Teknik av polymergolv: självnivellerande självnivellerande golvanordning, video, applikation och produktion av Prospan

Teknik av polymergolv: självnivellerande självnivellerande golvanordning, video, applikation och produktion av Prospan

Teknik av polymergolv: självnivellerande självnivellerande golvanordning, video, applikation och produktion av Prospan

I färd med att arbetet med att hälla polymer golvet måste följas rätt tehnologiyaTehnologiya enhet självnivellerande golv anses vara mycket svårt, men ändå ett utmärkt resultat kan uppnås just genom vissa åtgärder i utmärkt täckning som kan pågå i mer än ett år. Paul regelbundet utsätts för mekanisk stöt, och därför måste se till att det var högsta kvalitet, hållbara och slitstarka.

Polymergolv: fördelar med enhetens teknik

Innan arrangemanget av självnivellerande golv med sina händer, först måste känna till för- och nackdelar med denna teknik, så som senare inte bli besviken och inte får en negativ effekt.

Fyllnadsgolvet har både plus och minus:

 • flexibilitet;
 • hållfasthet;
 • Fullt motstånd mot kemikalier;
 • Brandsäkerhet;
 • Enkel installation;
 • Förekomst av smutsavvisande egenskap
 • Fuktmotstånd;
 • Möjlighet att utföra installation utan hjälp av specialister;
 • Ingen särskild vård krävs
 • Glatt yta;
 • Anti-slip beläggning;
 • Det finns ett stort antal sorter, vilket gör det möjligt att välja den mest kreativa designen.

Teknik av polymergolv: självnivellerande självnivellerande golvanordning, video, applikation och produktion av Prospan

Polymergolvet har många fördelar, varav en är en lång livslängd, vilket inte är avgörande för denna teknik

När det gäller nackdelarna, golv, på bakgrund av de positiva sidorna har en hel del negativ, men de överlappas av det faktum att golvet kommer att pågå i många år, och inte en enda gång kommer att kunna ta igen sig. Vid arrangemang av inlopps våningen, kan du inte spara på material, eftersom detta kommer att påverka estetik i rummet, liksom styrka, kvalitet och hållbarhet.

Understandiga golv blir mycket snabbt gula.

För att utrusta en kvalitetsgolv måste du först förbereda en solid grund. Att genomföra nedmonteringen av golvet är inte för lätt, och det krävs en kraftfull specialutrustning. Om det är nödvändigt att byta golvbeläggning är det bäst att lägga på duken på golvet, vilket kommer att minska väggens höjd.

Hur tillverkas golvanordningen med hjälp av teknik

För att producera en massgolv behöver du inte bara bekanta dig med tekniken, men också med dess mångfald. Det är värt att notera att en sådan beläggning har en långt ifrån enkel klassificering. För att vara mer exakt, då av vilka material används för att göra golvet.

material:

 1. Epoxi utmärks av sin speciella styrka, varigenom den används oftare än andra beläggningar.
 2. Epoxi golv med mynt och polyuretanbeläggning har lång livslängd och ökad hållbarhet.
 3. Golvet med basen av metylmetakrylat stelnar snabbt och är mycket hållbart. Den används huvudsakligen för industriella lokaler.
 4. Det industriella golvet av urea, som bildas genom sprutning, och för installationen, kan du inte stoppa arbetsflödet.

Teknik av polymergolv: självnivellerande självnivellerande golvanordning, video, applikation och produktion av Prospan

Polyesterlösningen anses vara den billigaste och lågkvalitativa typen av polymergolv. Livslängden hos en sådan beläggning kommer att vara mycket liten

Polymergolv kan ha olika tjocklekar. Ett höghållfast golv, upp till 6 mm tjockt, är konstruerat för installation i en industribyggnad. Sådana beläggningar kan tåla någon form av belastning. Golv med en genomsnittlig tjocklek är 1,5-3 mm.

Ett tunt golvbeläggning, vars tjocklek inte överstiger 1,5 mm, används i rum med minimal permeabilitet.

Spraybeläggningen kan ha en tjocklek på minst 0,4 mm och används för att skydda betonggolv från damm och smuts. I vissa fall används sådana beläggningar för att ge golvet en viss nyans.

Användningsområde för Praspan och andra typer av polymergolv

Golven på grundval av polyuretan kan användas inom många olika områden av konstruktion - industriellt byggande affärer, livsmedelsindustrin, i arrangemanget av utställningen, handel eller parkeringshall i byggandet av frysar och kylskåp, inklusive idrottsplatser.

Teknik av polymergolv: självnivellerande självnivellerande golvanordning, video, applikation och produktion av Prospan

Polymerbeläggning "Praspan" har hög hållfasthet och utmärkt slitstyrka

I inhemsk konstruktion används i arrangemanget:

 • Badrummet;
 • Bassängen;
 • Kök och toaletter.

Typiskt, varvid arrangemanget av golvet på gym, kräver bildandet av det undre skiktet i tjocklek av 15 mm och 2 mm i övre och en epoxi bas. Dessutom på golvet i gym av gummismulor bör vara närvarande, vilket skapar en grov beläggning med anti-slip. Det är viktigt att komma ihåg att epoxy golv är inte lika hållbart som polyuretan och behöver inte sätta dem där stark mekanisk påverkan på golvet.

Korrekt applicering av polymergolv

Innan du applicerar polymeren på golvet måste du välja en viss typ av beläggning. Som regel väljer de golv enligt vissa kriterier. Det är nödvändigt att ta hänsyn till kvaliteten på den gamla grunden. Det är nödvändigt att uppmärksamma styrkan hos den antagna mekaniska belastningen. Det kommer att ta en dekorativ beläggning. Vilka egenskaper ska det framtida golvet ha, till exempel, antistatisk, antiskid och liknande.

För att genomföra golvinstallationen måste du förbereda alla nödvändiga verktyg:

 1. Kapacitet på minst 20 liter, där lösningen kommer att förberedas.
 2. Lågfart och elektrisk. Munstycket ska väljas längs längden mer än behållarens djup.
 3. Spatel för att fördela blandningen till svåråtkomliga platser.
 4. Spatel-rakla för att jämföra ytan.
 5. Nålvals för att ta bort bubblor.
 6. En sula med torn eller krakostupy, för enkel rörelse på en nybelagd yta.
 7. Lösningsmedel.

Teknik av polymergolv: självnivellerande självnivellerande golvanordning, video, applikation och produktion av Prospan

Blandning av polymerkomponenter utförs vid en temperatur av + 20 ° C

Utspädning av färglösningen måste utföras i en behållare från fabriken. Därefter måste du gradvis lägga till en klar lösning i små portioner. För att få en likformig komposition används en speciell borr och ett specifikt munstycke.

Det är värt att notera det ögonblicket, att materialet ska spridas på golvet omedelbart efter blandning, så han började torka ut, vilket kommer att förvärra dess prestandaegenskaper.

För att undanta bildandet av deformation av golvet i framtiden är det nödvändigt att göra en deformationssöm före. Suturer skärs i en tredjedel av beläggningen, och måste också dammas med en speciell industriell dammsugare. Därefter bör en tätning utföras för att förhindra att fukt och damm kommer in i dem. Utmärkt passform emfimastika.

Polymergolv med egna händer (video)

Beroende på temperaturen vid vilken tillverkningen äger rum krävs en viss torkperiod. Det behövs minst 2-3 dagar, vilket gör golvet väldigt slitstarkt och slitstarkt, det vill säga helt rättfärdiga förväntningarna.

Kostnaden för ett sådant golv är inte liten, och tekniken för läggning kräver noggrannhet, men alla arbeten kommer inte att slösas bort. Paulus kan helt rättfärdiga sig själv och alla investerade styrkor, resurser och nerver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

98 − = 89