Vilda druvor på balkongen: odlas ordentligt

Vilda druvor på balkongen: odlas ordentligt

Vilda druvor på balkongen: odlas ordentligt

Druvor odlade med egna händer kommer att ha den bästa smaken, eftersom den gjordes med kärlek. Många gillar att njuta av en massa vindruvor, som sitter hemma av TV: n. Men bara några vet att du kan äta dina egna druvor odlade i en lägenhet eller på en balkong. Tomten är dåligt lämpad för detta ändamål, eftersom väderförhållandena och avsaknaden av speciell mark förhindrar att denna mogna södra och värmekärliga växter växer mogna. Därefter talar vi inte om den industriella mängden druvor och inte ens om möjligheterna att skörda för vintern, men hela familjen kommer att kunna regalera med den produkt som odlas av sig själv.

Är det möjligt att odla druvor på balkongen

I närvaro av en minsta trädgårdsinventering, som är tillgänglig för alla älskare av sommarstugor och enkla färdigheter inom jordbruksteknik, kan du odla en utmärkt vinstockar hemma.

Vilda druvor på balkongen: odlas ordentligt

En av de mest populära sorterna för odling på balkongen är "Isabella"

Först och främst är det nödvändigt att välja frön för plantering, som inte är rädda av väderförhållandena i regionen och kommer att kunna bära frukt väl. På många områden i Ryssland är frön som Kish-mish, Lora, North och Taiga bäst lämpade. Dessa sorter är inte rädda för frost och andra klimatiska egenskaper i olika regioner. Om fröna som förvärvas från en fruktbärande, god vinstockar, kommer de att bli vana och kommer inte att bli väldigt sjuka.

Marken för plantering bör göras med egna händer från olika ingredienser, eftersom speciella föreningar för att odla druvor i butiker inte kan hittas.

För att förbereda jorden behöver du sand, humus och sågspån. Sand måste nödvändigtvis sparkas i en panna och blandas med humus i proportion en del av sanden i två delar humus. Marken för plantor bör vara lös och fuktig, och det är för jordens löshet att det är nödvändigt att lägga till sågspån.

Vilka trädgårdsredskap ska vara beredda att odla druvor på en flaska eller i en lägenhet.

  1. En förstoftare som kan köpas till ett litet pris, på vilken hårdvaruhandel som helst, eller du kan köpa ett vanligt munstycke med en spruta och använda en plastflaska mineralvatten som behållare.
  2. Bakpulver. Du kan använda barnens järnhake från en uppsättning för att leka i sanden eller en vanlig gammal gaffel.
  3. Sax.
  4. Liten flaska eller vattentank Många använder en behållare som är knuten till vissa typer av strykjärn eller plastkärl för mejeriprodukter.
  5. Krukor.

Vilda druvor på balkongen: odlas ordentligt

För att göra druvorna riktigt läckra är det värt att följa alla rekommendationer och regler

Med en minsta uppsättning medel för odling har bestämts, nu är det nödvändigt att förbereda frön och plantor för plantering.

Druvor på balkongen (video)

Framställning av planteringsmaterial

Beroende på önskan och möjligheterna börjar växande druvor med tre möjliga alternativ. Med hjälp av frön måste frön i detta fall vara ordentligt förberedd för plantering i marken. Plocka upp några goda druvor, den typ som kan rota i ett visst område, rensa frön från bären och skölj väl. Torka på tyg, sätt i en påse och sätt i kylskåpsdörren i ungefär en tredjedel av en månad, ta det igen och upprepa alla åtgärder först. I mitten av februari får frön från kylskåpet och lägg dem på en fuktig trasa eller servett och lägg dem på en varm plats i 4-5 dagar. Det är nödvändigt att ständigt kontrollera närvaron av fukt på en servett. Efter det att fröets första rötter är genomborrade kan marken slipas. Krukor på 3-5 liter krävs.

Vilda druvor på balkongen: odlas ordentligt

För odling av druvor är det bäst att använda ett badkar

Växande druvor från sticklingar är bekvämare, att köpa planteringsmaterial är nödvändigt under hösten när beskärning av vinstocken.

För att lagra stekarna måste du använda sågspån, som placeras i en väska med sticklingar och förvaras i kylskåpet. Två gånger en kvart sågspån ändras och de svarta stekarna avlägsnas. I februari är det nödvändigt att få planteringsmaterialet, klippa var och en i flera separata delar, dessutom är det övre skäret rakt och den nedre flätan och båda ligger bakom njurarna med 20-30 mm. Att förbereda dessa delar borde åtminstone vara tre njurar. De resulterande delarna blötläggs i smältvatten i två dagar. Därefter torka den på tyget.

Vilda druvor på balkongen: odlas ordentligt

Att köpa plantor är ett mycket riskabelt beslut: det är mycket bättre att använda steklingar

Plantor. Att köpa plantmaterial i form av plantor är mycket bekvämare innan de planteras i marken, men den här metoden liknar enbart köpet av en katt i en säck. Om de två första alternativen låter dig veta vilken typ av druvor som växer, kan plantorna vara av något slag och inte bosätta sig i ett obehagligt mellannivåklimat.

Vård av växten

Att odla en gröda på en balkong eller hemma kräver noggrann konstant vård, bevattning och utfodring.

Vilda druvor på balkongen: odlas ordentligt

Druvor planteras i slutet av vintern eller på våren

Vinstocken kräver ljus, så lägg krukorna med växten bara på solsidan.

Vattning med stark sol är mycket ofta, ibland till och med två gånger om dagen. En gång i tjugo dagar är det nödvändigt att mata druvorna med kvävegödselmedel. Den växande vinstocken kräver en ökning av mängden jord och druvorna måste transplanteras när de växer. Det är också värt att notera att det är nödvändigt att ordentligt avskurna överskjutande skott så att styrkan i växten går in i modningen av bär och inte för att öka grönheten. Den optimala storleken på skotten är 1,5 meter.

Druvor växer på balkongen

Oavsett odling av vinstocken var inte tortyr, bör du kvalitativt förbereda balkongen för temperaturregimen. Balkongen bör vara glaserad, isolerad på golvet och bottenväggarna.

Vilda druvor på balkongen: odlas ordentligt

Växa druvor bättre på en sluten balkong

Det bästa alternativet är att växa på en balkong som ligger på södra sidan, eftersom det finns mer ljus och värme. Balkongens sidofönster och fönstret till lägenheten bredvid vilka druvorna samlar styrka är täckta med reflekterande material, du kan använda en mycket tät aluminiumfolie som i vardagen används för olika recept.

Golvet på balkongen är isolerat med hjälp av värmeisoleringsmaterial som kan köpas på byggmarknaden eller i hårdvaruaffären. Medeltemperaturen på vintern på balkongen, där druvorna växer, bör inte falla under 10 grader.

Om våren är för kall, är det nödvändigt att i förväg oroa sig för belysningen och häng ett par lysrör på balkongen.

Det rekommenderas inte att överföra druvor från förkylningen för att värma, eftersom en kraftig temperaturförändring kommer att skada vinstocken, är det bättre att täcka behållarna med växten med ett vävt tygmaterial på mycket frostiga dagar. Polyeten i detta fall är kontraindicerat.

Fuktar jorden i krukor, där druvorna planteras, på vintern är det nödvändigt från sprutan, genom sprayning.

Maiden Druvor: balkong dekoration

Girländska druvor på balkongen, det här är mer en prydnad än en livsmedelsprodukt. Dessa druvsorter används inte för mat, och vinstocken används för dekorativa funktioner. Odlingen av vilda giriga druvor på balkongen är mycket lik den traditionella druvorna odlas.

Vilda druvor på balkongen: odlas ordentligt

Girländska druvor är lämpliga för lågt klimat, där det inte finns någon möjlighet att odla en annan druvsort

Maiden druvor kräver inte glasering av balkongen, så det kan bli en prydnad för någon, även en öppen balkong som vetter mot norra sidan. Krypta skott är fästa på balkons väggar och skenor och skapa en naturlig, grön terrass.

Maiden druvor är inte nyckfull, men kräver vattning och matning, på solsidan, vattning är mer riklig och frekvent.

Väl spridande skott kommer att kunna stänga balkongen från solens strålar och därmed skapa en levande mysig trädborr, där du kan fly från den brännande solen medan du njuter av ren luft.

Att odla en vinstock på en balkong är en mödosam uppgift, men i alla fall återbetalning. Antingen kommer det att bli en utsökt skörd av vackra bär, eller en mysig grön draperi på balkongen. Druvor kan odlas i en lägenhet, men överflöd av skott och konstant överföring av krukor är en mödosam ockupation, så de flesta skapar vingårdar på balkonger och loggier.

Fördelar med girlish druvor (video)

Erfaren trädgårdsmästare kommer inte att se de stora problemen i den här ockupationen och kommer att kunna njuta av frukterna av deras arbete och samla saftiga klaser av druvor. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 82 = 83