Dækker badet med flydende akryl: Vi genopretter badet med egne hænder

Dækker badet med flydende akryl: Vi genopretter badet med egne hænder

Dækker badet med flydende akryl: Vi genopretter badet med egne hænder

Under drift slides hvert stykke møbel ud, gradvist erhverver mere og mere skade. Og badet er ikke en undtagelse. Over tid slides overtrækket ud, hvilket ikke blot påvirker udseendet, men også egenskaberne ved dette produkt. Badstatusen påvirkes dog ikke kun af tid, men også af forskellige andre forhold, f.eks. Materiale- og driftsforhold.

Mange mennesker har flere gange spurgt hvordan man bringer det gamle bad til et uberørt udseende. Du kan simpelthen erstatte produktet, men i dette tilfælde skal du stå over for mange mulige problemer. Det er ofte nok, når man udskifter et badeværelse, er det nødvendigt at erstatte badeværelset og udsmykningen helt, og det vil helt sikkert medføre store økonomiske omkostninger.

Dækker badet med flydende akryl: Vi genopretter badet med egne hænder

For at undgå vanskeligheder er der i dag flere moderne teknologier til fornyelse af badeværelset. De mest almindelige teknologier er liner "badeværelse i badeværelset" og anvendelsen af ​​en ny emaljebelægning. For at anvende en ny belægning på badeværelset, anvendes flydende akryl, hvilket er hvorfor teknologien blev kaldt "restaurering af badeværelset med flydende akryl." For at udføre restaureringen af ​​badeværelset af denne teknologi skal du have akryl emalje.

Dækker badet med flydende akryl: Vi genopretter badet med egne hænder

Materielle fordele

I sammenligning med andre materialer, der anvendes til restaurering af badeværelsesbelægningen, har acryl en række fordele. Lad os se nærmere på dem.

 • Høj slidstyrke og holdbarhed. Akrylbelægningen af ​​badet er i stand til at forblive i drift i op til femten år. Analoger af dette dækning kan ikke vare så længe.
 • Næsten ingen lugt. Flydende akryl har næsten ingen lugt. Denne egenskab af denne belægning giver dig mulighed for at udføre arbejdet med restaurering af badeværelset, uden at bruge midlerne til at beskytte luftvejene.
 • Ensartet blanding af stoffet. Under blanding basen og hærdningsmidlet, som er bestanddele af den flydende acryl, er homogen masse opnås, som undgår den ujævne overflade belægning, er, når der anvendes analoger af flydende akryl.
 • Fravær af pletter under brug. Processen med at betjene badeværelset efter restaurering vil ikke ledsages af udseendet af pletter på overfladen.
 • Høj homogenitet af materialet. Denne egenskab undgår indblæsning af luft og udseendet af bobler i det stadig ikke hærdet til enden af ​​emaljen. På grund af dette reduceres antallet af værktøjer til genopretning, og en ensartet blank belægning garanteres.
 • Kort tørretid. I gennemsnit hærder flydende akryl i seksogtredive timer, hvilket giver en ensartet glat belægning. Ved anvendelse af analoger med en kortere tørretid kan udseendet af defekte belægningsområder forekomme.

Dækker badet med flydende akryl: Vi genopretter badet med egne hænder

Dækker badet med flydende akryl: Vi genopretter badet med egne hænder

Restaureringsteknologi

Ved brug af flydende akryl til restaurering af belægningsbadet kræver ikke meget tid, indsats og penge. Til dato er et flydende bad med brug af flydende akryl ret billigt og effektiv teknologi til fornyelse af badets overfladekarakteristik.

Emalje ansøgningsmetode - det er økonomisk, ved anvendelse er en stor mængde af indledende materiale ikke udnyttet. Derudover viser den resulterende belægning større modstand over for reaktive stoffer, som aggressivt kan påvirke den fornyede overflade.

Dækker badet med flydende akryl: Vi genopretter badet med egne hænder

Teknologien består i, at materialet påføres i bulk efter foreløbig forberedelse af badoverfladen. Processen kan udføres uafhængigt og bruger et minimum af midler og tid, hvilket skyldes populariteten af ​​denne teknologi.

Arbejdsstadier med selvhældende restaurering

Restaurering af badet i bulk ved hjælp af flydende akryl kan gøres uafhængigt. Men for at dette skal ske, er det nødvendigt at følge en klar rækkefølge af trin.

Nødvendige redskaber til arbejde:

 • respirator
 • spatel
 • svampe
 • handsker
 • en boremaskine eller en mølle med en spiral dyse.

Arbejdsfaser:

 • Overfladebehandling. Før du anvender akryl, er det nødvendigt at forberede den originale overflade. For at gøre dette skal du først fjerne det gamle cover. Bruges til dette, slibesten, en boremaskine eller en slibemaskine med en sprængdyse. Når den gamle coating er helt fjernet, og de resterende partikler vaskes væk med varmt vand, skal overfladen affedtes. Forberedelserne afsluttes med et sæt varmt vand i badeværelset i ca. 10 minutter.
 • Fremstilling af akryl. Flydende akryl, der anvendes til badets restaurering, fremstilles ved at blande basen og hærderen, som leveres i sættet. For at gøre en klar til brugsopløsning er det nødvendigt at blande ingredienserne grundigt i overensstemmelse med instruktionerne og omrøre dem til et mælkeagtigt hvidt homogent massestadium.
 • Anvendelse af blandingen. Når opløsningen er klar til brug, skal den gradvist hældes i badeværelset og dække hele overfladen. I dette tilfælde er det nødvendigt at starte fra de øvre dele af badet, der passerer langs omkredsen. Der skal lægges særlig vægt på bunden - det skal være tydeligt dannet, inden materialet hærder. Korrektion af overfladen udføres med en gummispatel, og eventuelt overskydende akryl kan vaskes i afløbshullet.

Dækker badet med flydende akryl: Vi genopretter badet med egne hænder

Se den følgende video, hvor du i detaljer vil se hele processen med at belægge badet med flydende akryl.

Hvordan laver man en blanding?

Som allerede nævnt ovenfor opnås badbelægningsblandingen ved at blande to komponenter. Indledningsvis skal blandes grundigt grundlag, som er en acrylisk halvfabrikata, og efter gradvis tilsætning dertil den anden komponent - en hærder, mens grundig omrøring til opnåelse af en homogen masse, for at sikre en jævn belægning af badoverfladen.

Bemærk, at en dårligt blandet løsning ikke kun kan dække overfladen med et inhomogent lag, men også negativt påvirke ydeevnen af ​​den resulterende acrylbelægning af badet.

Om nødvendigt giver en blanding af en bestemt farve efter opnåelse af en homogen masse flydende akryl, farve tilsættes. Mængden af ​​farve afhænger af, hvor mættet skyggen du ønsker at få som følge af dækning.

Dækker badet med flydende akryl: Vi genopretter badet med egne hænder

Når blandingen er modtaget, skal den modstå en vis tid, som afhænger af temperaturen i badeværelset. For eksempel, hvis temperaturen i rummet overstiger 30 grader, kan blandingen påføres efter fem til syv minutter, og ved en temperatur på 20 grader er holdetiden 15-20 minutter. Efter ældning kan du anvende blandingen på den forberedte overflade på badeværelset.

Forbrug af tid og materialer

Materialer til restaurering af badeværelset forbruges i forhold til størrelsen på badeværelset. For eksempel kræver en badeværelseslængde på en og en halv meter 3,5 kg materiale, og til restaurering af et bad 1,7 meter lang vil det tage 4 kg akryl.

I gennemsnit tager denne procedure to til fire timer under hensyntagen til den forberedende forberedelse af overfladen. Processen med at anvende væske akryl på badeværelset tager højst en time, resten af ​​tiden vil blive optaget af forberedende procedurer (rengøring og affedtning af badet).

Dækker badet med flydende akryl: Vi genopretter badet med egne hænder

Overholdelse af sikkerhedsforanstaltninger

Under arbejdet med restaurering af badeværelset er det nødvendigt at overholde sikkerhedsforanstaltningerne. For eksempel, når du forbereder overfladen til restaurering, er det nødvendigt at beskytte luftveje og hænder ved brug af åndedrætsværn og handsker. Ved anvendelse af blandingen på badeværelset kan der også bruges en åndedrætsværn.

Tips til restaurering af bad ved at fylde teknologi

Ved brug af flydende akryl til toiletgendannelse skal du sørge for at arbejdsfladen rengøres, affedtes og tørres. Dette gælder ikke kun badet selv, men også til fliser eller anden overflade, der kan være mellem badeværelset og væggen.

Desuden skal overfladen være så vandret som muligt, hvis der er behov for at dække med en blanding og en del af væggen. For at fjerne fliser af cement, kan du bruge en ny tør svamp eller et stykke skum.

Dækker badet med flydende akryl: Vi genopretter badet med egne hænder

Ved tørring af overfladen er det bedst at bruge en konventionel hårtørrer, ikke en bygnings tørretumbler. Det vil være sikrere for dig og give bedre betingelser for restaurering. Det anbefales også at forme gulvet rundt på badeværelset med aviser eller PVC-lim, da det er muligt at forurene gulvfladen under drift. Vertikale dele af væggene, der er i kontakt med overfladen, er beskyttet mod forurening - med et maletape.

Dækker badet med flydende akryl: Vi genopretter badet med egne hænder

Det anbefales ikke at fortynde blandingen for at emalje badet med andre kemikalier, f.eks. Et opløsningsmiddel. Det resulterende lag bliver tyndt og undermindret, hvilket vil reducere ydelsen af ​​den resulterende badebelægning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

9 + = 13