Årsagerne til udseendet i toilettet af duften af ​​kloakering

Årsagerne til udseendet i toilettet af duften af ​​kloakering

En ubehagelig lugt kan forekomme i ethvert rum, hvor der er et kloaksystem. Ofte er sådanne problemer i toiletterne, oftere - i badeværelser og køkkener. For at slippe af med uønsket smag, lejlighed beboere rigelige brug luftfriskere, rengøringsmidler og andre resultater af civilisationen, men de er kun for en kort tid til at maskere duften af ​​spildevand, uden at fjerne dens årsag.

Årsagerne til udseendet i toilettet af duften af ​​kloakering

For at forhindre en ubehagelig lugt samt store blokeringer er det nødvendigt at foretage forebyggende rengøring af rørledningen to gange om året.

Hvis toilettet lugter ubehageligt, er det nødvendigt at finde ud af duftenes oprindelse. Næsten altid årsagen er en funktionsfejl i kloakken.

Årsagerne til udseendet i toilettet af duften af ​​kloakering

Typer af afløb i toilettet.

Kilden til dårlig lugt i badeværelset kan være:

 • ukorrekt installation af kloaksystem
 • funktionsfejl ved driften af ​​den hydrauliske tætning
 • tilstedeværelsen af ​​lækager i kloakken
 • tilstopning af rør;
 • problemer med ventilation.

At fastslå den nøjagtige årsag til udseendet af en hæslig lugt fra toiletskålen, og kun specialisten kan fjerne det, så prøv ikke at løse dette problem uden hjælp udenfor. Når kilden til udseendet af en dårlig lugt i toilettet bliver kendt, vil det være nødvendigt at fjerne nedbrydningen. Hvis stankkilden er korrekt og rettidigt elimineret, kan det efter lang tid glemmes efter reparationer af ubehagelige lugte.

Forkert rørinstallation

Årsagerne til udseendet i toilettet af duften af ​​kloakering

Enheden af ​​en afløbstank.

Fejl i installationen af ​​kloakerør i listen over årsager til udseendet af en ubehagelig lugt i badeværelset besætter hovedstedet. Eliminere disse fejl er svært nok, for det er du nødt til at gøre meget mødt arbejde. Hvis stanken fra toilettet skyldes overtrædelser i overensstemmelse med byggekoder, skal ejerne af lejligheden installere en ny rørledning, hvilket vil medføre store ulemper og økonomisk affald.

Endnu flere vanskeligheder opstår, hvis det viser sig, at lugt fra spildevand kommer ind i lejligheden som følge af manglende overholdelse af den nødvendige hældning standarder under installationen af ​​rørene. På grund af dette, indholdet af toiletkummen, vaskes med vand, kan normalt ikke bevæge sig gennem rørene og stagnerer i kloaksystemet, der forårsager en uudholdelig lugt i toilettet. For at slippe af med det, vil udlejeren nødt til at gennemføre en fuldstændig afvikling af rør, andre måder at installere dem på det rigtige skævhed findes ikke.

Årsagerne til udseendet i toilettet af duften af ​​kloakering

Opførelse af toilettet: 1 - grenrør, 2 - skål, 3 - hydraulisk tætning, 4 - kloaknet, 5-udtag.

Nogle gange sker det
Årsagerne til udseendet i toilettet af duften af ​​kloakeringDuften af ​​kloakering i lokalet fremkommer på grund af en løs forbindelse af rør. Denne fejl elimineres meget lettere end tidligere. Hvis der er installeret støbejernsrør i kloaksystemet, skal deres ledninger genfortolkes på en ny måde. Og på leddene af plastrør sætte specielle forseglingsmanchetter.

Det anbefales ikke at løse problemerne i forbindelse med ukorrekt installation af spildevandet uafhængigt. Ring til dette formål specialister, da dette arbejde er meget ansvarlig og kun erfarne VVS kan gøre. Installering af røggasrør på egen hånd vil føre til nye problemer, blandt hvilke den dårlige duft fra toilettet ikke er værst.

Lugt forårsaget af en overtrædelse i vandforseglingens arbejde

Konstruktion af vandtætningen: 1 - bolt, 2 - dækning, 3-tå, 4-union møtrik.

Ofte kan der opstå ubehagelige smagsoplevelser på toilettet på grund af problemer med vandtætningen (sifonen). Vandtætningen er et glat buet rør fyldt med vand. Den er placeret under en VVS-armatur. Væsken i den forhindrer blanding af to tæt tilstødende gaskugler, som følge af, at spildevandslugt fra toilettet ikke kan komme ind i rummet. Hvis driften af ​​sifonen er brudt, siver den ubehagelige luft ud af rensningsrørene uhindret og fastgøres i toilettet.

Årsager til vandforseglingens svigt:

 1. Forøg lufttrykket i rørene bag sifonen. I disse tilfælde trænger lugten fra kloaksystemet ind i toilettet med et stænk af væske, støj eller næppe mærkbare luftbobler.
 2. Fyldning af spildevand med hele røret, hvorfor væsken i den hydrauliske tætning under påvirkning af udledt luft kommer ind i kloaksystemet. Manglen på vand i sifonen vil medføre, at den ubehagelige lugt trænger igennem fra rørledningen ind i lejligheden.

Spildevand kan helt fylde vandfældningen med tilstopning af kloakering. Den eneste vej ud i denne situation er at rense rørledningen med et specielt kabel. Hvis kloaksystemet er indrettet således, at rørene passerer gennem loftet eller stærkt afkølede områder, kan alvorlig frost forårsage isning af kommunikation, hvilket resulterer i tilstopning. For at justere sifonen skal der hældes flere spande af varmt vand i toilettet. Det vil smelte isen og spildevandet, og med den ubehagelige lugt vil du forlade din toilet. Afløb kan normalt ikke strømme ind i kloaksystemet og fylde vandforseglingen på grund af rørens lille diameter. For at eliminere dette problem skal ejerne af boligkvarteret vende sig til specialister og ændre rørene.

En tilstoppet sifon kan også blive synderen for lugtens udseende fra toilettet. Rester af fedt, hår og snavs sætter sig på væggene og bliver et glimrende miljø for multiplikation af bakterier, der forårsager stank. I dette tilfælde kan du slippe af med ubehagelige lugt fra toilettet selv, uden at ty til servicen fra vvs-installatører. Hjælp dig i denne "dukke" - en hjemmelavet enhed til rengøring af sifoner. Du kan klare det fra et tykt stof, sand og reb. Fra lærredet sy en taske, der kan gå frit ind på toilettet. Fyld posen med sand og stram tæt på toppen med et reb. Dukken er klar. Mens du holder enheden ved hjælp af rebet, sænk den i toileskålen og afløb vandet flere gange. Lad "dukken" så dybt som muligt komme ind i røret. Under vandets kraft renser den pålideligt vandfældningen pålideligt. Efter afslutningen af ​​arbejdet trækker du sandsækken ved reb og kasserer den. Han har allerede opfyldt sin mission.

Lille lækage i rør

Årsagerne til udseendet i toilettet af duften af ​​kloakeringDuften af ​​spildevand kan opstå på toilettet på grund af små lækager, som danner næppe bemærkelsesværdige puljer, men nogle gange kan det være helt usynligt. Da toiletens begrænsede rum ofte er fyldt med VVS-kommunikation, er det vanskeligt at identificere stedet for lækage. For at finde en svag sektion i rørledningen, arm dig selv med en lommelygte og tjek alle rørene, idet du lægger mest vægt på de steder, hvor de er forbundet. Nogle gange er en defekt angivet ved dannelsen på kommunikationsoverfladen af ​​en lille akkumulering af fugtdråber. For at slippe af med en dårlig lugt skal lejagestedet være forseglet eller helt erstattet med et rør af ringe kvalitet. For at lejene i badeværelset skal være så lave som muligt, udfør følgende forebyggende foranstaltninger:

 • Brug i din lejlighed rør og sanitære faciliteter af kun den højeste kvalitet;
 • rettidig udføre vandtætning af gulv og vægge i toilettet;
 • Når du installerer rørledningen, skal du sørge for, at leddene på den holdes så små som muligt.
 • Installér ikke VVS-kommunikation i vanskelige områder.

Tætning af spildevand og ventilation

Ordning for eliminering af blokering ved hjælp af et stempel og et VVS-kabel.

Stanken fra toiletskålen indikerer ofte tilstopning af kloaksystemet. Mest af alt er dette problem kendt for beboere i de første etager af lejlighedsbygninger. Den eneste vej ud af denne ubehagelige situation er at rense rørledningen. Du kan rense kloakerørene ved to metoder: kemisk (enklere) og mekanisk. Til kemisk rengøring anvendes færdigvarer, der sælges i husholdningsindustrien. Oftest skal de bare hældes på toilettet og ikke bruge det i flere timer. Imidlertid kan kemiske agenser ikke rense alle former for blokeringer. Den mekaniske bortskaffelse af rørforurening indebærer anvendelse af specielle kabler eller støddæmpere. Men når tilstopningen i kloakken er meget stærk, bør du ikke forsøge at håndtere det selv, men ty til hjælp fra fagfolk.

Forurening af kloakering kan forhindres, hvis hovedreglerne for dens drift overholdes:

 1. Spild ikke tykt papir, mad, filler, snavs på toilettet, hæld ikke kemikalier og fedtbaserede løsninger ind på toilettet. Brug af kloakering til andre formål er den mest almindelige årsag til rørblokering.
 2. Brug beskyttelsesgaller, som forhindrer rensning af affald i kloaksystemet.

En ubehagelig lugt på toilettet kan forekomme ikke kun på grund af problemer med rørene. Det kan indikere en funktionsfejl i ventilationen. Tilstedeværelsen af ​​ventilation af lokaler er en forudsætning for bygninger udstyret med rindende vand og sanitet. I moderne multi-etagers huse er der installeret et ventilationssystem, der arbejder på naturlig udkast. Hvis du føler en ubehagelig lugt på toilettet, og du ikke kan identificere problemer med rørledningen, skal du kontrollere ventilationen i din lejlighed. Bring et ark papir til ventilationsristen. Et normalt fungerende system vil straks tiltrække det. Hvis papiret falder, betyder det, at problemet med dårlig lugt i toilettet - tilstopper ventilationskanalerne. Rengør dem ikke selv. Oplad løsningen af ​​dette problem til specialister, hvis arsenal har alt det nødvendige udstyr til dette formål.

Udseendet af en dårlig lugt fra toilettet er en test af en funktionsfejl i kloak- eller ventilationssystemet. Bestem årsagen til dens udseende, og derefter træffe foranstaltninger for at fjerne fejlen. Glem ikke at reparere rørledningen i tide. Og så vil ubehagelige lugte forsvinde fra dit hjem for evigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 1 = 2