Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

När det finns problem med driften av hushållsapparater är det mycket obehagligt. Men misslyckandet med en automatisk tvättmaskin för dem som ofta måste ordna en stor tvätt, blir ibland en katastrof. Vanligtvis uppstår problem när maskinen börjar tömma vatten i ett eller annat läge.

Ibland ringer vattnet mycket långsamt eller maskinen sänker inte den. Detta kan indikera ett igensatt filter. Naturligtvis kan du be om hjälp från en reparatör för tvättutrustning. Vissa fel kan emellertid lätt elimineras med egna händer. Så även en lekman kan klara av filterrengöring.

Så här rengör du filtret ordentligt

I tvättmaskiner finns filtret inte bara bredvid pumpen utan även vid vattenkraftpunkten. Oavsett styrkan i kranvatten, märker att vätskan långsamt rekryteras, är det nödvändigt att omedelbart börja rengöra denna del.

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Process av avlägsnande av tvättmaskinens filter

För att göra detta, först och främst stäng av kranen, som levererar vatten, koppla loss slangen. Ta bort filtret med tang. Men med det här elementet behöver det inte dras med kraft - vrid det bara lite med tång och tryck något uppåt.

Efter avlägsnande av filtret tvättas gallret från igensättning med sandkorn och annat skräp under kranen. Om det finns en luftkompressor kan små partiklar blåses av med en luftström. Fastnat i ett nät och obrännbara korn kan enkelt klämmas av ett skarpt föremål.

Ibland är filtret så tätt att cellerna är helt täckta med små skräp utan lumen och de kan inte rengöras. I den här situationen är det lättare att köpa en ny del. Filter finns alltid i reservdelningsavdelningarna för hushållsapparater.

För att byta ut det gamla nätet med en ny, måste produkten installeras i uttaget, tryck lite ner på sidorna - så att den är ordentligt fastsatt på plats. Därefter måste du ansluta slangen igen och starta tvättmaskinen, se till att det inte finns läckage under drift.

Rengör avloppsfiltret

När du använder tvättutrustning är det ibland ett annat problem: pumpen är inte trasig och fungerar bra, men vattnet pumpas långsamt ut.

Innan du rengör filtret i en tvättmaskin är det nödvändigt att hitta den här delen och ta bort den korrekt från hushållsapparater. Avloppsfiltret är placerat bakom en liten, ogenomskinlig dörr på tvättmaskinens framsida längst ner på höger sida.

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Utseendet av avloppsfiltret i tvättmaskinen

Denna lövlucka kan öppnas manuellt eller lyftas av något plant föremål. Vi tar ut avloppsslangen och häller ut vattnet.

Filtret kan avlägsnas genom att vrida det moturs. I vissa modeller av tvättmaskiner måste du först ta bort en specialskruv. I det här fallet är det lämpligt att luta enheten något och ta till locket en liten behållare för läckande vatten. Det är också nödvändigt att rengöra skräpet från skräpet, där smutsfallen är placerad.

Filtret ska tvättas med rinnande vatten, rengöras med en pensel eller ett hårt tygstycke. Efter rengöring återgår delen till sin plats och vrider den till stoppet. Under denna procedur är det också lämpligt att kontrollera avloppsslangen för hinder och vid behov eliminera dem. Till slut måste du också titta på tvättmaskinen när det dränerar vattnet.

Hur man rengör filtret från olika modeller av tvättmaskiner

Vid olika tillverkares tvättteknik kan filtret placeras i olika delar av huset. Ibland behöver du ta bort en del av maskinen för att dra ut den del som behöver rengöras. Samtidigt krävs det i vissa modeller att man demonterar andra komponenter i enheten.

Till exempel ligger i maskinerna LG, Ariston, Candy, Whirlpool filter närmare botten. I vissa modeller är botten eller botten helt frånvarande, i andra är den avtagbar.

För att ta bort filtret i tvättmaskinerna Bosch, Siemens och AEG måste du ta bort framväggen. Och för bilar märker Electrolux och Zanussi måste öppna bakpanelen.

När du tar bort panelen på tvättmaskinen måste du handla noggrant, så att du inte skadar nödvändiga delar och delar.

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Ta bort tvättmaskinens överpanel

Det är bättre att inte skynda, men att titta noga på hur lätt det är att ta ut väggen, och där klämmor och fästen ligger på den. Så, i modeller Indesit kan ett dekorativt överlägg av plast på en främre vägg nedan vara poddet med hjälp av den tunna plana skruvmejseln. Blade verktyg som behövs för att komma in i mellanrummet mellan karossen och själva panelen, tryck försiktigt toppen och skjuta dig själv att locket och ta bort den från plastclips. Fästena nedanför ska avlägsnas från de horisontella spåren. Du kan komma till filtret på höger sida.

I vissa utföranden är filtret som sådant inte tillgängligt. I det här fallet är det nödvändigt att öppna väskan något för att inspektera cochlea. Det är också nödvändigt att kontrollera pumpen för dränering och bröstvårtor. De blir också igensatta.

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Pump till tvättmaskinen

Det rekommenderas att rengöra filtret i pumpen var sjätte månad. Detta element pumpade ut vattnet i sköljning och centrifugering. Om du regelbundet gör det, kommer inte tvättmaskinen att gå sönder på grund av smuts.

Skötsel av filtren

Om du tvättar dessa delar minst en gång var tredje månad, kan de samla en mycket stor mängd skräp, och det kommer att orsaka svårigheter även med utvinning filter.

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Tillgång till avloppsfiltret

Det måste dras från munstyckets och pumpens sida. På tråden av delen samlas skum ofta upp, så att filtret kan städa "mycket" fast vid urtaget där den ligger. I det här fallet måste du ta ut snigeln, avlägsna det förorenade elementet och byta ut det med en ny. Det är dock bättre att inte tillåta sådana saker och rengöra filtren i tid.

Om du förstår instruktionerna till tvättmaskinen och utför proceduren försiktigt, kommer det inte att vara så svårt att rengöra filtret själv.

Eliminering av problem med tvättmaskinpumpen

Många ägare är intresserade av hur man rengör dräneringspumpen i en tvättmaskin.

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Pump för tvättmaskin

Typiskt indikeras en sådan störning genom stagnering av vatten i maskinen efter slutet av tvättcykeln. Pumpen kan bli igensatt på samma sätt som filtret. I detta element ackumuleras ofta villi eller fluff.

Det är emellertid inte alltid möjligt att rengöra pumpen från själva pumpen. För att lösa problemet måste du luta enhetens kropp, dränera det kvarvarande vattnet i det. Efter det är det nödvändigt att ta bort och spola filtret och ta bort fästena i form av bultar som håller pumpen. När denna del är rengjord måste du sätta alla element på plats och dra åt fästena.

Ibland är det bättre att ringa en reparationsspecialist för tvättmaskiner. En mästare med erfarenhet kommer att kunna städa snabbt och med alla krav.

I enkla och budgetmodeller finns det ofta inga igensättningsmedel. I sådana maskiner måste du demontera en panel för att kontrollera tillståndet hos pumpen och munstyckena, slangen. Alla nödvändiga delar måste noggrant rengöras.

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Grenrör med åk

Tänk på att rengöra pumpen i en Indesit-tvättmaskin. En steg-för-steg-instruktion innehåller följande steg:

  1. Det är nödvändigt att ta bort skyddsplåten underifrån.
  2. Då behöver enheten flyttas, flyttas bort från väggen och lutas något bakåt för att tömma kvarvarande vatten i trumman. För att göra detta måste du i förväg förbereda en liten tank eller en pall.
  3. Skräpfälla eller filter är inte snodd. För att ta bort det är det nödvändigt att ta bort pumphuset (den så kallade snigeln). Den är fastsatt på två bultar. Demontera därefter pumpen, skölj filtret.
  4. Att rengöra någon skräp som samlats i stopparen, är det nödvändigt att avlägsna röret, vattnet dräneras från tanken till filtret, justera det något.
  5. Ibland är pumpens pumphjul täppt med små föremål. I sådana fall är det bättre att ta bort hela pumpen och rengör den försiktigt från blockeringar. Det är nödvändigt att skruva loss de tre bultarna som fixar delen.
  6. Efter avslutad procedur måste du sätta tillbaka alla element på plats och skruva i filtret. Resten av detaljerna returneras och sätts i rätt ordning.

    Så rengör du filtret i en tvättmaskin

    Byte av tvättmaskinpumpen

Eliminering av föroreningar i avloppsslangen

Om du undrar hur man rengör avloppsslangen i en tvättmaskin, är det enklaste sättet att använda citronsyra. I detta fall startas tvättmaskinen under en lång cykel med mycket hög temperatur. Du kan köpa specialverktyg för rengöring av "insidan" av tvättutrustning. De säljs i form av tabletter eller pulver. Ibland hjälper inte dessa åtgärder. Då är det nödvändigt att ta bort slangen och skölja den med varmt vatten.

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Indezit tvättmaskin avloppsslang

För att ta bort slangen till maskinen Indesit varumärket måste du först stänga av strömmen, sedan koppla bort slangen från avloppet, koppla bort vattentillförseln. Sedan sätts tvättmaskinen på sin sida för att dra ut slangen som är fastsatt nedanifrån. Ibland räcker det bara för att luta enheten i en vinkel på 45 grader. Då är det lätt att nå denna detalj.

Vidare ser de under botten på den plats där slangen är fast. Det är nödvändigt att skruva loss klämman, ta bort slangen från fästen. Nu kan du städa det under kranen. Det är bättre att öppna hett vatten.

Om filtret är öppen och det finns inget brott på signal- och pump rullar, så överlappnmatarvattnet till utgångsmynningen uppträder efter filtret. Detta indikerar att munstycket är smutsigt eller att slangslingan har förskjutits. I denna situation kan problemet enkelt elimineras av dig själv.

Användbara tips

Avloppsslangen fungerar som regel som en slutare, vilket förhindrar att vätskan från okontrollerad hälla ut ur tanken under tvättprocessen. Till detta element för att fungera korrekt, är den ansluten till avloppet som en speciell gångjärn böjs således: dess övre böjning att vara placerad över den gräns av vattennivån i tanken när maskinen utför tvätt- eller sköljcykeln. Under den professionella installationen av utrustning uppfyller mastrarna dessa slangpositionskrav.

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Process för anslutning av avloppsslangen

Ibland flyttar ägare till tvättmaskiner produkten, byter ut rören och utför självanslutningen självständigt. Om slangslingan inte är korrekt placerad kan pumpen inte pumpa vatten till denna nivå. Vanligtvis i sådana fall visas ett fel.

Det är nödvändigt att koppla slangen från avloppssystemet, sänka den med den öppna änden i en skål. Sedan starta tvättläget, vänta tills maskinen samlar in en liten mängd vatten och sätt på dräneringsläget.

Om avloppet startas och enheten släpper ut vatten, döljer problemet i slangens felaktiga svängning. Böjningens höjd är justerbar för hand. Annars måste avloppsslangen vara helt frånkopplad. Det är nödvändigt att kontrollera hur väl det passerar vatten, om det behövs, för att rengöra eller till och med byta ut slangen. Det är också nödvändigt att inspektera grenröret för blockering. Avloppsslangen är fastsatt i utloppsröret med en klämma. Slangklämman är lätt att lossa, men det är svårt att komma till den här delen utan att behöva demontera skrov i tvättmaskinen. I vissa fall behöver du ringa guiden, eftersom det finns modeller av maskiner med en sluten botten eller sådana paneler som är svåra att ta bort för hand. För att komma åt dessa nödvändiga element behöver du ibland vrida produkten och lägga den på sin sida.

I allmänhet kan du rengöra filtret, grenröret eller avloppsslangen hemma. Ändå måste du utföra denna procedur mycket noggrant, för att inte skada den "nyckfulla" tekniken. Till att börja med är det lämpligt att noga läsa instruktionerna till tvättmaskinen. Vissa modeller har sina egna särdrag.

Om du inte klarar dig själv är det bättre att inte experimentera och ringa en specialist i reparation av tvättmaskiner. En erfaren trollkarl kommer att lösa problemet i ditt hem eller ta produkten till verkstaden. Glöm inte heller garantin för dina hushållsapparater.

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Process av avlägsnande av tvättmaskinens filter

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Utseendet av avloppsfiltret i tvättmaskinen

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Pump för tvättmaskin

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Ta bort tvättmaskinens överpanel

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Indezit tvättmaskin avloppsslang

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Process för anslutning av avloppsslangen

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Grenrör med åk

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Pump till tvättmaskinen

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Tillgång till avloppsfiltret

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Byte av tvättmaskinpumpen

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Processen att reparera pumpen i en tvättmaskin

Så rengör du filtret i en tvättmaskin

Samsung Tvättmaskin Reparation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

7 + 1 =