Höjden på bänkskivan i köket från golvet: standard

Höjden på bänkskivan i köket från golvet: standard

Höjden på bänkskivan i köket från golvet: standard

Varje hemmafru drömmer om ett modernt och bekvämt kök. En av faktorerna för att köksuppsättningen är bekvämt är höjden på bänkskivan i köket från golvet. Dessutom skapar dimensionerna av detta element i köksuppsättningen en viss harmoni i inredningen.

Eftersom bordet är en plats för arbete och för att äta, spelar höjden en stor roll för att säkerställa bekvämligheten med att använda detta möbelobjekt.

Standardstorlekar

Det enklaste sättet är att köpa köksmöbler i standardstorlekar. Men problemet är att inte alla standarder är lämpliga. Naturligtvis, om du planerar att använda köket till minst, till exempel, för att tidigt förbereda frukost och uppvärmning av snabbmat, kan du stanna vid vanliga höjden på köksuppsättningen från golvet.

Höjden på bänkskivan i köket från golvet: standard

Men i fallet när värdinnan spenderar mycket tid i köket, glädjer sig hennes familjemedlemmar med ett överflöd av raznosolov, är bekvämligheten en viktig uppgift.

Jag skulle vilja notera att förändringen i dimensionerna av arbetsytorna i köket har pågått sedan 50-talet av förra seklet. På den tiden berodde indikatorerna på kvinnornas genomsnittliga tillväxt, i detta avseende var de ungefär 165 cm.

Enligt normerna för en genomsnittlig höjd hos en person på 166 cm borde bordsnivån vara 88 - 89 cm.

Det bör också komma ihåg att i köket är nästan allt arbete gjort stående. I detta fall är huvudbelastningen på ryggraden. Utför även små lutningar, det finns en belastning på alla muskler i ryggen och nacken. Denna belastning är svår även för en frisk person.

prioriteringar

Höjden på bänkskivan i köket från golvet: standard

Riktigt plockade upp höjden kommer att fungera utan spänning

Så låt oss fortsätta från det faktum att bekvämligheten med att arbeta i köket ligger i den optimala höjden på köksuppsättningen och den korrekta placeringen av de funktionella delarna.

Om dessa parametrar väljs korrekt kan du uppnå ett litet jobb för värdinnan med ungefär en tredjedel. Efter ett monotont arbete i vertikal position, sysselsätter hälften så många muskler som i stället för även den minsta lutningen.

Det bör också noteras att bänkens högre position också är obekvämt, eftersom vissa funktioner som kräver pressning exempelvis kan utföras med svårigheter.

Alla dessa ögonblick leder till en snabb trötthet hos personen och som följd nervös uppdelning och en ökning av tiden för matlagning.

Optimala dimensioner

Låt oss i större detalj överväga hur man optimalt väljer höjden på bänkskivan i köket. För det första måste du bestämma funktionaliteten i köket.

Höjden på bänkskivan i köket från golvet: standard

De viktigaste parametrarna för att bedöma bekvämligheten av arbete:

 • höjden av bänkskivan;
 • arbetsytans yta;
 • grad av belysning.

Korrespondensen av höjden från golvet till bänkskivan och värdens tillväxt kan ses i det presenterade bordet:

Höjden på bänkskivan i köket från golvet: standard

Olika typer av arbete

Höjden på bänkskivan i köket från golvet: standard

Det perfekta valet för att ge komfort och komfort i köket är att tillhandahålla en bänkskiva på flera nivåer. Detta beror främst på olika typer av arbete som utförs i köket:

 • laga mat
 • städning och diskning;
 • skärande produkter;
 • ätning av degen.

För varje typ av arbete, arbetar vissa muskler hos en person och belastningen på dem varierar. Därför är i varje fall en viss höjd av bordet anordnad.

tvättning

Höjden på bänkskivan i köket från golvet: standard

Att välja dimensioner för köksmöbler, styras av din tillväxt

Under diskbänken är vanligtvis arrangerade skåp. Funktionerna i arbetet är följande:

 • Vi känner avståndet från användarens våningsböjning till golvet;
 • subtraherar från detta resultat handens storlek.

Resultatet är den maximala höjden för tvättstället. Dessa indikatorer kommer att säkerställa:

 • direkt tillbaka av användaren
 • Händerna i arbetsförhållanden kommer att böja i rät vinkel.
 • Händerna vilar på kanten av diskbänken.

Alla dessa fakta kommer att underlätta arbetet och graden av trötthet.

Glöm inte att platsen för diskbänken och plattan på vilken mat är förberedd får inte vara mindre än 0,4 m.

gänga

För att utföra arbetet med en sådan plan är det nödvändigt att säkerställa en tillräcklig arbetsyta. När det gäller bordets höjd bör den vara mindre än skåpets höjd för tvätt. För mer information om standardstorlekarna på möbler, se den här videon:

Höjden på bänkskivan i köket från golvet: standard

Vid utförande av arbete där det är nödvändigt att utöva ett visst tryck på ytan, exempelvis vid knådning av deg eller skärning av köttprodukter, behövs några andra parametrar. Den optimala höjden på bänkskivan för denna typ av arbete ligger strax ovanför midjan.

Därför kan du utrusta en yta på två plan. Huvuddelen av arbetsyta ska vara ca 83 - 85 cm, och den andra mindre ytan och nedre.

Om området i köket inte tillåter dig att varva ner för att ordna bänkskivor på olika nivåer, kan vissa funktioner utföra en fri yta för tvätt. I sådana fall är nivån på arbetsytan och diskbänken anordnad i samma höjd. Parametrarna tar medelvärdena.

häll

Denna del av köksuppsättningen är också i efterfrågan. För att bestämma dess höjd är det nödvändigt att välja en panna med högsta höjd och bestämma den på en sådan nivå att det lätt kan undersökas. Om vad som borde vara bredd och djup på köksmodulerna, se i den här videon:

Observera att avståndet från hällen till huven ovanför den ska vara minst 70 cm.

Höjden på bänkskivan i köket från golvet: standard

För att uppnå högsta möjliga funktionalitet i köket är det nödvändigt att förse andra nyanser. Till exempel lådor och ytor.

Du bör också vara uppmärksam på stolens höjd, så att du kan göra lite arbete sittande. Men det bör också komma ihåg att arrangemanget av köksbeställningen kommer att komma ut lite mer till en kostnad än standardstorlekarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

4 + 3 =