Sängbord av trä med egna händer: tillverkningsteknik, träskåp

Sängbord av trä med egna händer: tillverkningsteknik, träskåp

I moderna lägenheter och hus finns det många tekniska och elektroniska produkter. Och ofta är det en fråga om var man ska sätta allt. Dessutom behöver ett rum mycket ofta ett bord för att sätta böcker, tidskrifter eller bara te på den. För dessa ändamål är ett utmärkt alternativ ett sängbord av trä och ett träbord.

Sängbord av trä med egna händer: tillverkningsteknik, träskåp

Diagram av miniatyrstorlekar.

Självklart kan du köpa den färdiga modellen i butiken. Men i det här fallet måste du spendera extra pengar. Dessutom är inte alltid presenterade kopior lämpliga för kunder i stil. I ett sådant läge kan du, som ett alternativ, själv skapa en kub. Låt oss betrakta i detalj hur sängbordet är tillverkat av trä med egna händer.

Teknik för tillverkning av en kantsten

Som redan nämnts kan materialet för att göra sängbordet fungera som ett träd.

Ursprungligen måste du tänka på storleken på din framtida piedestal.

Sängbord av trä med egna händer: tillverkningsteknik, träskåp

Schemat för anordningen av en kantsten.

Överför alla mottagna beräkningar till papper och fortsätt sedan för att köpa materialet.

För intern fyllning av en kantsten, behöver du ett glas, vars tjocklek ska vara 4 mm. Förutom glas, köpa träskruvar, PVA lim för snickeri, dekorativa fransar och hjul.

 1. Rita på tavlorna på sängbordet och skära dem ut med en hacksåg eller jigsåg. I det här fallet är det nödvändigt att lämna ytterligare 4 mm från varje kant. När det gäller de bågformade delarna måste de först skäras i form av en rektangel, varefter du överför all rundhet till träpanelen med hjälp av spårpapper. Så fort du gör, ta en hacksaw i din hand och med en hög grad av noggrannhet, klippa delen längs båge linjen.
 2. Se till att delarnas plan är vinkelrätt mot ändarna och att de inte vrids uppåt. Om du använder träpaneler utan laminering, ska de vara bra slipade. För att göra detta, ta boet och bifoga det till en liten bar. Det är de som behöver gå på ytan.
 3. När träets yta är helt klar markerar du hålen och borrar små hål. Det är viktigt att överväga att alla öppningar måste vara placerade från kanten utöver 40 mm. Borrarens diameter beror på storleken på dyvarna.
 4. Därefter måste du klistra in ett papper på ytan och måla det ungefär två gånger med svart färg. På ändarna av delarna, lim kantbandet med effekten av laminering, som du kan köpa hos någon specialaffär. Denna tejp är fäst på delarna med hjälp av ett järn. Glatt kanten med papper. Efter allt detta täcka alla delar med lack.
 5. Om dina delar är färdiga, kan du börja montera nattduksbordet. Det första du behöver göra är att rengöra hålen ordentligt från den samlade smutsen i dem. Fästning av delar måste utföras med hjälp av glutinös komposition och dowels. Förutom dem i monteringsförloppet behöver du skruvar för möbler. När du har installerat sidopanelen, botten och toppen måste du fixa delarna från baksidan och montera ryggstödet.
 6. Då måste du mäta alla vinklar. Delarna ska ligga 90 °. Fäst 4 specialhjul på botten av nattduksbordet.
 7. Sätt i hyllafästarna i de inre hålen. Dessutom montera gångjärnen på väggarna, för att kunna installera dörrarna. Du måste installera hyllorna från glaset och skruva det på handdörrarna. Och det sista du behöver göra är att dekorera skåpet med en profil för efterbehandling.

Hur man gör ett bord av trä?

Sängbord av trä med egna händer: tillverkningsteknik, träskåp

Anordningen av ett träbord.

Först och främst behöver du en smidig skärning av stocken. Han kommer senare spela rollen som bänkskiva.

 1. Från botten av bordsskivan är det nödvändigt att borra 4 hål, vars djup är ca 100 mm.
 2. Bänkens ben måste först vridas med en axel tills dess diameter är 45 mm.
 3. Ta den tunga hammaren och hammar benen i hålen. Du borde förstå att när du har scorat benen blir det omöjligt att dra ut dem. Följ därför omedelbart rätt plats.
 4. Fäst benen med långa självgängande skruvar.
 5. Vänd bordet över och använd nivån för att markera klippkanterna på benen och skära sedan av dem.
 6. Kontrollera om bordet är stabilt. För att göra detta, vänd det bara över.

För att försäkra sig om att benen inte sönderfallas, måste de behandlas med ett specialmedel. Om du planerar att placera ett bord utanför, måste bänkskivan vara täckt med en speciell lack mot fukt.

Om du vill spara dina pengar och så småningom få möbler som passar dig i alla avseenden, startar du djärvt sin oberoende tillverkning och montering. Vi önskar er lycka till i alla dina ansträngningar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

18 − = 12