Gardiner-skillevægge til værelser som en måde at zoning på

Gardiner-skillevægge til værelser som en måde at zoning på

Skillevæggen i rummet har fundet anvendelse i det indre af huse og lejligheder langt nok. Denne metode blev brugt af vores bedstemødre, i dag er forskellige varianter af partitioner ved at blive mere populære i et nyt design, der svarer til det moderne design.

Gardiner-skillevægge til værelser som en måde at zoning på

Curtain vægge

Særligt passende gardiner skillevægge i studielejligheden, hvor der ikke er nogen klar afgrænsning af stuen, arbejds- og soveområdet. Derudover bruges elegante stofgardiner til at skabe en hyggelig alkove over sengen og fremhæver legepladsen i børnenes værelse. Også partitionerne er organiske i soveværelserne, hvor der er flere tekstilelementer og former. Stoffet kan bruges til at dekorere det indbyggede skab eller garderobeskabet og erstatte skydedørene.

Varianter af gardiner-skillevægge

Gardiner-skillevægge til værelser som en måde at zoning på

Afhængig af designfunktionerne udfører skillevæggen mellem værelserne eller i samme rum:

 • Korpus. Et træk ved sådanne modeller er tilstedeværelsen af ​​en stiv ramme med en tæt strakt stofklæde i form af en integreret eller sektioneret struktur;
 • Suspenderet. Udadtil ligner sådanne modeller klassiske vinduesgardiner. Et træk ved designet er hængning af stofplader på en speciel cornice.

Desuden er skillevægge fra gardinerne opdelt efter type udførelse som følger:

normal

Gardiner-skillevægge til værelser som en måde at zoning på

Traditionel gardinvæg på værelset - dette er en stofklæde, der hænger på en snor eller en klassisk cornice. Hvis det sovende område er indhegnet, gives der fortrinsvis et tæt tungt stof, der effektivt erstatter den manglende væg. I en sådan udførelsesform komplementeres gardinet med en cornice af den passende type og anbringer fastgørelseselementet under selve loftet. Tunge stofstoffer ser særlig harmonisk ud i kombination med en stor ring, der er udstyret med store hjørner, hvilket udelukker septumets aftagning med tiden. Hvis skillevæggen i gardinerummet kun udfører en dekorativ funktion, kan du vælge en gennemskinnelig lysoverlapning i kombination med en tynd gardin-streng.

tråd

Gardiner-skillevægge til værelser som en måde at zoning på

Sådanne modeller af gardiner-afgrænsning gælder, når det er nødvendigt at allokere ikke hele åbningsrummet, men kun en vis del af den på den ene side, således at interlacingbånd ikke forstyrrer fri bevægelighed for lejligheden. Et trådagtigt gennemskinneligt skillevæg bryder ikke rummets synlighed, men trækker effektivt funktionelle områder, når det er nødvendigt at tildele arbejdsplads eller skille barnets seng og forældres hvilested i soveværelset.

Gardiner-skillevægge til værelser som en måde at zoning på

tråd

Den indlysende fordel ved trådgardiner er tilvejebringelsen af ​​højkvalitets ventilation af rummet.

Ruller

Sådanne gardiner til skillevægge af rummet er en af ​​de mest bekvemme muligheder. Gardiner på ruller bliver praktisk og effektiv maskering til et spisekammer eller en bestemt del af korridoren, som du skal skjule fra nysgerrige øjne, bruges til at skelne mellem et stort rum. Zoning plads på denne måde, er det muligt at få ikke kun en smuk, men også et bekvemt dekorativt element. Særligt interessant er den rulleudstyrede skillevæg af PVC-stof, som er kendetegnet ved let rengøring og modstand mod lugtabsorption. Denne løsning anbefales til differentiering af arbejds- og spisepladser i køkkenet.

Gardiner-skillevægge til værelser som en måde at zoning på

skærm

Denne skillevæg for rummet skelnes af tilstedeværelsen af ​​en stiv ramme. Skærmen kan være enkelt-skærm, fleksibel eller foldet. I det første tilfælde er der kun brug for to støtteben, og i sidstnævnte tilfælde yderligere ben og tilbehør i form af løkker til foldning af strukturen. Særligt interessant er fleksible skærme, der er lavet i form af en enkelt væg, bøjning i den rigtige retning og let foldes ind i en mindste besættelsesrulle.

Gardiner-skillevægge til værelser som en måde at zoning på

skærm

Traditionel gardin-skærm fremstilles nemt med egne hænder. Det vigtigste er at måle parametrene på slagtekroppen, stoffets længde og bredde korrekt.

Funktioner i brug

For at designe septumet så æstetisk og harmonisk, skal du overveje følgende nuancer:

 1. Det valgte stof skal have en form, der danner jævne folder, ellers vil der være en følelse af uklarhed.
 2. Hvis åbningen eller et bestemt område er dekoreret med en stofklæde, skal du vælge længden på gulvet og lukke rummet helt lodret.
 3. Samtidig kan to typer draperier anvendes, vedhæfte et lysgardin og tæt gardinstof til gardinskinnen. Sådanne varianter af skillevægge i rummet gør det muligt altid at anvende gennemskinnelige gardiner som dekorativt element og dække fuldstændigt den valgte zone, når det er nødvendigt.

Gardiner-skillevægge til værelser som en måde at zoning på

Med det rigtige valg af varianten giver fordelingen af ​​rummet i form af en stofklud følgende fordele:

 • Maksimal opbevaring af plads i modsætning til fulde døre, muligheden for at udvide funktionsområdet;
 • Nem installation uden snavset besværligt arbejde;
 • Hurtig udskiftning af partitionen, når du ændrer situationen i rummet
 • Et ekstra tekstilelement skaber en romantisk stemning, der giver lethed til interiøret.

Gardiner-skillevægge til værelser som en måde at zoning på

Dekorativt element

Sådan laver du en gardin-partition

Planlægger at lave en partition i rummet, du skal nøje overveje det fremtidige design, bestemme dets type, materiale, givet kravene til et sådant element af situationen.

Valg af cornice

Fastgørelse af gardiner kan laves af loftet takkanten, der er udstyret med specielle ruller til fastgørelse af stoffet. Cornice er fastgjort direkte til loftet.

Når du vælger strygere til fastsættelse af stoffet, skal du nøje overveje valg af materiale, undtagen tunge klæder.

Rammen til skillevæggen eller rullestrukturen kan laves uafhængigt uden særlig indsats, hvis følgende anbefalinger tages i betragtning:

Gardiner-skillevægge til værelser som en måde at zoning på

 • Ved konstruktionen af ​​rammen skal der anvendes tynde stænger og tyngre nedre stænger. Stængerne er fastgjort omkring perimeteren for at danne en ramme, der forstærker strukturen med flere tværstænger;
 • Stofskillevægge i rummet trækkes på rammen, fastgør materialet med en hæftemaskine og metalbeslag til møbler. For en tæt strækning tages stoffet med en margen.

Valg af materiale

Lav en partition i rummet kan være lavet af forskellige materialer. Det vigtigste er, at de holder formularen godt og svarer til resten af ​​situationen.

Gardiner-skillevægge til værelser som en måde at zoning på

Normalt dannes et ekstra stofgardin, styret af mønster og farve på vinduesgardiner. Hvis rummet er lavet med et farvet vinduesgardin, er ekstra gardin valgt fra et lignende stof eller et neutralt materiale, beige eller hvidt. Med gardiner og gardiner af neutral farve er skillevægge i stofrummet lavet i en skygge, der harmonerer med væggenes vægge, sengetæpper eller møbler.

Gardiner som en skillevæg i rummet syes af naturlige og syntetiske stoffer uden nogen begrænsninger på tæthed og tekstur. Alt afhænger af den specifikke situation og personlige præferencer. Det er også vigtigt at tage højde for den særlige karakter af det indrettede rum. For eksempel bør gardinvæggen til opdeling af korridoren og køkkenet være let og bekvemt at åbne, effektivt rengjort af snavs, ikke absorbere lugte.

Gardiner-skillevægge til værelser som en måde at zoning på

køkken

syning

Opdelingen i rummet med egne hænder sys på samme måde som vinduesdugets gardiner i overensstemmelse med den krævede størrelse under hensyntagen til størrelsen af ​​de folder, der er nødvendige for højkvalitetsbehandling af kanterne. Separat er det værd at bemærke forarbejdning af budtyl. På den nederste kant af lærredens folde holdes en størrelse på mindst 10 cm, ellers vil folderne på det færdige stof ikke holde fast.

Gardiner-skillevægge til værelser som en måde at zoning på

installation

Efter afslutning af forarbejdning af kanterne føres en snor gennem gardinet eller specielle hængsler til fastgørelse på corniceen er tilvejebragt. Gardinpanelet betragtes som klart, hvis det er sikkert fastgjort til corniceen, har antaget den ønskede form og er let justerbar i bredden. I tilfælde af skærme vurderes pålideligheden af ​​fastgørelsen af ​​materialet til rammen, og foldningen af ​​foldemodellerne er let.

SE VIDEOINSTRUCTION

Zonering af rummet ved hjælp af stofskillevægge, det er muligt at få et funktionelt og samtidigt dekorativt element, der fremhæver vigtige områder adskilt fra hinanden uden at overbelaste rummet med faste døre, overflødige vægge. Denne separationsmetode kan anvendes i ethvert rum, herunder et soveværelse, en børnehave, en kombineret stue med køkken. Forskellen er kun i valget af materiale og konstruktiv udførelse, hvilket svarer til din ide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

64 + = 72