Hvordan kan jeg ændre sofaen med mine egne hænder?

Hvordan kan jeg ændre sofaen med mine egne hænder?

Over tid mister enhver møbel sin oprindelige skønhed, forringes og begynder ikke længere at dekorere og forvride interiøret. Og hvad nu hvis den yndlings-komfortable sofa kom til at være værdiløs og ikke ønsker at være forlovet med at søge og købe en ny?

Hvordan kan jeg ændre sofaen med mine egne hænder?

Sofaens gamle revne polstring er ikke en årsag til udkastning. En kvalitativ restaurering vil give ham et andet liv.

Der er en vej ud: Du skal bare lave en genindspilning af sofaen med dine egne hænder. Dette vil kræve mindre økonomiske omkostninger, vil give dig mulighed for at beholde din yndlings ting, og det vil desuden gøre det muligt at anvende fantasi og gøre emnet helt unikt.

Forberedelse til selvændring af sofaen

Sofaen i udnyttelsesprocessen forringes oftest ikke rammen, men polstring. Det er udslettet, mister de tidligere farver, bliver farvet eller blæst. I dette tilfælde er der to muligheder ud af situationen: at tage sofaen i et møbel værksted og bestille en erstatning der, eller polstring, som er meget mere interessant og mere økonomisk at gøre konstriktion uafhængig.

Hvordan kan jeg ændre sofaen med mine egne hænder?

Ordningen med en blød sofa i et snit.

Faktisk er det ikke så svært at genskabe sofaen med dine egne hænder. For at erstatte møbelbelægningen skal du udarbejde følgende værktøjer:

 • skum med høj densitet
 • silikatklæbemiddel;
 • kridt til stof;
 • destepler;
 • bygge hæftemaskine;
 • hæfteklammer;
 • Roulette eller målebånd (centimeter);
 • stof til beklædning og polstring af sofaen.

Stoffer til indsnævring af sofaen

Oftest anvendes følgende stoffer til sofaens polstring:

Hvordan kan jeg ændre sofaen med mine egne hænder?

Et eksempel på sammenbruddet af den gamle sofabetræk til en ny.

 1. Bomuldsstof Minussen af ​​dette materiale: det smelter let og hurtigt gnider. Derudover vil det ligesom alle naturlige stoffer koste mere. Fordele af bomuldsstof er et meget rigt udvalg af farver.
 2. Velour ligner fløjl i udseende. Han er meget smuk, og sofaen, betrukket med sådant materiale, ser luksuriøst ud. Et andet plus på velour: det er nemt at rengøre. Dog er holdbarheden af ​​dette væv ikke i en højde, det bliver hurtigt udslettet.
 3. Jacquard stof er præget af høj densitet og lang levetid. Det har en relief struktur, der minder om et tapet, og som regel er præget af smukke tegninger. Minus af dette stof er en relativ høj pris.
 4. Flock er et materiale med en bunke, der er skabt af en ikke-vævet metode. Det ser interessant ud, men nemt elektrificer og på grund af dette samler hurtigt støv. De positive aspekter af flok - dens holdbarhed, høj luftgennemtrængelighed og vandtæt.
 5. Arpatek er en meget populær type materiale til halsning. Udadtil ligner den en hud. Arpatek er praktisk og pålidelig, og prisen er billigere end ægte læder. Sofaen, der er dækket af en arpatek, ser meget æstetisk ud.
 6. Chenille er også et meget populært materiale i møbelproduktion. Dette er et naturligt stof med en lille tilsætning af syntetiske fibre. Shenill ser godt ud og kommer i en række farver. Det er holdbart, absorberer ikke ubehagelige lugte, det er let at rengøre og forårsager ikke allergier. Ulemperne ved dette stof: det kan kun udsættes for tør vask, og det klæber let. Hvis der er katte i huset, er det bedre ikke at dække sofaen med shanil.
 7. Tapestry. Moderne tapestry stof er en blanding af bomuld og polyester i lige dele. Tapestry er praktisk, slidstærk, nem at rengøre. Han har mange smukke tegninger og ser godt ud, især på gamle elegante sofaer eller i interiør, indrettet i vintage stil.

Materiale målinger

Hvordan kan jeg ændre sofaen med mine egne hænder?

Processen med fjernelse af foranstaltninger fra sofaen: 1 - længden af ​​sofaen med kvoter hem, 2 - bredde af sofaen med ombukket og forneden, 3 - dybde (tykkelse).

Før du køber et stof, er det meget vigtigt at foretage alle målinger korrekt. Det er bedre at købe lidt mere klud, med en margen. Du skal også købe et stof til sofaens forside (bomuld).

For at opnå de rigtige målinger af sofaen skal du følge nedenstående tips:

 1. Hver detalje, der skal trimmes, skal måles fra alle sider. Til elementets størrelse skal du tilføje stof til kvoterne.
 2. Det er bedre at skrive mærkerne på hver del på et stykke papir. Og det er nødvendigt at fastsætte både størrelsen på selve delen og mængden af ​​lager tildelt den.
 3. På skissen skal du bemærke pilens retning. På sæder og ryg går det fra top til bund. På sofaens side skal retningen være den samme eller kanten.
 4. Hvis stoffet har et klart mønster (for eksempel strimler), er det vigtigt ikke at glemme at desuden beregne materialet for at passe til leddene.

Eliminering af mangler på sofaen

Før du begynder at fjerne den gamle polstring og plettering, skal du inspicere sofaens ydre trædele. Hvis de er beskadigede eller defekte, skal de fjernes. Og når en lille skade er sket, kan det gøres uden at analysere møblerne selv.

Hvordan kan jeg ændre sofaen med mine egne hænder?

Diagram af sofaen tilfælde.

Mindre skade kan korrigeres på følgende måder:

 1. Helt små ridser kan fjernes fra overfladen med en valnød. For at gøre dette skal du tage en møtrik og gnide dem et ridset sted, og vent derefter lidt, indtil det mørkner i hovedtrintens tone. Derefter skal du gnide et lille sted med et serviet og dække det med en klar lak.
 2. En glimrende metode til at slippe af med små ridser er brugen af ​​en møblerdash købt i en byggeri. Dette værktøj skal påføres på den knuste overflade, fylde dem med ridser, og efter 10 minutter gå langs med en fugtig klud.
 3. Trædele fremstillet af eg, mahogny eller valnød kan hjælpe med en opløsning af jod, hvis du gnider dem med forkælet steder.
 4. Du kan behandle træet med plet. Men i dette tilfælde vil værktøjet ikke skjule ridserne, men blot male træet ovenfra.

For mere alvorlige skader, såsom chips og revner skal købes på hardware butik kit til træ, møbler passende tone, og anvende det forsigtigt i små portioner til stedet for beskadigelse.

Efter at crack eller chip er fyldt med kitt, forbliver det kun at gå med en spatel og niveauere overfladen.

Hvordan kan jeg ændre sofaen med mine egne hænder?

Diagram af sofaens sidevæg.

Når sofaens trædele er beskadiget meget, kan sofaen ikke gøre uden at fjerne og demontere. Helt beskadigede ting (for eksempel dem, der har spist dyr) skal udskiftes ved at bestille nye i møbelfirmaet. I det tilfælde, hvor ændringen af ​​den beskadigede belægning af hele delen er nødvendig, er det første skridt at fjerne laget af lak og maling. Når dette ikke er muligt, skal du bare sande overfladen. Elementet påføres en speciel primer til træ, og der påføres maling eller lak på delen. Om nødvendigt er det desuden lakeret. Efter tørring af belægningen forbliver det kun at sætte det på plads og fortsætte med yderligere arbejde med at omarbejde sofaen med dine egne hænder.

Remodeling er en kreativ proces, så du kan vise din fantasi og skjule de eksisterende fejl i træet ved hjælp af dekorelementer, for eksempel mosaikker eller andre ornamenter.

Demontering af gammel belægning og skæring af materiale

Det næste skridt, som skal gøres for selvændring af sofaen, er at afmontere den slidte belægning. For at gøre dette skal du demontere sofaen, det er vigtigt at huske, hvilke detaljer der var placeret. For at forenkle opgaven kan du bruge videokameraet. Når du adskiller, skal du bare skyde hvert trin. Derefter er det ikke vanskeligt at samle møblerne, efter at ændringen er gennemført. Fremragende til samme formål og tilpas kamera.

Først og fremmest fjernes armlænene fra sofaen, som i nogle tilfælde kan kombineres med benene. Endvidere fjernes sofaens sider, transformationsmekanismen, sædet og ryggen. Sofaen er adskilt, indtil der kun er et skelet tilbage.

Derefter er det nødvendigt at fjerne polstringsmaterialet ved hjælp af om nødvendigt en demonterer og rive stoffet med en kniv eller en saks. Når alle detaljer i sofaen er befriet fra det gamle materiale, skal du slippe af med fyldstofet. Når det bruges i lang tid, bliver det normalt ubrugeligt, især hvis sofaens fyldstofs rolle er skumgummi eller sintepon.

Hvordan kan jeg ændre sofaen med mine egne hænder?

Ordning polstring sofa.

Først og fremmest fjernes de stykker skum, der er lette at adskille, fra rammen. Små dele af huden er skrabet af rammen med en spatel, men du skal gøre det omhyggeligt for ikke at ødelægge træet. Forsøg på at fjerne hænderne på de fangede stykker skumgummi eller sintepon bør ikke være. Det er bedre at gøre dette med et værktøj. Hvis du ikke kan fjerne polstring selv med en spatel, er det nødvendigt at suge de resterende stykker med varmt vand og gentage handlingen. Før du fortsætter med den yderligere ændring af sofaen, er det vigtigt at sørge for, at alle detaljer i polstring er helt fjernet. En våd vaskeklud skal fjerne små løse stykker fra rammen, og derefter vente til træet tørrer. I intet tilfælde kan du fortsætte med at arbejde, indtil rammen er helt tør: den er fyldt med svamp, forfald og træ og polstring.

Den næste ting, der er nødvendigt for at lave en sofa med egne hænder, er at skære og forberede møbelstofet. At skære alle elementer er bedre. Dette er praktisk at gøre med en speciel kridt (hvis der ikke er kridt til stoffet, så kan det erstattes med et sædvanligt tørt sæbe). Mønsteret er lavet på det fjernede, gamle materiale eller på detaljerne af møbler. Skær stoffet, inden der skal arbejdes videre på symaskinen: sy stoffets kant, så det ikke opløses. Fodermaterialet måles og forarbejdes også.

Efter at stoffet er klar, er foringen af ​​skumgummi skåret. Hun skar størrelsen af ​​sofaen, mens i foret også efterlade kvoter i størrelse 5 cm. For ændringer, skal kun bruge god, meget tæt skum, som det materiale, der har en lav densitet, meget hurtigt deformeret, og derfor er denne polstring længe ikke vil tjene . efterfulgt af foring forsøge at dele af sofaen og sikre, at alle mønstre svarer til detaljerne, kan du roligt gå videre til den store scene af ændring - bare polstring af sofaen.

Strækker sofaen

Hvordan kan jeg ændre sofaen med mine egne hænder?

Diagram af en talje af en sofa.

Når alle dele af foringen er klare, kan de begynde at klæbe til sofaens detaljer. Mønster lavet af skumgummi påføres på sofaen. Endvidere krakkes silicatklæbemiddelet og påføres på kanterne af materialet med en smal strimmel (ikke mere end 1,5 cm). Derefter limes side på sofaen og presses i 3 minutter. Så sidelæns er hele sofaen limet med en foring. Men kun limen er ikke nok. Det er også nødvendigt at rette skummet korrekt sammen med en hæftemaskine. Flyt væk fra kanten et par millimeter, du skal gennembore skummet med hæfteklammer og observere mellem dem en afstand på 10 cm.

Ved forandringsprocessen strækkes en foring på sofaen. Dette gøres, så skumgummien ikke krøller på polstring og begynder ikke at klatre igennem den i små stykker ved hjælp af bomuldsklud.

Der er en stramning af foringsmaterialet som følger:

 1. Et skåret og forarbejdet stykke klud påføres sofaens detaljer.
 2. Den er fastgjort af en hæftemaskine ved kanterne. Det er bedre at arbejde sammen, fordi stoffet skal trækkes. Man bør holde materialet stramt, det andet - fikser det med en hæftemaskine.
 3. Stoffet skal fastgøres, lidt tilbagegående fra materialets kant. Så er alle sofaens elementer strækket ud i etaper.

På samme måde er sofaen også foret med et polstretstof. Efter at sofaen er dækket med hovedkluden, er det kun for at forsigtigt samle den. Ændringen er afsluttet.

Hvis der er bekymringer, at du ikke kan ændre sofaen med dine egne hænder, bør du ikke dække hele sofaen på én gang, og kun ét element skal samples til test. Det er nødvendigt at trække på den valgte del (bedst af alt, lateralt) skumgummi, polstring og basisstof. Overbevist om, at alle handlinger af ændringen er sande: sømmen er placeret korrekt, skummet er ikke skævt og taget i tilstrækkelig mængde, du kan fortsætte med yderligere fremstilling af taljebånd på sofaen med dine egne hænder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

97 − = 95