Placering av parkettbrädan: hur man lägger egna händer, teknik och video, hur man lägger parkett på limet, installationen är korrekt

Placering av parkettbrädan: hur man lägger egna händer, teknik och video, hur man lägger parkett på limet, installationen är korrekt

Placering av parkettbrädan: hur man lägger egna händer, teknik och video, hur man lägger parkett på limet, installationen är korrekt

Att lägga en parkettbräda rekommenderas efter en noggrann studie av den teoretiska delen av processen. Parkettbrädor är inget nytt material alls. Men det anses fortfarande vara en av de vackraste och ädla typerna av golv. Och inte förgäves, eftersom det mönstrade parkettbrädet ser mycket mer raffinerat och vackrare ut än linoleum eller kakel. Eftersom priset för det här materialet är tillräckligt högt, bör installationen kontaktas med särskild vård. Naturligtvis kan du bjuda in en professionell parkettproffs som för en kort tid gör parkettgolv på golvet, men hans tjänster är väldigt dyra. Vi föreslår att du bekantar dig med alla möjliga sätt att installera parketten själv.

Vi väljer material innan du lägger parketten

Golvet i lägenheten är av stor betydelse. Det är inte bara huvudelementet i inredningen utan utför också funktionen hos ytan där det finns tunga möbler. Därför är det viktigt att golvet ser attraktivt ut och samtidigt har hög hållfasthet och hållbarhet.

Ett av de bästa materialen är parkett. Ett sådant golv har inte bara ett utmärkt utseende, men har också utmärkta tekniska egenskaper.

Placering av parkettbrädan: hur man lägger egna händer, teknik och video, hur man lägger parkett på limet, installationen är korrekt

Välj en parkettbräda, baserat på rummets storlek, dess design och ekonomiska möjligheter

Priset för parkettbräda är ganska högt, för att det används äkta trä för sin produktion. Olyckligtvis producerar skrupelfria producenter ofta varor som inte är av hög kvalitet och ibland även farliga för hälsan för vinst. Därför är det nödvändigt att välja material med särskild vård.

Parkettbräda ska bestå av tre lager. Det första, det är framåt, skiktet är vanligtvis tillverkat av dyrt trä, de ädlaste materialen är ek och mahogny. Flera lager lack eller en speciell olja appliceras över ansiktsskiktet. Det andra lagret består av korta tallskenor, för billigare alternativ kan en fuktresistent plywood användas. Det sista lagret är ett två millimeter lager gran.

Om du lägger parkettbrädor på betong kan tjockleken på ett element variera från 10-15 mm. Att lägga en parkettbräda på stockar kräver en materialtjocklek på ca 2,5 cm.

Även anordningen av element i ett parkettgolv kan skilja sig efter antal lameller. Brädorna kan vara enhålighet eller flerhålighet. Det beror på hur många beståndsdelar av trä det övre lagret består av.

Förbereda det grova golvet: Placera parkettbrädet med egna händer

Parkett - detta är dock ett starkt material, men väldigt vrids i installationen. Ojämnt golv bas kan leda till deformation och sprickbildning av skivorna, så det är viktigt att lägga efterbehandling uteslutande helt plan yta.

Placering av parkettbrädan: hur man lägger egna händer, teknik och video, hur man lägger parkett på limet, installationen är korrekt

Innan du lägger ett parkettgolv, ska golvet rengöras ordentligt med skräp och damm

Hur man korrekt förbereder ett betonggolv för att installera parkett med egna händer:

 1. Den första betongen kontrolleras för oegentligheter, alla utskjutande delar slås ned med en metallspatel och alla hålrum är cementerade med cement. All damm och smuts från ytan avlägsnas.
 2. Om det efter detta fortfarande är ganska stort (mer än 3 mm per kvadratmeter), måste golvskiktet göras på nytt. Det är bekvämt att använda ett självnivellerande golv.
 3. Därefter är det på det rengjorda golvet nödvändigt att lägga en ångspärrfilm medan den ska gå till väggen vid 5 cm.
 4. Nu behöver du lägga golvet. Det kan bestå av en kork, skummad polyuretan eller andra ämnen. Denna golv utför värmeisoleringsfunktioner, samt döljer kritfel i botten och skyddar parketten från betongstoftet.

Om du lägger en parkett på ett trägolv kan du få några svårigheter. Om golvet inte är i perfekt skick, och några brädor är sagda och knäckta, måste du demontera några brädor till lagret och ersätta dem med nya. Skrapning eller ojämn, men hela golvet, kan stärkas med plywood.

Nu när du vet hur man förbereder golvet för installation av en parkettbräde, kan du gå direkt för att studera teknik för läggning.

Placering av parkettbräda på lim

Det finns olika sätt att installera en parkettbräda. Var och en av dem används för ett enskilt fall. Och de har alla fördelar och nackdelar.

Professionella kan lägga ut otroligt vackra mönster från parkettlimet. Denna teknik kräver mycket erfarenhet och stor fantasi, så nybörjare kan inte göra ritningar från parketten.

Placering av parkettbrädan: hur man lägger egna händer, teknik och video, hur man lägger parkett på limet, installationen är korrekt

Lim för parkettbräda kan köpas på Internet eller i någon byggaffär

Den mest komplexa, men mycket tillförlitliga tekniken för att installera parkett innebär en självhäftande metod. I det här fallet kan du lägga brädorna direkt på betong, utan föregående golv i film- och korkskiktet. Golvet för applicering av denna metod måste vara helt platt.

Installation av parkettbrädor genom limning:

 1. För att limma brädorna med basbrunnen är det nödvändigt att applicera ett tjockt lager av högkvalitativ primer till betongen.
 2. Nu behöver du lägga brädorna på golvet. Samtidigt kan du lägga ut några inte mycket komplexa ritningar själv.
 3. Nu behöver du lösa upp limet. Du kan använda instruktionerna som finns på förpackningen.
 4. Limningen av den första styrelsen börjar vid hörnet av rummet, som ligger på motsatta sidan av väggen. Det första elementet är smurt med lim och passar in i ett hörn längs väggen. Installation på detta sätt förutsätter ett mellanrum mellan väggen och golvet från 0,6 till 1 cm. I detta gap sätts kilar in.
 5. Det andra kortet måste limmas ihop med den första änden. De slås ihop med en träplatta och en gummiband.
 6. Den sista styrelsen i serien kommer sannolikt att behöva klippas. Det sista och näst sista laget att limma ihop är det svåraste.
 7. Resten av sista styrelsen i föregående rad används som första styrelsen i nästa. För att limma brädor till varandra är det snabbt nödvändigt att limet inte har tid att torka.
 8. När allt parkett har lagts, avlägsnas kilarna. Och leder och sömmar är stängda med smulor av barkkork ek eller tätningsmedel på akrylbotten

Placera parkettskivorna på ett helt självständigt sätt. Det viktigaste är att följa alla regler exakt och vara extremt uppmärksam.

Teknik för att lägga en parkettbräda på ett flytande sätt

Placera brädor från en parkett flytande metod anses vara den enklaste. Samtidigt kan du lima eller helt enkelt fixa varandra låser på brädorna. Den största fördelen med den här versionen av samlingen, som med hans hjälp kan samla golvet mest inom några timmar.

Placering av parkettbrädan: hur man lägger egna händer, teknik och video, hur man lägger parkett på limet, installationen är korrekt

Om du inte har erfarenhet av att lägga ett parkettkort på ett flytande sätt, är det bättre att kontakta yrkesverksamma som gör jobbet snabbt och effektivt

Hur man installerar parkettgolv flytande sätt:

 1. Installationsordningen förutsätter att raderna staplas från den längsta väggen till vänster till höger. Antalet rader beräknas och bredden på den senare, om den är mindre än 4 cm, så skärs alla brädor i den första raden i bredd.
 2. I första raden är brädorna försedda med ett lås till väggen, om nödvändigt är det sista brädet trimmat längs längden.
 3. Med trimmningen kvar från sista raden i första raden börjar den andra raden. Styrningarna i den andra raden är snedställda i spåren av elementen i den första raden. När du ansluter delar ska du höra ett klick som anger att dina åtgärder är korrekta.
 4. Alla rader placeras sålunda efter varandra. Efter att parkettbrädet har lagts, installeras en sockel i lederna mellan väggarna och golvet.

För att två brädor är bättre anslutna kan de pummelas med en gummibåt. Golv från ett parkettkort sprids snabbt och enkelt, du borde inte ha problem med installationen.

Hur man lägger en parkettbräda med hjälp av tekniska fästelement och lim på stockar

Du kan ta bort parkett inte bara på betong- och plywoodgolv utan också på träslogor. Förberedelsen av en sådan yta kommer dock att ta längre tid. Och processen med att installera brädor på lags är mer arbetsintensiv.

Med denna metod för läggning är det nödvändigt att förbereda lagren för installation särskilt noggrant. Att lägga en parkettbräda är det möjligt både klumpigt och låset. Att lägga på stockarna är speciellt viktigt om du vill utrusta det varma golvet.

Placering av parkettbrädan: hur man lägger egna händer, teknik och video, hur man lägger parkett på limet, installationen är korrekt

Innan du lägger en parkettbräda med hjälp av tekniska fästelement är det värt att titta på träningsvideoen och läsa rekommendationerna från proffs

Beställningen att lägga parkettbrädet på stockar:

 1. Loggar bör inspekteras för insekter, oegentligheter och andra möjliga skador.
 2. Med ett litet steg är lags installerade och plywoodplattor är fästade på dem. Du kan ansluta träskivorna med plywood med självgängande skruvar.
 3. På plywoodbasen läggs ett substrat och på det är installerade parkettbrädor. Samtidigt bör deras lås inte bara anslutas, utan limas till varandra.

Efter att du lagt en parkettbräda måste du installera plintar och kjolar. Det är önskvärt att dessa inredningselement sammanfaller i färg mellan sig, då kommer ditt interiör att se intressant och harmoniskt ut.

Golvvård efter installation av parkettbräda

Parkett är inte ett takmaterial, det är räddat för fukt och behöver skyddas. För att skydda golvet mot negativa miljöfaktorer, hjälper det speciella beläggningar som lack eller vax.

Placering av parkettbrädan: hur man lägger egna händer, teknik och video, hur man lägger parkett på limet, installationen är korrekt

Parkettbräda kan tvättas med en vanlig trasa och vatten med ett specialverktyg

Lacker bildar ett slitstarkt och vattentätt lager på ytan. De är på vatten eller syntetisk basis. Vanligtvis är parkettplankorna redan täckta med sådana medel, men det är bättre att applicera ett annat lacklager efter att ha lagt parketten.

Parkettgolv, skyddad av vax är inte mycket motståndskraftig mot fukt, så det kan bara tvättas med en välpressad trasa.

Vax- och vaxskyddet är inte lika starkt som lacken, men tack vare det får parketten ett unikt utseende. Dessutom är sådana medel helt säkra på hälsan, de produceras uteslutande av naturliga ämnen. För att göra sådan behandling är det nödvändigt att sätta en liten mängd olja på en trasa och torka golvet, sedan blandas olja-vaxblandningen i parkettbrädet. Oljevaxskydd bör uppdateras årligen.

Hur man lägger en parkettbräda med egna händer (video)

En parkettbräda är ett av de vackraste sätten att avsluta en lägenhet. Ett sådant material är lättare att montera än parkett, men det ser inte värre ut!

Design av ett golv från en parkettbräda (foto i ett interiör)

Placering av parkettbrädan: hur man lägger egna händer, teknik och video, hur man lägger parkett på limet, installationen är korrekt

Placering av parkettbrädan: hur man lägger egna händer, teknik och video, hur man lägger parkett på limet, installationen är korrekt

Placering av parkettbrädan: hur man lägger egna händer, teknik och video, hur man lägger parkett på limet, installationen är korrekt

Placering av parkettbrädan: hur man lägger egna händer, teknik och video, hur man lägger parkett på limet, installationen är korrekt

Placering av parkettbrädan: hur man lägger egna händer, teknik och video, hur man lägger parkett på limet, installationen är korrekt

Placering av parkettbrädan: hur man lägger egna händer, teknik och video, hur man lägger parkett på limet, installationen är korrekt

Placering av parkettbrädan: hur man lägger egna händer, teknik och video, hur man lägger parkett på limet, installationen är korrekt

Placering av parkettbrädan: hur man lägger egna händer, teknik och video, hur man lägger parkett på limet, installationen är korrekt

Placering av parkettbrädan: hur man lägger egna händer, teknik och video, hur man lägger parkett på limet, installationen är korrekt

Placering av parkettbrädan: hur man lägger egna händer, teknik och video, hur man lägger parkett på limet, installationen är korrekt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 1 = 9