Hur man fixar golvplastskivor

Hur man fixar golvplastskivor

Frågan om hur man fixar golvplastplåten är mycket viktigt. Faktum är att denna typ av produkter används oftast för slutbehandling av lokaler. För närvarande finns det flera tekniska metoder som är lämpliga för en viss situation. Det måste beaktas att installationen måste utföras på den färdiga ytan.

Hur man fixar golvplastskivor

Framställning av

Mycket uppmärksamhet bör ägnas åt förberedelsefasen. Med tanke på det faktum att installationen av plastskiktet sker på de dekorerade ytorna är installationsplatsen redo att arbeta. Men du måste välja de nödvändiga komponenterna:

 1. Vinkelfodring. De gör det möjligt att utföra vinkelfogar utan att trimma detaljer. Med det här alternativet kan du bli av med tråkig beskärning och få ett mer estetiskt utseende. För denna process tillhandahålls överlägg för de inre och yttre hörnen.
 2. Spetsar på kanterna. Ofta slutar golvlisten bredvid dörröppningarna, men det finns andra områden, till exempel inbyggda möbler. Det är för bildandet av en vacker avslutning som stubbar används. Man bör komma ihåg att de är i vänster och höger utförande.
 3. Butt leder. De används för att gömma lederna i två delar. De har små spår där varje kant av lamellerna är installerad. Det är viktigt att ta hänsyn till att det här alternativet skapar en visuell separation av den gemensamma duken.

Hur man fixar golvplastskivor

Tillbehör till plintskivor

Till noten! Installation av varje ytterligare del sker vid ett visst skede av installationen. Det är viktigt att beräkna platsen i förväg och ta hänsyn till att de tar flera millimeter.

Innan du fixar plastplankorna till ytan är det också nödvändigt att förbereda det nödvändiga verktyget för arbete. För varje specifik situation väljs en individuell uppsättning.

Trimmingsprodukter

Korrekt beskärning av det använda materialet påverkar slutresultatet. Därför, när ett problem uppstår, hur man fixar ett plint av en större storlek, bör du använda enkla tips:

 • Än att skära? För denna process används en metallsåg med ett blad med små tandpartiklar. Alternativt kan du använda en elektrisk jigsåg till vilken speciell såg är vald.
 • Vid fixering har delarna redan gjorts, men det behövs en liten passform, använd en skarp konstruktionskniv. Denna enhet måste köras mycket noggrant, så att den inte skadar framsidan.
 • Att sänka sockeln är lämplig endast efter noga mätningar. För att klippa i rätt vinkel, använd en stol.

Hur man fixar golvplastskivor

Trimning av sockeln: det yttre och inre hörnet, arrangemang av delar i avföringen

Sådana enkla råd underlättar processen väldigt och låter dig fastställa elementen mest kvalitativt.

Monteringsalternativ

Montering av plåtar med egna händer utförs med olika metoder. Men innan installationen påbörjas bör du se till att allt grundarbete är klart. För att undvika förvrängningar och defekter, rensas mellanrummet mellan väggen och golvet för överskott av skräp. Eventuella delar av byggmaterial eller smuts bör helt avlägsnas.

Fästning på lim

Montera delar på limet är ganska enkelt, det här förfarandet kräver ingen speciella färdigheter. Men det har sina egna egenskaper, vilket måste beaktas.

 1. Ytorna måste förberedas i förväg. Det vill säga att alla områden bör anpassas noggrant och inte ha några brister.
 2. I förväg bör ytterligare åtgärder planeras. Demontering av plagget material som planterats på limet kan vara svårt, eftersom sannolikheten för att skada den dekorativa ytan av väggar eller golv ökar.
 3. Efter en tid kan det finnas en avgång av delar.
 4. Ofta uppstår svårigheterna eftersom produkterna är fastsatta enbart på väggarna, det är inte möjligt att fixera till golvet.

Hur man fixar golvplastskivor

När man bestämmer sig för att montera ett plint med lim, är det viktigt att ta hänsyn till de många bristerna i denna metod

Därför är den här metoden lämpligast för kosmetiska reparationer, som är planerade att omarbetas om några år. I det här fallet är det bästa alternativet det billigaste golvplastplåten, som inte har kontakter för inbyggnad eller montering på klipp.

Från verktyg är det nödvändigt att förbereda en konstruktionspistol för användning av föreningar i rör, lim eller flytande naglar, trasor och sandpapper.

Teknologisk ordning:

 1. Det erforderliga antalet lameller beräknas med hänsyn till platsen för anslutningselementen.
 2. Med tanke på det faktum att lösningen kommer att appliceras på baksidan är den lätt gnidad med sandpapper för att öka vidhäftningen för bättre fastsättning.
 3. Limet fördelas jämnt av flera linjer, som ligger på ett avstånd från varandra.
 4. Varje detalj trycks på den valda platsen, raderar omedelbart och slutligen efter några minuter. Det är nödvändigt att uppnå maximal vidhäftning mot golvet och väggen.
 5. Överskott av lim avlägsnas omedelbart med hjälp av trasor.

Till noten! Rivning och efterföljande slutmontering beror på det valda bindemedlet, många lösningar kräver inte en sådan procedur.

Hur man fixar golvplastskivor

Tekniken att fixera skiktskivan till bindemedlet kan variera beroende på det använda limet

Fixering till klämmor och skruvar

Denna metod anses vara en av de mest populära. Detta underlättas av ett antal fördelar som den har:

 • Snabb fixering av delen. Driftstiden kommer att bero på den tillgängliga tillgången.
 • Fixeringen blir den mest hållbara. Även med tiden kommer det inga luckor.
 • Förmågan att montera på inte ganska plana områden. Skruvar installerade genom en mindre lucka ger önskad passform.

För arbete behöver du en skruvmejsel med bitar eller en uppsättning skruvmejslar, en awl, en perforator eller slagborr, dyvar och skruvar. I de fall där delar spikas på väggarna behövs naglar och en hammare.

Hur man fixar golvplastskivor

Fixera sockeln med klämmor och skruvar - det mest populära alternativet för installation av golvprodukter

Allt bör förberedas i förväg för att inte vara distraherad när du letar efter nödvändiga enheter. 

Anvisningar för installation av golvelement:

 1. Allt börjar med markeringen. Det är nödvändigt att notera platsen för delen med hänsyn till det installerade hörnelementet, vilket hjälper till att inte misstas i framtiden.
 2. Det första fragmentet installeras oftast utan trimning. Det är viktigt att ta hänsyn till att hörnkuddarna sparar behovet att bilda en vinkel, men döljer utrymmet.
 3. Med tanke på det faktum att en sockel med en kabelkanal används för processen, vilket möjliggör en dold fastning, avlägsnas pluggen på förhand.
 4. Den inre delen har inga förberedda hål. Därför är de markerade med en awl med önskad tonhöjd och reamed med en lämplig borrning.
 5. Delen sätts på plats och exponeras enligt befintliga markeringar. Hålens placering överförs till ytan.
 6. Om basen är tillräckligt fast, förborra den för att installera klämmor.
 7. Fäst produkten försiktigt så att inga skruvar skadas under skruvarna. Det är viktigt att se till att den passar snyggt mot golvet.

Men hur man spikar sockeln? Faktum är att användningen av naglar komplicerar processen något. För att inte skada plastdelarna, använd en skruvmejsel eller annan lämplig enhet.

Montering på remsor

För närvarande används golvplattor av plast, som har en separat struktur, i allt högre grad för arbete. Det är, på fel sida, finns en specialstång som används för fixering. Hur bifogas sådana alternativ?

Hur man fixar golvplastskivor

Demonterbar plast sockel

Det är nödvändigt att överväga vissa funktioner:

 • Det är dessa produkter som är fästa på både vägg och golv. För att göra detta måste bakplattan vara L-formad.
 • Installation tar inte mycket tid. Du kan inte tänka på att huvuddelen kommer att skadas under installationen.
 • Det överlagda elementet tas bort om nödvändigt.
 • Tomhet kan användas för att lägga kommunikation.

Således visar det sig ett bra alternativ, som gradvis förskjuter andra sorter.

Installationsalgoritm:

 1. Produkterna är uppdelade i två fragment.
 2. Preliminär markering utförs under monteringsplattorna. I de flesta fall utförs denna procedur enligt instruktionerna som följer med satsen. I frånvaro avlägsnas de erforderliga dimensionerna från delen.
 3. Hålen är gjorda på fixeringselementet, om de inte tillverkats av tillverkaren. Deras placering överförs till ytan. Om formen är L-formad kan fästet göras till golvet.
 4. Efter installationen är det bara att fixa ytterdelen.

När du bestämmer dig för hur du installerar ett plastplåt kan du välja exakt den metod som passar för en viss situation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

44 − 35 =