig ljusgrön tapeter med gråa randar, breda eller varierbara bredder och nyanser, både vertikala och horisontella. Figuren själv, eftersom det är en fråga om sovrummet, borde inte vara för märkbar eller påträngande. Det är bättre att välja ett mönster med mjuka, släta konturer, utan skarpa geometriska former - blommor, abstrakt prydnad, snöflingor, vågor.

Som du kan se är grön tapeter och ljusgrön för sovrum en mycket bra lösning. Det viktigaste i att välja dem är att ta hänsyn till rumens särdrag och välja rätt kombinationer av färger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

87 − = 85