Gurkor på balkongen: jordbruksodling

Gurkor på balkongen: jordbruksodling

Gurkor på balkongen: jordbruksodling

Gurkor kan framgångsrikt odlas i trädgården balkoneZa saknar många medborgare anpassar att plantera och odla gurkor på balkongen och loggia. Om du vet hur man väljer sorter att ordentligt förbereda frön, när det är möjligt att plantera och gödsla bättre - växande egna gurkor på balkongen kommer att vara för ägarna av lägenheten enkel och njutbar upplevelse.

Gynnsamma förhållanden för gurkor

Innan du är förvirrad med frågan hur man odlar gurkor på balkongen, måste du veta att den ska vara glaserad. Plantering av denna gröda är endast möjlig i skyddad från vind- och dragförhållanden.

Odling av gurkor är bättre möjligt på balkongen eller loggia, som är orienterade mot öster. Norra sidan är inte lämplig för dessa ändamål. Denna grönsak älskar värme och ljus. Annars kan bra fruiting inte vänta.

Gurkor på balkongen: jordbruksodling

För odling av gurkor är lämpliga balkonger med inriktningen av fönstren i söder, öst eller väst

Lämpliga sorter för balkongen

Idag är det lätt att plocka upp gurkor, vars sorter väljs speciellt för balkongen. Köpa dessa eller de frön, du bör noggrant läsa etiketten. Där bör det nämnas att denna sort är skuggtolerant, har små frukter och korta stjälkar, kräver inte pollinering och kan odlas på en balkong.

Räkna inte med att insekter gurkor kommer att pollinera på dina balkongbäddar. Gurkor för en stads balkong bör vara självbestämd. På annat sätt kan de kallas parthenocarpic och har en särskild märkning på förpackningen - F1.

Som balkong sorter är väl etablerade sådana gurkor:

 • buffoonery;
 • Balkongmirakel;
 • balkong;
 • barnaulets;
 • Berendey
 • Biryusa;
 • City gurka;
 • Gribovsky;
 • Dubrovsky;
 • cucaracha;
 • mod;
 • pallas;
 • matris;
 • segla;
 • Stresa.

De mest populära för att odla ett hus är följande sorter:

 1. Variety Aquarius - tidig modning, frukterna mognar ungefär en månad efter uppkomsten. Formen är lång och oval, ytan är jämn, utan tuberkulor. Gurksens genomsnittliga vikt är ca 100-120 g.
 2. Grade Kristall - tidigt mognande, har en ganska stor frukter upp till 25 cm långa, cylindrisk form, en medelvikt av 200-250, dock denna sort är lätt påverkas av sjukdomar såsom mjöldagg, rotröta och vitt.
 3. Sorten Rodnichok är tidig mognad, frukter bildas på 50 dagar. Frukten är liten, 9-12 cm lång, vikten är ca 80-100 g. Sorten är populär bland de som föredrar att odla gurkor för betning.

Om du odlar en gurka på en balkong utan glas medan det inte finns någon möjlighet, men vill verkligen försöka plantera frön hemma, kan du bygga en liten trädgårdssäng på vindrutan.

För detta rekommenderas följande sorter:

 • Nezhinsky lokala - anspråkslös sort, som är känd för högt utbyte, kräver riklig vattning
 • Altai Early - sorten är mognande, har frukt av medelstor, tolererar väl förhållanden med låga temperaturer;
 • elegant - Denna sort är också känd för sitt höga utbyte, och frukten har en öm smak.

Gurkor på balkongen: jordbruksodling

Att odla gurkor på balkongen bör uppmärksammas på "balkong" -kvaliteterna

Behållare för gurka plantering

Balkong "sängar" för gurkor kan tillverkas av de vanligaste hushållsredskapen. Dessa kan vara trälådor eller gamla krukor, läckande bassänger eller plastredskap. Det är inte önskvärt att använda genomskinliga behållare.

I det valda kärlet behövs nödvändigtvis dräneringshål. Gurkor är fuktgivande växter, men om fukten stagnerar i behållaren kan den provocera sjukdom. Dessutom behöver behållare behålla pallar, vilket kommer att dränera vatten. På botten av krukorna låg ett dräneringslager av expanderad lera, trasig tegel eller grus.

I genomsnitt, för att ge en familj på tre personer med en del färska grönsaker dagligen, är det nog att ha två bra buskar. För att odla dem, plantera helst en gurka i en balkongbehållare för blommor som mäter 25 x 80 cm.

Gurkor på balkongen: jordbruksodling

Balkong "sängar" för gurkor kan tillverkas av de vanligaste hushållsredskapen

Framställning av jordblandning

Mark för gurka till din balkong är förberedd i förväg.

För detta kan du:

 1. Ta 2 delar av jorden, 1 del av flodsand med torv.
 2. Varje hink med jordblandning behöver 2 koppar hackad kol.
 3. 1 vecka innan gurkorna planteras, placeras avlopp från claydite eller trasig tegel ca 3 cm tjock i behållarna till balkongen.
 4. Det resulterande näringsämnet är fyllt med planteringstankar och komprimeras något, jorden är rikligt vattnad.
 5. Efter två dagar är behållaren täckt med en film, så att marken under gurkan blir bättre uppvärmd för förhållandena på balkongen.

Gurkor på balkongen: jordbruksodling

Gurkor ger ett högt utbyte endast på organiska jordar rik på organisk material

Plantering gurkor

Det är oerhört viktigt att välja rätt tid när man planterar en gurka som är avsedd att växa på en balkong. Gurkor som väljs ut för balkongen är i regel oftast för tidiga. Detta innebär att från tidpunkten för uppkomsten av spiring kommer det att vara ca 1,5 månader. Deras frön är sådda under de första tio dagarna i maj. Då behöver växterna inte vara extra ljus.

För tidigt sådd är fylld med förlusten av skörden. Om spirande period sammanfaller med konstaterandet i rummet förhållanden då göra gurkor på balkongen fortfarande vara början av äggstockarna inte längre behövs, och stjälkarna att dra sig ur på grund av brist på ljus.

När det är dags att suga gurkorna avsedda för balkongen, bör fröna vara beredda för plantering.

För att göra detta:

 1. Frön värms upp i ugnen för desinfektion.
 2. Ställ sedan i 20 minuter i en svag vattenlösning av kaliumpermanganat.
 3. Skölj under rinnande vatten.
 4. Lämna i 12 timmar i en behållare med vatten för att svälla.
 5. Därefter förpackas fröna i en bit fuktig trasa, som periodiskt sprutas.
 6. Vattnets temperatur för fuktning av vävnaderna hålls vid + 22 ° C.
 7. När vita frön kommer ut ur frön kan du fortsätta plantera.

På dagen för plantering i 15 cm från behållarens kant på ett avstånd av 40 cm, görs små hål ca 2 cm djupt. Varje vatten hälls och väntas tills det absorberas. Sedan placeras 2 eller 3 frön i substratet och täcks med en näringsblandning. Behållaren är täckt med en film och kvar på vindrutan i lägenheten.

Temperaturen i rummet där gurkorna avsedda för balkongen är groddar hålls vid + 24 ... + 26 ° С. Under nattkylningen ingår en oljevärmare.

Skötsel av plantor

Fröplantning växer ungefär 3-4 veckor.

Under denna period rekommenderas det att mata det två gånger:

 1. Den första toppdressningen kan göras i 1,5-2 veckor från dagen för framväxten. För att göra detta behövs 1 tsk urea per 3 liter vatten. En gurka, planterad i en balkongbehållare, kräver minst 1 kopp gödselmedel.
 2. Andra befruktning utförs efter ytterligare 1-1,5 veckor. Förbrukningen av gödselmedel är densamma.

Vuxna plantor transplanteras i stora behållare med en längd på flänsarna på minst 15 cm. Före detta bör fuktas med mycket vatten med en temperatur på ca + 30 ° C. Fröplantor grävas grundligt och flyttas till en ny behållare med jordklor.

Ta hand om gurkor på balkongen på sommaren

Du kan inte överföra gurkan för att växa på en glas balkong innan risken för nattliga frost passerar. Som regel kommer buskarna vid denna tidpunkt att nå en sådan höjd att de börjar luta till marken under egen vikt. Därför installeras en gurka på balkongbehållaren en struktur för stödjande och vävande lianor.

För att göra detta:

 1. Under taket, dra på klädstreck.
 2. I behållarna drivs små pinnar på ett avstånd av ca 10 cm från plantan.
 3. Mellan repet och pinnarna dra garn, för vilken kommer att klamra sig på en gurka som växer på balkongen.

Gurka producerar många antenner som sveper runt balkongen garn. Så växten börjar "krypa" upp snabbt. Tack vare detta stöd och vården av busken är bekvämare, och skörden är lättare att samla.

Ytterligare vård består i daglig vattning, sprutning och skuggning från den ljusa middags solen. Att knyta en gurka som växer på en balkong är inte nödvändig, så länge det har utrymme för att växa längs piedestalen.

Om försöket på växande grönsaker är en framgång, och gurkan fortsätter att förverkligas på balkongen i augusti, är det nödvändigt att isolera behållarna där de växer. Det går till hösten, och på natten under sommarens sista månad är temperaturen märkbart lägre. Som värmare använd burlap, spunbond eller något annat lämpligt material.

Gurkor på balkongen: jordbruksodling

Du kan inte överföra gurkan för att växa på en glas balkong innan risken för nattliga frost passerar

Att odla en gurka på egen balkong är inte så svårt. Det är ganska lätt att utrusta en plats för grönsaker, men annars behöver du bara följa anvisningarna på förpackningen, övervaka temperaturen och glöm inte att vattna. Detta tillvägagångssätt kommer att ge sju färska grönsaker för en hel sommar.

Växande gurkor på balkongen (video)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 4 = 4