Standard bredd och längd på en rulle tapeter

Standard bredd och längd på en rulle tapeter

Standardstorlekar

De flesta av oss, med tanke på limning av väggar, börjar hantera beräkningen av antalet nödvändiga material. Och det här är korrekt. En av de viktigaste frågorna som den rätta beräkningen av beräkningen beror på är följande: vilken typ av tapeter är bredden och längden och hur många meter kommer det att ta för att klistra in i rummet eller hela lägenheten.

Så, låt oss vända oss till standarderna och ta reda på vad standardbredden och längden på tapeter kan vara, den mest populära inom byggmarknaden. Låt oss omedelbart avgöra: det handlar inte om några exklusiva versioner eller handgjorda material, utan om de vanligaste storlekarna. Så, som för bredden på tapeten, finns det 2 mest populära standarder: 

  1. Den så kallade "standarden", med en bredd på 0,53 meter (53 centimeter).
  2. Bred, som också är känd som mätare, med en bredd på 1,06 meter (106 centimeter).

Av dessa två arter, i Ryssland, liksom i andra CIS-länder, används de första arterna, dvs halvmåne tapeter, mer i stor utsträckning. De kan ha olika färger, konsistens och mönster. När det gäller mätaren bred tapeter är efterfrågan på dem de senaste åren helt klart ett val. Detta förklaras lätt av deras många fördelar, bland annat - hastigheten att klistra på rummet och ett litet antal sömmar. Limmåler tapet, kanske lite mer komplicerat än vanligt, men den här processen är i själva verket inte så komplicerad, och viktigast av allt - att följa instruktioner och följa råd från professionella.

Samtidigt kan man dock inte nämna att några av tapeterna på de ryska och CIS-marknaderna skiljer sig åt från vår. Oftast produceras dessa produkter på företag i Tyskland, Frankrike och Italien. Bredden på tapeten av en sådan plan kan vara från 0,6 till 1,4 meter. Dessutom erbjuder ett antal små tillverkare, såväl som företag som tillverkar produkter att beställa, alternativ med en rörbredd, vilket beror på de enskilda funktionerna i ordern. Det bör noteras att erbjudandet om sådana produkter är mycket begränsat.

Antal meter i en rulle

Enligt de normer som anges i GOST är längden på varje rör 10,05 meter (med tillåtna avvikelser). Det visar sig att beroende på om rullen är smal (standard) eller bred (meter), kan området vara 5,3 m2 eller 10,6 m2.

OBS! Olika typer av sällsynta sorter av textilväv kan ha ett annat område. När vi köper rekommenderar vi därför att du uppmärksammar deras storlek.

Dessutom bör vi ägna tillräcklig uppmärksamhet åt det faktum att i husen av olika serier, för väggar var inledningsvis olika höjder planerade. Så, i vissa fall när takhöjden är 255, 260 etc. centimeter visar det sig att mängden avfall och extra bitar är ganska signifikant.

Standard bredd och längd på en rulle tapeter

Samtidigt beror antalet kvadratmeter inte på det material på vilket dukarna gjordes. De kan vara: 

  • Paper.
  • Vinyl.
  • Fleece.
  • För målning.

slutsats

Så vi granskade de grundläggande standarderna för tapeter, som massivt presenteras på hemmamarknaden i nätbutiker, samt specialiserade stormarknader. Som en slutsats kan vi återigen betona följande: Tapetslängden som vi normalt tar är 10,06 m. Beträffande bredden på tapeten kan den skilja sig: 0,53 m eller 1,06 m (för standard respektive breda rullar). Dessutom, innan du limar, bör du överväga vad höjden på taket ligger i olika typer av höghus i städerna, eftersom det här kan avgöra antalet rullar som ska repareras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

70 − = 65