Forklæde til køkken fra plastik med egne hænder

Forklæde til køkken fra plastik med egne hænder

Forklæde til køkken fra plastik med egne hænder

Tænk over alle nuancer i køkkenet, du skal overveje en masse: køkken møbler, husholdningsapparater, væg og gulvbelægninger. Du bør også ikke glemme en så lille detalje som et forklæde til køkkenet. Denne enhed hjælper med at holde køkkenindretningen i sin oprindelige form og beskytter overfladen mod fedt og sprøjt. Tidligere var den eneste sande løsning brugen af ​​fliser nær arbejdsflader. Nu tilbyder det moderne marked os mange materialer til at skabe et køkkenforklæde. En af de mest optimale er plastik.

Krav til forklædningen til køkkenet

For at køkkenforkladen, der er lavet for hånd, skal udføre alle de opgaver, der er tildelt det godt, skal det opfylde alle følgende krav:

 1. Han har brug for at beskytte vægge godt af alle negative påvirkninger: fra snavs, fedt, vand og støv.
 2. Materialet, hvorfra forklædningen er lavet, må tåle vask med ethvert husholdningsopvaskemiddel.
 3. Og selvfølgelig bør køkkenforkladen være i harmoni med væggene, køkkenmøblerne, apparaterne. Det skal udføres i samme stil som hele køkkenet.

Fordele ved forklæde fra plast

Beskyttende belægning af plast har mange fordele:

 1. Plastik - dette er et ubegrænset plads til dine designideer. Dette materiale giver dig mulighed for at gennemføre ideer. Takket være muligheden for fotoudskrivning kan du søge på plastbelægning, for eksempel udseendet af din yndlingsby, et smukt landskab eller et geometrisk mønster. Derudover kan du vælge et enkelt gennemsigtigt plastforklæde og sætte det under baggrundslyset. Dette vil give køkkenet en fantastisk udsigt!
 2. Plastik er fuldstændig fugtfast. Dette er meget vigtigt, fordi han bliver nødt til konstant at kontakte vand.
 3. Omsorg for et plastikforklæde er ekstremt enkelt. Du kan bruge nogle af dine sædvanlige rengøringsmidler.
 4. Dette materiale er blød nok, så det er ikke svært at skære åbninger i det, for eksempel at installere stikkontakten.
 5. Vægten af ​​plastforkladen er meget lille. Det vil ikke skabe en stor belastning på væggen.
 6. Hvis du keder dig med den valgmulighed, du har valgt, og du vil opdatere udseendet af rummet, kan du nemt skifte beskyttelsescoatingen til en ny uden nogen særlig pris, fordi prisen på et sådant produkt ikke er højt.

Forklæde til køkken fra plastik med egne hænder

Valg af den rigtige mulighed

Køb en beskyttende belægning af plast er meget enkel. Enhver byggeværk er klar til at give dig mange muligheder. Alle er paneler lavet af polyvinylchlorid. De er opdelt i grupper afhængigt af produktets størrelse.

Plastforing er lavet af et enkeltfarvet materiale. Dens længde er 3 m, og bredden varierer mellem 10 og 12,5 cm. En mere almindelig mulighed er et plastpanel. Dens længde er også 3 m, og bredden er 15-50 cm, selv om paneler normalt findes 3 m ved 25 cm. Brug af panelet er mere bekvemt, fordi det ikke vil have sådanne sømme, når du monterer flere foringer. Plastpladens bredde er 0,8-2,03 m, dens længde er 1,5-4,5 m. Også arkene er forskellige i bredde, inden for intervallet 1-30 mm.

Forklæde til køkken fra plastik med egne hænder

Første installationsmulighed

Hvis du bliver en glad ejer af et køkken med ens vægge, vil du ikke være i stand til at installere et forklæde med egne hænder, fordi det bare kan limes på. Det er meget vigtigt at rense væggen grundigt, inden du starter proceduren: Fjern al gammel maling, primet overfladen (det er bedre at bruge en grundopløsning af dyb penetration) ved hjælp af gipsgips til at fylde alle revner i revnerne. Efter dette er det nødvendigt at dække hele væggen med gips til indvendig arbejde og igen primet.

Når de forberedende procedurer er færdige, skal der påføres et specielt monteringslim på indersiden af ​​beskyttelsescoatet. Limen skal påføres både rundt om forkanten og i hele området. Afstanden mellem klæbestrimlerne må ikke overstige 15 cm. Efter påføring af monteringslimmen skal du sætte forklædet på væggen og fastgøre det med afstandsstykker. Dette er nok til at beskytte beskyttelsescoatet, men hvis du stadig ikke stoler på limen 100%, skal du sætte forklædet i hjørnerne med skruer.

Forklæde til køkken fra plastik med egne hænder

Den anden variant af installationen

Desværre kan de fleste køkkenvægge ikke prale af jævne overflader, så du må ty til mere komplekse monteringsmuligheder. Så forbered de følgende værktøjer på forhånd:

 1. Puncher.
 2. Skruetrækker.
 3. Niveauet.
 4. Roulette, blyant.
 5. Hæftemaskine med hæfteklammer.
 6. Metal profil eller stænger.
 7. Dowels, selvdrejende skruer.
 8. Suspensioner.
 9. Plastpaneler.

Først skal du rette suspensionerne og installere den nederste profil (eller bar) på dem. Det skal være lidt under niveauet af bordpladen. Fra den nederste profil op måler du forkortelsens bredde og indstiller den øverste profil eller stang. Mellem midterprofilen skal du indstille mellemprofilen. Dette vil give designet større pålidelighed.

På den forberedte overflade skal du bruge en hæftemaskine med hæfteklammer eller en skruetrækker til at montere plastpaneler. For at sikre, at skruenes skruer ikke er iøjnefaldende, kan de maskeres ved hjælp af specielle hatte, der er valgt til forklædningens farve eller skjult bag køkkenet. Bemærk at det er meget nemmere at installere et solidt panel, men hvis dit forklæde består af flere dele, så er det ikke noget problem. Før du starter, skal du forbinde dem ved hjælp af lamellerne.

Som du kan se, selv med komplekse indledende data, er det ret nemt at installere et forklæde til køkkenet med dine egne hænder. Til dette er der ikke brug for specielle værktøjer, da der er praktisk talt hver perforator eller skruetrækker. Med hensyn til tid tager denne installation dig et par timer. Derudover vil selvinstallation hjælpe dig med at spare penge.

Vedligeholdelsesanvisninger

Som nævnt ovenfor kræver beskyttelsesdækslet til køkkenet af plast ikke nogen kompliceret vedligeholdelse. Den eneste lille ulempe ved plastik er, at den kan ridses, så gnid ikke belægningen med en metalbørste ved rengøring. Brug en simpel svamp eller en blød klud til dette formål. Brug heller ikke slibende rengøringsmidler. Dette er især vigtigt, hvis du har valgt uigennemsigtig plastik. Sådanne vaskemidler kan slette mønsteret.

På trods af at plastpladerne kan modstå temperaturets ekstremer, er det ikke værd at bruge en åben ild meget tæt på dem. Under indflydelse af ild kan plasten falme og ændre dets udseende. Og selvfølgelig, pas på, at dine børn ikke beslutter at spille med panelerne. Sådanne paneler er ret bløde. En simpel kuglepen med et højt tryk kan efterlade en punktering på forkladen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

65 + = 74