Hur tvättar du mörkarna snabbt, utan att ta bort systemet?

Hur tvättar du mörkarna snabbt, utan att ta bort systemet?

Lägenheten måste hållas ren och städad, inklusive de element som används som solskyddsmedel. Många hemmafruar har en fråga: hur tvättar du persiennerna och skadar inte lamellerna eller konstruktionen? Det finns sätt att snabbt och effektivt rengöra persiennerna med enkla och prisvärda medel. Rengöringsprocessen kan variera beroende på typ av material och har ett antal funktioner.

Hur tvättar du mörkarna snabbt, utan att ta bort systemet?

Rengöring av aluminiumgardiner med en speciell borste

Hur man rengör plast och aluminium persienner

Dessa typer av persienner är enklaste att hålla rena. Material som behandlas med speciella lösningar avvisar smuts och damm, så behöver inte rengöras noggrant.

Idealt sett måste plast och metallstrukturer behandlas varje vecka. Det finns sätt att förenkla den arbetsintensiva processen, och sådan vård kommer att behålla solskyddssystemets ursprungliga utseende under lång tid.

Det finns flera metoder för rengöring av persienner med vatten med tillsats av tvättmedel eller en liten mängd ättika.

 1. Det systematiska lappandet av lamellerna med en fuktig trasa på båda sidor är ett prisvärt alternativ för hur man rengör persiennerna utan att ta bort systemen. För att underlätta processen kan du använda en speciell borstång, mellan plattorna som baren är klämd och lätt att rengöra.
 2. Den snabbaste och enklaste rengöringen av persiennerna uppnås genom att man släpper ut lamellerna och skapar en kontinuerlig bana som torkas från toppen ner på båda sidor med en mjuk trasa. Efter det första steget måste stavarna roteras 180 ° och upprepa proceduren, detta kommer att bidra till att bli av med dammremsor i lamellarnas fogar.
 3. För att tvätta strukturerna så högt som möjligt rekommenderas de att avlägsnas och placeras i ett bad. Först är det nödvändigt att förbereda en svagt koncentrerad tvållösning. Med hjälp av mjuk trasa och mortel bli av med feta och ihållande lera fläckar. Därefter kan du gå igenom tyget på alla staplarna. Efter rengöring av strukturen är det nödvändigt att skölja. Du kan använda rinnande vatten, men bara under svagt tryck: en kraftfull stråle böjer lätt lamellerna.

För att säkerställa att det inte finns några skilsmässor kvar på byggnadsplattorna, behöver de inte torkas bort, det är bättre att torka naturligt. Använd varm luft från håret, batterier eller torkning är förbjudet! Detta kommer att leda till deformation av strukturerna, minska materialets styrka, utseende av sprickor.

Hur tvättar du mörkarna snabbt, utan att ta bort systemet?

Avlägsnas för rengöring av lamellerna tyggardiner

Funktioner för rengöring av trä- och tygsystem

Innan du väljer trälameller måste du förstå hur du rengör persiennerna från dyrt material och utföra regelbundet underhåll. Miljövänliga råvaror avstöter damm, men det måste skyddas mot smuts och fett, som måste torkas av.

 • Under regelbunden rengöring på trägardiner är det möjligt att gå en dammsugare med ett munstycke av mjuka borstar, vilket eliminerar damm och snabbt återställer det attraktiva utseendet på strukturen.
 • Om du behöver en noggrannare behandling rekommenderas att du använder specialverktyg och polermedel som inte skadar lamellarnas yta.
 • Innan du tvätter persiennerna med vatten eller tvållösningar, måste du beakta det faktum att trädet sväller från fukt och snabbt förlorar ett presentabelt utseende. Därför är våt rengöring av persiennerna strikt lokal och syftar till att ta bort en viss plats. Vatten används åtminstone, produkten måste torkas efter hantering.
 • Det finns tillfällen då systemets bar är lättare att ersätta än att rengöra. Detta sparar energi och förhindrar skador på närliggande lameller under aggressiv rengöring.

För att tvätta och rengöra tyggardinerna kan du tillgripa något av följande sätt:

 1. En gång i några månader är det nödvändigt att passera genom duken eller lamellerna med en dammsugare med ett munstycke för att rengöra möbler i minst grad av sugning. Tyget som behandlas med en speciell lösning avstöter damm och smuts, så denna manipulation är vanligtvis tillräcklig.
 2. Om det är en seriös lera eller fettiga fläckar, kan duketten ges till kemtvätt. För att utföra proceduren hemma kan du bara använda speciella rengöringsmedel. En enkel tvållösning med sådana problem kan vanligtvis inte klara sig.
 3. Med stark nedsmutsning finns det inget kvar men att tvätta persiennerna. Vanligtvis används denna metod för att rengöra lameller av vertikal typ. För att ta hand om det är det inte oftare tid på ett år, annars kommer den dammavvisande impregneringen snabbt att gå från lameller, och de blir mycket snabbt för att bli smutsiga.

Rengöring av vertikala persienner innehåller ett antal steg.

 • Innan du tvättar persiennerna måste lamellerna kopplas från systemet, bli av med alla plast- och metalldelar.
 • Tvättning utförs i det mest försiktiga läget, men det är värt att vara förberedd för att materialet inte kommer att återvända till den ursprungliga formen och utseendet.
 • Varje materialremsa måste förberedas separat. De är noga, men inte för täta, rullade upp och placerad i en väska för att tvätta.
 • Om manipuleringen utförs i manuellt läge, är lamellrullarna helt nedsänkt i varmt vatten med tvättmedel. Att gnugga tyg är förbjudet! Slammet måste gå av sig själv.
 • Efter tvättning är det nödvändigt att skölja lamellerna, tvätta (eller torka) alla mekanismens komponenter, häng persiennerna i vått slag.

Tvätta inte bara smutsiga lameller. De kommer att kontrast i skugga och struktur med resten av designen.

Hur tvättar du mörkarna snabbt, utan att ta bort systemet?

Rengöring av horisontella persienner

Hur tvättar man system utan att ta bort dem?

På grund av särdragen hos vissa solskyddssystem kan vård endast utföras av vikt. Naturligtvis, om strukturerna inte tas bort för rengöring, blir resultatet inte lika bra, men det kommer i alla fall att spara en betydande mängd damm och smuts. Rummet efter en sådan rengöring blir märkbart lättare och fräsch.

 • Det är nödvändigt att säkerställa fullständig tillgång till strukturen (tryck bord, stolar, dimensionella objekt).
 • I varmt vatten löses en liten mängd tvättmedel utan blekningsegenskaper.
 • Varje lath av persiennerna torkas från båda sidor med en mjuk trasa fuktad i en beredd lösning. Manipuleringen utförs från toppen ner, först behandlas den övre delen av stapeln, sedan bearbetas den nedre delen.
 • När alla dukar rengörs är det nödvändigt att upprepa processen med rent vatten och en ny trasa.
 • Det sista steget är blottningen av lamellerna med torrsubstans för att förhindra skilsmässa.

Processen att rengöra persiennerna, oavsett varans material och arrangemang, är mödosamt men väldigt viktigt. Regelbundet underhåll av strukturerna kommer att bibehålla friskhet i rummet, minska antalet allergener i det och under lång tid behåller solskyddssystemets attraktivitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

4 + 3 =