Brandfluga på balkongen: vad man ska göra, vad man ska skaffa

Brandfluga på balkongen: vad man ska göra, vad man ska skaffa

Brandfluga på balkongen: vad man ska göra, vad man ska skaffa

Enligt reglerna: En balkong med eldsläckning bör inte vara glaserad. Men många hyresgäster försummar denna regel. En brandsläckning anses vara ett nödvändigt element på balkongen, vars läge är en flervåningsbyggnad. Hur man ordentligt dekorerar balkongen, så att trappan passar in i hela interiören? Och är det möjligt att demontera detta element?

Varför behöver jag en eldfluga på balkongen?

Speciellt utformad för evakuering av brand, anses vara en viktig del av den gemensamma byggnaden. Upprättandet och underhållet av det tillhandahålls enligt brandsäkerhetsstandarder. Det är trots allt logginens utrymme som kommer att bli en nödutgång vid nödsituationer, om det är omöjligt att lämna lägenheten genom huvudutgången.

Förresten, förutom denna evakueringsattribut, måste det finnas en speciell lucka på balkongen.

Det är nödvändigt som en reservutgång, som tillåter att passera på botten eller på de övre våningarna.

Därför är det en skyldighet för alla bona fide mästare att se till att de är välskötta.

Brandfluga på balkongen: vad man ska göra, vad man ska skaffa

I händelse av eld fungerar stegen på balkongen som en evakueringsutgång

Det finns särskilda krav på placeringen av utrymningsutgångar:

  1. När det totala bostadsområdet överstiger 500 kvadratmeter måste huset ha minst 2 utgångar för evakuering.
  2. Ingen design kan inte undvikas om hela byggnaden uppvisar sektioner och varje sektion överstiger 500 kvm.
  3. Trappan på balkongen kan vara en om på golvet är lokalerna mindre än 500 kvm. Det måste dock finnas en nödutgång i form av en yttre stege.
  4. Ändra eller demontera inte stegen. Det kan trots allt leda till en avsevärd försämring av säkerheten.
  5. Ägare av lägenheten är förbjudna att blockera strukturerna för nödutgång, vilket förhindrar evakuering.

Brandfluga på balkongen: vad man ska göra, vad man ska skaffa

Dussintals människor kan evakueras genom brandtrapporna på balkongerna

Man bör komma ihåg att stegen på balkongen alltid ska vara i fungerande skick, även om den är sällsynt. Men på grund av denna brist på efterfrågan är många ägare ivriga att frigöra utrymme på balkongen och försöker bli av med den oönskade designen. Men är sådana åtgärder legitima?

Fire Escape Test (video)

Är det möjligt att skära en oönskad stege på en loggia eller balkong

För att öka den totala ytan av lägenheten beslutar många försiktiga ägare att utöka rummet och ansluta den med en loggia. Detta alternativ anses vara det enklaste och mest lovande. Sådana reparationer står emellertid ofta inför ett problem, vars namn är brandsläckan.

De allmänt accepterade säkerhetsbestämmelserna beskriver tydligt och tydligt villkoren för användningen av sådana strukturer.

Brandfluga på balkongen: vad man ska göra, vad man ska skaffa

I de flesta fall skärs stegen på grund av rädsla för tjuvens penetration. Någon hindrar bara och tycker inte om den och blir av med den

Avmontering av trappor är förbjudet, eftersom ett sådant förfarande är olagligt och straffas genom att bötesbeloppet införs.

Men ofta ägarna av lägenheterna försummar förbudet och skär den byggnad som stör det. Förutom att expandera området är en annan viktig orsak till nedmontering önskan att förhindra att tjuvarna tränger in i lägenheten. När allt kommer omkring kommer luckans närvaro på en icke-glaserad balkong avsevärt att underlätta brottslig penetration i huset.

För balkongrutor kan närvaron av en nödlucka med en stege också vara oönskad. Därför beslutar man att göra ett varmt och bekvämt rum, måste ägarna bli av med nödutgången.

Men det är värt att komma ihåg att, trots allvaret av anledningen till installationen av trappan, kommer skärproceduren under alla omständigheter att anses vara ett brott. Dessutom anses inte ens enkla glas och stängsel på balkongen lagligt.

Brandfluga på balkongen: vad man ska göra, vad man ska skaffa

Skärningen av stegen på balkongen tänker inte ägarna om de möjliga konsekvenserna av en brand i deras hus

Efter att ha spillt en stege är det nödvändigt att vara redo för obehagliga konsekvenser i form av straff. Dessutom kan de anställda vid ministeriet för akuta situationer kräva restaurering av brandkonstruktionen. Och om detta villkor inte uppfylls, bör vi inte utesluta möjligheten att överväga brottet i domstol.

Även om lägenheten är personlig egendom hör inte stegen på balkongen till någon ägare. Denna byggnad måste delas. Dessutom kontrollerar departementet för nödsituationer regelbundet (var 5 år) alla nödutgångar. Därför är otillåtet nedmontering av strukturen osannolikt att gå obemärkt.

Efterbehandling av balkong med brandlucka och lucka

Om du följer reglerna för brandsäkerhet, är balkongrummet, som har en speciell brandlucka med lukt, förbjudet att glasera och även att isolera. Anledningen till förbudet är relaterad till hinder av luftintag i en nödsituation.

Men speciella tjänster relaterar sig till frågan om att avsluta loggin mer lojal. Det glaserade rummet gör det mycket lättare att säkerställa ett ordentligt underhåll av strukturerna (metallet kommer inte att smula och rost visas inte på den). I de fall där ägarna av lägenheten inte planerar att glasera balkongen, är det nödvändigt att ta hand om slutförandet av brandkonstruktioner.

Brandfluga på balkongen: vad man ska göra, vad man ska skaffa

Eldstegen på balkongen kan vara vackert och ursprungligen inredd, viktigast av allt en liten fantasi och lust

Det är viktigt att regelbundet måla trappans metallytor. Och om det finns korrosion på luckan, bör man ta hand om att stärka den med metallhörn.

Förresten är manöverskyddet på balkongen gjord med hänsyn till den gemensamma balkongen. De vanligaste materialen för sådant arbete är foder, speciella plastpaneler, spånskivor eller keramiska plattor. Det är viktigt att låset på luckan öppnas enkelt. För att isolera en sådan nödutgång är det dessutom tillåtet att använda lämpliga material som ofta är fasta med flytande naglar.

Korrekt utförande av brandsläckningen bryter inte mot säkerhetsinstruktionerna, utan tvärtom kommer att tillåta att balkongrummets dekoration utförs med framgång.

Varianter av en balkongdesign med brandventilation

Det finns många alternativ att intressera dekorera rummet balkong, där det finns en brandsläpp. Det bör dock komma ihåg att designen ska kombineras med en gemensam inredning. Därför, innan du börjar skapa en viss bild, är det viktigt att ta hänsyn till alla funktioner i rummet, detta kommer att uppnå harmoni, liksom mysighet, även på en liten balkong.

Brandfluga på balkongen: vad man ska göra, vad man ska skaffa

Vissa människor vägrar att köpa en lägenhet med en stege på balkongen, men förgäves: det kan dekoreras dekorativt och graciöst

Idéer för att förvandla brandfloden:

  1. Det enklaste och billigaste sättet att förbättra det övergripande utseendet på strukturen blir dess färgning, vilket motsvarar väggens ton.
  2. En bra lösning kommer att vara att använda smycken i form av vävning. Vilken balkonginteriör som helst kommer att bli ovanlig och intressant, om du smickrar stegen med speciella material. Uppnå ett utmärkt resultat av en billig garn eller hampa.
  3. Människor som föredrar att göra ett växthus eller en blomsterträdgård på balkongen kan använda metallsteg som tillförlitliga stöd för krukor eller blomkrukor. Ibland används stegen som en bas, till vilken krukor planteras för växter.
  4. Trappan installerad i byggnaden är vanligtvis i en vinkel. Men i den här situationen kan det ta upp mycket utrymme på balkongen. Specialtjänster gör att du kan ändra utformningen och placeringen av brandsläckningen. Huvudvillkoren för att undvika böter kommer att överensstämma med reglerna för dess funktion. Därför är det tillåtet att demontera den obekväma konstruktionen, förutsatt att en annan vertikal stege är installerad.
  5. Vertikala strukturer används inte bara som klädtorkar, men används ofta som en bekväm svensk vägg.

För att dölja närvaron i eldstugans lägenhet kan du använda valet av en vikningsstruktur, det är mycket lätt att gömma inuti luckan. Således kan du inte oroa dig för brott mot säkerhetsreglerna och skapa samtidigt ett interiör som helt uppfyller alla önskemål hos ägaren.

Typer av eldtrappor (video)

 

Brandslaget är sålunda ett viktigt element i varje byggnad med flera våningar. Det är värt att komma ihåg att demontering av denna konstruktion är förbjuden. Idag har många försiktiga ägare hittat bred tillämpning av denna design och uppskattat dess användbara egenskaper och bekvämlighet. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 1 = 1