Hur man installerar en badrumsvattenkran

Hur man installerar en badrumsvattenkran

Reparation i badrummet innebär nödvändigtvis en process som blandareanslutning.
Hur man installerar en badrumsvattenkranMontering av mixern och dess anslutning till vattenförsörjningssystemet är en mycket fascinerande process. Sättet att göra det varierar beroende på om det gamla sanitetsvaran ersätts eller installeras från början. Därefter kommer instruktioner att ges för att genomföra var och en av dessa metoder.

Hur man installerar en badrumsvattenkran

Om du väljer ett badrumsvattenkran, bör du vara uppmärksam på dess vikt, för lätta tunna metall, kommer inte att hålla länge.

Välj blandare

Innan du börjar installera mixern måste den köpas. Naturligtvis måste det vara bra och kvalitet. Så vad är karaktären hos ett bra badrums kran? Först måste du vara uppmärksam på blandarens vikt. Det borde inte vara för lätt, eftersom hållbarheten hos VVS beror på metallets tjocklek. Naturligtvis kan tungtvätt också ha ett antal nackdelar.

Mixerkrets för badrummet.

Badrumsmixare är vanligtvis gjorda av två material - silumin och mässing. Siluminkranar är mycket lättare och har ett lägre pris. Detta material, som är en legering av kisel och aluminium, är emellertid mycket opålitligt. Med sådana blandare är det ofta sådana problem, som brytning av handtagen och brytning av spännmuttrarna. Silumin VVS är kortlivad, men det är ganska populärt på grund av sin låga kostnad.

Mässingblandare är mycket dyrare än silumin, de har mer vikt och viskositet i legeringen. En sådan legering gör spännmuttrarna och rören mer tillförlitliga, en sådan blandare bryts inte jämnt under olika mekaniska influenser. Om ekonomiska möjligheter gör att du kan köpa dyrare VVS, bör du föredra brasskranar.

Blandarens tekniska egenskaper är viktiga, till exempel dess dimensioner och modellens korrespondens till installationsplatsen. Blandaren som är avsedd för inbäddning i sidan av badrummet är inte lämplig för montering på väggen och vice versa. Kontrollera de viktigaste delarna av kranen och bestämma om de passar ditt badrum - längden på duschslangen, tappens tapp och tillgången på tillbehör för montering av duschhuvudet på väggen.

Demontering av den gamla mixern

Hur man installerar en badrumsvattenkran

Om excentriskerna installeras på ett tillförlitligt sätt och har samma typ som de nya, och deras utseende är ganska normalt, kan de inte ändras.

Anslutning av kranen i badrummet till vattenförsörjningen börjar med demontering av den befintliga, även när mixern byts ut tillsammans med vattenförsörjningen. Det svåraste är demontering av excentricsna som skruvas in i gängförbindningarna i vattendistributionssystemet. Blandarens kropp avlägsnas vanligtvis helt enkelt - skruva loss de dekorativa muttrarna. Blandaren måste hållas för hand, så den kan falla av och falla i badet.

Det kan naturligtvis uppstå svårigheter när du tar bort saken, eftersom det ibland finns kranar med vänster tråd på muttrarna. När det gäller excentrikerna ändrar de inte alltid dem. Om de installeras på ett tillförlitligt sätt och har samma typ som den nya mixarens excentricitet, måste du inspektera dem och bestämma om de behöver bytas ut. Om ersättning fortfarande krävs är det väldigt snyggt att ta bort gamla excentriker. Denna operation kan vara komplicerad av två anledningar: murade rör och gängad snidning. I det första fallet är det nästan omöjligt att demontera excentriker utan att öppna väggen.

Vid extern vattenförsörjning, demonteringsanslutningar, är det nödvändigt att hålla dem med en ny nyckel. Detta bör göras av en person med två händer, så att vridbelastningar kan släcka varandra.

När du vrider excentrics med den trådade tråden måste du göra stora ansträngningar, den kan skadas. Det finns naturligtvis specialverktyg som mjukar ut snidningstråden, men i det här fallet är det osannolikt att de hjälper. För att hjälpa här kan en annan, ganska enkel metod. Det är nödvändigt att försöka vrida delen i motsatt riktning - till svängen. Sannolikheten för trådfel i detta fall är mycket mindre. Om tråden "gick", kan du säkert skruva bort detaljerna, troligtvis blir det mycket enklare än tidigare.

Om delarna är kilade vid demontering måste demontering ske genom framåtriktade rörelser. Om du inte har tillräckligt med erfarenhet av denna typ av arbete, måste du skydda badet från mixern med ett metallplåt. Annars finns det risk för skada på badet när instrumentet faller.

Anslutning av mixern till vattenförsörjningen

Först måste du förbereda alla nödvändiga verktyg och material:

Hur man installerar en badrumsvattenkran

Systemet för installation av en kran för ett badrum.

  • mixer set;
  • skiftnyckel,
  • FUM-tejp eller släp
  • byggnadsnivå.

Innan du kopplar kranan till badrumsrörets vattenrör måste den samlas in. När du köper en produkt måste du noga kontrollera tillgängligheten av alla nödvändiga delar: kropp, gander, excentrisk, duschhuvud, duschslang, dekorativa nyanser och packningar. Blandarens fullständighet anges vanligtvis i instruktionerna, detaljerna placeras i tyg eller polyetenpåse. Kontrollera integriteten på fästmutternas och excentrisktrådens gängor.

Hur man installerar en badrumsvattenkranEfter montering av mixern enligt anvisningarna passerar de till sin direkta anslutning. Samtidigt behöver du använda en fum-tejp, istället för det kan du ta en naturlig pasta, behandlad med en speciell pasta. Anslutning av kranen i badrummet görs med hjälp av excentrics. Efter lindning av excentrikerna måste de skruvas på beslag av vattenrör som ligger i väggen. Excentriker gör att du kan flytta avståndet mellan rören till de önskade värdena.

Avståndet mellan ingångarna är vanligen 15 cm. Om avståndet mellan armaturerna inte matchar det här värdet, hjälper excentriska enheter till att korrigera denna situation. Den excentriska horisontella positionen kontrolleras av byggnivån.

Schema för anslutning av en badrumsvattenkran med dimensioner.

Efter installationen försöker de ansluta mixerns huvudenhet. Om detta är gjort utan speciella problem, är excentriskerna installerade korrekt. Därefter måste enheten avlägsnas och det dekorativa taket ska fästas, vilket bör vara intill väggbeklädnaden, vilket också kommer att indikera korrekt installation av excentriker.

Nästa steg är att ansluta enheten själv och använd inte extra slingrande material. Tät krympning uppnås på grund av de tätningar som finns i spännmuttrarna, vilka är åtskrukade med en nyckel. Om du inte har monterat en mixer tidigare måste det göras nu.

Användning för montering och montering av mixerns mutter eller justerbar nyckel är inte nödvändig. Använd det med försiktighet, dra muttrarna lätt, utan mycket ansträngning. Efter montering av mixern och dess anslutning till vattenröret ska du utföra kranarna på huvudvägarna och kontrollera effektiviteten hos mixern. Om det finns läckor eller droppar i lederna måste muttrarna stramas snävare.

Installera mixern på en ny vägg

Hur man byter ut en gammal mixer med en ny är mer eller mindre förståelig. Separat är det värt att överväga installationen av mixern och dess anslutning till vattenröret i händelse av att avlägsnandet av rörledningar till sanitetsgodsens installationsplats, det vill säga när arbetet är gjort från början. Det vanligaste alternativet i denna situation är metallplast eller plaströr. De är anslutna till huvudledningen medan man installerar en överlappande kulventil, och leder till blandarens monteringsplats. Rören är fastsatta på väggen med hjälp av speciella klibbar.

Kranens höjd över badet är ca 30 cm, och rörens ändar är uttagna till denna nivå, och sedan kommer fästet att fästas på mixern. Vid inbyggnad av fästanordningar för installation av en kran måste flera regler observeras: Avståndet mellan fästanordningarna ska vara exakt 15 cm, de borde vara placerade på samma horisontella linje i förhållande till varandra.

Änden på fästet ska spola med väggplanet efter att väggbeklädnaden är klar. Armaturerna ska vara parallella med varandra, om man tittar på dem ovanifrån, bör monteringshöjden på mixern ovanför badkaret, och därför av armaturen vara acceptabelt - ca 30 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

76 − 72 =