Hvordan man maler produkter fra spånplader og fiberplader selv

Hvordan man maler produkter fra spånplader og fiberplader selv

Maleri af spånplader og fiberplader er en ansvarlig procedure, der kræver overholdelse af visse regler. Til arbejde anvendes visse kompositioner, hvilket gør det muligt at opnå det optimale resultat. På grund af dets struktur absorberer materialet opløsningen godt, derfor er forsigtig forberedelse nødvendig. Også vigtigt er brugen af ​​plader, fordi dette antager et andet niveau af indvirkning.

Hvordan man maler produkter fra spånplader og fiberplader selv

Nuancer af arbejde med spånplader og fiberplader

For at træffe den rigtige beslutning, hvordan man maler spånplader eller fiberplader, er det nødvendigt at tage højde for egenskaberne ved disse materialer. Selv om de næsten er identiske, har hver deres egen struktur.

 1. Spånplade er et spånplader, som kan have en anden tæthed. Faktisk er det en fininddelt brøkdel af træmaterialer, som ved pressens virkning og tilsætning af lim formes til plader af den rigtige størrelse. Den endelige tæthed afhænger af størrelsen af ​​de anvendte chips og kvaliteten af ​​den kompakte. Jo lavere denne indikator er, desto bedre vil produktet absorbere væsker og maling. Det er svært at arbejde med sådanne plader, da længere forberedelse er nødvendig.
  Er det muligt at male spånplader? Ja, men for hvert enkelt tilfælde er det nødvendigt at henvende sig individuelt.

  Hvordan man maler produkter fra spånplader og fiberplader selv

  Spånplade betragtes som et traditionelt materiale til budgetafslutning

 2. Fiberplade (træfiberplade) er et lignende materiale, men har en anden struktur og fremstillingsteknologi. Princippet om fremstilling er, at en meget fin træfraktion presses på en varm måde. Som følge heraf får vi produkter, der er meget tætte. Det er derfor vanskeligt at male sådanne produkter, fordi farvestoffet ikke altid har den nødvendige adhæsion. Selv om der er bløde varianter af fiberplader, bruges de til rudearbejder eller som substrat.

  Hvordan man maler produkter fra spånplader og fiberplader selv

  Andelen af ​​fiberplader når de indvendige overflader er færdige når op til 25%

Hvordan male spånplader og fiberplader?

Valget af maling er en meget vigtig proces, den endelige form af belægningen afhænger af den.

Maling til spånplader

Løsningen er valgt under hensyntagen til flere faktorer, som afhænger af typen af ​​overflade og eksterne parametre. Det anbefales at anvende følgende typer af formuleringer:

 • Akryl. Denne mulighed er velegnet til maling af spånplader, men har visse begrænsninger. Det vigtigste er, at blandingen ikke kan påføres på en uforberedt overflade, det er obligatorisk at priming. Faktum er, at sammensætningen af ​​sådanne malinger har en vandbase, som hurtigt absorberes og kan forårsage ødelæggelse af pladen.

  Hvordan man maler produkter fra spånplader og fiberplader selv

  Under acrylpræparaterne fremstilles overfladen særligt omhyggeligt

 • Latex. De er også en slags vanddispersionsmaterialer. Deres brug gør det muligt at opnå en fremragende beskyttelse af produkter mod fugt. Anvendelsesteknologien ligner akrylblandinger, men sådanne produkter har flere ulemper: de relativt høje omkostninger og arbejdskraft ved at fjerne det dekorative lag.

  Hvordan man maler produkter fra spånplader og fiberplader selv

  Syntetisk film beskytter pladerne forsvarligt mod fugt

 • Alkyd. Emaljer er en traditionel mulighed for en sådan begivenhed. De kan lægges uden forudgående priming, men forbruget af blandingen vil stige betydeligt.

  Hvordan man maler produkter fra spånplader og fiberplader selv

  Under alkyd emaljen kan spånplader og fiberplader modstå moderat fugtighed

 • Mordant. Det bruges som imprægnering til at skabe en specifik tekstur. Brugen af ​​plet til spånplader giver ikke så imponerende resultat som ved arbejde med naturligt træ, men det giver dig mulighed for at få god dekoration. Denne mulighed er en glimrende løsning til spånplader.
 • Lac. Denne sammensætning har mange skygge sorter, for at beskytte overfladen bliver brugt farveløs.

  Hvordan man maler produkter fra spånplader og fiberplader selv

  Farvens type og farve vælges afhængigt af kravene til brugen af ​​produktet

En god mulighed er malingen i dåsen. Men aerosoler tillader dig ikke at male et stort område, så de bruges til dekoration.

Sammensætninger til fiberplader

Til fiberplader og paneler er ikke alle typer, som kan anvendes til spånplader, egnede. F.eks. Har vandopløselige maling ikke god vedhæftning med en sådan overflade, da fiberpladen indeholder paraffin, der afviser vand. Derfor vælger primeren med dyb penetration ved valg af akrylblandinger.

Til noten! Fugtbestandigt spånplader vil også kræve mere arbejdskrævende forberedelse ved valg af vandbaserede formuleringer.

Ud over vandemulsionen kan materialerne belægges med følgende typer farveopløsninger:

Hvordan man maler produkter fra spånplader og fiberplader selv

Anvendelsen af ​​budgetmidler er i de fleste tilfælde berettiget

 • Olie. Denne art anvendes i stigende grad mindre ofte på grund af toksicitet, skarp lugt og langvarig tørring.
 • Alkyd. En god mulighed, som passer til alle typer produkter fremstillet af træmaterialer.
 • Linolie. Det bruges som en dekorativ og vandtæt imprægnering, som desuden er belagt med lak. Et alternativ kan blive plet.

Til dekorative sorter er en hurtigtørrende farveløs lak egnet.

Farvningsteknologi

Teknikken til at farve forskellige træbaserede paneler derhjemme har nogle forskelle, men fremstillingsprocessen for alle typer materialer er almindelig:

 1. Arbejdsplanen er bestemt. Hvis du vil belægge møbler eller lak, så er det om nødvendigt helt eller delvis adskilt. Udformningen af ​​vægge og lofter skal ledsages af beskyttelse af tilstødende områder, gulvet behandles efter forberedelsen af ​​bunden.
 2. Hvis der er en gammel belægning, skal den fjernes helt. Slibning bruges til dette, men det er vigtigt ikke at beskadige strukturen.

  Hvordan man maler produkter fra spånplader og fiberplader selv

  Inden forarbejdning af overfladen af ​​arkene skal jordes

 3. Efter rengøring frigøres delene fra snavs og støv.
 4. Ved arbejde med vægge, gulve og lofter er leddene forskyggede med elastiske forbindelser. Gummierne kan lukkes med en blanding af lak og savsmuld.

OBS venligst! En vigtig betingelse er det mindste vandindhold i det materiale, der behandles, om nødvendigt tørres det på forhånd.

Maleri af skæreplader

Maling af spånplader starter med priming. Til disse formål anvendes der en acrylkomposition, som imprægnerer produktet i flere lag, hver gang der venter på fuldstændig tørring af den foregående coating.

Hvordan man maler produkter fra spånplader og fiberplader selv

Når du arbejder med akrylprimere, skal du vælge tilsvarende

Mal dine egne hænder stablet som følger:

 1. Blandingen kan påføres med en rulle eller sprøjtepistol, børster anvendes til vanskelige steder. Hvis belægningen ikke er primet, anvendes der en fortyndet maling.
 2. Sammensætningen er jævnt fordelt over overfladen, bevægelserne skal være i en retning. Mængden af ​​påførte lag varierer fra 2 til 5. Sprøjtning er en mere kompleks proces og kræver erfaring.
 3. Efter at den sidste frakke er tørret, kan yderligere lakering gøres for yderligere beskyttelse.

Hvordan man maler produkter fra spånplader og fiberplader selv

Hvis sprøjtepistolen ikke er tilgængelig, er det bedste værktøj til farvning af glatte overflader rullen

Maleri træfiberprodukter

Maleringen af ​​brædderne udføres i samme rækkefølge som tidligere værker, men det anbefales at bruge en pelsrulle eller sprøjtepistol. Et sådant materiale kan farves uden primer, så vil rækkefølgen af ​​handlinger være som følger:

 1. For det første lag fortyndes blandingen lidt. Malingen påføres hurtigt uden forarbejdning som følge af gradvis absorption af tåre.
 2. Det næste lag er lagt ikke tidligere end en dag senere. Blandingen skal være mere viskøs.
 3. På det sidste trin anvendes det tredje lag.

Hvordan man maler produkter fra spånplader og fiberplader selv

Gulve færdig med fiberboard er malet i mindst 3 lag

Til noten! Hvis behandlingen kun udføres med lak, vælges en passende skygge, og antallet af lag varierer fra tre til seks.

Funktioner af arbejde med spånplader

Laminerede spånplader er almindelige i møbelproduktionen. De er ret vanskelige at farve sig selv, fordi det øverste lag pålideligt imprægnerer substratet, hvilket eliminerer muligheden for at fjerne det. Men at lægge maling direkte på den laminerede overflade er ikke altid en god løsning, så dette materiale er nødvendigvis udsat for ekstern slibning for at skabe et groft substrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

41 + = 45