Flise på toilettet: regler for god reparation af badeværelset

Flise på toilettet: regler for god reparation af badeværelset

Flise på toilettet er designet til at give sanitære hygiejne niveau. Hvis andre former for dekoration vinder popularitet i et separat badeværelse, er toilettet i de fleste tilfælde forbliver keramiske, som det var årtier siden. Det ser ud til at med sådan spredning er der intet svært at sætte fliser, men mange dygtige ejere er ivrige efter at gøre arbejdet selv for at spare økonomi. Resultatet kan komme ud ganske værdigt, hvis du først forstår hvordan det er gjort.

Flise på toilettet: regler for god reparation af badeværelset

Grundlæggende valgregler

Det ser kun ud til, at hele flisen er den samme og adskiller sig kun i farve, faktisk er flisen holdbar så meget som den var omhyggeligt udvalgt. Korrekt vælge finishen - det betyder allerede halvt for at sikre kvaliteten af ​​reparationen. Det er nok at overholde nogle få enkle tips, der kan hjælpe med at ikke begå en fejl:

 1. Fliser til toilettet (og andre værelser) er opdelt i gulv og væg. Forskellige markeringer er ikke kun opfundet: Hvis gulvet har stor styrke og vægt til at modstå daglige belastninger, så er væggen mere dekorativ, men billigere. Prøv at sætte dem omvendt, og på gulvet vil møblene hurtigt knække og fra væggene - falde af.
 2. Mange ejere af lokalerne sparer ikke penge, der ønsker at få det bedste. Nogle gange er det ikke nødvendigt - der er byggematerialer designet til udendørs brug (herunder frost) eller i overfyldte steder. Overbetaling for dette for en almindelig lejlighed er uhensigtsmæssig.
 3. Fliser har en ubehagelig ejendom - ophører pludselig under arbejdsprocessen. For at undgå denne situation skal du på forhånd beregne, hvor meget materiale der skal gå til gulv og vægge. Tag med en margen på mellem 10-20% - den keramiske finish er nemt beskadiget på vejen og kan smuldre, når den skæres.

Hvordan kan du kombinere farver korrekt?

Ved første øjekast er det slet ikke svært at vælge farven på fliserne på toilettet - det er nok at give preference til den skygge, du kunne lide, og det er alt sammen. Dette er en forkert tilgang, fordi reparationen vil vare i mere end et årti, og hele denne tid vil minde ejeren af ​​hans latterlige hast. Almindeligt badeværelse kan blive til et mesterværk, hvis du vælger den rigtige finish til den. Ofte er det lavet to-tone, og den rigtige kombination virker mirakler, så du kan skjule selv bygherrernes mangler.

Sort og hvid

Denne kombination af fliser på toilettet kaldes klassisk - det krusler ikke og fanger med sin enkelhed. Andel skal vælges ud fra størrelsen på rummet - sort visuelt reducere området, så for meget stramme værelser er denne mulighed ikke egnet, men for for rummelig vil det bare være. Bundene er normalt gjort svarte til støtteens psykologiske pålidelighed, og toppen er tværtimod lysere, så den giver en følelse af frihed. Efterbehandling kan og blandes, men undgå overdreven kaos, ellers vil væggene virke buede.

Flise på toilettet: regler for god reparation af badeværelset

Lyse farver

Flise til toilettet skrigende farver er meget mindre almindeligt, men sort / hvid er ikke en dom. At nægte fra sort / hvid skala er der almindeligvis præference på pastellfarver, men der er en ansøgning om ekspressive toner - sandt, kun under forudsætning af at der er meget hvidt rundt. I dette tilfælde spiller den lyse flise på toilettet rollen som en accent, kun en af ​​detaljerne.

Stacking, der er i stand til visuelt at ændre rummet

Ved at lægge fliserne på toilettet bør man tænke sig selv før de starter direkte. Der er små tricks, som du kan opnå en fuldstændig omdannelse af plads til, og respektløse kan kun forværre. Så hvad er den bedste måde at fortsætte?

 1. Flise til toilettet er som regel rektangulær i form, og dette kan afspilles. Læg det lige, med strenge linjer, og flisen "strækker" den side, som den rører ved den smalle del. Diagonal styling kan yderligere forøge rummet.

  Flise på toilettet: regler for god reparation af badeværelset

  Afhængigt af hvordan pladen blev lagt, kan du visuelt udvide rummet, strække den ene eller den anden side eller hæve loftet

 2. Hvis væggene er lavet med talrige konstruktionsfejl, har ujævnheder og andre fejl, kan du forsøge at rette op på situationen ved at bruge ujævnt farvede fliser på toilettet. Observatøren vil tro at dette mønster skaber en let krumningsvirkning.
 3. Til loftet er ikke "knust", du kan prøve at hæve det lidt ved rent kunstneriske metoder. En god måde er at bruge dekorative elementer på øjenhøjde, fordi en persons bevidsthed opfatter et vertikalt opdelt rum som består af lige dele. En anden metode er at bruge smalle lodrette skillelinjer. Endelig giver den lodrette orientering af fliserne på toilettet mulighed for at udvide højden.

  Flise på toilettet: regler for god reparation af badeværelset

  Hæv loftet i toilettet kan anvendes lodrette strimler eller fliser med lodret orientering

 4. Måder at udvide det smalle rum og endnu mere. Den første er at anvende en mosaik eller lige så lille en flise som muligt. En god løsning vil være en kold farve. Derudover vil forskellige smalle dekorative ornamenter under loftet i lyse farver være meget praktisk. Vil bidrage til udvidelsen af ​​rummet og overfladen af ​​glatte overflader.

Sådan fliser du toilettet selv?

Lav flisen på toilettet med egne hænder er en tidskrævende og tidskrævende opgave, men på den måde kan du spare mange penge. Det første, der er nødvendigt, er at forstå klart hvad og i hvilken rækkefølge der skal udføres, og vigtigst hvordan, og først derefter fortsætte med at udføre.

Flise på toilettet: regler for god reparation af badeværelset

Først og fremmest skal du forberede væggene og gulvet. Først fjerner man enhver gammel finish - det gælder også for hvidvask eller gips. Læg fliserne på toilettet kun på et nyt underlag, fordi gamle og brugte kan ikke stå på noget tidspunkt. Vægernes ideelle fladhed er ikke så vigtig som ved gulvet, men det vil være bedre at både niveauere, og for gulvet er der cementcement, til vægge gælder shpaklevku. Inden limning af fliserne skal alle overflader rengøres, tørres og dækkes med et primerlag.

Start installationen af ​​fliser i toilettet med egne hænder skal være væk fra gulvet. Uanset om der er toilet på værelset under reparation, starter stiften fra døren - så skæres pladerne bagved VVS. Den særlige kompleksitet ligger i at omgå det allerede installerede toilet, fordi skærefliser er generelt en delikat substans. Det anbefales også at overvåge gulvniveauet.

Flise på toilettet: regler for god reparation af badeværelset

At lægge fliser på væggene kan begynde fra gulvet, hvis det allerede har en flise, og fra anden række, hvis gulvet endnu ikke er lavet

Væggene har deres egne vanskeligheder. Fliserne på toilettet limes ofte til væggene, der begynder fra gulvet - teoretisk set er det selv, det vil sige flisen i første række sættes på den, som den var. Muren er normalt større end gulvet, så her skal niveauet bruges specielt ofte. Lim først sidevæggene, og fortsæt til installationen af ​​fliser på siden af ​​døren. Her udføres proceduren i omvendt-fra top til bund.

Det er vigtigt, at de vandrette sømme over døren falder sammen med lignende sømme på sidevæggene.

I den sidste tur fjernes væggen bag VVS - der kan du lim både fra midten til siderne og fra hjørnet for at skjule tråden bag stigrøret.

Hvad mere kan jeg afslutte toilettet?

Fliser til toiletrummet er ikke den eneste løsning - bortset fra det er der også alternative muligheder. Mange, der er blevet bekendt med vanskelighederne med limning af fliser, er klar til at opgive det til fordel for nogle andre, nemmere at installere materiale. I retfærdighed, lad os kort overveje dem:

 • PVC paneler er berømte for deres lave omkostninger, æstetisk niveau og hastighed på installationen, som let kan udføres med egne hænder.
 • Paneler MDF - ikke en mulighed for dem, der ønsker at spare, men ideen til æstetikere, der ønsker at skille sig ud og slå folk rundt om i badeværelset, lavet i naturlig træagtig stil.
 • Baggrunde - måske den billigste udvej, men du kan ikke gemme i dette tilfælde, fordi du har brug for fugttætte og holdbare. Et godt udvalg af design og nem installation og demontering.

Flise på toilettet: regler for god reparation af badeværelset

Flise betragtes som den mest praktiske og holdbare mulighed for at afslutte toilettet, men andre løsninger er mulige, for eksempel tapeter, MDF og PVC paneler og endda dekorative gips

Sandt nok handler alle disse ideer kun om væggene, men for køn er det svært at opfinde andet end keramik. Glem ikke at ved udsmykning af vægge har den mange uerstattelige kvaliteter - for eksempel maksimal holdbarhed, der når flere årtier, økologisk kompatibilitet og hygiejne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 41 = 47