Hvor korrekt at arrangere møbler i et rektangulært rum?

Hvor korrekt at arrangere møbler i et rektangulært rum?

Nogle gange forstyrrer layoutet af moderne lejligheder selv erfarne designere. Og hvordan man korrekt arrangerer møbler i et rektangulært rum, tænker mange lejlighedsejere i nye bygninger. Ved første øjekast ser det ud til, at dette problem er meget kompliceret. Når alt kommer til alt, er det i et rum, der ligner en blyantlomme, næsten umuligt at lægge en garderobe og en stor sofa samtidig.

Hvor korrekt at arrangere møbler i et rektangulært rum?

Hvis du har en rektangulær stue, skal du kompetent henvende sig til spørgsmålet om at arrangere møbler, så der er nok ledig plads.

Men moderne specialister har udviklet en række løsninger, der kan hjælpe med at klare denne opgave. Hvis du lytter til deres råd, så vil dit soveværelse eller stue vise sig ikke bare smukt, men også funktionelt.

Grundlæggende fejl i planlægningen

Før du planlægger at arrangere møbler i dit værelse, skal du sørge for at overveje de typiske fejl, som de fleste nybegynder designere tillader. Dette vil hjælpe dig med at undgå irriterende "fælder". Typiske fejlberegninger er som følger:

Hvor korrekt at arrangere møbler i et rektangulært rum?

Hvis du har zonet et rektangulært rum, blokkerer du dermed adgangen til belysning i en anden del af rummet.

  1. Arrangement af indvendige emner langs lange vægge.
  2. Placeringen af ​​store møbler på en stor afstand fra hinanden.
  3. Zoning plads med skabe, monolitiske hylder og andre ting, der blokerer adgangen til naturligt lys i rummet.

At arrangere møbler langs de modsatte vægge synes at være den eneste tilgængelige mulighed i et rektangulært rum. Men fra dette bliver det visuelt endnu mere langstrakt og smal. Og det tomme mellemrum mellem den modulære væg og for eksempel bliver sengen som en korridor.

En anden typisk fejl er, at alle de store møbler forsøger at placere i et hjørne, og i den anden udstyre de et rekreativt område med lave stole og et sofabord. Fra dette ser det ud til, at kabinetterne hænger over et ufyldt rum. Og rummets geometri bliver forvrænget.

Hvor korrekt at arrangere møbler i et rektangulært rum?

Hvis du bruger maksimalt møbler i stuen, vil rummet virke ubehageligt, overfyldt og firkantet.

Et rektangulært rum kræver zoneinddeling. Dette råd er bredt annonceret i specialiserede publikationer. Mennesker, der ikke har særlig viden og færdigheder, tager det bogstaveligt og blokerer en del af værelset med skabe eller hylder.

Faktisk, med denne tilgang bliver en af ​​zoner firkantede. Men på grund af det faktum, at sollyset ophører med at falde ind i det, ligner det et skab. Derfor er denne fremgangsmåde forkert. Det er meget mere rimeligt at sætte et rummeligt rack med høje hylder.

Ved zoneinddeling i et rektangulært rum skal du ikke bare tænke på skønhed eller funktionalitet, men også om komforten hos folk, der vil være i rummet.

De grundlæggende metoder til at arrangere møbler

Før du arrangerer møbler, tegne en grov oversigt over de områder, du vil se på dit værelse. Stuen kan kombinere funktionalitet på kontoret, receptionen og familie resten. Soveværelset tjener ofte samtidigt som et børns eller klædeskab. Som følge heraf skal du klart forstå, hvad du forventer fra dine lokaler. Og ud fra dette træffe en beslutning om zoneinddeling.

Hvor korrekt at arrangere møbler i et rektangulært rum?

Et eksempel på møbler arrangement i en rektangulær stue.

Et rektangulært rum er normalt opdelt ved følgende metoder:

  1. Fordeling af en del af værelset med møbler.
  2. Farvesonering.
  3. Funktionel adskillelse.

Den første metode er den sværeste. Selvom russerne ofte bruger det. I dette tilfælde kan du som nævnt ikke placere garderobeskabe på tværs af værelset. Meget mere elegant ligner et hjørne eller bare en stor sofa, der rammer et dedikeret område.

Beklædte møbler kan erstattes med et skrivebord eller et modul med lyd- og videoudstyr. Hvis du nærmer dig dette problem med fantasi, så kan rummet laves ikke kun funktionelt, men også originalt. I dette tilfælde erstattes de indvendige emner, der tjener som en skillevæg, af æsker med planter eller hylder af usædvanlig form.

Zoning med farve

Hvor korrekt at arrangere møbler i et rektangulært rum?

Farvesonering er den mest optimale løsning til rektangulære rum.

Kvadratzonen bliver en klar accent i interiøret, hvis den er dekoreret med en kontrastfarve.

En stor lys seng blev det visuelle centrum af et rektangulært rum. Dens farve understøttes af en indbygget garderobe placeret på den modsatte væg. Dette skaber en farvebalance effekt i rummet. Resten af ​​designelementerne gentager kun den røde accent. Deres hovedton er neutral. Dette gør interiøret harmonisk.

Men før zoneinddeling i rummet ved hjælp af farve, er det værd at huske nogle regler:

  1. Jo mørkere rummet, jo lettere interiøret skal være.
  2. Det er ikke nødvendigt at bruge intensive farver i de rum, der er beregnet til hvile.
  3. Møbler skal være i harmoni med resten af ​​soveværelset eller stuen.

Lyse farver accenter kan gøre interiøret stilfuldt og individuelt. Men hvis du kun har en standard lejlighed, så skal du ikke jage mode. Det er meget mere fornuftigt at samle alle objekter i tone med tapet og loft. I dette tilfælde vil dit værelse ikke se kedeligt ud, hvis du lægger en lys palæ på gulvet og dekorere hylderne med stilfulde pyntegjenstande.

Hvor korrekt at arrangere møbler i et rektangulært rum?

Lette møbler skal placeres i et mørkt hjørne af rummet.

Hvis du beslutter dig for at købe en lys sofa eller garderobe, så prøv at placere det i det mørkeste hjørne af rummet. Det er ikke overflødigt at supplere et sådant sted med et lys eller bare en original gulvlampe. En sådan teknik vil medvirke til at bevare ikke kun stilen, men også komforten i rummet.

Men den nemmeste måde er at opdele rummet i funktionelle områder, for eksempel et soveværelse og en stue. I dette tilfælde skal du være opmærksom på ikke, hvordan du arrangerer møbler, men på dens design. Hele værelset skal være indrettet i samme stil. Indvendige emner skal matches til hinanden, ikke kun efter farve, men også ved almindeligt design.

Dette design af værelset i en enkelt stil er en win-win-løsning. Men separate grupper af objekter kan afvige fra hinanden i design. Dette er typisk for fed moderne interiør. I dette tilfælde er det nødvendigt at undgå diametralt modsatte løsninger. Lav ikke den ene halvdel af rummet i blåt, og den anden - i grøn. For at blande stilarter skal du have en vis smag og viden.

Fede designløsninger

Når du planlægger arrangementet af møbler, opgiver du direkte, lineære løsninger. Traditionelt i det russiske design accepteres det, at passagerne mellem de store genstande er lige. Men det såkaldte ø design ser meget mere spektakulært ud. I dette tilfælde er møblementet grupperet efter dets funktionelle formål.

Hvor korrekt at arrangere møbler i et rektangulært rum?

Island design indebærer gruppering af møbler til funktionelle formål.

Det menes at i et smalt rum ikke kan udstyres med en fuld seng. Derfor nægter mange mennesker senge og foretrækker dem til ubehagelige sofaer. Men selve sengen kan tjene som en storslået zoning objekt.

Hvis den er placeret over et udvidet rum, er det i en del muligt at udstyre et forklædningsrum. Et tv eller hjemmebiograf passer perfekt på væggen overfor sengen. Med dette layout er passagen mellem væggen og møblerne ikke for bred. Men hele rummet ser harmonisk ud. Og hele dens funktionalitet er fuldt bevaret.

Afvise de besværlige møbler "vægge" til fordel for elegante og moderne møbler moduler. De kan ikke blot dekorere rummet, men også give det nødvendige lagerplads. Hvis du ikke kan klare et stort skab, skal du udstyre de indbyggede møbler og dekorere dørene med store spejlede paneler. Dette vil medvirke til at gøre rummet visuelt bredere.

Når du udsmykker rektangulære rum, giver du møbler i lyse og lyse, men ikke for mættede farver.

Husk at mørke farver visuelt gør plads mindre. Især gælder dette for høje interiørartikler.

Og forsøm ikke den ekstra belysning. Multilevel-lys kan nogle gange skabe egentlige mirakler med rummet. For eksempel, indretninger rettet mod loftet, gør de samlede frysere diskret. Sådan belysning ser ud til at opløse møbler i interiøret. Og vær aldrig bange for at eksperimentere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 50 = 60