Vad borde vara tjockleken på självnivellerande golv

Vad borde vara tjockleken på självnivellerande golv

Vid beredning av arrangemang av golvbeläggningar är det nödvändigt att beräkna materialförbrukningen. Om nivelleringsföreningar används, är det viktigt att känna fyllnadsgolvets tjocklek.

Vad borde vara tjockleken på självnivellerande golv

 

Vad bestämmer tjockleken

Det finns tre faktorer som direkt påverkar den nödvändiga tjockleken på golvet i lägenheten:

 1. Graden av belastning. Detta inkluderar passabilitet i rummet och förekomsten av vibrationseffekter. Ju högre kraven på slagmotstånd och slitstyrka är, desto mer material behövs.
 2. Minsta tjocklek på fyllnadsgolvet, enligt tillverkarens rekommendation.
 3. Krumningsgraden av ytan.

Vad borde vara tjockleken på självnivellerande golv

Ju högre beläggningens driftsbelastning desto tjockare fyllningsskikt

Typ av blandning

Den moderna byggmarknaden erbjuder material av tre grundläggande typer, som måste hällas i olika kvantiteter:

 1. Tunnfilms. Sådana självnivellerande golv används oftast för att dekorera, men det finns blandningar som signifikant ökar den mekaniska stabiliteten hos den behandlade ytan. Maximal tjocklek på fyllnadsgolvet i detta fall är 5 mm, minsta - 1 mm.
 2. Självnivellerande. Här bör materialets tjocklek inte överstiga 2 cm. Sådana golv, som namnet antyder, kräver ingen speciell utjämning. Den färdiga beläggningen har tillräcklig styrka för att lägga den i garage.

  Vad borde vara tjockleken på självnivellerande golv

  Självnivellerande blandningar anses vara de mest populära inom hushållssektorn

 3. Mycket fylld. I detta fall sträcker sig dimensionerna från 2 till 5 cm, vilket gör ett större lager ekonomiskt opraktiskt. Det är bättre att först lägga det vanliga skiktet och redan på golvet. I kompositionen av dessa blandningar finns relativt billiga fyllmedel, så att den nödvändiga tjockleken hos skiktet kan erhållas utan betydande materialkostnader.

 

Huvudkomponenten

Det finns flera sorter av blandningar för att hälla golv, vilka skiljer sig åt i ingredienserna som används i produktionen:

 • Metylmetakryl. Dessa är tunna lagermaterial, vanligtvis appliceras de på betongplattor eller metallbaser. De har hög mekanisk hållfasthet. Med en tjocklek på 0,6 cm hålls en last på upp till 15 ton per kvadratmeter.
 • Polymer. Den optimala hastigheten i detta fall är 4 cm. Om ytan är väl förberedd, och rummet är inte stora fot olika laster, kan storleken minskas till 2,5 cm. Förutsatt efterföljande färgning kan avlägsnas ens 0,5 cm.

  Vad borde vara tjockleken på självnivellerande golv

  De mest kända och kvalitativa i raden av polymerblandningar är polyuretan och epoxiföreningar

 • Akryl cement. Sådana blandningar anses klassiska. Med hjälp är ytorna med relativt små skräp jämn, eftersom den optimala tjockleken på skiktet varierar från 1 till 2 cm.
 • Frostbeständiga föreningar. Detta är också en ganska dyr blandning, som rekommenderas att applicera ett lager på högst 0,7 cm. Ökningen i tjocklek påverkar inte prestandan, men kommer att ramla plånboken.
 • Cement-polymer. Sådana material är idealiska för utjämning av träytor. Det tjockaste skiktet är 5 cm.

Vad borde vara tjockleken på självnivellerande golv

Med förhållandet mellan pris och kvalitet är cementpolymerblandningar det bästa alternativet för högbelastade ytor

OBS! Om en hög fotgängare belastas i rummet eller massiva möbler och hushållsapparater är planerade att installeras måste materialskiktet vara minst 1 cm vilket är viktigt att överväga när man väljer en komposition.

 

Golvtjocklek vid höga belastningar

Ganska ofta är självutjämnande golv som används i lagrings- och tvättstugor, garage och industrianläggningar, det vill säga där det finns betydande mekanisk belastning. I detta fall är det rekommenderat att bilda en kombinerad golv kakor: den nedre delen - en konventionell cementbaserad utjämning murbruk tjocklek av 5 cm, och övre - methylmethacrylic hartsskikt av 1 cm senare material är även lämpliga lokaler där den lagrade temperaturen är låg, det finns tillräckligt med skikt av 0,5 cm ..

Vad borde vara tjockleken på självnivellerande golv

Metylmetakrylfilm ger hög hållfasthet i lastade rum

Startblandningar

Sådana material används när golvet är hårt krökt och täcker det med högkvalitativa blandningar blir för dyrt. Kompositioner baserade på cement är lämpliga för nivellering. Maximal tjocklek utan förstärkning är 5 cm. Om armeringsnätet är planerat att installeras kan det ökas till 8-10 cm.

Experter rekommenderar att man inte gör ett tjockt lager, eftersom det kommer att torka för länge, det är bättre att lägga en 2-3 bit paj.

Vad borde vara tjockleken på självnivellerande golv

Startblandningar ger en tillförlitlig grund för högkvalitativ beläggning

Avsluta kompositioner

Dessa lösningar används inte för att utjämna viktiga defekter, de tjänar till att skapa en dekorativ beläggning eller öka styrkan hos det tidigare nivelleringsskiktet. Sådana föreningar rekommenderas inte heller att hällas under ett laminat eller parkett, för då kommer deras visuella egenskaper att vara värdelösa. Skiktets storlek varierar från 0,1 till 1 cm.

Vad borde vara tjockleken på självnivellerande golv

Det är på kvaliteten på ytbehandlingar i tunnskikt som beror på skönheten och golvets golv

Hur man sparar pengar

I vissa fall blir det nödvändigt att fylla golvet med liknande material, men det är nödvändigt att öka skiktets tjocklek. Om budgeten är begränsad kan du använda ett litet knep. Vid blandningssteget tillsätts olika fyllmedel till lösningen: expanderad lera, perlit, vermikulit, kvartsand eller magnesit. Dessa material låter dig inte bara spara en liten blandning utan också minska trycket på golvstrukturen på golvet. Dessutom kommer de att öka värme och ljudisolering egenskaper golvet. Kornstorleken bör inte vara mer än 1 cm, för att erhålla ytan av den erforderliga kvaliteten.

Vad borde vara tjockleken på självnivellerande golv

Fyllmedel ger inte bara betydande besparingar, men ger också slitstark höghållfast beläggning

Efter valet av material och bestämning av det erforderliga skiktet nödvändigt att räkna den totala mängden av blandningen för arbete. konsumtion per kvadrat tillverkare mätaren indikerar vanligtvis föremål skikttjocklek av 1 mm eller 1 cm. För att beräkna flödeshastigheten skall multipliceras till önskad tjocklek och total yta, lägg sedan till 10% lager till gropar och andra smärre defekter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 2 = 4