Styrofoam för det varma golvet: skumad polystyren, polystyren för penokleks, extruderad tjocklek

Styrofoam för det varma golvet: skumad polystyren, polystyren för penokleks, extruderad tjocklek

Styrofoam för det varma golvet: skumad polystyren, polystyren för penokleks, extruderad tjocklek

Styrofoam för varmt golv utför en värmeisolerande funktion, vilket förhindrar värmeförlust i värme perekrytiyaPenopolistirol producerades först 1928. I Sovjetunionen han släpptes från 1939 och ursprungligen användes som ett värmeisoleringsmaterial, som också är vattenavvisande. Periodiskt glömde han honom, och då var han till fördel. Nu - det här materialet är populärt igen.

Värmebeständigt skummet polystyrenskum

Först måste vi förstå vad som är styrofoam - polystyrenskum. Det är tillverkat på specialutrustning, och det är ganska enkelt och det här byggmaterialet är ett billigt och prisvärt värmeisoleringsmaterial.

Polystyren kallas också ofta expanderad polystyren. Faktum är att de är samma polystyrenskummaterial, nästan med samma fysikaliska och kemiska egenskaper, men det finns fortfarande skillnader.

Alla dessa byggnadsmaterial är värmare, vilka används aktivt vid konstruktion eller reparation. Men vi kommer att undersöka varje material separat och inse att det finns en skillnad mellan dem. Styrofoam (detta material kallas ofta polystyren) - det här namnet är inte officiellt. Vad är en polystyren är samma polystyrenmaterial som penoplex. Styrofoam eller polystyren är en skumad polystyren, men utan användning av pressning. Med andra ord förblir cellerna inuti materialet stora och densiteten är låg. Materialet är väldigt bräckligt och brister lätt i händerna. Men det är väldigt lätt och bekvämt och behövs i arbetet - det är tyst klippt med en kniv. En bra värmeisolator, men för att värma golvet, är det här materialet inte bra. Ofta används den för transport av spröda material - hushållsapparater, glas, speglar, samt för transporter över långa avstånd. Finns i form av plattor eller i form av smulor.

Styrofoam för det varma golvet: skumad polystyren, polystyren för penokleks, extruderad tjocklek

Den främsta fördelen med skumad polystyren är materialets miljövänlighet

Nyligen framkom en ny produkt - folieskummad polystyren. Det är samma skum, men täckt med metallfolie. Den produceras i rullform är 5 m lång, 1 m bred och en tjocklek av ca 3 cm. Pris exponerades under 1 m2, användbara för installation av golvvärme vatten. Metallfoliesubstratet arbetar för att skydda värmen, som utstrålas av vattnet i golvvärmesystemet.

Fördelar med skumad polystyren:

 • Värmeisolator;
 • Motståndskraftig mot temperaturförändringar;
 • Magnifik ljudisolator;
 • Ej giftigt vid uppvärmning
 • fuktsäker;
 • Det är inte benäget att ruttna.

Polystyren folierullen är spridd över hela golvytan och säkras mellan ett tätningsmedel eller special picka folie tejp. Detta material har en utmärkt förmåga att spara energi (termisk, elektrisk). Faktum är att expanderad polystyren med en tjocklek av 3 cm ersätter värmeisoleringen av 65 cm tegel eller 125 cm betong.

Polystyren eller polystyren för golvet: vi väljer ett val

Det är uppenbart att de varma våningarna - det här är när värmesystemet är dolt under golvet. Det bör noteras att detta system inte är en ny uppfinning av våra designers och byggare. Även i antika Rom var detta värmesystem väldigt populärt. Men i många århundraden glömdes det och nu kom de ihåg det.

Detta system med varmt golv är mycket ekonomiskt och bekvämt för en person. Eftersom den högsta lufttemperaturen ligger vid ytan av golvet, och den kallaste luften ackumuleras nära taket. Med det nuvarande värmesystemet - radiatorer - är fördelningen av lufttemperaturen i rummet helt annorlunda. Med ett radiatorsystem är luften högt under taket och det kallaste ligger vid golvet. Om rummet fortfarande är högt, även med bra uppvärmning, kommer luften nära golvet alltid att vara kallt.

Detta gäller särskilt för privata hus eller lägenheter på bottenvåningen, som ligger strax ovanför de kalla och fuktiga källarna.

Styrofoam för det varma golvet: skumad polystyren, polystyren för penokleks, extruderad tjocklek

Penoplex har en mer tät struktur och väger mer i jämförelse med polystyrenskum

Värme golvet är elektriskt och vatten. Kylvätskan i varmt vatten är varmt vatten, som strömmar genom de flexibla rören under golvet och värmer golvet och rummet självt. Källan för vattenuppvärmning kan vara en gaspanna. Dessa golv är vanligtvis uppfyllda i privata hem, som i lägenheterna höghus enheten av ett sådant system är extremt problematisk på grund av de möjliga genombrott rör under golvet och ytterligare översvämningar grannar eller källare.

Varm golvinstallationsteknik:

 • Rengör golvet - ta bort det gamla golvbeläggningen, ta bort det gamla skiktet;
 • Anordningen av en grov screed och avjämning av ett golv med en cement-sandig lösning;
 • Efter torkningen av det grova skiktet, lägger vattentätfilmen;
 • Packningen runt omkretsen av spjällkammarens rum är en värmeisolator och kompenserar för termisk expansion.

Installationen är enkel, eftersom bandet ser ut som ett brett självhäftande tejp, är det enkelt limmat. Montering av värmeisolatorn på bituminös mastix ska göras med skumplattor eller du kan välja skummet polystyrenskum. Vidare måste flexibla uppvärmningsrör fästas med speciella klämmor. Värmesystemet måste anslutas till pannan och testas av systemet - kör varmt vatten i systemet. På toppen av röret måste hällas en speciell screed för varma golv. Klar cementblandning finns i en specialbutik av byggmaterial och enligt anvisningarna för att förbereda en cementplåt. Tjockleken på cementskiktet ska vara minst 4 cm. Skreven är klar endast efter 1 månad. Därefter kan du klistra in lakan av plywood, keramiska plattor eller lägga ett speciellt laminat för varma golv. Oftast tillverkas skumplattor i storlek 800x700x45. Det bör noteras att det inte rekommenderas att lägga på mattor eller mattor, eftersom golvtemperaturen minskar och golvverkningen blir låg.

Läggande av ett varmt golv på penopleks

Penoplex är ett så hårt skum med spår, men bara mer tätt och väldigt fast. Branschen producerar penoplex i form av ark som har en orange färg. Golvet på skummet är bra för montering av det elektriska golvet.

Styrofoam för det varma golvet: skumad polystyren, polystyren för penokleks, extruderad tjocklek

Tekniken att lägga ett varmt golv för penokleks är ganska enkelt och installation av detta slag är möjligt med egna händer

Tekniken för installation av elektrisk termisk golv:

 • Grovt screed;
 • Värmare (skumskum);
 • Montering av en elektrisk värmekabel och fastsättning på golvet;
 • Ansluta kabeln till strömförsörjningssystemet;
 • Test av värmesystemet;
 • Fyllning med speciell cementmortel för varma golv;
 • Läggande av keramiska plattor.

Det bör noteras att den elektriska golvvärme kan installeras inte bara i privata hem, utan också på alla våningar i lägenheterna, om inte självklart kan du driva elkabel, som ingår i lägenheten. När du installerar ett varmt el-golv måste du göra beräkningar för att köpa nödvändiga värmekablar. Det bästa alternativet är att få råd från specialister och instruera dem att installera dem också.

Ekonomiskt extruderat polystyrenskum för golvvärme

Extruderat polystyrenskum (EPPA eller extruder) är en nyhet bland material av golvisolering. Vad är skillnaden mellan extruderat polystyrenskum, det är skört och kan inte fungera som en ljudisoleringsanordning. Denna typ av expanderad polystyren är populär, särskilt med chefer, för att bättre fästa rör eller kablar. Efter installationen av kabeln är det den optimala lösningen med dekorativ beläggning och installation av golvplattor. Nyheten på marknaden för värmeisolatorer är telex och penopremium.

Styrofoam för det varma golvet: skumad polystyren, polystyren för penokleks, extruderad tjocklek

Extruderad polystyrenskum är giftfri vid upphettning och är också den bästa värmeisolatorn

Penoplex är samma skummade polystyren, men pressas. Det är tätare och resistent, har mindre celler än expanderad polystyren. Och de släppte den i form av ark av den orangefärgade orangefärgen. Faktum är att den här färgen är den huvudsakliga visuella skillnaden mellan skum och penokleksom.

Tillämpning av expanderad polystyren för golvvärme (video)

Värmeisolatorer har nyligen kommit in i våra liv, men dessa dagar har de blivit en integrerad del av tekniken inom konstruktion och reparation. Deras användning är till stor nytta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

97 − 87 =