Färgkombination: gardiner i tapetfärg – bra designalternativ

Färgkombination: gardiner i tapetfärg – bra designalternativ

Den sista handen som drar linjen i dekorationen av rummet är dekorationen av fönstret. Plocka gardiner till inredningen i rummet betyder inte att komma in i tyget och välj vad den första tyckte om färg, stil eller pris. Orientering i rummets design innebär att allt, inklusive draperier och gardiner, genomtänks till minsta detalj.

Färgkombination: gardiner i tapetfärg - bra designalternativ

blinda

Urval av rummets stil

Stilen i inredningen av rummet återspeglas i hur gardinerna skärs, och kombinationen av färger i gardiner och väggar följer de allmänna reglerna för design. För grunden, hur man väljer gardiner till tapeten, tar en klassisk stil. Grundprinciperna i den klassiska riktningen i lokalerna utformades i 1700-talet och har inte förlorat relevans i vår tid. Klassiker är lämpliga för alla inredningar, om färgpalett är korrekt vald. I denna stil, att använda gardiner tapeter färg - de är två eller tre nyanser mörkare än om väggarna i rummet görs i ljusa färger, eller ett par nyanser ljusare, om väggarna i rummet inredda i mörka färger.

Färgkombination: gardiner i tapetfärg - bra designalternativ

Om du behöver välja gardiner till tapetet med ett mönster, följ i en av två riktningar. Den första är att köpa gardiner som är lika färgade med prydnaden på tapeten, den andra är att köpa gardiner som matchar bakgrundsfärgen på tapeten. Genom att välja ett av alternativen kan du skapa en harmonisk, enhetlig design.

I Provenceens stil används ofta gardiner och tapeter med samma mönster. Färgpaletten på väggar och gardiner kan vara helt identisk eller ha något annorlunda. Att gardinerna och tapetet inte går ihop i en enda helhet kompletteras fönstret med genomskinliga gardiner med flänsar, flätor, stygn av kontrasterande färger.

Det enklaste sättet att välja gardiner för tapeter i en lägenhet, vars inre är utformad i stil med minimalism. Det finns fem regler:

Färgkombination: gardiner i tapetfärg - bra designalternativ

  1. Gardiner är enfärgade eller med ett minimum av geometri som inte lockar uppmärksamhet;
  2. Om möjligt täcker gardinen hela väggen, från golv till tak.
  3. I rummet borde inte förbli mörkt, oupplysta platser, så en kombination av två gardiner - en tät för natten och transparent för en dag;
  4. Använd inte några smycken i form av lambrequins, frills, ruches och screeds, bara enhetliga svansar;
  5. Minsta ytterligare tillbehör.

Urval enligt rummets syfte

Inredningen av varje rum har sina egna egenskaper. I sovrummet är det vanligt att använda mjuka, lugnande monotona nyanser. Enligt reglerna för design, att välja gardiner till tapeten i sovrummet är bättre baserat på färgerna på sängkläder, sängkläder eller väggens färg. Om väggarna är färdiga i rosa, blå, ljusgrön eller persika, för gardinerna används tyget för flera toner mörkare. Passagerdagens gardin sys från ljustyllen i de ljusaste färgerna.

Färgkombination: gardiner i tapetfärg - bra designalternativ

Att skapa utseendet på vardagsrummet är ett stort verksamhetsområde för fantasi. Det är tillåtet att översätta alla dina idéer. Du kan sätta ihop några färger, om du väljer dem med smak och klarar det gyllene medelvärdet. Undvik endast några kombinationer som är löjliga.

Icke-kompatibla färger:

  • Blågrön;
  • Rosa - svart;
  • Orange - lila;
  • Lila är gul.

Färgkombination: gardiner i tapetfärg - bra designalternativ

Men även dessa färger kommer inte att förstöra den övergripande paletten i vardagsrummet, om de ska användas som separata designdetaljer i dekorationen av gardiner, soffkuddar, väggdekorationer.

Köket är det minsta rummet i huset, så du måste försöka göra fönsterkarmens arbete för sin visuella förlängning. Plocka upp gardinerna i köket i färg kan vara något element i inredningen: förkläde, möbler, väggar. Om man bestämmer sig för att kombinera gardiner med tapeter, är det bättre att välja sin kontrast till färgväggarna. Med hjälp av den här metoden kommer fönstret att markeras mot bakgrunden, det kommer att bli ljusare och ljusare. Också i köket, förresten, smycken av praktiskt syfte: klädselar, plockar, korta gardiner, i kombination med detaljer av köksdesign, men kontrasterande med färgningen av väggarna.

Färgkombination: gardiner i tapetfärg - bra designalternativ

Fönster i köket

Variant kombinationer av färger

I vardagsrummen, sovrum och ankar rum väljs gardiner till tapeter eller möbler - den mest betydande när det gäller rummets volym. Men det bör beaktas att möbler inte ändras så ofta som tapeter. Om du på 3-4 år vill ändra inredningen i rummet, är det lättare att byta tapeter och välja portier för dem än att byta möbler. Den svåraste uppgiften i detta fall är valet av gardiner till tapetet efter färg.

För att förenkla urvalsprocessen, styrs korrekt av vissa beprövade designtekniker. Till exempel, om väggarna i rummet är täckta i ljusa, snygga färger, bör gardinens färg till tapeten väljas i tonen av den dominerande färgen. Röd, brun och chokladgardin för burgunderbaggrund är idealiska, men pastellfärgade färger ser bra ut i kombination med rostfria, inte mättade färger. Med denna princip köps gardiner för röda tapeter.

Färgkombination: gardiner i tapetfärg - bra designalternativ

Det bör beaktas att inte alla ljusa färger kombineras endast med relaterade färgtoner. Undantaget är orange, det harmoniserar med nästan alla färger och deras nyanser: grön och gul, röd och brun, rosa och beige. Gardinerna i nästan alla färger är också i harmoni med väggarna, täckta med gul tapeter.

Blå och blå färggardiner passar den gula tapeten eller sanden. Denna kombination används ofta i barn- och tonårsstugor för pojkar. I det gula rummet är det intressant att se blå eller blå gardiner med ett gult tryck, till exempel i form av stjärnor. Med detta tillvägagångssätt för fönsterdesign bör du se till att nyanser av gul på väggarna och gardinerna är identiska.

Den blå färgen används i skapandet av den skandinaviska stil, eller en nautisk tema, som i figuren på närvaron av blå föredragna enkla geometriska mönster: breda ränder, sicksack och vågiga linjer.

Färgkombination: gardiner i tapetfärg - bra designalternativ

Om rummet är redan klistras tapeter mönstrade gardiner bättre att köpa en vanlig, och vice versa, för samma färgade tapeter är väl lämpad draperier med ornament, som lämpar sig för styling av rummet. Denna regel gäller alltid när du köper gardiner i bakgrundsbildens färg.

Den blå färgen är så oöverträffad att den lätta klädseln av möblerna och de omväxlande gardinerna kan se bredvid de blå väggarna otillbörligt. Därför kommer du inte att misstas om du hänger vita eller ljusblå gardiner under den blå tapeten. Men i kombination med blå rekommenderas det inte att använda bleka, oförutsedda toner. Mot bakgrund av ren mättad färg kommer mjuka detaljer att se tråkiga och oattraktiva, fönstret kommer att gå vilse och kommer att se ut som en smutsig fläck.

Färgkombination: gardiner i tapetfärg - bra designalternativ

Lite tricks på kombinationen av färger

Om tapetet har ett stort mönster, som innehåller flera färger, blir det mer rimligt att välja enfärgsgardiner för möbelklädsel. Det är inte nödvändigt att tonerna sammanfaller en till en, även närvaron av små skillnader i nyanser kommer att se naturligt ut. Designers rekommenderar att du köper tyg för gardiner mer än nödvändigt och sy från resterna av duk på utsidan av soffan eller örngott på soffans kuddar. Detta kommer att frigöra dig från att binda gardinernas färg till väggarna eller møbelklädseln.

Välja gardiner för tapeter med stora blommor, det är bättre att föredra monofoniska tyger av lugna toner. Om de är i harmoni med bakgrunden på tapetet kommer fönstret att se ut som ett med väggarna. Det här tricket fungerar i ett litet rum, där av någon anledning limmade tapeter med en tredimensionell ritning.

Färgkombination: gardiner i tapetfärg - bra designalternativ

Om du inte kan bestämma för vilken färg som helst när du väljer gardiner, välj den största detaljen i situationen, till exempel en soffa, och styras av färgen på dess stoppning.

SE VIDEOINSTRUKTION

Rätta storleken på rummet

Många problem med att skapa en trevlig design ger långa smala rum med ett fönster på en kort vägg. En sådan olycklig utformning av bostäder finns i gamla hus, men här kan man också göra något för att visuellt rätta lokalerna. För visuell korrigering av storleken på ett rum av denna typ används rätt kombination av gardiner och tapeter. För att få fönstret närmare markeras det med gardiner nyanser av ljus mot väggarna. Till exempel, om tapet tapet mjuka beige, sand eller kräm toner, används gardiner av mjölk eller vit.

Den optimala lösningen för långa rum är att fylla hela väggen med gardiner, från hörn till hörn. I det här fallet är det inte uppdelat i delar, vilket bidrar till den visuella expansionen av rymden.

Färgkombination: gardiner i tapetfärg - bra designalternativ

I ett icke-standardiserat konfigurationsrum rekommenderas det inte att dekorera fönstret med mörkare gardiner än tapeter. För ett rum med ljusblå väggar är mörkblå gardiner inte lämpliga för rosa väggar - rödbrun och mörkröd. Fönstret, inramat i en mörk tyg, avlägsnas ytterligare, och rummet ser dyster och oattraktivt ut. Av samma överväganden är det oacceptabelt att använda kontrasterande färger.

Färgkombination: gardiner i tapetfärg - bra designalternativ

Ibland blir ovanliga mönster av tapeter och gardiner framgångsrika lösningar. Om du presenterade gardinerna tyckte du om i butiken i ditt fönster och du är säker på att de passar, välj dem. Bakgrunden används endast som en färgbakgrund, som skapar en palett av inredningen i rummet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

8 + = 17