Sängkläder och gardiner för sovrummet med egna händer: materialval, sömnad

Pläd, sängkläder och gardiner är en riktig inredning av ett modernt hus eller lägenhet. Självklart kan du köpa dem i affären eller ordern i ett företag där tyget sys mycket snabbt, men det är mycket intressantare att göra för sovrummet med egna händer saker som kommer att bära harmoni och mysighet. Egna sömda enkla gardiner i köket eller en monofonisk filt till sängen är alltid av särskild vikt, eftersom personliga saker investeras i personliga föremål.

Sängkläder och gardiner för sovrummet med egna händer: materialval, sömnad

Det är i sovrummet som vi spenderar en tredjedel av våra liv, så gardiner och sängkläder sys med egna händer, som inget annat, kommer att ge henne tröst och pacifiering.

Det viktigaste är att inte störa harmonin i funktionell-estetisk rymd

Ett vanligt misstag när det är planerat att göra gardiner, filtar eller sängkläder för en säng, soffa, är fel materialval. Det borde inte vara vid den första syupplevelse att köpa onödigt dyrt tyg. När du väljer ett material måste du vara uppmärksam på dess struktur och färg. En mycket ljus slöja på soffan eller sängen ser naturligtvis spektakulärt ut. Du kan hämta nyanserna i sin ton. Men sovrummet är fortfarande ett utrymme för vila, dess komfort är lätt bruten av onödigt rika, fängslande färger.

Sängkläder och gardiner för sovrummet med egna händer: materialval, sömnad

Ganska populär för sovrummet är ett lapptäcke, det är lätt att sy med dig själv.

För en säng eller soffa måste du välja material som ger trevliga taktila känslor, vilket gör att du slappna av. För den kalla årstiden är tyger som passar bäst. Av dessa är det möjligt att sy inte bara en filt, men också en filt, en filt. Tyger, som inkluderar bomull, anses vara det bästa alternativet för sommarperioden. Det är inte nödvändigt att sängklädnaden och gardinerna är gjorda av identiska material. Gardiner med händerna, som en slöja, är det möjligt att sy av sammet, satin eller tyg från billiga att samla bitar av fragment, så länge de kombineras med ett mönster på tapeter, möbler och allmän stilen på huset.

Modeinredning passerade inte gardinerna och sängkläderna. Patchwork är en av de mest populära interiörlösningarna. Klassiska varma färger av tyger finns alltid på toppen av en fashionabel våg. I flera år är inredningen av sovrummen en organza gardin. Hur kombinerar de till exempel med satinöverdragsmaterial? Inte bara i färg. Organza gardiner är speciellt moderna att dekorera med blommiga dekorativa element, och de är helt enkelt gjorda av satin tyg.

Vi köper cornice och klipp

Sängkläder och gardiner för sovrummet med egna händer: materialval, sömnad

Tyg för att sy gardiner måste tas med en marginal på alla sidor.

Innan du börjar sy gardiner, måste du förutom tyget köpa en spånskiva och klipp. Kornet är bäst inrättat innan du köper material på gardinerna. Hur många klipp per gardin? Så mycket som det finns swags - halvcirklar draperade med veck av tyg. Efter installationen av takskenorna direkt till den och fästklämmorna. Sedan tas en centimeter, längden från dem till golvet varierar - dessa data kommer att bli basen för beräkning av vävnadens längd. Om du lägger till en halv meter till denna figur får du den nödvändiga längden av materialet för gardinerna.

På tyget, från vilken det bestäms att sy en blind, med en centimeter, krita eller tvål, appliceras en skärlinje, längs vilken materialet skärs. Tygens kanter måste omedelbart behandlas. För att lösa detta problem finns det två sätt: med sömnad och utan det. Du kan snabbt trimma kanten på tyget med ett överlock, men om det inte gör det, måste du jobba längre. För den första varianten av bearbetning av kanterna av materialet behövs ett strykjärn för att indikera vecket för syning genom att tyga tyget flera gånger. För att göra det enklare att sy, är det bättre att använda pinnar och fixera materialet. Avståndet mellan stiften ska vara ungefär lika.

Den andra varianten av lösningen är mycket enklare och mer praktisk: att bearbeta kanterna av gardinerna med hjälp av en speciell tejp. Den kan köpas hos någon klädaffär. Tejpen skärs i remsor som motsvarar kanterna av framtida gardin, sedan följer behandlingen.

Sängkläder och gardiner för sovrummet med egna händer: materialval, sömnad

Sy gardinerna det enklaste sättet på de färdiga stekarna.

Vid tillverkning av gardiner med någon av metoderna är det nödvändigt att ta hänsyn till några viktiga punkter. Först och främst - glöm inte att lämna tyget på alla sidor: bredd - upp till 15 cm, i längd - upp till 30 cm. Den andra - skynda aldrig att klippa tyget. Den tredje är bättre att göra flera mätningar än att göra ett misstag i skärningen.

För att göra det lättare att göra en vacker och jämn söm på tyget måste kanten av början sömnstressen hållas i sikte. Mycket snyggt utseende gardin för sovrummet med fasta draperier. Det enklaste sättet är att göra grepp på gardinerna i samma tyg som huvudprodukten. Sy gardiner är en intressant, kreativ process, men det är ännu bättre att börja med de enklaste modellerna, utan att bli bäras av ett stort antal draperier, som begränsar oss till två gripare.

För någon årstid

Sängkläder och gardiner för sovrummet med egna händer: materialval, sömnad

För tillfällig fastsättning av syelement är det bekvämt att använda stift.

Sängkläder och sovrums gardiner kan förvandla utrymmet till även det mest kända rummet. Innan du börjar sya sängspridning för sovrummet, måste du bestämma vilken sikt det ska vara. Med alla olika modeller skiljer sig i regel tre olika sängklädnader: enkla, med krusiduller, komplexa. Att sy en filt av den första sorten är enklare, eftersom den är gjord av en enda bit tyg. För sin efterbehandling använd fläta eller fransar, och för isolering gör den fela sidan. Hur man syr en filt med en frill? För att göra en enkel modell lite mer komplicerad, ha täckt den med en plockad tyg. Att sy ett sängskydd till ett sovrum i romantisk stil är tillräckligt för att göra några sådana krusiduller, och en exklusiv inredning är klar.

Hur man syr en filt av den enklaste sorten?

För att beräkna tyget måste du komma ihåg en enkel regel: slöjan ska täcka sängen eller soffan från alla sidor.

Tygens kanter bearbetas och saken är klar. Majoriteten av nybörjare får manteltäckta sängkläder för sovrum, vilka i vilket interiör som helst ser original ut. Om du behöver sy en filt ljus och varm samtidigt, är en quiltad sak det bästa alternativet.

Förutom tyg, sax, tråd, nål, centimeter och symaskin behövs sintepon. Omslaget sys på sidorna, inuti placeras en sintepon. Nästa steg av arbetet: På insidan av de handtäckta stygnen är linjerna märkta, de sys sedan med en symaskin eller händer. Denna aktivitet kommer att ta början mästare mer tid, men resultatet blir en original sak, särskilt om stygnen bildar ett invecklat mönster, är dess skisser appliceras från insidan av filten med krita eller tvål.

Uppgiften är något komplicerad

Om du försökte sy den första filten, lite fel i beräkningarna och det visade sig kort - det spelar ingen roll. Fixer hjälper till att rätta till misstaget. De kan sys från alla fyra sidor eller från två, gjorda av samma tyg eller för att hämta ett kontrasterande färg och texturmaterial. Obobki sysar helt enkelt, plockar tyget för hand och suger det sedan till slöden. Foget där frillet är fäst vid det kan döljas under ett tejp eller fläta.

När du blir ombedd hur man syr en täckplatta av trasor, är det ett mycket enkelt svar: först gör mallar och fortsätt sedan med sömnad i enlighet med dem bitar av tyg - manuellt eller på symaskinen. Färdigheter för att sy en enkel filt eller en som är dekorerad med en frill, kommer att vara användbar här. Quiltens fel sida är som regel en enda bit material. Ja, och sådana filtar själva ofta bli av med krusiduller.