Håndvaskens højde i badeværelset fra gulvet: standarder

Håndvaskens højde i badeværelset fra gulvet: standarder

Håndvaskens højde i badeværelset fra gulvet: standarder

GOST'er og SNIP'er fastsætter reglerne for installation af VVS-inventar på offentlige steder. De er monteret i en bestemt højde og afstand fra andre enheder.

I en lejlighed og et landhus skal højden af ​​skallen fra gulvet svare til den gennemsnitlige højde af de voksne medlemmer af familien, og for børn er det muligt at bestille et stativ under fødderne.

Håndvaskens højde i badeværelset fra gulvet er en vigtig faktor, afhængigt af den korrekte afstand afhænger af bekvemmeligheden ved at bruge vasken. Overvej standarderne i overensstemmelse med GOST for forskellige aldersgrupper, i hvilke tilfælde når sanering af sanitetsinstallationer kræver tilladelser.

Shell højde

Håndvaskens højde i badeværelset fra gulvet: standarder

Standardhøjden til montering af vasken er 80 - 85 cm fra gulvet

I spinkelt 3.05.01-85 sagde, at højden af ​​vasken fra gulvet til overkanten bør være 800-850 mm, med tolerancer på op til 20 mm. Denne post refererer til boligområder og offentlige lokaler. Ved konstruktion af lejeboliger overholder disse normer, så når du sætter dig ind i en ny bygning, installeres en vaskestativ nøjagtigt i denne højde.

Afstanden bestemmes på grundlag af undersøgelser, der blev udført for at gøre det praktisk og behageligt for en person at bruge VVS-inventar.

For børnehaver og andre førskoleinstitutioner er der udviklet normer, der angiver højden af ​​vaskerummet afhængigt af aldersklassen.

Standardinstallation af en håndvask til børnehaver (SNiP II-64-80):

nummer Gruppen Afstand fra gulvet til den øverste kant af håndvasken
1 planteskole 40 centimeter
2 Gennemsnitlig og senior 50 centimeter

Standard højde på vaskerummet til skoler (SNiP 3.05.01-85)

nummer klasse Afstand fra gulvet til den øverste kant af håndvasken
1 1-4 55-60 cm
2 5-10 65-85 cm

For børn er disse normer bedst egnet, men for voksne at bruge et vaskeanlæg installeret i en bestemt højde, er det ubelejligt.

Kan jeg ændre højden på vaskeriet i lejligheden

Håndvaskens højde i badeværelset fra gulvet: standarder

Når du geninstallerer vasken, har du ret til at placere den på en passende højde

Lad os overveje, om det er muligt at ændre højden på et vaskebord fra et gulv, og i hvilke tilfælde er det nødvendigt med registrering af dokumenter, der er nødvendige for omlægning af sanitære apparater.

Oftest, en standard installation af sanitetsprodukter alle tilfreds, er til rådighed til salg på stilken og håndvaske med søjle på Moidodir typen, som er lavet i højden i overensstemmelse med standarden. Men ikke alle mennesker har den samme vækst, nogle gange for nemheds skyld er det nødvendigt at installere enheden over eller under normen.

Håndvaskens højde i badeværelset fra gulvet: standarder

Hvis ombygningen foregår inden for badeværelset, kræves der ikke en arbejdstilladelse. Du kan bestemme den optimale størrelse for dig selv og installere en VVS på en behagelig afstand.

Autorisationsdokumenter er kun nødvendige, hvis fjernelse af VVS-inventar fra badeværelset udføres.

Oftest i lejlighederne tillader rummets størrelse ikke at installere en ekstra vanddispenser til børn, og apparatet til voksne er for højt.

For at løse dette problem kan du købe en stand, som kan blive barn eller købe en terning med et glidende trin.

Vælg den rigtige højde

Det blev fastslået, at den optimale højde for kvinder i badeværelset vasken er 80-90 cm, mens det for mænd -. 90-102 cm På grundlag af disse oplysninger, er det klart, at anlægget i henhold til standarden er ikke for alle, så når du installerer enhederne har brug for at være styret af parametrene for mediet, sammen levende medlemmer af familien.

Håndvaskens højde i badeværelset fra gulvet: standarder

Nogle gange giver badeværelset mulighed for at installere flere apparater. I denne sag er der standarder for afstanden mellem dem:

nummer Sanitær apparat Afstand fra håndvask, cm
1 bad 30
2 Brusekabine 30
3 bidet 25
4 Toilet skål 25
5 Elektrisk håndklæde tørretumbler 60
6 socket 60
7 Spidsens nedre kant 20
8 Sidevæg 20
9 Spildevand udløb 300

Ifølge standarden skal frizonen, der giver tilgang til vanddispenseren, være 70-90 cm.

På de offentlige områder i disse regler skal du altid være opmærksom og i lokaler enheder er installeret i en højde og afstand fra hinanden, afhængigt af præferencer ejeren.

Typer af skaller

Overvej de eksisterende typer skaller for at vælge den bedste mulighed for din familie.

tulipan

Håndvaskens højde i badeværelset fra gulvet: standarder

Designet gemmer kommunikationen godt

Ved design, der minder om en blomst, der består af en base ben, som er fast skål, med en højde på 85-90 cm. Dette design ikke kun ser smuk, men også gør det muligt at skjule kommunikation inden for enheden base. Designet er ofte lavet af keramik, men nogle gange fremstilles glas og metal modeller.

Om nødvendigt kan du ændre størrelsen af ​​basen på to måder:

  • Løft piedestallen ved at placere en piedestal under den;
  • For at reducere størrelsen skal du forkorte bunden med værktøj og afskære en del af afløbsrøret. Hvis opbygningen af ​​stilken er enkel, så når man savner bunden, vil den ikke miste sit udseende.

Afløbet skal være lavere end niveauet af sifonen.

Vask med kantsten

Håndvaskens højde i badeværelset fra gulvet: standarder

Designet er installeret ovenfra eller skærer ind i bordpladen på natbordet. Udformningen af ​​piedestaler varierer: med hylder, døre, skuffer, modeller af en bestemt højde eller med justerbare ben produceres.

Når du køber, skal du tage højde for, at størrelsen passer til rummets dimensioner og væksten af ​​alle familiemedlemmer.

Suspenderet konstruktion

Håndvaskens højde i badeværelset fra gulvet: standarder

Beslag sparer brugbart rum

Sinken, der er hængt på parenteser, giver dig mulighed for at spare plads. Dette design kan fastgøres i den rigtige afstand fra gulvet, næsten alle sifoner passer til den.

Under det kan du installere et vaskeri kurv og husholdningsapparater, såsom en opvaskemaskine eller en vaskemaskine. For mere information om hvordan du vælger en sink, se denne video:

Modeller med justerbar højde

Håndvaskens højde i badeværelset fra gulvet: standarder

Sådanne designs har en relativt høj pris, så de er sjældent brugt i lejligheder og private hjem. Reguleret med en håndtag, som alle mekanismer, kræver omhyggelig behandling. Ofte bruges i frisørsaloner.

Det er meget vigtigt at vælge den rigtige højde af håndvasken, da det giver komfort under udførelse af hygiejneprocedurer. Hvis højden er lavere end den er, så skal du bøje, hvilket vil medføre smerter i ryggen. Hvis VVS-armaturerne installeres højere, skal du trække hænderne opad, hvilket vil føre til hævelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

46 − = 38