Hur man gör ett vackert gardintak med egna händer

Hur man gör ett vackert gardintak med egna händer

Ofta uppstår frågan om att byta ut eller nivåera tak. Någon behöver dölja byggbrister, någon vill uppdatera taket och göra det mer modernt. Hur man gör ett vackert tak bekymrar denna fråga många husägare. Taklisten flera alternativ, kan du helt enkelt dra den perfekta taket med händerna för att göra spänningen med hjälp av färdiga filmbeläggning, och kan monteras från taket gipsskivor (GCR). Installation av gipsskivor är tillgänglig för alla som inte har vissa byggnadsfärdigheter.

Hur man gör ett vackert gardintak med egna händer

Taket på gipsskivan är fastsatt i kassen, vilket gör att taket kan nivås och det elektriska ledningarna döljs.

Gipsplastbeläggningen passar perfekt takytan och är perfekt för komplexa ytor - tak på flera plan med intressanta designuppgifter och fantasier. Att klara ett tak på en nivå med egna händer kostar mycket mindre än med anställda arbetstagare. Med tanke på att installationen av plåtar av gipsskiva - processen är inte så svår, kan du klara dig helt självständigt.

Verktyg och tillbehör för installation

Gör ett vackert tak på en nivå med egna händer, som redan nämnts tidigare, blir inte svårt.

Hur man gör ett vackert gardintak med egna händer

Schemat för elementet i kassen från metallprofilen.

Plocka upp alla verktyg och köpa tillbehör, du kan säkert komma ner till jobbet. För att få tak, behöver du följande verktyg:

  1. Roulette för mätning.
  2. Nivå, helst laser, men om inte, kan du göra med vattennivån.
  3. Skruvmejsel för fixering av gipsskivor till en metallram.
  4. Borr eller perforator för borrning av hålhål.
  5. Saxar för metall.
  6. Spatel för att jämföra takfogarna mellan arken.
  7. Konstruktion bagage - en kniv, penna, nazhdachka för injekteringsfogar.

Typiskt är gipsskivan fäst vid en lath, monterad från en metallprofil. För att göra en takbeläggning behöver du gipsskivor med en tjocklek av 9,5 eller 12,5 mm. I regel väljs 9,5 mm ark för hus. För en takram i metall behöver du tak- och styrprofiler, samt raka hängare och profilkontakter, klämmor och naglar för att fästa plåtar.

Installation av gipsskivor

Hur man gör ett vackert gardintak med egna händer

Schema för att fästa ramen till taket.

För att få ett vackert tak, köp inte lakan på kanten innan du använder dem, för de kan deformeras. För att montera metallkonstruktioner ska du välja en profil med en tjocklek av 0,55 till 0,8 mm.

Tillverkare levererar en profil upp till 3 m lång, om längden på rummet är mer, måste den byggas upp med speciella stötfogar och fixera var och en av dem med skruvar.

För att göra ett vackert tak måste du korrekt mäta markeringarna för styrprofilen, med hänsyn till avståndet från huvudlocket och placering av ljuskronan eller lampan. I allmänhet är det aktuella taket minst 10 cm bort, så att det finns tillräckligt med utrymme för ledningar och inbyggd belysning.

Efter installationen av styrprofilerna på väggarna är upphängningsfästena fastsatta på takytan på de C-formade profilerna. C-profiler är monterade på hela området av taket i steg om 60 -. 70 cm anslutnings krabbor används för vinkelräta monterings profiler på samma nivå, som ofta är av dålig kvalitet, i sådana fall är det enklare att använda standardprofilen, skuren i bitar.

Det sista steget

Hur man gör ett vackert gardintak med egna händer

Gipsskivorna är skruvade med skruvar till metallramen.

Efter anslutning ska alla komponenter vara en metallram som liknar ett nät. Vidare är det möjligt att skruva upp GCR med galvaniserade självuttagande skruvar, så att det senare inte finns några spår av rost i taket.

Gipsmur - det här är en utmärkt möjlighet att göra ett vackert takutrymme. För att få en perfekt platt yta, är det nödvändigt att torka och belägga alla leder och inloppspunkter med gipsskum och färgmask. Applicera färg på den färdiga ytan.

För att skapa ett vackert tak måste du måla det eller klistra in tapeter på det, som du tycker är det mest lämpliga. Det är möjligt i väggens ton eller omvänt att skilja det från den allmänna bakgrunden, det finns många alternativ.

Den ovan beskrivna metoden för montering av gipsskivor på en metallram. Det finns ett annat alternativ, det här klibbar GCR till huvudlocket. Denna metod är bra för låga takytor. stjäl minsta höjder. Men om takytan kräver justering, till exempel på grund av skillnaden i plattor, fungerar den här metoden inte.

Vackert att göra en tak två nivåer mönster som utför inte bara en estetisk roll, men också fördelning av vissa zoner kommer att hjälpa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

3 + 6 =