Hur man gör tröskeln till ytterdörren i en lägenhet i hemmet

Hur man gör tröskeln till ytterdörren i en lägenhet i hemmet

När öppningen av ingångsdörren redan är installerad, och dörren är nästan redo att utföra sina funktioner, är den fortfarande liten - för att utrusta tröskeln korrekt och kvalitativt. Dessutom installeras även trösklarna för inre passager och för att säkerställa att alla processer kan utföras manuellt, är det nödvändigt att studera alla funktioner i installationen. Idag kommer jag att berätta hur du gör dörrar med ett tröskelvärde i lägenheten och med egna händer.

Hur man gör tröskeln till ytterdörren i en lägenhet i hemmet

Tröskeln för ytterdörren i lägenheten

Typer och funktioner

Hur man gör tröskeln till ytterdörren i en lägenhet i hemmet

Vi gör tröskeln i lägenheten

Eftersom tröskeln är ett viktigt element, som ständigt utsätts för en mekanisk effekt, bör den väljas utifrån rumstypen och dess användning. Mönster installeras vanligtvis efter behov, men det finns platser där de måste vara obligatoriska. Sådana platser är:

 • Ingångsdörrar
 • balkong
 • Badrummet

Viktigt! Dörr med en tröskel för att balkongen kan installeras genom standardbalkar, och med hjälp av ytterligare värmeisolerande skikt och elevation murverk eller betong.

Mig som en nykomling var inte omedelbart klart varför behovet av obligatorisk installation av trösklar, så jag började att granska de olika källorna och dessutom bett om hjälp från sin vän befälhavaren, som gärna berättade om de funktioner som kan utföra tröskeln till ytterdörren. Jag bestämde mig för att göra ett litet bord om deras typer och funktioner:

typer funktioner
Från trä - det är bättre att använda starka slitstarka typer. Sådana egenskaper är ägda av ek Ljudisolering - om man tillsammans med tröskeln till dörren också installerar ett tätande gummi
Av plast - det mest prisvärda alternativet. Materialet är bättre att välja tjockt och vara motståndskraftigt mot ultraviolett ljus Värmeisolering - spelar rollen som ett hinder för att bli kall i huset och utkastet
Av metall - är den mest slitstarka och slitstarka, men passar inte alltid det övergripande utseendet Tack vare designen längs omkretsen skapas ett attraktivt utseende på dörröppningen
Från stenen - kan användas som tröskel för ingångs- och balkongdörrar säkerhet
Separation av utrymme - oftast används för olika golvbeläggningar och som mattanhållare

Nuancer som bör övervägas

Hur man gör tröskeln till ytterdörren i en lägenhet i hemmet

Tröskel själv

Innan du gör tröskeln till ingångsdörren bör du inte bara välja materialet från vilket det kommer att byggas, men lär dig om vissa funktioner. Till att börja med vill jag säga att normerna för tröskelvärdet för tröskeln är 30 mm. I vissa fall kan det dock vara något lägre eller högre.

Viktigt! Det bör beaktas att ett högt tröskelvärde kan skapa obehag för de boende i lägenheten. Därför bör en lämplig höjd övervägas innan installationen påbörjas.

Det händer också att, tillsammans med tröskeln, en lekplats också upprättas, används detta för att expandera det område som personen kommer att attackera. En sådan plats görs genom att arrangera formning och hälla betong. I framtiden kan en sådan tröskel vara färdig med användning av plattor och därigenom göra den mer stabil och hållbar. Eftersom forsarna kan tillverkas av olika material bestämde jag mig för att beskriva varje art. Tack vare det här får du möjlighet att välja den mest optimala för din ingångsdörr. Innan du gör ett tröskelvärde, utbilda dig, som består i att demontera gamla material och städa upp damm och smuts i de områden där den nya halvrasen byggs.

Gör det själv

Hur man gör tröskeln till ytterdörren i en lägenhet i hemmet

Hur man gör tröskeln till ingångsdörren till lägenheten?

Om du bestämmer att tröskeln för din lägenhet kommer att vara av trä, så behöver du följande verktyg:

 • sågen
 • Hammare och naglar
 • Slipmaskin

Eftersom materialet inte är så slitstarkt, måste du omedelbart tänka på efterföljande efterbehandling med impregnering, lack och lackering. Agera om denna plan, om du bestämmer dig för att göra tröskeln för lägenheten själv:

 1. Gör de nödvändiga mätningarna och förbereda brädorna, om nödvändigt, skär dem i nödvändiga delar
 2. Gör med hjälp av sågspår - deras höjd är lika med höjden på det nya tröskelvärdet för lägenheten
 3. Gör markeringar och lämna märken var 10: e cm - efter det borra baserna under naglarna
 4. Använd nivån, kontrollera basens horisontalitet
 5. Säkra tröskeln med skruvar eller naglar
 6. Tillbringa dekorativt arbete och täcka träet med en lack eller färg av önskad färg

Viktigt! Om du har köpt en färdig tröskel, behöver du bara installera den med hjälp av fästanordningar.

Betonggränser kräver mer noggrann förberedelse och viss skicklighet, för att det är nödvändigt för dem att utrusta formen där betong senare hälls. Detta alternativ används oftast i privathem, snarare än lägenheter. För denna process behöver du:

 1. Betonglösning
 2. formsättning
 3. underbeläggning
 4. spatlar
 5. Bygga linjal och nivå

Efter rengöring av damm och smuts, är det nödvändigt att behandla ytan med en jordlösning. Efter det har torkat, bör formning göras. När hon är redo att skilja sig från betongblandningen och hälls till en viss nivå. Kom ihåg att dörren helt och hållet måste röra tröskeln, så tänk på förhand på betongkonstruktionen.

Guillotintröskel - vad är det?

Hur man gör tröskeln till ytterdörren i en lägenhet i hemmet

Guillotintröskel

Ett sådant tröskelvärde är en mekanism som när dörren är öppen går ner och inte stör normal rörelse. Med hjälp behöver du inte ständigt höja fötterna vid ingången till lägenheten. Det här är mycket bekvämt, eftersom du kommer ihåg hur många gånger du olyckligtvis snubblat, glömde att lyfta eller höja din fot till en lägre höjd?

Guillotinen har flera fördelar som gör det väldigt populärt och efterfrågat i rapidsvärlden:

 • Tätningsmedlet har ett mycket bra slag, så att du kan dölja betydande luckor
 • Godtagbar kostnad
 • Enkel installation och ersättning
 • Ett sådant tröskelvärde har en lång livslängd på 200-250 tusen öppningar
 • Utmärkt isolering och ljudisolering

Dekorativa ingången till den platta yta kan varieras och utförs helt enligt dina smakpreferenser. Någon använder en bricka, någon tycker målning, och någon bestämde sig för att spara design använder konventionell linoleum. I vilket fall som helst bör avsluta vara hög kvalitet och passar in i den övergripande innerutrymmen. Tröskel funktionalitet och dess utseende kan inte bara skydda interiören från kylan, men också någonstans att komplettera utseendet på rummet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 88 = 96