Plast hörn för väggar färgade och vita

Plast hörn för väggar färgade och vita

I lägenheten förvärvar de fula hörnen och andra framträdande element i väggarna det fula utseendet. De är repade med olika föremål och raderar ytan. För att bevara det estetiska utseendet och skydda mot förstörelse av kanterna av öppningar, bågar och andra områden används plasthörn för färgade väggar. De har en annan storlek. Det är dekorativt och helt enkelt vitt eller öppet. Med dem ser interiören bättre ut.

Plast hörn för väggar färgade och vita

Vit plast hörn

Varför justera hörnen av väggar och öppningar i inredningen

Vadik bygger ett hus. Han är en forskare, men fysiskt utvecklad och väldigt nyfiken. Jag har ett litet företag. Vi är vänner länge. Därför bedrivs byggandet av min brigads styrkor eller vi spenderar vår fritid tillsammans och gör hans stuga. Jag gör ett kvalificerat jobb. Vadik uppfyller en assistents uppdrag och är engagerad i självutveckling.
Innan början av inredningen avslutade frågan om de färgade och vita plasthjulen för väggar och öppningar.

Det är intressant att känna en vän:

 1. Varför behövs de?
 2. Var är de fästade?
 3. Vad är de

Vi promenerade med honom på några föremål, där hörnens avslutning ännu inte är klar och de är krokiga. Interiören var fula. Några dagar senare besökte samma lokaler efter att hörnen hade anpassats. Intrycket är helt annorlunda. Oavsett stil hade dekorationen av väggarna ett estetiskt utseende. Rummen såg mer bekväma även utan möbler och med oavslutad efterbehandling.
Smidiga dekorativa hörn ger inredningen en finish. Väggar och öppningar ser snyggare ut. Rummet blir visuellt högre och rymligare.

Plast hörn för väggar färgade och vita

Smidiga dekorativa hörn ger inredningen perfekt

Sättet att skydda hörnen i huset från repor och scratch

I byggnaden är de främre hörnen av väggarna de första som lider. De berörs ständigt av hand och axel, repor. För skydd används plastfärgade hörn. Slitstarkt material har hög slitstyrka och hårdhet. Den behåller sitt ursprungliga utseende under lång tid.
Profilen döljer sig under en liten oregelbundenhet. Väggarnas linjer får klarhet. Alla slag faller på hörnskyddselementet. Som ett resultat behåller tapeter och annan väggdekoration längre tid ett friskt utseende. Reparation är försenad i flera år.

Plast hörn för väggar färgade och vita

Alla slag faller på hörnskyddselementet

Typer och storlekar av hörn för väggar

På användningen av plast hörn är uppdelade:

 • Efterbehandling för yttre hörn;
 • välvd;
 • för keramiska plattor;
 • profilremsa - hörn för bad;
 • Tak hörn;
 • lock för fönster och dörrar;
 • för yttre och inre hörn för plastering;
 • dekorativa;
 • Möbler.

Corners starkare än tapeter. Överlappade ovanifrån skyddar de dem från lossning. Det kommersiellt tillgängliga valet av färger gör att du kan välja tonen precis under mållinjen eller kontrasten för att betona öppningslinjerna. För väggar fodrade med brädor eller foder finns ett stort urval av produkter med färgning för olika typer av trä. Samtidigt skyddas ändarna av ytmaterialet tillförlitligt mot damm och fukt.

Plast hörn för väggar färgade och vita

Dekorativa hörn från PVC

Efter att ha besökt flera byggbutiker sammanställde min kompis ett bord med storlekar och applikationer av plast och andra hörn.

Den huvudsakliga tillämpningen av hörnen

dimensioner mm

Tjocklek mm

Färgalternativ

möbler, tak, plintar, PVC-paneler, MDF

10x10

1

vit, metall, brons

 

15x15

1

färg

 

20x20

1,1

färg och dekorativa

Vinklar, öppningar av olika typer av dekoration

25x25

1,2

färg och dekorativa

 

30x30

1,3

färg och dekorativa

 

40x40

1,6

färg och dekorativa

träväggar och fasader

50x50

1,6

vitt, träd

välvda tak på flera plan

5H17

1

Vitt, färgat, dekorativt

 

12h20

1,0; 1,3

färgad, dekorativ

båge

20x30

1,3

färgad, dekorativ

 

20x40

1,3; 1,6

färgad, dekorativ

För väggar är profiler gjorda av:

 • PVC - polyvinylklorid;
 • polyuretan;
 • MDF - träfibermaterial;
 • Aluminium och dess legeringar med olika beläggningar.

Färgen läggs till plasthörnen för öppningar och väggar under tillverkningen. Därför brinner de inte ut, de är ljusa. När jag vill gömma närvaron av ytan väljer jag de transparenta elementen och limar dem med lämplig silikon.

Dekorera hörn och välvda öppningar med dekorativa hörn

Skruvade plastprofiler skiljer sig från det allmänna intervallet av olika sidor och flexibilitet. På öppningarna med släta linjer limes de utan skärning. Finns i färg och dekorativa. För att skydda hörnen använd en ton mörkare än tapeter eller färg på väggen. Båglinjen framträder tydligare och betonar interiörets stil.
Om rummet har trägolv och ett laminat, imitera dess ritbord, är det lämpligt att välja dekorativa välvda profiler under trädet. Få deras mönster och färg polyuretan hörn i tillverkningen. Färger är en del av materialet. Dessutom tillverkas laminerade produkter för att skydda hörnen.

Bredden på plastfärgade element väljs beroende på storlek:

 • bågen själv;
 • lokaler;
 • takets höjd
 • Tjockleken på väggen där öppningen är gjord.

De mer uppräknade parametrarna i inredningen, det borde vara mer dekoration av hörnen. Smal kan förloras bland stora element. Bred kommer att se onaturlig ut i en liten hall med en smal öppning och en tunn skiva.

Plast hörn för väggar färgade och vita

Skruvade plastprofiler skiljer sig från det allmänna intervallet av olika sidor och flexibilitet

Egenskaper av finish med färgade hörn av välvda öppningar

Plast hörn för bågar finns i längder upp till 3 meter. En remsa för efterbehandling räcker inte. Samband med tiden blir synliga. Så jag gör dem symmetriskt. Jag slipar inte en bit där jag måste.
Övre bågen är limad från bågens mitt och mitt i hörnet i båda riktningarna. Sedan är den symmetriskt förenad vid sidorna. Jag rengör ändarna och lim dem ihop. Efter några år kommer anslutningarna att märkas, men de är symmetriska och hörnen kommer att ha ett bra utseende. Bågen ser estetiskt tilltalande ut.

Plast hörn för väggar färgade och vita

Plast hörn för bågar

Färg hörn för kakel

När frågan var att köpa färgade hörn för plattor frågade Vadik sin traditionella fråga "Varför?".

Jag erbjöd honom ett alternativ på alla rektangulära leder:

 • måla ändarna av plattorna med färg;
 • stänga dem, klistra på efterbehandlingsremsan
 • lämna i naturen för att samla smuts och damm.

Jag tänkte på alla alternativ, min vän började hjälpa mig, göra beräkningar. Jag stöder samtidigt upphandling av alla nödvändiga material. I händelse av problem med finanser rekommenderar jag att du köper plattor i partier för det avsedda ändamålet. Allt på golvet i badrummet, sedan på väggarna och så vidare i allt. Gör sedan mätningar och köp finishen.

Plast hörn för väggar färgade och vita

Kantprofil för plattor

Vi mättade med en vän alla övergångar där ändarna av plattorna kan se ut:

 • nischer i väggarna;
 • steget;
 • dörröppningar och fönsteröppningar utan platbanor;
 • podium nära badet och under duschen;
 • pilastrar.

Alla dimensioner registrerades i en tabell som visar platsen, färgen på plattan och dess tjocklek.
Färg hörn för plattor är gjorda av aluminium och dess legeringar. Metallen är belagd med olika kemiska och termiska metoder, polerad till spegel, lackerad eller laminerad. Som ett resultat skyddas utsprången säkert och dekorerar rummet.
Ena sidan av profilen representerar en perforerad remsa med skär. Den passar på ytan av en vägg eller ett steg. Den andra är dekorativ, med en liten inre kant på baksidan. Den lägger in sida av plattan vid läggning av hörn. Det måste passa tätt.
Förutom den dekorativa designen löser profilen för plattan frågan om utjämning vid avslutning. För utskjutande hörn finns tresidiga dekorativa element. De stänger anslutningarna i tre plan och installeras vid korsningen av två ytprofiler under 900.

Plast hörn för väggar färgade och vita

Hörn för plattor

Universallock för fönster och dörrar

I beskrivningen av remsorna anges storleken på en sida. Den andra är smal och är konstruerad för utjämning av hörn, avrunda dem. Samtidigt tillåter denna design att remsan passar tätt i de ställen där rammen är ansluten till väggen och stänger slitsarna. Hörnets material väljs under ramarna.

De produceras:

 • polyuretan;
 • böjligt PVC;
 • trä;
 • metall;
 • MDF.

Skyddsprofiler finns i vitt, färg och dekorativt. Metall och MDF rekommenderas att installeras utanför. Jag använder dem för att avsluta fönster, dörrar, loggia och balkonger. Omslag är mer tillförlitliga än andra material för att skydda monteringsskumet mot solljus och fukt. Titta bra ut. De är inte ett obligatoriskt element när de står inför sluttningar. Du kan använda tätningsmedel och kitt, följt av målning. Men med dem får fönstren och balkongerna ett komplett utseende.

Plast hörn för väggar färgade och vita

Omslag är mer tillförlitliga än andra material för att skydda monteringsskumet mot solljus och fukt

Hörn för badrum

Plasthörn för att försegla fogens fog i stället för att röra väggen är mestadels vita. Du kan applicera och färga, under badets ton, om badrummet har en modern design. Använd en jämnsidig profilremsa av polyvinylklorid, motståndskraftig mot fukt och extremiteter. Monterad profil ovanifrån och under plattan. Skyddar säkert väggarna mot fukt. Eliminerar svampbildning.
Färgade och vita plast hörn används i badrum för att försegla konkava och konvexa hörn av väggar, installationer, tvättställ, duschkabiner.
För installation av hörn under plattan, för teckensnitt och sink tillverkare producera vita PVC-ramar. Vinkeln i dem ersätts av en vackert böjd radie. När den är installerad, hänger den över kanten och vatten dräneras i badet. Väggen nedan förblir torr.

Plast hörn för väggar färgade och vita

Plast Badrum Hörn

Profiler perforerade för inre och yttre vinklar

För utjämning av hörn under plastering och gipsskivor, används perforerade plastprofiler. De installeras direkt i lösningen, på lackerna och tjänar som fyrbägare. Samtidigt förstärks väggens ledd.
För utomhusbruk använd metall. Plastprodukter är lämpliga vid ytbehandling, inte i rät vinkel. De är plast längs böjen.

Plast hörn för väggar färgade och vita

För utjämning av hörn under plastering och gipsskivor, används perforerade plastprofiler

Hörn för tak och socklar

Efter att takramen är stängd med PVC eller gipsskiva, förstärks förstärkningsremsorna. Konkade element används för att stärka passformen. Välj den färgade i klädans ton.
Skärbrädorna är utformade för att passa snyggt mot väggen. Det finns emellertid fall där de rör eller ledningarna i golvvärmesystemet döljer sig, det är nödvändigt att lämna ett stort gap för expansionen av laminatet och linoleumet. Jag stänger slitsprofilen i skenboardens ton. Jag fixar hörnet till en annan yta och lämnar materialet för att röra sig fritt under temperaturdeformation.
Polyuretanprofiler med en sida på 10 och 15 mm används för att avsluta hörnen på tak i flera plan. De böjer lätt och upprepar formens form. I de flesta efterfrågan vita. Profilen är inte ett obligatoriskt element för att stärka utsprången på golvet. Det används sällan, i nödfall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

4 + 6 =