Hur man avslutar entrédynans sluttningar: olika alternativ

Hur man avslutar entrédynans sluttningar: olika alternativ

Att avsluta ingångsdörrens sluttningar kan göras på olika sätt. Var och en av de tillgängliga alternativen har sina fördelar och nackdelar och väljs individuellt. Det är lämpligt att ta hänsyn till en hel del faktorer som ligger i interiörens övergripande utformning, möjliga finansiella kostnader, samt i de färdigheter som krävs för att utföra alla steg.

Hur man avslutar entrédynans sluttningar: olika alternativ

Anledningar till arbetets genomförande

Än att trimma av sluttningarna av ytterdörren? En sådan fråga uppstår alltid när det finns ett behov av en sådan finish. Anledningen till detta arbete kan vara många:

 • Installation av en ny design. Detta är den vanligaste situationen. Under installationsarbetet förstörs de intilliggande områdena. Det händer ofta, i synnerhet i gamla hus, att det finns en fullständig avverkning av det gamla sluttskiktet, eftersom de är gjorda av gips. Det är nödvändigt att ta hänsyn till att den nya dörren ska installeras korrekt, utan förvrängningar, för att utesluta det efterföljande reparationsarbetet.
 • Utseendet på defekter. Över tiden försämras någon finish. Med backar uppstår samma situation, särskilt om de ramar ingångsöppningen. På ytan förekommer sprickor, shedding, spår av mekanisk påverkan. Det är mycket viktigt att bedöma situationen i tid för att utföra installationen av nya dörrar utan att utföra onödigt arbete.
 • Ändra rummets allmänna utseende. I själva verket är det nödvändigt med ny inredning av ingångs- och innerdörrarna med egna händer när utformningen av intilliggande rum ändras. Ibland verkar det som att dörrhöjden är en plats som inte påverkar interiörets övergripande utseende. Det här är en felaktig åsikt, eftersom även en sådan till synes obetydlig detalj spelar en viktig roll.

Hur man avslutar entrédynans sluttningar: olika alternativ

Alternativ för att avsluta ingångsdörrens sluttningar

Till noten! Det finns ytterligare ett skäl till att byta backar, vilket består av utseendet av mögel och svamp. Denna situation kommer att kräva rengöring av ytan till marken, avlägsnande av alla drabbade områden och impregnering med antiseptika. Du borde genast hitta orsakerna till detta problem.

Vilket material ska jag välja för lutningsenheten?

Det finns många alternativ som gör att du kan göra sluttningar av ytterdörren med egna händer.

 1. Gips.
  Detta ytmaterial används överallt. Man bör komma ihåg att detta alternativ har den lägsta kostnaden. Allt arbete görs självständigt, utan användning av specialverktyg. Helt nyligen var den här metoden en av de viktigaste, men nyligen började sin popularitet att falla. Det finns många orsaker till detta, bland annat som står ut - inte det vackraste visuella utseendet. Naturligtvis är det här enkelt att fixa om du använder dekorativt och texturerat plaster.

  Hur man avslutar entrédynans sluttningar: olika alternativ

  Plastered sluttning

 2. Gipsskivor.
  GKL-plattans popularitet växer bara. Det här materialet gör att du kan utföra allt arbete tillräckligt snabbt. Men detta gäller för stora områden. Om bara höjden på ingångsdörren är gjord från insidan, kommer det att behövas ytterligare manipuleringar. Faktum är att vid installationen finns det många sprickor (leder) som behöver kittspackel.

  Hur man avslutar entrédynans sluttningar: olika alternativ

  Gipsskivans lutning under installationen

 3. MDF paneler.
  Detta bör innehålla och laminat. Sådana produkter är utmärkta för att avsluta arbetet. Paneler installeras mycket enkelt, den resulterande ytan har ett utmärkt dekorativt utseende. Men det finns en nackdel, om öppningens bredd är större än det material som används, blir det nödvändigt att utföra dockningen. Laminat bildar mindre synliga sömmar, men de försämrar också visuell uppfattning.

  Hur man avslutar entrédynans sluttningar: olika alternativ

  Avsluta öppningen av ingångsdörren MDF

 4. Naturligt trä.
  Naturligtvis gör dörröppningar med naturligt trä ett ganska dyrt förfarande. Men vi får inte glömma att det visar sig vara en mycket vacker beläggning, som har obegränsad hållbarhet. Om det behövs kan du utföra restaureringsarbete. Alla aktiviteter måste utföras i enlighet med många tekniska nyanser.

  Hur man avslutar entrédynans sluttningar: olika alternativ

  Dörrbackar av naturligt trä

 5. LDPE-material.
  Med det här alternativet kan du täcka även mycket stora öppningar. Många uppfattar felaktigt spånskivan som enbart ett material för att göra möbler. Faktum är att för tunnare ytor som ligger intill ingångsdörren används tunnare ark som har mycket imponerande egenskaper.

  Hur man avslutar entrédynans sluttningar: olika alternativ

  Däck av spånskiva

  Tips! För närvarande finns det ett stort urval av spånskiva. För installation används plåtar som har en tjocklek av 6 till 10 mm.

 6. PVC-paneler.
  Plast backar - detta är ett alternativ som är mer lämpligt för arbete med fönsteröppningar. Faktum är att denna typ av produkter ofta kommer i disharmoni med materialet i ingångsstrukturerna. Naturligtvis tillåter modern teknik dig att välja rätt lösning, men inte alltid kan det göras.

  Hur man avslutar entrédynans sluttningar: olika alternativ

  Dörrbackar av PVC-paneler

 7. Dekorativ sten och tegelsten.
  Det är uppfattningen att denna metod snabbt blir out of fashion. Faktum är att situationen inte är så ledsen. Sådant material gör det möjligt att erhålla en individuell och pålitlig yta. Man bör komma ihåg att läggning av delar kommer att ta mycket tid. Många mästare uppmärksammar att det i framtiden blir mycket svårt att avsluta väggarna. När allt för arbete är det nödvändigt att tillämpa den begränsade uppsättningen varianter. Så, till exempel, står inför alla typer av paneler blir svårt - de är svåra att passa under murverket.

  Hur man avslutar entrédynans sluttningar: olika alternativ

  Ordna öppningen av ingångsdörren med en dekorativ sten

 8. Tvärbalkar.
  Detta material är mest lämpat för montering av sluttningar på innerdörrar. En låda med sådana konstruktioner innefattar användningen av detta alternativ. Därför utvecklar dörrtillverkarna en hel rad grindar, helt identiska i färg och textur till dörrbladet.

  Hur man avslutar entrédynans sluttningar: olika alternativ

  Fly från dobors

Förberedande verksamhet

Installation av sluttningar på ytterdörren börjar med förberedelser. Det är viktigt att arbetet utförs kvalitativt för att undvika korrigering av eventuella problem.

Verksamheten är följande:

 • Ytan rengörs av befintliga rester av det gamla lagret. Om beläggningen smuler ska den helt avlägsnas till basen.
 • Om en ny design har installerats, finns det överskott av skum. Den är skuren med en kontorskniv. Du kan inte tillåta borttagning av onödigt.
 • Alla leder och sprickor mellan lådan och väggen smutsas ut. Tätning utförs runt omkretsen.
 • Väggarnas delar är färdiga med gips. Om ark- och panelmaterial ska installeras, är inbäddning av inloppsdynans sluttningar utförd utan noggrann planering av ytan.
 • Det är nödvändigt att behandla med antiseptiska och primingskompositioner. Detta kommer att bidra till att förebygga utseendet av mögel och svamp. Och det förbättrar också vidhäftningen, om dekorationen av dörröppningarna efter installationen av ytterdörren görs med dekorativa blandningar.
 • Det är nödvändigt att uppnå fullständig avsaknad av platser som kan innehålla små sprickor. Det är dessa, ibland omärkliga defekter, som är källa till utkast och obehagliga sjuka när det gäller ingångsöppningarna.

Hur man avslutar entrédynans sluttningar: olika alternativ

Steg för att förbereda sluttningarna av ingångsdörren till mål

Skidor på dörrarna monteras först efter full förberedelse.

Tekniska aspekter av att arbeta med vissa material

Var och en av materialen har sina egna egenskaper och tekniska aspekter, vilket bör övervägas mer detaljerat.

Arbeta med gips: enkelt och dekorativt (texturerat)

Lutningar på ytterdörren med vanligt gips görs enligt följande:

 1. Den erforderliga mängden av blandningen framställs, vilken bör ligga i 35-40 minuter. Om det finns överskott, kommer de snabbt att förlora sina egenskaper.
 2. Lösningen ska appliceras i lager som är lika med 1-1,5 centimeter. Det tas hänsyn till att mer än två lager kräver förstärkning av förstärkningsnätet.
 3. För att få en jämn yta - monteras beacon. De fixeras till en liten mängd gips.
 4. Det är realistiskt att bedöma erfarenheten. Om det inte räcker, så på ytterkanten av stapeln av träpoler runt omkretsen. Det ska sticka ut på bredden på det applicerade skiktet. Det vill säga, det kommer att fungera som en guide för att förhindra snedvridning.
 5. Efter torkning avlägsnas beaconsna, som lämnar små defekter. De avlägsnas med en nyberedd lösning. Det är nödvändigt att vara försiktig när lamellerna tas bort. Vinklarna kan stärkas genom perforerade hörn.

Hur man avslutar entrédynans sluttningar: olika alternativ

Stucco dörröppningar kräver vissa färdigheter

Efter att ytan torkar helt, är sluttningarna för ingångsdörrarna trimmade med dekorativa material. Det kan vara färg, tapeter. Men det blir mycket mer intressant att se dekorativa gips (texturerat kitt). Den appliceras efter primern:

 • Den dekorativa blandningen läggs på ytan.
 • Med hjälp av olika anordningar bildas en lättnad. Om en dekorativ lösning används, erhålls beläggningen genom korrekt spridning.
 • I framtiden, beroende på vilket material som används, utförs färg, lack eller vaxning.

Således kan plastering fortfarande vara en utmärkt lösning för sluttning av sluttningar, speciellt om enkla reparationer eller renovering av inredningen utförs.

Gipsmur: installation på kitt

Hur man gör sluttningar på ingångsdörren med hjälp av GKL-plattor? Verken utförs enligt följande princip:

 1. Fyllmedel kommer att användas som fixeringsmaterial. Det är bra för det här jobbet.
 2. Processen börjar med noggrann mätning av öppningen. Det är nödvändigt att ta bort alla tillgängliga parametrar. Baserat på dem är systemet för varje detalj byggd. Det bör beaktas att entrédörrarna har sluttande öppningar. Detta är en viktig nyans.
 3. Gipsmur skärs i fragment. För detta används en konstruktionskniv för att skära arken. Kanterna verkar naturligtvis vara mycket ojämna, de måste förseglas med kitt.

  Hur man avslutar entrédynans sluttningar: olika alternativ

  Klippplåt av gipsskiva

 4. Alla element passar in i deras plats.

  Till noten! Det är viktigt att komma ihåg att det horisontella elementet är överlagrat på två vertikala delar. Tjockleken dras av från rackens dimensioner.

 5. Putten sätts på materialets skiktskikt. Det distribueras "slaps".
 6. Varje del är installerad på plats. Om det behövs placeras lås, vars roll utförs av trästrålen.

  Hur man avslutar entrédynans sluttningar: olika alternativ

  Installation av gipsskivor på kitt

Hur man reparerar de uppträdda lederna och sprickorna? Faktum är att när dörren själv installerar fragment av gipsskivor behöver du efterbehandling. De består i det faktum att hörnen är formad med perforerade förband, och ytan är täckt med ett lager av kitt.

Installation av GKL-plattor skiljer sig från plastering genom att substratet bildas mycket snabbare. Arbete kräver inte speciella färdigheter.

MDF-paneler: Fästning till lådan

Avslutande sluttningar genom MDF-paneler utförs på kassen. Denna metod är att föredra i situationer där installationssömmen är större än 4 cm.

Installera produkten med hjälp av följande teknik:

 1. I hela öppningens omkrets monteras en träbalk. Detaljerna läggs horisontellt. Fixering utförs på klämmor.
 2. Växter måste behandlas med en antiseptisk före installationen.
 3. De resulterande cellerna är fyllda med en värmare.
 4. Alla delar mäts. Panelerna skärs ut. De försöker på sina platser.
 5. Fästning sker på självskruvande skruvar, vilka skruvas in i själva kanterna. De kommer att täckas med dekorativa hörn.
 6. Således är alla element fixerade på ramen.

Hur man avslutar entrédynans sluttningar: olika alternativ

Kappning av MDF-backar: en dörröppning före och efter avslutning

Därefter utförs den slutliga finishen. Samband mellan väggen och MDF - är täckta med kitt. Marken är polerad. Alla sömmarna är dolda under de överlappande hörnen.

ЛДСП: Installation på vertikala ställen

Dörren lutar med egna händer med spånskivan är inte den bästa lösningen. Men med rätt installation - beläggningen blir hållbar.

 1. Hela processen är nästan densamma som att arbeta med MDF-paneler. Skillnaden är att träbommen installeras vertikalt. Det innebär att du måste få två rack, vilka är fasta vid varje kant.
 2. För arbete används LDPS, vilket är mest lämpligt för tjocklek. Efter avlägsnande av dimensionerna skärs delarna.
 3. För att undvika att reparera materialet på grund av vatteninsprutning smörjs alla öppna ändar med tätningsmedel.
 4. Elementen är fixerade genom förborrade hål, som vid det ursprungliga djupet ska vara något större än kapsens diameter. Detta gör att du kan dränka skruvarna så att de inte skadar framsidan. Alla hål är täckta med specialvax eller förseglad med foder.
 5. Alla hörn och leder är täckta med dekorativa hörn.

Denna metod är lämplig om lutningarna på innerdörrarna är fodrade, vilka är mindre mottagliga för fukt.

PVC-paneler: Fästning på lim

Detta material används mindre ofta för sådana verk. Också många tror felaktigt att du kan föredra de billigaste alternativen. Faktum är att detta val leder till att beläggningen börjar försämras direkt efter installationen: Fel uppstår, färgen ändras.

Plastplastor är oftast fixade på limet:

 1. Förberedande arbete utförs noggrant. Skillnaderna bör inte vara mer än 2 mm per 1 m.
 2. Panelerna skärs i enlighet med måtten avlägsnas från de fodrade områdena.
 3. Man bör komma ihåg att fästet är gjort på limet. Därför måste alla ytor förbehandlas innan du installerar sluttningarna på dörren med egna händer. En primer används för väggarna, och plasten slipas lite på insidan med sandpapper. Sådana förfaranden ökar vidhäftningen.
 4. Limet appliceras av en orm. Det är viktigt att överväga att överskott blandas omedelbart, annars kan ytan skadas, vilket leder till reparation eller byte av delar.
 5. Elementen pressas mot basen, men hålls inte, men raderas omedelbart. Efter att ha väntat några minuter fixeras de definitivt.
 6. Nu är det bara att fixa de dekorativa fragmenten.

Hur man avslutar entrédynans sluttningar: olika alternativ

Det enklaste och snabbaste sättet att installera PVC-paneler på backarna är att montera limet

Moderna versioner av PVC har tillräcklig styrka och skönhet. Som ett alternativ används en sandwichpanel.

Dekorativ sten och tegel (kakel): det viktigaste är att rita ett diagram

Hur man gör backar på dörrarna till konstgjord sten eller liknande material? Förfarandet är följande:

 1. Allt börjar med upprättandet av systemet. Det bör återspegla elementets faktiska position. Om tegelstenen kan läggas ut på papper, måste mer arbete göras med stenen.
 2. Ursprungligen markeras ytan. Det tas omedelbart hänsyn till om delarna bara ligger inuti öppningen eller ramen på den yttre delen.
 3. Golvet är detaljerat. Det borde vara ganska detaljerat.
 4. Fortsätt nu framåt. Sten är fäst vid limet eller en speciell blandning. Det är viktigt att tänka på - sutur eller sömlös teknik kommer att användas.
 5. Efter att ha lagts om ytan inte är skyddad är den lackerad.

Därför kan sluttningar för dörrar göras av olika material. Varje alternativ är valt individuellt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 79 = 83