Tvättmaskinen surrar när den pressas

Tvättmaskinen surrar när den pressas

Tvättmaskinen surrar när den pressas

Modern tvättmaskin fungerar mycket tyst jämfört med de första modellerna, vilket är ganska bullriga, särskilt under centrifugering. Nu är utseendet på yttre ljud en signal som att tvättmaskinen inte är okej. Om apparaten börjar brinna medan du klämmer fast måste du omedelbart identifiera orsaken. Även om problemet inte är allvarligt är det bättre att eliminera det omedelbart. Humming är en irriterande faktor som hindrar vila, och dessutom kan det orsaka problem för dina grannar.

I den här artikeln kommer vi att berätta om varför enheten plötsligt börjar humma när du spinner och hur den kan lösas.

Varför maskinen är mycket bullriga - täta skäl

Låt oss lista de vanligaste orsakerna till utseendet av hum.

Extranösa ljud under spinning kan uppstå i följande fall:

 • Innan du körde tvättmaskinen glömde de att skruva loss bultarna, vilket måste fixera tanken vid transport av enheten.
 • En av lagren har slitits eller skadats;
 • Ett främmande föremål gick in i kaviteten mellan tanken och trumman;
 • drivremmen som är fäst vid trummans remskiva lossnar;
 • motvikterna installerade på båda sidor av tanken är svagt fasta;
 • Gummi manschetten glidde av luckans kant, eller den passar inte i storlek;
 • misstag gjordes när tvättmaskinen installerades.

Tvättmaskinen surrar när den pressas

Tvättmaskinen surrar när den pressas

Vad ska jag göra?

Om orsaken är i de glömda bultarna som håller tanken, behöver du bara ta bort dem. Vanligtvis fixar dessa bultar fjädrarna som tanken hänger på. De finns på baksidan av tvättmaskinen och skruvas av med en skiftnyckel utan problem.

Tvättmaskinen surrar när den pressas

Om det är ett slitat lager, byt ut den delen med packboxen. För att ta bort lageret måste du demontera tvättmaskinen, dra ut tanken och ta bort trumman. För att göra detta läs en artikel om hur du byter ut lageret i en tvättmaskin, eller titta på en videohandledning om att byta ut den.

Om främmande föremål kommer in i enheten, Det är nödvändigt att ta bort dem så att de inte skadar mekanismen. För att göra detta måste stylalka också demonteras för att inspektera tanken och avlägsna hindret.

Tvättmaskinen surrar när den pressas

Om orsaken befinner sig i remskivan, Det är nödvändigt att undersöka dess fastsättning och bandets integritet. Fästet kan lossas och drivremmen kan riva till följd av en långvarig drift av enheten. Istället för ett slitstarkt band borde du köpa en ny, och det svaga fästet på remskivan - dra åt med verktyg.

Om det är en motvikt, Detta problem är lätt att fixa. Motviktar behövs för att tvättmaskinen ska vibrera mindre under rotationsprocessen. Om dessa strukturella element är defekta, förstärks vibrationerna, vilket resulterar i en hum. Den vanligaste uppdelningen som sker med motvikter är förankringarnas försvagning. Som i föregående fall ska det lossna fästet enkelt stramas.

Om gummi manschetten är skyldig, Det är mest lämpligt att ersätta det. Det finns emellertid också en "människors" metod för att lösa detta problem. Detta görs med en bit sandpapper, som placeras mellan tätningsmanschetten och frontpanelen. Sedan startar tvättläget med en tom trumma. Därefter behöver du bara ta bort sandpapper och rengör trumman med bitar av gummi och sandpapper. Man tror att på det här sättet kan du snabbt anpassa den defekta manschetten.

Om du bestämmer dig för att ersätta manschetten, se nästa video om hur du gör det korrekt.

Om det inte är en uppdelning, och i en felaktigt ansluten tvättmaskin måste alla anslutningar demonteras och anslutas igen, enligt användarhandledningen exakt. Om du tvivlar på att du kan ansluta ordentligt till avlopps- och vattenrören, är det bättre att överlämna detta arbete till en professionell.

förebyggande

Att eliminera orsaken till bruset när du trycker på, är det nödvändigt att se till att det externa bruset inte återkommer.

För att göra detta, försök att följa enkla tips:

 • Överbelasta inte tvättmaskinen. Ladda så många kilo tvätt i trumman som den här modellen är konstruerad, men inte mer.
 • Tvätta inte för ofta, låt din assistent slappna av. Experter rekommenderar att styralka inte körs mer än en gång om dagen - för en dag kommer det att bli dags att torka ut och "vila".
 • Försök att tvätta oftare vid högsta möjliga temperatur och med största antal varv.
 • Glöm inte att rengöra avloppsfiltret regelbundet.
 • Varje gång innan du hämtar tvätten, kontrollera att det inte går förlorade i fickorna eller i veck saker små föremål.

Tvättmaskinen surrar när den pressas

Tvättmaskinen surrar när den pressas

Tvättmaskinen surrar när den pressas

Ordna för periodisk förebyggande av skalbildning och kalkhaltiga avsättningar. Hur man genomför sådan förebyggande, titta i det ukrainska programmet "Allt kommer att bli bra."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 71 = 73