Grön Kök Bakgrund

Grön Kök Bakgrund

Grön Kök Bakgrund

För att reparera köket, var först och främst uppmärksam på valet av färgpalett och material för väggarna. Bakgrund - det här är det bästa alternativet för att skapa grunden för ett bra och billigt interiör. Det är inte en slump att tapet kallas kläder för rummet.

Gröna färger i köket kommer att vara lämpliga, eftersom de inte irriterar näthinnan, lugnar, tonar upp det positiva och stimulerar aptiten. I den här artikeln kommer du ta reda på vilken grön tapeter som är bäst för ett kök.

Materialval

Kök - en plats där väggytan speciellt utsätts för olika tester: fukt, värme, luft varje dag, aktivt samverkar med tapetmaterialet. Därför måste du ta hänsyn till ett antal parametrar så att bakgrunden du väljer i köket hänger länge och inte slits ut.

Så måste de uppfylla följande parametrar:

 1. Tjockt material. Det kommer att ha mindre porer, och det kommer därför inte att ackumulera mycket damm och fett.
 2. Färg- och värmebeständighet. Om tapetet klistras på solsidan eller nära kaminen, måste du ta hand om att de gröna färgerna håller längre behåller sin mättnad.
 3. Vattenbeständighet. Tapetet bör vara tvättbart - det vill säga att klara våtrengöring.

Kortfattat lista de viktigaste typerna av tapeter som är lämpliga för köket:

 1. Papper - det enklaste och billigaste alternativet. Efter limning på dem kan du applicera ett lager av färg för att göra tapeterna mer mättade och applicera ett vattentätt lager. Samtidigt har papperet ett antal nackdelar: sådan tapeter bränns snabbt och torkas ut, och är också mycket dåligt klara av våtrengöring. Vanligtvis håller de i 5-7 år. Det här alternativet är idealiskt för dem som ofta vill ändra sin lägenhet.
 2. Vinyl - det här är en väldigt mångsidig tapeter. De har hög uthållighet i alla avseenden. De är mycket svåra att klistra på väggarna, men bara vinyl kan säkerställa hållbarheten hos den inredning som skapas av dig. Vissa av dem har en märkning av "superwash" - dvs tåla en särskilt fuktig miljö.
 3. Non-woven - har hög slitstyrka och god elasticitet. De är mycket lätta att limma, eftersom limet appliceras på väggen, inte på tapeten. Flizelin passar väl där det finns ojämna väggar. Den rymmer inte bara betongväggar utan även på gipsskivor, trä och gips. Färgen kan också färskas med färger.

Grön Kök Bakgrund

För ett stort kök kan du välja bakgrundsbilder. Det bör dock noteras att de inte kan motstå våtrengöring, så de borde vara placerade borta från den aktiva föroreningszonen. Andra typer av tapeter är inte billiga, och de är ganska instabila för fukt, värme och ljusbelysning.

Boende i kökets inredning

Först måste du bestämma vilket område av väggar som ska limas tapeter, eftersom köket oftast har mer möbler än i något annat rum. Detta gör det möjligt att bryta upp utrymme i flera små zoner, som kommer att ha olika utformningar.

För att diversifiera kökets design kan grön tapeter kompletteras med målning, kakel eller fint mosaik. En intressant lösning kommer att vara användandet av bambu. Om möjligt kombinera andra typer av dekoration med tapeter så att de senare finns på de platser som är minst utsatta för förorening. Vanligtvis är den största föroreningen - dvs. Platsen längs diskbänken, plattan och bordet är stängd så kallad. "Förkläde". Därför är det bättre att inte limma tapeten. Det är också värt att hålla följande regel: ju mindre ditt kök, desto mindre måste det finnas olika typer av zoner i den.

Om du vill använda ytterligare material, måste du överväga hur de kommer att alternera. Följande alternativ är mest lämpliga:

 1. Gröna ränder av mosaik eller kakel och tapeter från golv till tak.
 2. Separering av väggar in i nedre delen, trimmad med kakel eller målad färg och toppen, klistrade tapeter.
 3. Bakgrund med separata impregneringar av mosaik, kakel etc.

Grön Kök Bakgrund

Val av färger och mönster

Du kan välja som en grundläggande nyans, som kompletteras med ljusare eller mörkare gröna toner: till exempel smaragd, turkos, olivolja. Det är viktigt att skuggan du väljer är väl lämpad för möblernas färg. Vanligtvis när du väljer det spelar du på kontrast: om du vill hitta en rik bakgrund av tapeter, är det bättre att köpa möbler av ljusa färger.

Gröna färger kan spädas med andra färger. Detta borde inte bara vara en kombination, men valet av huvudtema för köksdesignen. Tillägg i blå och azurblå turkosfärger passar bättre för havet, medelhavsstil. Gula, lime nyanser, utspädd med orange och röda fläckar, kommer påminna dig om den doftande och rika smaken av tropiska frukter. Beige och woody färger kommer att skapa en känsla av hemkomfort och mysighet. Grön nyanser med mjuka rosa tillsatser kommer att skapa en känsla av en blomsterbädd. Du kan också använda kontrasterande toner: Späd grönt med impregneringar av vitt och lägg till ljusa linjer. Det blir intressant att se en kombination av mörkgrön med svart. Men för att späda ut en sådan stor palett bör du ta hand om den bra belysningen i köket eller komplementera inredningen med möbler i ljusa färger.

Grön Kök Bakgrund

När du har bestämt färgschemat måste du välja en ritning. Här är följande alternativ:

 1. Homogent, enkelt, blygsamt mönster. Enkla raka linjer med små bilder.
 2. Ljusskurvade linjer. Mest troligt, när du klistrar på remsorna måste du välja delarna av rullen så att de bildar ett enda mönster.
 3. En komplex abstraktion. Här måste du också välja en ritning.
 4. Bra teckning. För att det ska se bra ut, är det nödvändigt att det inte äter upp hela rymden. Med andra ord måste du köpa en extra roll för att späda utrymmet med bakgrunden.

Grön Kök Bakgrund

Om du har tillräckligt med utrymme kan du välja flera typer av tapeter. Detta kommer att betona avsnittet om funktionella områden i köket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

8 + 1 =