Parkettläggning: Golv med egna händer, bitteknik och video, konstnärlig stil

Parkettläggning: Golv med egna händer, bitteknik och video, konstnärlig stil

Innan du lägger parketten rekommenderas att studera teorin och bekanta dig med rekommendationerna från specialister. Parkett är ett mycket ädelt och vackert material som används för att klara golvet. Naturligtvis är denna design dyrare än konstgjorda material, men det ser också ut som mer elegant. Att lägga på parkettgolv är svårare än att till exempel lägga en parkettbräda, så för en sådan efterbehandling hyras ofta en professionell mästare. Men om du vill göra alla reparationer själv, var då tålamod och uppmärksam, kommer du att kunna klara det här komplexa arbetet.

Förbereder golvet innan du lägger en parkett

Stackning av parkettgolv tar mycket tid och ansträngning. Detta är ett mycket viktigt yrke, och något felaktigt steg kan leda till ojämnhet på golvet. Först och främst är det nödvändigt att göra basen perfekt jämn, och också för att stärka den.

Parkettläggning: Golv med egna händer, bitteknik och video, konstnärlig stil

Innan du lägger på skal parkettgolv rengöras noggrant av skräp och justeras

Om du bestämmer dig för att göra egna händer parkettgolvet på en träbotten, måste du göra mycket förberedande arbete. Till att börja med är det nödvändigt att fixera alla lossade brädor med hjälp av självgängande skruvar. Om några golvbrädor har ruttat och misslyckats, måste du demontera golvet till lagret, byta ut alla skadade föremål och montera om hela strukturen. Nu kan du skruva högkvalitativ plywood över brädorna, som kommer att ligga till grund för parkettläggning.

Med en konkret bas att fungera mycket lättare. Du måste inspektera en sådan grund för oegentligheter. Vid små skillnader kan du fylla ett lager av självnivellerande förening. Om betongen har sprickor måste du ta bort det gamla skiktet och häll i en ny betongblandning.

Det är mycket viktigt att lägga parketten och observera normerna för temperatur och luftfuktighet i rummet. Med sådant arbete i rummet bör det inte vara kallare än 18 grader. Luftfuktigheten kan variera mellan 35-60%.

Vidare förberedelse består av ett val av parkett. Det kan vara ett material från dyra eller genomsnittliga kostnaden för trä. Huvuddelen är att träet är av hög kvalitet och vältorkat.

Du måste också välja hur du kommer att lägga parkett. Om du inte är professionell, välj inte komplexa ritningar. Vi föreslår att du lägger parkettgolvet med den enklaste tekniken för att göra det, du behöver inte ens ett system.

Däckläggningsparkett egna händer

Installation av parketten ska göras limning. Visst, vissa mästare rekommenderar att lägga parkett på ett flytande sätt, men denna metod är opålitlig.

Innan installationen måste du applicera flera lager av primer på golvet. Det är nödvändigt för bättre vidhäftning av golvet till golvet. Limet sprids över substratet med en spatel.

Om du lägger en parkett på ett betonggolv sydd med plywood, är det bättre att ytterligare stärka strukturen. För detta, så gott som möjligt, kommer naglarna att göra.

Parkettläggning: Golv med egna händer, bitteknik och video, konstnärlig stil

Om du inte har erfarenhet av att lägga till parkett, kan du använda tjänster av professionella som kommer att utföra arbete på kort tid

Teknik för parkettläggning däck sätt:

 1. Den första raden passar från vänster till höger, vinkelrätt mot dörren. Mellanrummet mellan väggen och parkens första rad ska vara 1 cm.
 2. Lim sprider golvet, på den plats där parketterna kommer att falla. En sådan anordning hjälper till att binda träet bättre mot golvet.
 3. Den sista raden i raden ska klippas om det behövs.
 4. Styrningarna i den andra raden förskjuts något i förhållande till de första plankorna. Avrinningen av brädor mellan raderna kan variera från 1/3 till 1/2 del av parketten.
 5. Sätt in ryggraden i den andra raden av parkett i spåret i den första raden av parkett i en vinkel på 45 grader. För bättre matchning är parketten vaddad med en gummihammare.
 6. Styrningarna i den tredje raden staplas på nivån av brädorna i den första raden. Fortsätt att lägga rader, flytta parketten upp och ner.
 7. I sista raden, var noga med att ta bort spikarna från parketten.

Däck sätt du kan lägga parkett och diagonalt. Oberoende att lägga en parkett är det enkelt, det viktigaste att utföra alla regler och att vara extremt uppmärksam.

Teknik för att lägga parkett med sillben

Det finns många vanliga sätt att lägga på parkett. De flesta mästare gör parkettgolv med sillben. Denna mur ser mycket original ut, och för att återskapa den behöver man inte ha hög professionalism.

Sillbenet är en idealisk typ av installation av en parkett, i så fall fördelas belastningen jämnt på allt parkett som ligger på golvet. Således kommer parketten inte att ändra sin form, och gapet mellan lamellerna uppstår inte.

Parkettläggning: Golv med egna händer, bitteknik och video, konstnärlig stil

En utmärkt lösning är läggning av parkett med sillben för speciellt lim

Steg-för-steg instruktion för att lägga en sillbenoch:

 1. Den första parketten placeras på ett avstånd av 1 cm från väggen.
 2. Golvet är smetat med lim med en hakad trowel. Parketterna läggs i en vinkel på 45 grader i förhållande till väggen.
 3. Relativt med varandra är stängerna parallella. Också varje stång förskjuts något i förhållande till föregående parkett.

När alla parketter har lagts, måste deras kanter klippas och rita en rak linje. Fogarna mellan väggarna och golvet kommer att gömma sockeln, och luckan nära tröskeln stänger kulorna.

Mycket populärt är ett sådant murverk som en fransk gran. I detta fall skärs parketterna i en vinkel på 45 grader. Detta murverk har blivit det viktigaste inslaget i Loire-slottet.

Om du vill göra muren mer intressant kan du använda borstning och toning. För att uppnå denna effekt kan du bryta golvet med fläckar av olika färger och gnugga den med en hårdmetallborste.

Konstgjord parkettläggning

Konstnärlig parkett ser lyxigt ut. De flesta palats av artonhundra och nittonde århundradet är inredda på detta sätt.

Med tiden har denna dekoration, liknande konst, förbättrats och används nu för att dekorera vanliga lägenheter. Denna läggning kan endast göras av en professionell, så försök inte göra det själv.

Vanligtvis används parkeringen av trä av olika raser. På grund av trädet i olika färger kan du skapa en ritning med särskilt tydliga konturer.

Parkettläggning: Golv med egna händer, bitteknik och video, konstnärlig stil

Bland fördelarna med konstnärlig parkett är värt att notera utmärkt utseende och långt livslängd

Att skapa en beläggning av konstparkett i ett rum kan användas till 100 olika typer av trä. För större pompositet kan du dekorera golvet med insatser av glas, metall och dyra stenar.

En av de mest populära ritningarna är "rosett". I det här fallet ligger huvuddelen av ritningen i mitten av rummet, och från det går små element till andra delar av rummet. Ramar fältets parkettmönster. Vanligtvis är den gjord av mörk och ljus parkett i form av ett vridet rep.

Professionell parkettgolv kan lägga ut parkett med otrolig skönhet. Det kan finnas bilder på djur och växter, och bara geometriska figurer.

Stora ritningar kan dölja utrymme, så sådana dekorelement från konstparketten ska inte användas i lokaler med ett litet område. Du måste också tänka på att om du dekorerar delar av Europol med sådana invecklade mönster, ska möblerna närma sig dem i stil.

Den sista etappen av installation av parkettgolv

Tillverkningen av parkettgolv förutom att stapla materialet innefattar andra steg. Om du försummar de sista föremålen i golvens yta med träplattor, kan allt ditt arbete gå fel. Smuts kan komma in i golvbeläggningen, och om fukten tränger in kan trädet svälla.

Parkettläggning: Golv med egna händer, bitteknik och video, konstnärlig stil

Efter installationen av parketten behöver den poleras

De sista stadierna för att lägga parketten:

 1. För det första är det nödvändigt att vänta på att limet torkar helt. Vanligtvis tar det inte mer än en dag.
 2. Därefter males ytan. Slipning utförs av en speciell maskin, i två eller tre tillvägagångssätt.
 3. I hörnen och andra svårtillgängliga platser behöver du en speciell maskin för vinkelslipning.
 4. Den sista gången parkeras slipningen med en speciell ytkvarn. Med detta verktyg kan du uppnå en perfekt platt och jämn yta.
 5. Därefter rivs alla sprickor, och den sista slipningen görs.
 6. Därefter är parketten täckt med flera lager av lack eller oljevaxblandning.

Parkett med egna händer (video)

Parkett är kanske det vackraste materialet för golvdesign. Och trots att den här typen av dekoration inte alls är ny, är den fortfarande mycket populär, eftersom den passar alla inredningstyper.