Medverkar människor skador på vinylblocket på en vävd basis

Medverkar människor skador på vinylblocket på en vävd basis

Vid val av tapeter är det nödvändigt att ta hänsyn till olika faktorer, från deras kombination med interiören till deras fysiska egenskaper. En annan punkt som ofta beaktas är tapets ekologiska kompatibilitet.

Medverkar människor skador på vinylblocket på en vävd basis

Berömd tysk tapeter samling med geometriska ornament

Detta är särskilt viktigt när de väljs i barnets rum. Då vill jag definitivt att de inte är farliga för hans hälsa. För vuxna är det dock också sant, och om pappersbaserad tapet vanligtvis inte är i detta avseende, kan inga klagomål, vinylbordsskador, enligt många anses vara ganska allvarliga. Men är det sant?

Ursprungsuppfattning

Varför tror folk att vinyl bakgrundsbilder är farliga? Företag i sin sammansättning. De har två lager. Den första nedre, skilja bakgrundsbild på pappersbasis eller alternativt på en non-woven bas. Det finns vanligtvis inga klagomål om det.

Men den översta, som är tillverkad av polyvinylklorid, är av stor betydelse, eftersom den har en ren kemisk ursprung. Är människor som tror att sådan tapeter är farliga, är det rätt? Delvis. Det handlar om egenskaperna hos detta lager. Det är vattentätt, och låter inte ånga.

Medverkar människor skador på vinylblocket på en vävd basis

Typisk tillämpning av två typer av tapeter: monokrom och med ett mönster

Å ena sidan är detta en utomordentligt positiv kvalitet, vilket gör att beläggningen kan vara mycket enkel att rengöra. Det kan lätt tvättas, det kan rengöras utan några speciella svårigheter. Men samma egenskap är både en nackdel. När allt kommer omkring, om det inte finns någon luftbyte, börjar det under ackordet att ackumulera kondensat.

Det blir källa för utveckling av tillräckligt farliga svampar av den patogena typen. De brukar leda till huvudskador och orsaka hälsorisker, vilket även läkare varnar för. Dessa svampar kan vara allergiska, då kan hälsoeffekterna vara olika, men definitivt bara negativa.

Lågkvalitativt material

En annan anledning till varför det kan vara en fara för människors hälsa är inte tillräckligt med kvalitet tapeter. Ofta är det bara kinesiska förfalskningar för populära märken som inte använder mycket bra material. Ibland är det bara en tapeter som görs med hjälp av föråldrad teknik. I detta fall kan formaldehydångor uppstå från dem, vilka är en källa till giftiga material.

Det finns en åsikt att om tapeten med silkeskärm, så kan du inte vara rädd att de kommer att vara skadliga. Men det här är inte så, eftersom silkescreening är samma vinyl med tillsats av silketrådar, naturliga eller konstgjorda.

Medverkar människor skador på vinylblocket på en vävd basis

Silkscreen bakgrundsbilder är lätta att känna igen med sin karakteristiska briljans

Det finns generellt många olika typer av vinyl tapeter, till exempel med kemisk prägling, kompakt vinyl, tung vinyl och mycket mer. Ibland vet du inte ens att du får det här materialet, så det är värt att intressera dig för att välja den mest lämpliga tapeten.

Nya bakgrundsbilder

Tidigare nämndes att föråldrade typer av tapeter är skadliga. Men är den nya generationen vinyl tapeter som är gjorda med alla senaste prestationerna skadliga? För att säkerställa att dessa tapeter inte var farliga, inte så svårt, räcker det med att applicera miljövänliga material samt göra ytan andningsbar, mikroporös.

Det är realistiskt att göra med modern teknik, men det är viktigt att förstå att det knappast är möjligt att tillskriva detta till de billiga produkterna av mindre kända företag. Vi behöver bara fokusera på de stora varumärkena i länder som länge och framgångsrikt har producerat sådana tapeter och tillämpar moderna tillvägagångssätt för deras produktion. Det kan exempelvis vara Finland, Tyskland, Sverige och så vidare, vanligtvis är kvalitetsnivån i dessa länder mer än hög.

Medverkar människor skador på vinylblocket på en vävd basis

Nära bilden av tapeter tapet verkar komplicerat, men i avstånd det liknar en en ton version

Förstå också att dessa bakgrundsbilder inte är särskilt hälsofarliga, det kan på etiketten anges att vinylen är mikroporös. Sammansättningen kan också ha olika antifungala komponenter, vilket också är mycket viktigt, eftersom sannolikheten för förekomst av alla slags negativa formationer minskar flera gånger.

Andra urvalskriterier

Om du väljer en vinyl tapeter, då de urvalskriterier som hjälper dig att välja det optimala alternativet, kan det vara mycket mer än bara tillverkarens tillverkningsland och etiketterna på etiketterna.

Medverkar människor skador på vinylblocket på en vävd basis

Modern design innebär en blandning av olika material

Det första viktiga steget i valet är att personligen lära känna mönstret av de bakgrundsbilder du tänker köpa. Var noga med att köpa tapetet personligen, och när du gör det här, luktar du dem. Detta är en enkel och jämn primitiv metod, men den är mycket effektiv.

Om tapetet är substandard, om materialet är skadligt för människor och innehåller negativ indunstning, kommer sådana produkter omedelbart att lukta brått och extremt obehagligt.

Många människor hänvisar till denna metod med skepticism, men i själva verket kan du verifiera dess objektivitet med en mycket enkel metod - luktar den dyraste europeiska vinylblocket som finns i butiken, och i kontrast till de billigaste. Skillnaden kommer att märkas omedelbart, om du självklart inte är förkyld. Om lukten är redan där, är det lätt att föreställa sig hur det kommer att spridas över lägenheten efter inköp av tapeter och deras långa vistelse på väggarna.

Medverkar människor skador på vinylblocket på en vävd basis

En typ av vinyl gör det möjligt att perfekt simulera naturliga ytbehandlingar

Om du har starka tvivel om att du kan hämta tapetet korrekt och fortfarande vill ta dem - du kan göra det. Trots allt i huset och så innehåller den mycket PVC, till exempel i spånskiva, plastfönster och andra element.

Men försök sedan lima den här tapeten i de rum där du traditionellt spenderar minimal tid, eller där det finns bra ventilation (till exempel i köket där det finns en huva), men med barnrummet är det bäst att inte experimentera, de behöver bara miljövänliga tapet som inte är farligt.

interlining

Som tidigare nämnts kan vinyl tapeter vara på pappersbasis, och kan vara på non-woven. Riktig ovävd tapeter är inte skadlig, men problemet är att tillverkarna försöker på alla möjliga sätt att minska produktionskostnaden, men för att det är långt ifrån att det kommer att bli riktigt flizelin där.

Medverkar människor skador på vinylblocket på en vävd basis

Roligt, på vissa sätt, rymdritningar på tapeter

Det finns en möjlighet att i stället för en non-woven bas också det finnas en relativt billig och lågkvalitativ form av vinyl, som kommer att fördela alla samma negativa ämnen. Så den grundläggande principen om val är densamma - köp inte billigt tapeter av kända tillverkare. Du sparar bara en gång, men då betalar du ett mycket högre pris när din hälsa skadas.

Att återförsäkra det är nödvändigt att fråga säljaren om ett intyg om överensstämmelse, som går med produkterna, samt en sanitär epidemiologisk slutsats. Om produkterna är bra, så kommer dessa dokument säkert att vara närvarande.

Medverkar människor skador på vinylblocket på en vävd basis

Kvalitet tysk tapet från märket Rush

Säker Bakgrund

Låt oss säga att du bestämde dig för att inte ta vinyl tapeter, eftersom du inte är säker på att du kan välja rätt rätt. Vilket alternativ kan de hitta?

Säker och kvalitet är glasfiber tapeter. Ett annat alternativ är dyr tapeter av säkra material, till exempel bambu eller kork. Tja, eller bara ta ett papper, de är inte så starka och inte så varaktiga, men ändå när det gäller säkerhet kommer du inte att släppa dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

7 + = 13