Hur man gör ett soffbord från EAF själv

Hur man gör ett soffbord från EAF själv

Ett soffbord är utan tvekan en användbar och bekväm sak. Mörkmarknaden för idag är full av erbjudanden av sådana bord från DSP, metall, glas och plast. Men ofta söker konsumenten efter något speciellt och exklusivt, vägrar standardalternativen.

Hur man gör ett soffbord från EAF själv

ZHrnalnye lilla bord har höga priser, men till skillnad från andra möbler är de ganska enkla att göra självständigt.

För sådana konsumenter finns också en lösning: att göra ett soffbord av sig själv. Det här är inte bara en underhållande och intressant process, men också besparingar, eftersom möblerna som samlas in från spånskivan i alla fall blir mycket billigare än butiksobjektet.

Förberedande arbete

Innan du börjar göra bordet måste du bestämma utseendet. Därefter ritar ritningarna på varje element och skär ut mönstren. Diagrammet visar motsvarande parametrar. Skapa soffbordet hjälper till med följande uppsättning verktyg:

Hur man gör ett soffbord från EAF själv

Schema 1. Kaffebordets storlek.

 • penna och linjal;
 • roulette;
 • skruvar;
 • en hammare;
 • skruvmejsel;
 • Spånskiva, det är möjligt att använda laminerade plattor 16 mm tjocka;
 • hacksåg eller elektrisk pussel
 • borr;
 • ett möblerör med en diameter av 30 mm;
 • flänsar under röret;
 • isoleringstejp;
 • sandpapper;
 • remover;
 • den överliggande profilen;
 • lim;
 • gummihjul.

På spånplattan är det nödvändigt att applicera mönster, cirkla med en penna på konturen och repa med en spik för att förhindra att duken bryts. I botten av bordsskivans mönster skärs en kontur av benen, som måste överföras till delarna. Genom att utföra den centrala linjen är det nödvändigt att markera 3 hål med ett djup av 1,2 cm och klippa dem med en borr (8 mm). För att övervaka denna procedur rekommenderas att du använder elektriskt band. På utsidan av duken är det också nödvändigt att markera de hål som kommer att krävas för att stödja hyllorna. För att göra detta mäta 8 mm från delarnas plan och samma avstånd från böjets början. Ritningen visar tydligt hur det ska göras.

Ändarna är färdiga med en U-formad profil, vars textur måste motsvara plattan. För att arbeta med spånplåt rekommenderas att du använder en plåsterprofil som kan täcka alla delar på båda sidor utan fästspår. Profilen ska också limas på benen. Därefter ska varje butt behandlas med sandpapper. De sista delarna är anslutna med en hylsa med en hylla, som sedan sätts på profilen och avskuras från andra sidan.

Instruktioner för montering av bordet

Hur man gör ett soffbord från EAF själv

Schema 2. Montering av ett soffbord.

Från spånskivorna skärs bordsskivan och bottenhyllan, varefter flänsarna skruvas på den första delen. Det är nödvändigt att dra sig tillbaka från den mindre sidan av 7 cm och dra en parallelllinje. På samma sätt måste du göra från 2 sidor av bänkskivan och hyllorna. Detta gör att du får 4 skärningspunkter, som måste skruvas på flänsarna. Sätt sedan in gummihjulen och sätt in rören på de förberedda platserna, fäst dem med bultar. Schema 2 visar i detalj syftet med varje konstruktionselement.

För att säkerställa att soffbordet har visat sig vara stabilt måste du ansluta intilliggande stöd med varandra med hjälp av ett rör och en joker. För att ge ett attraktivt utseende är hyllan installerad.

För sådana ändamål ersätts regelbundna rör med speciella delar, där det finns lämpliga fästelement. Därefter klippa ut rätt glasstorlek och sätt in den i fästet.

Slutskedet är appliceringen av efterbehandlaren på konstruktionen, men innan det är nödvändigt att ta bort den "gamla" beläggningen med sandpapper och sköljning. Om tallrikarna har målats, ska lack eller färg avlägsnas mekaniskt, termiskt eller kemiskt.

Dekorera och dekorera bordet

Sättet att dekorera bordsskivan är väldigt annorlunda. Den enklaste inredningen av bordet avslutas med tapet, kant eller utskrift av någon bild. Den valda metoden innebär att man väljer en inredning och passar den till bordsskivans storlek.

Försiktigt är ytan på bordet täckt med en lack i 1 lager, och den fortfarande torkade bordsskivan är dekorerad med inredning. Varje lacklack rekommenderas att torka i minst 24 timmar, och antalet sådana lager beror på befälhavarens önskan. Emellertid tillämpas ju fler lacker, desto effektivare blir den resulterande bilden.

Ritningen på spånskivorna kan se ganska original, om den inte initialt målade bänkskivan. För ytbehandling rekommenderas att sanda ytan med sandpapper i förväg, först stor och efter fin, så att färgen och marken har ett bra grepp som ett resultat. Om primern används i målningen är det bättre att använda konstnärlig eller akryl, medan den senare också kan målas. Den färdiga ritningen är lackerad i 3 lager.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 5 = 2