Pufas lim, allmän översikt

Pufas lim, allmän översikt

I vår tid är tapetpasta inte en knapp råvara, den behöver inte kokas, den säljs i alla byggbutiker. Sortimentet beror på butikens storlek, men vanligtvis finns det alltid 3-4 märken för val.

Pufas lim, allmän översikt

Glasserier för tapeter och tapeter för non-woven material

Tapetlim produceras av ryska, tyska, franska, svenska och många företag från andra länder. Idag skulle vi vilja stanna vid det tyska varumärket Pufas lim. Inte så länge sedan såg detta lim ut på marknaden för Ryska federationens finishmaterial, men har redan förtjänat popularitet bland professionella mästare på efterbehandlingsarbeten.

Clay Pufas

Företagets historia Pufas går tillbaka till förra seklet. Under denna tid ackumulerades en stor mängd erfarenhet inom tillverkningsbyggnadsmaterial, vilket säkert påverkat produktkvaliteten.

Puffas lim är tillverkat av högkvalitativa råvaror. Varje teknisk produktionsprocess är under noggrann övervakning av specialister.

Pufas lim, allmän översikt

Logo av det tyska företaget

Ett sådant principiellt tyskt tillvägagångssätt för produktion av tapetlim kunde inte misslyckas med att ge resultat, så tapetpastaen Pufas är en av de bästa i sitt segment.

värdighet

Utan ytterligare ado, låt oss lyfta fram de viktigaste fördelarna med Pufas tapeter.

Limet är förpackat i ett ljust kartongpaket, på vilket limkompositionen och instruktionerna för dess användning är nödvändigtvis närvarande, där instruktionerna för beredning tydligt stavas ut.

När knådning löser Pufas lim av något märke enkelt i vatten bildar det inte klumpar och klumpar och bildar omedelbart en likformig komposition.

Under limning och efter torkning lämnar Poufas inga fläckar eller fläckar på tapeten. Färgen på det inre skiktet på tapeten förblir precis som det var innan limkompositionen applicerades. Det färdiga limet är vitt, men efter applicering på tapetet blir det genomskinligt.

Pufas lim, allmän översikt

Speciellt miljövänligt lim

Modern högkvalitativ tapetpasta är svår att föreställa sig utan tillsatser mot mögel. Pufaslimet innehåller naturligtvis alla dessa tillsatser.

Limmets sammansättning innefattar PVA, för att öka vidhäftningsstyrkan hos ytor, vilket också indikeras på förpackningen.

Vid limning av tapeten till väggen behåller Pufas lim omedelbart det, men det tillåter också tid att justera positionen för att ansluta bilden.

Clay Pufas är relativt sällsynt i butikerna, men trots detta har det ett acceptabelt pris.

Tapetslimmens hållbarhet, som förväntat, är 5 år eller mer, vilket inte är gränsen för en torrblandning.

Pufas lim, allmän översikt

Elite lim för exklusiva tapeter

Liksom alla kvalitetsprodukter har Pufas lim alla nödvändiga certifikat och tillstånd för användning. Att dessa tillstånd utfärdas i Europeiska unionen ökar förtroendet för Puffas.

sortiment

Utbudet av tapeter Lim Pufas innehåller flera typer av limkompositioner, både torra och redan färdiga, flytande.

Nu producerar Poufas tapetpasta:

  • gjord av stärkelse torrt pulver, utformat för limning av ljus tapeter (papper), kompositionen stärks med moderna formler;
  • för tung tapeter (vinyl, non-woven) produceras lim från metylcellulosa, vilket gör det möjligt att förenkla processen för limning av tapeter;
  • För komplexa vid limning av glasfiber tapeter, producerar Pufas varumärke dess sammansättning, som också kan användas för limning av tapeter på en dåligt plasterad yta.
  • flytande universell limkomposition, klar för användning.

Dessutom producerar Poufas primer, vätskor för att ta bort tapeter från väggar, lim i rör för limning av fogar, dessa material förenklar hela arbetsprocessen.

Pufas lim, allmän översikt

Universal lim från tyska märket

Limning av tapeter på Pufas lim skiljer sig inte från arbetet med limet av ett annat företag, därför kommer vi inte att måla all teknik för att använda tapetlim ännu en gång, men vi kommer sluta på recensioner om Poufas.

recensioner

Under försäljningsperioden i butikerna fanns det mycket intressanta fakta om att arbeta med detta tapetlim, vi skulle vilja dela ett litet urval av de viktigaste ögonblicken.

positiv

Kostnaden för Pufas lim är jämförbar med många inhemska och importerade analoger, men du köper tyskt lim av lämplig kvalitet.

På limpaket läggs anvisningarna på arbetet med det, och är inte bara målade utan även målade vilket är mycket bekvämt vid limning. Jag såg och började förstå allt.

Pufas lim, allmän översikt

Skapad enligt EU-normer, tyska limkomposition

Många tycker verkligen om att Pufas lim lätt kan uppfödas. Det bildar inte klumpar och knådas ordentligt om några minuter.

Sammansättningen efter exponering visar sig tjock, det är väldigt enkelt att applicera det på tapeten.

Mycket sällsynta klagomål om limens vidhäftningskvalitet, eftersom det håller tapeten på väggen perfekt.

negativ

Det märks att limet för arbete tar mer än rekommenderat på förpackningen. Kanske mer, detta beror på vår benägenhet för återförsäkring.

I färdig form lagras tapetpasta i 1-2 dagar, varefter det förlorar dess vidhäftande egenskaper. Naturligtvis gäller denna anmärkning för utspätt torrt lim.

Pufas lim, allmän översikt

Tyskt lim med en indikator för att arbeta med vinyl tapeter

Pufas lim har en viss lukt, som inte kan anses vara trevlig, visas under appliceringen av kompositionen på tapeten. Lukten är inte relaterad till dess tekniska egenskaper, så det är inte värt det.

Andra klagomål om limets kvalitet och arbetet med det har ännu inte avslöjats.

Med Poof tapeter pasta för arbete på tapetering, lägger du definitivt en bra grund för ett utmärkt resultat.

Ett liknande tyskt lim för egenskaper och pris är lim Econ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 6 = 4