Dekorativa gips eller flytande tapeter – vilket är bättre

Dekorativa gips eller flytande tapeter – vilket är bättre

Många ägare som planerar en modern renovering i huset, tänker på vad som är bättre att använda som dekoration - dekorativa plaster eller flytande tapeter? Och inte för ingenting - dessa två material är det viktigaste alternativet för sådana vanliga, men lite tråkiga papper (vinyl, non-woven) tapeter, så det är vettigt att tänka på något nytt.

Dekorativa gips eller flytande tapeter - vilket är bättre

Vad är den grundläggande skillnaden mellan dessa två alternativ?

Om du har en fråga: "Vilken typ av yta är bättre - tapeter eller dekorativa plaster", glöm inte att flytande tapeter själv är bara ett slags plaster. Med andra ord handlar det om att jämföra den privata med allmänheten, och om det flytande tapetet har ganska standardkarakteristik, erbjuder gipset ett något större utbud av kvaliteter. Mer korrekt skulle denna fråga formuleras som ett val mellan flytande tapeter och andra typer av dekorativa gips.

För vilka egenskaper väljer du en flytande tapeter?

Dekorativa gips eller flytande tapeter - vilket är bättre

Flytande bakgrundsbilder har ett antal fördelar - tillräckligt för att ge företräde åt dem. Domare själv:

    • Relativt låg kostnad låter dig köpa flytande tapeter bokstavligen någon - de är mycket billigare än konkurrerande dekorativa plaster, även i sin elitversion.
    • Med eventuella skador på beläggningen behöver du inte ta tag i huvudet, eftersom problemet är löst helt enkelt. Det räcker att väta materialet nära det skadade området - det blir en substans så mjuk som plast och försiktigt fixa defekten med fingrarna. Om skadan är väsentlig kan det drabbade fragmentet ersättas helt. Därför bör den del av blandningen som framställs under avslutningen lagras frusen.

Dekorativa gips eller flytande tapeter - vilket är bättre

Skadad finish av flytande tapeter är lätt att reparera

  • Om ägaren av lokalerna beslutar att det är dags för en ny finish, kommer han inte ha några problem med att ta bort flytande tapeter.
  • Tillämpningen av flytande tapeter kräver ingen speciell färdighet eller lång träning - bara tålamod och noggrannhet kommer att behövas. Dock kan eventuella felaktigheter i det här fallet lätt korrigeras.

Således är flytande tapeter definitivt bättre med tanke på den ekonomiska sidan av problemet - om det dekorativa gipset fortfarande är billigare, blir kvaliteten på den här finishen ganska låg. Bakgrunden är också mer relevant i en situation där det finns fyrbenta husdjur i huset, eftersom de är extremt enkla att reparera, dessutom är de den bästa lösningen om reparationen är klar under en kort tid av någon anledning.

En annan sak är att flytande tapeter är helt oanvändbara i köket eller i badrummet, samt i passagerarna, och de skiljer sig inte åt i de olika mönster som finns tillgängliga för val av designlösningar.

Fördelar och nackdelar med dekorativa gips

Naturligtvis har dekorativt gips också vissa egenskaper som gör att folk föredrar det. Oftast noterar du följande fördelar:

  1. Detta material ger ett enormt utrymme för verklig kreativitet och erbjuder det bredaste utbudet av tillgängliga färger och nyanser, möjligheten att kombinera dem, skapa volymformer och så vidare.
  2. Dekorativt gips är inte rädd för vatten, så det kan tvättas utan rädsla för reparation. Om det fortfarande finns rädsla för att förstöra målen med en felaktigt beräknad mängd vatten, kan du täcka den färdiga ytan med speciella skyddsföreningar.
  3. Stuckatur är generellt starkare än flytande tapeter, mekanisk skada på den är inte så farlig.
  4. Sådana reparationer är unikt mer hållbara, det kan upprätthålla sitt ursprungliga utseende i årtionden, utan att blekna och inte brinna ut.

Dekorativa gips eller flytande tapeter - vilket är bättre

I motsats till flytande tapeter är dekorativt gips mer hållbart och slitstarkt

Så om kunden av reparation hänvisar sig till de människor som älskar stabilitet och hållbarhet i allt, inklusive inredning av lokalerna, är det bättre att välja dekorativt gips trots allt, efter att arbetet är klart är det inga problem med det. Det här alternativet passar perfekt till något av rummen i lägenheten, huset, och även på kontoret. Materialet är utformat för att skapa maximal estetisk effekt, gör det möjligt för ägaren att uttrycka sig (förutsatt att han själv deltog i utvecklingen av reparationer) eller helt enkelt vara stolt över resultatet.

Dekorativa gips eller flytande tapeter - vilket är bättre

Dekorera väggar med dekorativa gips kommer att kosta mycket mer än flytande tapeter

I detta fall betraktas både applicering och borttagning av material som en ganska jobbig process, inte det faktum att ägaren kommer att vilja göra allt detta på egen hand. När applikationen är ett problem är reparationen av ett litet område också problematisk - du kan spara en torrblandning, men om du inte vet hur man applicerar den är det bättre att inte försöka. I detta sammanhang kan husdjur eller småbarn utgöra ett allvarligt hot mot en bra form av dekorativa ytor. Slutligen är sådana reparationer helt oberoende av budgeten, så en viss del av befolkningen kommer ursprungligen att neka ett sådant val.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

78 + = 83