Sängbord. foto

Sängbord. foto

Sängbord. fotoSängbord har länge blivit en integrerad del av sovrumsset. Ofta är de osynliga och tjänar bara som en lätt accent i förhållande till större möbler. Men med rätt tillvägagångssätt kan även en sådan liten detalj av inredningen bli höjdpunkten i sovrummet.

Syfte och funktionalitet

Sängbord. foto

Trä nattduksbord för sovrummet

Nattduksbordet är ett förråd för intima hemligheter, platsen för "uppehåll" av dina favorit saker, utan vilken du inte kan gå och lägga dig och andra saker. Varje nattduksbord kombinerar funktionerna i ett sängbord, bokhyllor, förvaringssystem för små saker och fungerar som en sängdekoration, som stöder sin stil och funktionalitet.

Var och när sängbord skapades?

Sängbord. foto

Nattduksbord nära sängen foto

Vi är så vana vid detta ämne av möbler att det verkar som att kantstenarna alltid har varit en integrerad egenskap hos sovrummen. Detta är dock inte helt sant. Den första som lägger sängborden i närheten av sängarna italienare. Franskan i åttonde århundradet antog en bra tradition, och sedan dess, i en våg av nyfängda trender, har sängborden varit starkt förankrade i franska interiörer.

I franska översättningen betyder det bekanta ordet "curbstone" "kolumn" och ibland till och med "stall". Således återspeglar detta begrepp ganska noggrant kärnan i detta ämne och dess funktioner. Det är här du har bokat en nattsboende, dina favoritböcker, ett glas vatten och härliga små saker. Ljusarmaturer placerades också här, så att det inte behövdes gå ut ur sängen för att slå på ljuset. Så många århundraden har gått, och nästan ingenting har förändrats.

Material för tillverkning av sängbord

Sängbord. foto

Sängbord med bokhyllor foto

Om det finns en idé kommer det säkert att finnas en möjlighet att genomföra den. Dessutom kan den moderna mångfalden av material spela och experimentera med form och egenskaper hos möbler.

Sängbord. foto

Trä sängbord med öppna hyllor

Klassiska proportionala former står i motsats till avantgardeidéer. Transparenta lätta mönster konkurrerar med traditionellt trä och modern plast. Ljus och solid, ljus och blygsam, med lådor och utan dem - för varje smak och vilken som helst färg.

I sovrummet finns sängbord av manuellt arbete och massproduktion. Designer noveller och mode novelties. Med en mängd olika dörrar och utan dem. Även om vi tänker oss på den mest ofattbara modellen är det troligt att det redan finns någonstans.

Sängbord. foto

Glas nattduksbord för sovrum

Moderna modeller är gjorda med användning av glas, plast, olika typer av trä. Metall smidda spetsar, icke-standardiserade föremål, stubbar och naglar, tyger och läder är alla välkomna och används vid tillverkning av sängbord. Huvudprincipen - sovrumssetet bör harmoniskt kombinera alla dess beståndsdelar.

Designer tillvägagångssätt

Sängbord. foto

Hängande sängbord

Utformningen av sängbord varierar från en tid till en annan. Renässansen böjde sig nyckfullt sina linjer, minimalismen tog bort alla överdrifter och lämnade en mycket lakonisk kropp. Enligt traditionen är denna möbel som den var en med Majestätens säng. Det verkar upplösas i inredningen, betonar skönheten och stilen på sängen.

Sängbord. foto

Modernt hängande skåp

Sängbord. foto

Sängbord från gamla resväskor

Sängbord. foto

Sängbordssängbord

Det är dock alltid tråkigt för designers att kopiera befintliga blanketter, och de kommer ständigt upp med något nytt. Den konstanta kreativa brusande verksamheten och idéens källa gör det till och med ett så otvetydigt föremål för situationen som ett verkligt konstverk. Strålande mästare väver moderna former i klassiska former, skapar kompositioner som kombinerar olika epoker och kulturella traditioner. Detta är viktlösheten i svävande sängbord i inredningar inredda i högteknologisk stil och zadornye-glidor av resväskor för landsbygden. Urbanstilen kommer att stödjas av en brutal järnbox med spetsiga bultar. Och för det östra heta sovrummet, kommer spets från arabiska motiv.

Välja sängbord i enlighet med interiörets stil

Oavsett ditt sätt att välja ett sängbord, är det värt att komma ihåg att dess roll är att slå samman med det redan formade interiören och betona stilen och skönheten hos sovrummets huvudperson. Varje stil kräver sitt eget tillvägagångssätt och design. I det här fallet ger valfritt alternativ den nödvändiga funktionaliteten. För vissa människor är det viktigt att ha ett urval av bra tidningar, för andra - att placera dina favoritgränssnitt, och det tredje är viktigt att placera här vackra lampor som skapar en romantisk stämning i sovrummet.

Sängbord i klassisk stil

Sängbord. foto

Classic sängbord foto

Barock - denna stil älskar utsmyckade ben, såväl som krökta fasader. Det är önskvärt att möblerna var gjorda av massivt trä.

Sängbord. foto

Sängbord för sovrummet foto

Classic föredrar en rik prydnad i form av snidade överlägg och ornament.

Sängbord. foto

Lyxigt sängbord

Sängbord. foto

Trä sängbord i sovrummet

Rococo är en lyx av familjehus. I modern design kan en intressant lösning stylera en elegant och samtidigt ett lyxigt minikartong.

Hem komfort i sovrummet med sängbord

Sängbord. foto

Design av sängbord

Sängbord. foto

Enkelt trä nattduksbord

Sängbord. foto

Trä sängbord

Etniska motiv upphör inte att inspirera designers. Land, vintage och etno-stil gör sina egna icke-standardiserade lösningar. Som regel är handmålade och inredda i folkstil välkomna här. Naturmaterial är välkomna. Decoupage är tillåtet. Trä, läder och naturtextilier är perfekta lösningar för denna typ av inredning.

Sängbord. foto

En nattduksbord från en stege

Sängbord. foto

Sängbord från stolar

Eco-stil innebär användning av föremål som kan ges ny syfte. På så sätt kan du använda en vanlig stol som sängbord, en liten stegstege (den är fortfarande lagrad någonstans tills den används), stackar gamla böcker som länge har lästs. De enklaste tabellerna är gjorda av gamla resväskor.

Sängbord. foto

Skåpbräda

Sängbord. foto

Sängbord

Den gamla bröstkorgen passar den östliga stilen och kommer organiskt att passa in i eftertanke av en yurt eller ett tält.

Sängbord. foto

Original sängbord foto

Även en vanlig emaljhink kan användas som sängbord i sovrummets inredning.

Moderna och eleganta sängbord

Sängbord. foto

Nattduksbord utan lådor och lådor

Det nyaste materialet, enkla och lakoniska linjer representerar en modern inredning.

Sängbord. foto

Moderna sängbord i sovrummet foto

För glamorösa chic glasmodeller med spegelinsatser är lämpliga. Östlig minimalism kan stödjas av lakonisk form av plast eller trä. Teknologisk högteknologi ger preferenser till glas- och kromdelar. Fläktar av skandinavisk stil väljer lugna och enkla former.

Sängbord. foto

Vit nattduksbord

Det verkar som ett sådant sängbord? Men hur många idéer och möjligheter presenteras idag för att skapa ett riktigt mysigt och bekvämt sovrum. För fans av klassiker och för anhängare av ett naturligt sätt att leva, för högteknologiska personer och romantiker finns det en nattduksbord. I det här fallet väljes varje modell i enlighet med personens egna preferenser och i enlighet med färglösningen av hela interiören.

Sängbord. foto

Snyggt nattduksbord

Om du inte hittar något i närheten av ditt hjärta, finns det alltid möjlighet att bjuda in mästare som manuellt skapar ett mästerverk för dig med tanke på alla dina behov. Och om du själv har behärskat händer, så kommer du oundvikligen att ha tankar om hur du kan göra dina drömmar sanna. Intressanta naturformer och material kan du skapa en riktigt intim och romantisk plats i ditt hem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

2 + 2 =